ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:397/734)

Rolada piernikowa 151

prostokąt ok 30-40 cm Posmarować powidłami śliwkowymi, zrolować , zawinąć w papier do pieczenia pozostawiając tochę luzu, ponieważ ciasto urośnie. Piec ok 40 min w temp 180 st. Po wystudzeniu lekko posmarować wierzch marmoladą i posypać posypką, lub oblać polewą czekoladową

Gotowanie jest łatwe
Czekoladowe naleśniki 172

wlewamy mleko ,wrzucamy połamana czekoladę . Kładziemy na palnik i mieszamy do chwili kiedy czekolada rozpuści się. Otrzymany płyn czekoladowy przestudzamy. Krok 2 . Do ostudzonego płynu dodajemy 2 żółtka i mieszamy aż rozpuszczą się ,teraz wsypujemy mąkę . Partiami ,cały czas mieszamy. Ciasto mysi mieć gęstość greckiego jogurtu. Krok 3 .  Z białek ubić piane i dodać do ciasta . Ciasto musi mieć

Eli Gotowanie
Słodko- słone ciasto czekoladowe 147

użyciem słonawego serka wiejskiego, pewnie nie każdemu przypadnie ten smak do gustu bo jest po prostu specyficzny ;) ciasto jest bardzo wilgotne w środku inspiracja Składniki: 500g serka wiejskiego 3 jajka 6 łyżek otrębów pszennych firmy Kupiec 3 łyżki budyniu czekoladowego bez cukru 1 łyżka kakao 2 łyżeczki proszku do p. stewia wg. smaku  Sposób przygotowania: Serek wiejski dosładzamy stewią

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Strucla kakaowo-kokosowa 250

papierem do pieczenia. Ułożyć na natłuszczonej blaszce, wstawić do piekarnika nagrzanego do 120 stopni) nie domykając drzwiczek . Gdy ciasto podrośnie (ok. 30 minut) podnieść temperaturę do 180 stopni, zamknąć piekarnik i piec jeszcze 30 - 35 minut. Oblać lukrem lub polewą czekoladową

Praktyczna pl
Ala Piernik Ciasto Marchewkowe z Ananasem 239

sodę, sól, proszek do pieczenia, delikatnie łącząc wszystkie składniki i mieszając. 5.  Wlewam do formy nasze ciasto i wrzucam do piekarnika. 6.  Piekę przez 1 godzinę, w piekarniku nagrzanym do 150 stopni. 7.  Na koniec możemy zalać polewą czekoladową i dajemy do ostygnięcia

pichciszto
Słodki sernik waniliowy bez cukru 29000

zamiennikiem cukru.Dodatek ksylitolu w żaden sposób nie zmienia i nie zaburza,ani smaku,ani konsystencji sernika.I tak jak ciasta drożdżowego z ksylitolem nie nie się upiec (unieczynnia działanie drożdży),to w serniku sprawdzi się idealnie Klasyczny sernik waniliowy wieńczy polewa czekoladowa z krokantem z orzechów laskowych ,mielone orzechy laskowe są równiez dodatkiem w spodzie sernika.Składniki na spód sernika

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Makowiec (strucla) wg Zofii Nasierowskiej 318

pozostawiając trochę luzu. Ułożyć na natłuszczonej blaszce, wstawić do piekarnika nagrzanego do 120 stopni) nie domykając drzwiczek . Gdy ciasto podrośnie (ok. 30 minut) podnieść temperaturę do 180 stopni, zamknąć piekarnik i piec jeszcze 30 - 35 minut. Oblać lukrem lub polewą czekoladową

Praktyczna pl
Muffinki z powidłami śliwkowymi 214

Dodajemy kakao i mieszamy szpatułką. Jajka i cukier ubijamy na puszystą pianę. Dodajemy ekstrakt z wanilii oraz masę czekoladową. Na końcu dodajemy śmietanę na zmianę z suchymi składnikami mieszając szpatułką do połączenia składników.Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Nakładamy łyżkę ciasta, na to łyżeczką powideł i ponownie ciasto do ¾ wysokości papilotek. Pieczemy około 20 minut w temp 170 stopni Celsjusza

Kolizje Smaków
Najłatwiejsze ciasto ze śliwkami 215

jajka 2 i pół łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy śliwki lub inne owoce Wszystkie składniki wymieszać, ciasto wylać na dużą blachę (35x24 ). Na wierzchu ułożyć połówki śliwek, upiec w temp. 180st. ok. 45 minut. Gdy ostygnie oblać polewą czekoladową. Przykładowa polewa: 1/4 kostki margaryny mlecznej 4 łyżki cukru 1 łyżka kakao 1 łyżka wody ogrzewać na małym ogniu

Praktyczna pl
ŁACIATY SERNIK 305

Wystarczy odrobina kreatywności, żeby powstało ciasto wyjątkowo smaczne. Sernik ten to wariacja na temat sernika na białkach ; spód jest taki sam, jak w serniku Tiramisu . Najsmaczniejsza jest czekoladowa część, ponieważ smakuje niczym Nutella :). Pycha! Gorąco polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym

Przepisy Aleksandry
Babka z nutellą i orzechami laskowymi 177

przygotowaną wcześniej masą. Masę przelewamy do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy z kominkiem o średnicy 24 cm. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170° i pieczemy ok 50 min, lub dłużej, do tzw. suchego patyczka. Studzimy i polewamy polewą czekoladową. Polewa czekoladowa: ·         100 g gorzkiej czekolady, posiekanej

Mia Cucina Sofieta
Pyszne ciasto otrębowe 429

proszkiem przesiewamy , wsypujemy do ciasta i miksujemy.6. Dolewamy olejek migdałowy7. Wsypujemy bakalie opruszone mąką i wszystko mieszamy.7. Ciasto przekładamy do foremki posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.8. Pieczemy do 60 min. w temp. 200 C. 9. Dekorujemy polewą czekoladową (klik) i posypujemy wiórkami kokosowymi.Smacznego

Słodkości i nie tylko
Babka z batatem 167

Babka ze słodkim ziemniakiem który idealnie nadaje się do wypieków. Babka zebra z kakao i polewą czekoladową. Babka nie jest wilgotna i bardzo smaczna. 125 g masła 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g cukier puder 250 g batata 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka skórki pomarańczowej kandyzowanej tartej 3 jajka 50 ml wody Batata obieram(...)dalej ucieram. Dodaję batat, skórkę pomarańczową i chwilę ucieram. Mąkę przesiewam i dodaję do masła z proszkiem i mieszam. Białka ubijam na sztywno z odrobiną soli. Dodaję do ciasta i mieszam delikatnie łyżką. Trzy łyżki ciasta odkładam i dodaję do niego kakao. Foremkę do babki o długości 25 cm smaruję i wysypuję bułką tartą. Wylewam jasne ciasto, w kilku miejscach

wesoła kuchnia
Ekspresowa rolada 348

bazie którego przygotowuję moje rolady biszkoptowe, czy też ciasta biszkoptowe z owocami, upiec, potem jeszcze gorące ciasto dokładnie zwinąć i zostawić do ostygnięcia. Polecam np. przygotować roladę z lodami i malinami Po oprószeniu rolady cukrem pudrem, posmarowaniu lukrem, czy też polewą czekoladową, wystarczy roladę pokroić w plastry i zajadać z apetytem do kawy, czy też herbaty. Przepis na ekspresową roladę(...)równomiernie rozprowadzamy silikonową szpatułką na gruszkach. Wstawiamy blaszkę do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 20 minut w temp. 180 C. Na kuchennym blacie umieszczamy czystą ściereczkę kuchenną i układamy na niej ciasto, odwracając blaszkę do góry nogami (papier do pieczenia musi znaleźć się na wierzchu). Delikatnie zdejmujemy papier z gruszek, wzdłuż ciasta układamy maliny jedna przy drugiej. Ciasto ciasno zwijamy wzdłuż dłuższego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię