ciasto czekoladowe bez pieczenia - 4995 przepisów (strona:229/333)

Ciasto zebra pomarańczowe 216

czekoladowej. Kiedy już obie masy są gotowe wystarczy je wlewać na przemian na środku formy…Ot, cała tajemnica! Ciasto zebra jest gotowe w kilka minut, a potem wędruje do piekarnika na godzinę. Zawsze kiedy je piekę nie mogę się doczekać kiedy ostygnie. Jestem ciekawa jego smaku nie mniej czy wzorek się udał. Jak widzicie na zdjęciu ciasto zebra wyrosło(...)proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszaj z masą jajeczną tylko łyżką. Dodaj oleju, a potem sok z pomarańczy. Rozdziel ciasto do dwóch misek. Do jednej porcji wmieszaj kakao, a do drugiej mąkę. Dno formy wyłóż papierem do pieczenia, boki posmaruj tłuszczem. Wlewaj ciasto na środek formy po jednej łyżce, na przemian białe i kakaowe. Piecz ciasto w nagrzanym

codojedzenia
Ciasto kokosowe bez pieczenia. 121

celebry. A więc obiecuję będą kolejne przepisy z regionu, tylko cierpliwości. :) To że jestem fanką kokosu i wszelakich jego smaków to raz,  a dwa że lubię ciasta bez pieczenia. Daję ten komfort, że zawsze się udają i nie ma ryzyka zakalca. I oczywiście jest przy nich dużo mniej zmywania. paczka krakersów 2 paczki herbatników w czekoladzie Krem(...)Zawsze dodaję, ta odrobina daje mi komfort tego,  że nie ma ryzyka iż ciasto szybko popłynie. Tortownicę (20 cm) wykładamy połamanymi krakersami. Powierzchnia jest dość mała, a więc taką mozaiką  dużo łatwiej zapełnić okrągły spód. Wykładamy  około 40 % masy, którą przykrywamy czekoladowymi ciastkami. I znów 40 % masy i na sam koniec warstwa krakersów, które pokrywamy resztą kremu

Dieta moja pasja
Ciasto czekoladowe ze śliwkami wg Aleex 126

spotami, debatami, wiecami i agresywną agitacją pełną populizmu. Mam nadzieję, że Polacy, którzy mają swoją mądrość, nie dadzą się omamić hasłami i dokonają demokratycznego, rozsądnego wyboru. Ale dzisiejszy dzień, bez względu na wynik głosowania, to prawdziwe święto demokracji. Zawsze uczestniczę w wyborach, bo to mój obywatelski obowiązek i przywilej. Korzystam z niego i szanuję decyzję większości społeczeństwa. Dzisiaj także(...)ważne i trzeba w nich uczestniczyć. Aby podkreślić rangę dzisiejszego dnia, upiekłam na niedzielne popołudnie ciasto czekoladowe. Korzystałam z przepisu z kwestii smaku, ale wprowadziłam swoje modyfikacje. Ciasto jest dość ciężkie, mocno czekoladowe, z lekko chrupiącą skórką i wilgotnym miąższem. Aby nieco podkręcić smak ciasta, dodałam do niego kawałki śliwek. Udało się znakomicie. Na koniec oprószyłam je chmurką cukru pudru

W mojej kuchni
Brownie z masłem orzechowym 359

Brownie z masłem orzechowym to połączenie klasycznego ciasta czekoladowego typu brownie z pysznym masłem fistaszkowym. Jeśli wykorzystacie masło z dodatkiem orzechów, to dodatkowo wzbogacicie ciasto o

Smakołyki Bereniki
Pijana wiśnia, czyli proste ciasto z wiśniami 155

Czasem przychodzi taki czas, że trzeba zrobić ciasto – czy to na urodziny czy na pożegnanie, a może po prostu jako guilty pleasure . Nieważne jednak jaki

A to pestka
Sernik dyniowy 176

jajka – 200 g cukru – 2 op. cukru wanilinowego – 2 łyżki mąki ziemniaczanej – 1 budyń wanilinowy – ok. 300 g puree z pieczonej dyni* propozycja podania: mus czekoladowy, konfitura z malin lub innych owoców. Przygotowanie: Przygotowujemy puree z dyni*. W dużej misce mieszamy mikserem zmielony twaróg, puree z dyni,serek mascarpone oraz cukier. Następnie dodajemy jajka, cukier(...)nimi tortownicę o średnicy 24 cm (w większej sernik będzie trochę niższy i będzie wymagał krótszego pieczenia) Następnie wylewamy masę serową i wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 1h i 10 minut. Podawać na zimno z ulubioną konfiturą, musem czekoladowym lub bez dodatków Smacznego. *Wskazówka Jak upiec dynię: umyć dynię i pokroić na kilka części, usunąć pestki. Położyć

I LOVE LIFE
Brownie z rozmarynem i gruszkami 117

wzbraniamy się i zarzekamy, że aż takiego nie damy rady, że to nie zdrowo… Tymczasem duży kawałek wycięty ze środka tego ciasta da Wam bezsprzecznie najwięcej przyjemności. Mocno czekoladowy, miękki, wilgotny z odświeżającą nutą rozmarynu i kawałeczkami gruszki. Pyszny! Składniki: 3 tabliczki gorzkiej czekolady (ok. 300 g) 1 kostka masła 3 jajka 1 szklanka cukru 3/4 szklanki mąki(...)mieszacie. Okrągłą foremkę do pieczenia, wykładacie papierem do pieczenia, wlewacie masę, wrzucacie pokrojoną gruszkę (możecie trochę powpychać palcem jej kawałki w ciasto) i pieczecie w temperaturze 160 stopni przez 20-30 minut, potem w 180 stopniach przez kolejne 10-20 minut. Ten czas zależy trochę od soczystości gruszki, więc sprawdzajcie pod koniec stan ciasta patykiem (już nie palcem

GRUBY WAŁEK
Babki i babeczki -podsumowanie akcji 180

Pełny talerz Babka czekoladowa z chili Sękacz-domowy PIN-UP CAKE Babka drożdżowa z nutella i czekoladą Cytrynowe babeczki z żurawiną i rozmarynową glazurąBabka migdałowa Pommes a la cannelle Babka cytrynowa Babka waniliowa z cytrynowym lukrem i malinami Pysznostki Babka pomarańczowa Babka czekoladowa Ramydada Czekoladowe muffiny Red Hot Chili Cake Biszkoptowa babka wielkanocna Sama złodycz Babka czekoladowa z daktylami(...)truskawkowa Babka górnicza Symfonia Smaków Baba z kwiatami Szczypta-wege Czekoladowe babeczki do koszyka Szybko tanio smacznie Babka czekoladowa-chocolate easter cake Wanilia w czekoladzie Wielkanocne mini-babki cytrynowe Tarzynkowo Babka drożdżowa Torta della figlia Chałwowe muffiny z kremem Ulubione przepisy Babka piaskowa Wege Kuchnia Czekoladowe babeczki świeżo posadzoneMuffiny czekoladowo-buraczane You love to cook Babka majonezowa z lukrem królewskim

Moje domowe kucharzenie
Śmietankowe pancakes z czekoladą w środku 136

pieczenia 1/3 łyżeczka sody oczyszczonej 10 g masła, stopionego i przestudzonego Dodatkowo: 5 łyżeczek kremu czekoladowo-orzechowego typu Nutella odrobina oleju do wysmarowania patelni kilka truskawek do dekoracji Przygotowanie: Kilka godzin przed smażeniem placuszków, a najlepiej dzień wcześniej wieczorem przygotować czekoladowe krążki. W tym celu na folii spożywczej lub papierze do pieczenia rozsmarować 5 łyżeczek kremu czekoladowo-orzechowego(...)spieni i zwiększy swoją objętość. Następnie wsypać śmietankowy proszek budyniowy, mąkę, sodę, proszek do pieczenia oraz wlać mleko i stopione masełko. Całość zmiksować do otrzymania jednolitej masy. Płaską patelnię (najlepiej specjalną do naleśników) wysmarować niewielką ilością oleju, rozgrzać. Na patelnię kłaść porcję ciasta formując okrągłe placuszki (uwaga! Muszą mieć one większą średnicę niż średnica krążków czekoladowych

Nastoletnie Wypiekanie
Torcik wiśniowo-czekoladowy 181

Mocno czekoladowy torcik z konfiturą wiśniową powstał na bazie przepisu na Czekoladowe ciasto tortowe  (ulubione ciasto mego syna). Wiśnie i czekolada to wspaniałe połączenie.  Mój torcik nie wymaga zbyt dużo pracy i dlatego często gości na domowych przyjęciach. Jeśli chodzi o dekorowanie tortów, to dużego talentu nie mam, ale smakiem tego torcika moi goście byli zachwyceni. Krem(...)można nim dekorować, ja niestety poszłam na łatwiznę i po rozsmarowaniu udekorowałam tort tylko kandyzowanymi wiśniami. Składniki: (forma o średnicy 28 cm) ciasto: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 - 3 łyżki kakao krem: 3 jajka 1/3 szklanki mleka 3 łyżki mąki 1/2 szklanki cukru 2 łyżki soku z cytryny

Kuchcik gotuje
Popękane ciasteczka z gorzką czekoladą 148

się Mikołajki, znacie jakiś sposób, żeby Mikołaj przyszedł wcześniej? ;) Mam jeden pomysł! Upieczcie ciasteczka, skusi się na pewno :) Od razu lepiej upieczcie więcej, bo znikają w zawrotnym tempie. Intensywnie czekoladowe, ciemne, malutkie i urocze. Nie sposób przejść obok nich obojętnie i nie sposób poprzestać tylko na jednym. Mają chrupiący wierzch i mięciutki środek. Od niedawna mój ulubiony i sprawdzony przepis(...)czasie wyciągamy z lodówki i za pomocą łyżeczki porcjujemy ciasto, formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy w cukrze pudrze i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Kuleczki układamy w odległości 2-3cm od siebie. Pieczemy w 160 stopniach 10-11 minut na termoobiegu. Bez termoobiegu około 2 minuty dłużej. Studzimy i gotowe! :) *PS. Wiecie

Czerwona Porzeczka
Czekoladowe ciasto gryczane z gruszkami 92

Bezglutenowe ciasto z mąki gryczanej z soczystą gruszką. Miękkie i wilgotne, z dodatkiem kakao i cynamonu. Uczta dla podniebienia zapewniam! Przygotowanie: 25 minut Pieczenie: 50

zdrowo i aktywnie
Czekoladowe ciasto gryczane z gruszkami 140

Bezglutenowe ciasto z mąki gryczanej z soczystą gruszką. Miękkie i wilgotne, z dodatkiem kakao i cynamonu. Uczta dla podniebienia zapewniam! Przygotowanie: 25 minut Pieczenie: 50

Zdrowie i pysznie na talerzu
Czekoladowo-orzechowe ciasto z truskawkami (bezglutenowe,bez cukru i słodzików) 341

Bardzo polubiłam wypieki z mąki gryczanej ale należą one to raczej tych suchych a tym razem miałam ochotę na wilgotne ciacho. Nie wiedziałam czy z mojego

Mienta blog
Murzynek bez jajek i masła 309

przy muffinkach, krótko wymieszać składniki – tylko do połączenia. To czekoladowe ciasto jest idealne, gdy mamy ochotę na coś słodkiego, a zabrakło nam w domu jajek, gdy mamy na nie uczulenie lub jesteśmy na diecie wegańskiej (wtedy kremówkę z polewy wystarczy zastąpić gęstą częścią mleka kokosowego). Murzynek bez jajek i masła: 2,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki(...)Wlewamy mokre składniki do suchych i mieszamy łyżką do połączenia (nie dłużej). Wlewamy do foremki ok. 25×20 cm lub keksówki o dł. 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 180°C przez ok. 45 minut (w keksówce ok. 55 minut), a najlepiej do tzw. suchego patyczka. Wyjmujemy i studzimy. Gdy ciasto

Poezja smaku
Tort czekoladowy z orzechami na Światowy Dzień Pieczenia z Kasią 136

ciasto smakuje prawdziwą, dobrą czekoladą. Tak dobrą, jak dobra jest nasza przyjaźń. Okazujcie swoim najbliższym, że są dla Was ważni. Światowy Dzień Pieczenia z Kasią to dobra okazja, aby coś pysznego upiec 😊 a jak już sami zobaczycie ile radości daje...sprawianie radości innym, to będziecie chcieli częściej to robić 😊 Składniki na tortownice o średnicy 26 cm: ciasto(...)kostki do pieczenia Kasia 1/2 laski wanilii 130 g mąki krem: 300 g gorzkiej czekolady 200 g czekolady mlecznej 250 ml słodkiej śmietanki 1 pomarańcza 150 g kostki do pieczenia Kasia 3/4 szklanki cukru pudru 1 szklanka włoskich orzechów dodatkowo:  125 ml soku porzeczkowego 100 g mlecznej czekolady 1/2 szklanki włoskich orzechów Ciasto: Piekarnik nagrzać do temperatury

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sernik wiedeński z rodzynkami 499

cóż, nie jest to ciasto dietetyczne, ale za to nad wyraz smaczne. Puszysty sernik wiedeński jest po prostu ciastem idealnym na każdą okazję. Składniki - proporcje na formę prostokątną o wymiarach 28x19x7 cm lub okrągłą o średnicy 26 cm Jako miarki używałam szklanki o pojemności 250 ml Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej 1 kg tłustego, 2-3 krotnie zmielonego(...)jeszcze chwilę ucierać. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę,  połączyć z masą serową i bardzo delikatnie wymieszać. Całość przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenie formy. Piec bez termoobiegu w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 60-70 minut. Po upieczeniu pozostawić lekko uchylonym piekarniku na około 15 minut, a kiedy już całkowicie wystygnie schłodzić

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Zdrowe brownie (bez glutenu, cukru i laktozy) 335

Pysznie czekoladowe brownie raczej kojarzy się niestety z dużą ilością cukru niż z czymś zdrowym. Czy można inaczej? Można! Gorzka czekolada zawiera dużo magnezu, potasu, poprawia

maniapieczenia
Czekoladowa markiza czyli mus czekoladowy przekładany biszkoptem :) 134

przesianą mąkę z  kakao, sól i ponownie delikatnie mieszam. Ciasto wykładam na płaską blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Rozsmarowuję na grubość około 1 cm. Piekę w piekarniku nagrzanym do 170 stopni prze 6-7 minut. Po upieczeniu studzę ciasto a następnie wykrawam dwa prostokąty dopasowane do keksówki.MusCzekoladę łamię na mniejsze kawałki i wraz z cukrem i miodem(...)kakaowe. Ubijam śmietanę. Do masła dodaję ciepłą masę czekoladową oraz szczyptę soli i ponownie miksuję do połączenia składników. Następnie dodaje ubitą kremówki i delikatnie mieszam.Keksówkę wykładam folią spożywczą. Na spód wylewam 1/3 masy czekoladowej. Na nią wykładam jeden z wyciętych prostokątów biszkoptowych, na który wylewam ponownie 1/3 masy czekoladowej. Znowu kładę biszkopt i zalewam pozostałą masą, Całość zakrywam

Magiczna kuchnia Darii