ciasto czekoladowe bez pieczenia - 4995 przepisów (strona:235/333)

Klasyczny Sernik Wiedeński z Czekoladą 223

Sernik Wiedeński - klasyczny sernik bez spodu - rewelacyjny deser idealny na każdą okazj e. Sernik z poniższego przepisu wychodzi niemal idealny i z pewnością zadowoli niejedno podniebienie. Klasyczny Sernik Wiedeński z Czekoladą - Składniki: 1 kg tłustego twarogu 1 i 1/5 szklanki cukru pudru 5 jajek 100 g masła 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej cukier waniliowy ziarenka(...)wanilią ) . Masy serowej nie należy zbyt długo ubijać ponieważ może ona ulec zbyt dużemu napowietrzeniu co spowoduje nieestetyczne "opadnięcie" ciasta po upieczeniu. Formę smarujemy margaryną, zarówno boki, jak i spód, wylewamy masę i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni. Pieczemy przez 1 h, po czym wyłączamy piec pozostawiając sernik w piekarniku na kolejną godzinę. Po tym czasie wyjmujemy ciasto

Słodka Strona
BABKA GOTOWANA NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ DODATKU CUKRU 174

babki- musimy posiadać specjalną formę do gotowania, ale teraz można już je dostać bez problemu, choćby w internecie. Składniki oryginału: - 6 jaj - 1 szklanka cukru - 250g margaryny lub masła - 1 szklanka mąki tortowej - 1 szklanka mąki ziemniaczanej (można zastąpić tortową) - 1 mały proszek do pieczenia - dowolny, ulubiony aromat Składniki mojej wersji: - 6 dużych jaj - 3/4 szklanki ksylitolu - 250g(...)naturalnego proszku do pieczenia - 1 łyżka ekstraktu waniliowego lub ksylitolu z wanilią W misie miksera ubić (utrzeć) całe jajka z ksylitolem (lub cukrem) i ekstraktem waniliowym lub ksylitolem z wanilią, na puszystą masę. Dodać stopione i schłodzone masło. Następnie cały czas ucierając (ubijając) dodajemy stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Po dokładnym wymieszaniu ciasto przekładamy do formy

Smaczne Zdrowe
Sernik brownie. 111

Sernik pyszny, aż strach! Ciężko zatrzymać się na jednym kawałku. Połączenie brownie z sernikiem i czekoladowa polewa. Mniam! Co nam trzeba? Spód brownie tabliczka gorzkiej czekolady

Latosiowydom
BROWNIE Z BORÓWKAMI I MALINOWYM COULIS 165

Podzielne i sycące brownie z borówkami i malinowym coulis. Mokre, słodkie i rozpływające się w ustach. Z czekoladową posypką na wierzchu.  Idealne do zabrania na

cool and minty
Placki z cukinii z mąką kokosową (keto, bezglutenowe) 90

Pieczone placki z cukinii (keto) Placki z cukinii Jajeczne placki z cukinii (keto) Wegańskie placki z cukinii Placki z cukinii z siemieniem lnianym Placki z cukinii z mąką kokosową Jeszcze więcej keto przepisów Gnocci kalafiorowe Keto naleśniki na mascarpone Frittata ze szpinakiem Bułki z babki jajowatej Pieczone placki z cukinii (keto) Chleb na maśle orzechowym z siemieniem lnianym Bułki bez(...)Przepisy Low Carb (10-25 g węglowodanów) << A może coś keto na słodko? Chałwa domowa bez cukru Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Keto kokosanki Keto bounty (wegańskie) Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Gofry orzechowe, bez mąki Pudding chia orzechowy Trufle kokosowe (keto) Orzechowy deser śmietankowy Gofry białkowe Keto fudge czekoladowo-orzechowy Ciasteczka orzechowe Ciastka z fasoli

WegePrzepis
Ciasto leśny mech z truskawkami 2366

uzyskania jednolitej masy *** *** Ciasto przelewamy do tortownicy o średnicy 22 centymetry (dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia *** *** Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez około 45 minut – do suchego patyczka, w funkcji góra-dół *** *** Po wystudzeniu ciasto przekrawamy na dwa blaty *** *** Przygotowujemy warstwę truskawkową: truskawki blendujemy na mus (jeśli używamy mrożonych truskawek to należy(...)przez sitko), mieszamy *** *** Do tortownicy wkładamy jedną część ciasta *** *** Na ciasto wykładamy połowę masy śmietanowej *** *** Na śmietanę wykładamy zimny i tężejący mus truskawkowy. Całość wstawiamy na około 10 minut do zamrażarki aby mus stężał *** *** Na stężały mus wykładamy resztę masy śmietanowej *** *** Drugi blat biszkoptu drobno kruszymy i wykładamy na wierzch ciasta *** *** Ciasto chłodzimy przez co najmniej 5 godzin w lodówce

Blog z Apetytem
Czekoladowe ciasto z kokosem i kandyzowanymi czereśniami 185

Zdjęcia w pośpiechu. Specjalnie dla Was ukroiłam kawałek mojego czekoladowego ciasta mimo jeszcze do końca nie zastygłej polewy. Wy z tym poczekajcie Składniki: (na keksówkę) 150 g miękkiego masła (opcjonalnie margaryny) 3 jajka klasy M 120 g czekolady* 150 g cukru 200 g mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki mleka 10 kandyzowanych czereśni(...)pieczenia, miksujemy. I na koniec dodajemy 3 łyżki mleka, krótko miksujemy. Do masy dodajemy przecięte na pół kandyzowane czereśnie i całość mieszamy łyżką, tylko po to by czereśnie lekko wmieszały się w ciasto. Masę przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną keksówki. Ciasto pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu, środkowy poziom

Słodkie okruszki
Ciasto kakaowe bez pieczenia 161

Pyszne, kakaowe ciasto bez pieczenia za to z herbatnikami i masą budyniowo-maślaną. Bardzo proste do przygotowania, podzielne i co dla mnie najważniejsze przy ciastach z kremem, nie jest za słodkie i mdlące dzięki balansującej smaki warstwie z dżemu porzeczkowego :) Składniki na blachę o wym. 22 x 33 cm: (Inspiracja: " Kwestia smaku ") 1 litr mleka 3 czubate łyżki(...)budyniu kakaowego.  Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć pierwszą warstwę herbatników, na niej rozsmarować część masy kakaowej, następnie ułożyć druga warstwę z herbatników, na niej rozsmarować dżem porzeczkowy i cienką warstwę kremu kakaowego, przykryć trzecią warstwą herbatników, a na niej rozsmarować resztę kremu. Wierzch udekorować przesianym kakao lub czekoladowymi płatkami. Wstawić do lodówki na co najmniej

Simply Food
Najlepsze brownie 160

zwykły zakalec. Inni je kochają i jest najulubieńszym ciastem. Ja się zaliczam do drugiej grupy. Brownie w smaku nie przypomina murzynka – jest ciężkie, gumowate, wilgotne i mocno czekoladowe. Warto spróbować chociażby po to, aby wyrobić sobie zdanie! No i nie musimy się martwić o to czy wyrośnie! Najlepsze brownie (brownie idealne): 300 g czekolady 70% (3 tabliczki(...)dłużej. Przelewamy do prostokątnej lub kwadratowej formy (ok. 25×20 lub takiej, w której ciasto będzie wysokie na ok. 1,5 – 2 cm). Odłożoną czekoladę łamiemy na mniejsze części i wtykamy w ciasto. Pieczemy ok. 25 minut w 170°C (bez termoobiegu) lub 160°C (z termoobiegiem) – nie ma sensu wbijać patyczka bo będzie wilgotny

Poezja smaku
Tort czekoladowo-makowy 171

Blach ę z piekarnika wy ś cielamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią powsta łą masę na ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy   w temp. 170 C oko ł o 16-20 minut - do suchego patyczka. Upieczone ciasto studzimy(...)składanie ciasta od dołu..==== . ciasto ciemne,     krem,    ciasto makowe,   krem ,  ciasto ciemne ,    krem ,        ciasto ciemne,      dekoracja -całość wysmarowana kremem I obsypana zmielonymi ciasteczkami oreo,a na koniec obłożyć paskiem czekolady .   Na opaskę czekoladową: 150-200 g roztopionej w kąpieli wodnej

w mojej kuchni
Wuzetka z kremem serowym 177

polaczyc z masa serowaWykonanie polewy czekoladowej:maslo,cukier i wode umiescic w garnuszku i podgrzewac.Dodac przesiane przez sitko kakao,mieszajac trzepaczka balonowa zagotowac.Gestosc polewy regulowac dodatkiem wodyWystudzone ciasto przeciac na pol.Na spod wylozyc dzem i rozsmarowac.Na warstwe dzemu wylozyc krem (kilka lyzek kremu zostawic do dekoracji ciasta).Przykryc odcietym blatem ciasta.Na gore wylozyc polewe czekoladowa i rownomiernie rozprowadzic.Gdy przestygnie przy(...)wiele smaczniejsze nieschlodzone.Uwagi:jako skladnik ciasta wpisalam mleko.Czy go uzyjemy zalezy od jakosci uzytego kakao .Wysokoprocentowe kakao-75% bardzo zagesci ciasto.Wtedy nalezy dodac mleko,by ciasto rozluznic.Gdy po wymieszaniu uznasz,ze konsystencja ciasta jest prawidlowa mleko pomin.Druga uwaga dotyczy ponczu.Mozna naponczowac oba blaty lub przy grubej warstwie dzemu po prostu pominac nasaczanie.Jesli ciasta nie beda jadly dzieci najsmaczniejszy jest poncz

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Stefanka 279

Ciasto z mojego dzieciństwa :) zawsze robiła je mama więc trzeba podtrzymać tradycję , dość łatwe ale oczekiwanie na spróbowanie jest nie do zniesienia ....niestety najlepsze jest na

Wypieki Rene
Białe brownie z kremem kinder i polewą z białej czekolady 160

Torcik wbrew pozorom bardzo szybki w przygotowaniu. Biszkopt jest rewelacyjny - wilgotny, puszysty, pachnący białą czekolada i nuta kawy. Do tego aksamitny krem z batonikami Kinder oraz

VioletoweKucharzenie
Owsianka czekoladowa z nektarynkami, borówkami i słonecznikiem 91

Czy owsianka może się znudzić? Absolutnie nie, jeśli za każdym razem użyjemy różnych składników. Wystarczy pokombinować, dodać inne owoce, orzechy, przyprawy czy też zamienić mleko na

Oryginalny smak
Truskawkowe Kinder Country z polewą z Nutelli dla dzieci 154

Kinder Country z truskawkami Proponuję lekką odmianę pysznego ciasta bez pieczenia tzw. Kinder Country. Ten cudowny deser postanowiłam wzbogacić truskawkami i odjąć mu nieco kalorii. W tym przepisie nie dodaję białej czekolady, a dzieci go po prostu uwielbiają! Aby tort wyglądał naprawdę oryginalnie proponuję przygotować go w prostokątnym pojemniku (np. plastikowym pudełku), dzięki czemu uzyskamy ciekawy kształt(...)spód należy ułożyć warstwę herbatników - każde ciastko zanurzamy w mleku. To będzie wierzch naszego tortu. Następnie w ten sam sposób wykładamy boki pojemnika - chociaż nie jest to konieczne. Krem czekoladowy mieszamy z połową preparowanej pszenicy i wykładamy na warstwę ciastek. Następnie nakładamy warstwę pokrojonych truskawek, które lekko wciskamy w masę. Masę czekoladową przykrywamy warstwą namoczonych herbatników. Białą masę mieszamy

Gotujemy i jemy

Proponowane wyszukiwania