ciasto cytrynowe - 7620 przepisów (strona:278/508)

Smoothie z ananasem, szpinakiem i jarmużem 75

Wczoraj był dzień, w który dogadzaliśmy swoim podniebieniom – na obiad wieprzowina po chińsku , na deser cytrynowa babka z majonezem , a wieczorem zrobiliśmy smoothie z ananasem

niecodziennikpary
Cytrynowy sernik na zimno 98

Lato w pełni, więc w gorące leniwe popołudnia do kawy proponuję sięgnąć po kawałeczek orzeźwiającego sernika z cytrynowym lemon curdem. Delikatny, aksamitny sernik z kremowym musem

Bon appetit mon amie
Ciasto z jogurtów naturalnych i nasion chia na czekoladowym spodzie 102

Cześć! Na upały, na deser i dla ochłody poleca się ciasto z jogurtów naturalnych i nasion chia.  Bardzo lekki deser i nie za słodki.  Składniki: * 990 ml jogurtu naturalnego gęstego * 4 - 5 łyżek nasion chia * 2 galaretki cytrynowe * 1 łyżeczka żelatyny * 2 galaretki wiśniowe * wiśnie świeże lub mrożone * 2-3 łyżki cukru Na spód: * 15 dkg herbatników kakaowych

Pieprzyć z Fantazją
Babka mocno cytrynowa i bardzo długo świeża 123

Babka ta nawet przez tydzień nie straci smaku i uroku. Bardzo mocno cytrynowa i nic such, pomimo że zawiera dużo mąki. Przepis na wykonanie w thermomix na dole Sok z cytryny wycisnąć. Jedną cytrynę sparzyć i zetrzeć skórkę. Wykonanie ciasta – masło utrzeć z cukrem na gładką masę. Jak masa jest puszysta dodawać po jednym jajku i dobrze je wmieszać

Kuchnia Pokoleń
Domowy makaron tagiatelle w sosie śmietanowym z tuńczykiem i szparagami 193

zielonych szparag 1 cebula 3 łyżki posiekanego lubczyku 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego 1 łyżka cukru sól Przygotowanie: MAKARON TAGIATELLE Mąkę pszenną i żytnią zaparzyć wrzącą wodą, wymieszać drewnianą łyżką, pozostawić na 5 minut. Do mąki dodać resztę składników. Ciasto zagnieść na gładką masę, przełożyć do miski, przykryć lnianą ściereczką i odłożyć na 20 minut. Po tym czasie, podzielić

Kierunekuchnia
Babka z serkiem kremowym 135

ucierając. Dodawać jajka, jedno po drugim, ucierając do połączenia się masy po każdym dodaniu. Dodać zapach cytrynowy i zmiksować. Następnie dodajemy przesiane mąkę i proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Formę keksówkę (10 x 20 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto.  Piec w temperaturze 140ºC z termoobiegiem przez około 60 minut. Wyjąć z piekarnika, delikatnie przestudzić

kulinarnyswiatdomi
Jabłkowa Fantazja 1749

musem jabłkowym. Ciasto jest lekkie i orzeźwiające. Każdemu przypadnie do gustu. SKŁADNIKI: Biszkopt: 3 jajka, ½ szklanki cukru, ½ szklanki mąki, 2 łyżeczki kakao, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, Masa budyniowa: 500 ml mleka, 2 opakowania budyniu śmietanowego, 1 opakowanie cukru waniliowego, 200g masła, 3 łyżki cukru pudru, Masa jabłkowa: 3 duże jabłka, 1 szklanka wody, 2 opakowania galaretki cytrynowej, Masa śmietanowa

Tradycyjna kuchnia Kasi
Gofry cytrynowe i "Córka doskonała" 130

białek.  Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka zmiksować z wodą, aromatem cytrynowym i cukrem na pianę. Do masy żółtkowej dodać mąkę i wymieszać dokładnie. Do masy dodać na dwie tury pianę z białek. Wymieszać. Wylewać równomiernie odpowiednie ilości ciasta (u mnie ok. 3 łyżek) i smażyć gofry. Podawać np. z dżemem lub czekośliwką . Zimą czytałam świetną

Weekendy w domu i ogrodzie
Mazurek migdałowy z malinami i czekoladą 138

kulkę i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciastem wykładamy blaszkę wysmarowaną masłem. Ciasto jest elastyczne i można nim spokojnie wykleić spód foremki. Pieczemy w temperaturze 180C przez 25-30 minut. Maliny wkładamy do rondelka wraz z miodem i sokiem cytrynowym. Podgrzewamy tak długo aż maliny się rozpadną. Ściągamy z ognia i rozpuszczamy w tej miksturze żelatynę

Przysmaki Karolki
Sernik z jogurtów greckich pod kokosową pierzynką 29597

Uwielbiam serniki, w szczególności takie puszyste i lekkie jak ten! Na moim blogu znajdziecie przepis na cytrynowy twarogowiec , sernik jogurtowo-twarogowy z kakao i sernik jogurtowo

Be Fit Be Strong
Pierniczki z cytrynowym lukrem, bez tłuszczu 140

użyć sztucznego - 10 dag ksylitolu lub zwykłego cukru - 1 jajo - 3 łyżeczki przyprawy do piernika Lukier cytrynowy: - cukier puder - sok z cytryny 1. Do miski przesiewamy mąkę i dodajemy przyprawę do piernika. Ksilitol ucieramy z jajkiem na puszystą masę. Łączymy wszystkie składniki, zagniatamy ciasto, a następnie odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki. 2. Ciasto wałkujemy na grubość

Apetyczna babeczka
Domowe ekstrakty 130

Uwielbiam domowej roboty dodatki do ciast i deserów. Dlatego zajęłam się produkcją ekstraktów. Mają obłędny zapach i podkręcą każdy wypiek, dodając mu aromatu i smaku. Jak do tej pory zrobiłam ekstrakt waniliowy, cytrynowy i miętowy, w planie mam jeszcze lawendowy, różany, pomarańczowy i limonkowy. Już niedługo na pewno pojawią się na blogu!  Składniki: (na jedną buteleczkę)  po 250ml

Cakes By Kejt
Sernik czekoladowy 145

Dziś coś na miłośników czekolady. Obłędny sernik, mocno czekoladowy, przekładany ptasim mleczkiem. Polecam również: Sernik cytrynowy Sernik z jabłkami Pomarańczowy sernik z kokosową pianką Sernik z

Tradycyjna Kuchnia
Tarta cytrynowo - makowa z rabarbarem 167

Dzisiejsze połączenie składników to mistrzowskie połączenie. W cieście jest suchy mak i cytryna a w kremie migdały, wieńczy dzieło kwaskowaty rabarbar. Dla mnie idealnie a dla Was? Popróbujcie i napiszcie jak Wam smakowało. Tarta cytrynowo - makowa z rabarbarem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
wielkanocny mazurek kajmakowo jabłkowy 156

pieczenia w 180 st. C. przez ok. 20 min. na złoty kolor. Po upieczeniu odstawiamy ciasta do ostudzenia. składniki na masę kajmakową: 100 g gotowej masy kajmakowej 30 g masła składniki na masę jabłkową: 1 mały słoiczek marmolady jabłkowej opcjonalnie: 1 galaretka cytrynowa wykonanie: Jeśli używamy rzadkiej marmolady to podgrzewamy ją a następnie dodajemy galaretę cytrynową, mieszamy i odstawiamy

Domowy Smak Jedzenia