ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:102/345)

Przekładane ciasto miodowo - orzechowe 172

budyniowa: 1 budyń śmietankowy 100 g cukru 400 ml mleka 250 g masła Dodatkowo: 1 słoik dżemu wiśniowego (ja użyłam domowej konfitury wiśniowej aczkolwiek następnym razem użyję jednak dżemu, gdyż konfitura za bardzo się "rozjeżdżała") 1 puszka masy kajmakowej (ja sama przyrządziłam swój kajmak gotując 2,5 godziny puszkę słodzonego mleka) 1/2 szklanki wiśni w likierze (pominęłam ten dodatek) Ciasto(...)placek przed upieczeniem wylać gorącą masę orzechową. Masa orzechowa: Wszystkie składniki umieścić w garnku i gotować 3-4 minuty na średnim ogniu. Masa budyniowa: Ugotować budyń śmietankowy a gdy wystygnie zmiksować go z masłem. Złożenie ciasta: Na spód kładziemy jeden placek miodowy. Smarujemy go dżemem wiśniowym a następnie nakładamy krem budyniowy. Przykrywamy drugim plackiem, na którym rozsmarowujemy masę kajmakową. Całość

My simple kitchen
Kruche ciasto z budyniem i brzoskwiniami 185

mnie forma o wymiarach 24 x 28 cm, ale może być odrobinę większa) Ciasto: 250g masła/margaryny 2 jajka 3 szklanki mąki pszennej (pojemność szklanki = 250 ml)) 1 szklanka cukru pudru (zmieliłam ksylitol - Słoneczko ) 2 opakowania cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia  Masa budyniowa: 1 l mleka 2 budynie śmietankowe/waniliowe (1 budyń = 40g) 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)powstać gładka i gęsta konsystencja.) Ciepły (ale lekko ostudzony) budyń wyłożyć na podpieczony spód. Brzoskwinie odsączyć z syropu, pokroić w kostkę i równomiernie umieścić na masie budyniowej. Na wierzch zetrzeć lub pokruszyć pozostałe ciasto. Całość piec około 45-55 minut w 175-180 stopniach. Kroić po ostudzeniu.     Inspiracja (z małymi modyfikacjami) ze strony: Przepisy Joli

Di gotuje
Ciasto czekoladowe z kremem krakersowym i solonym karmelem 280

nietypowe połączenie sprawdzają się znakomicie i robią furorę wśród tych , którzy wielbicielami nietypowych smaków wcale nie są. Dziś mam dla Was przepis na przepyszne ciasto czekoladowe – mokre , wilgotne , słodkie i niesamowicie mięciutkie przełożone budyniowym kremem krakersowym i oblane słonym karmelem . Już po pierwszym kęsie mamy ochotę na więcej! A potem więcej! I więcej! I więcej! Koniecznie musicie spróbować

Ostra na Słodko
Ciasto z truskawkami, budyniem i bezą 163

wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Truskawki myjemy i obieramy z szypułek. Z mleka, 2 łyżek cukru i proszku budyniowego gotujemy budyń. Gdy gotowe ciasto lekko przestygnie wylewamy na nie jeszcze ciepły budyń. Na nim układamy truskawki. Białka ubijamy na sztywno. Partiami wsypujemy cukier i ubijamy aż do uzyskania gładkiej i lśniącej

My simple kitchen
Ciasto Góra Lodowa 121

Pewnie część z Was już je próbowała. Ja upiekłam je dopiero tydzień temu i bardzo żałuję, że nie zrobiłam tego wcześniej. Ciasto jest wyjątkowo efektowne i smaczne. Zwłaszcza masa z mlekiem w proszku jest przepyszna. Co tu dużo pisać, moja rodzinka i znajomi byli nim zachwyceni. Kto jeszcze nie jadł Góry Lodowej to polecam upiec ją jak najszybciej :) Biszkopt(...)ostygnięcia w temp. pokojowej. Miękkie masło utrzeć z budyniem na puszystą masę. Blaszkę, w której piekł się biszkopt wyłożyć folią aluminiową. Włożyć spodni blat ciasta, naponczować mocną herbatą i wyłożyć połowę masy budyniowej. Przykryć drugim blatem biszkoptu i posmarować pozostałą masą. Połówki biszkoptów poukładać pionowo na masie. Ciasto wstawić do lodówki. Masa z mleka w proszku: Masło, wodę i cukier

Smakołyki Asi
Babeczki mimoza na Dzień Kobiet 190

urodziły się KOBIETAMI, a wszystkim Kobietom, aby zawsze czuły się kochane i szanowane przez partnerów i społeczeństwo. Zapraszam na pyszne biszkoptowe babeczki z lekkim kremem budyniowym pasticcera i kawałeczkami ananasa, którymi dołączam do akcji „Ciasto na niedzielę”. Babeczki mimoza na Dzień Kobiet Składniki na 12 babeczek: 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3  jajka (żółtka(...)koniec dodajemy letnie mleko. Formę do mufinek wykładamy papierowymi papilotkami. Wykorzystując łyżkę do lodów, nalewamy ciasto do papilotek, do wysokości ¾. Babeczki wstawiamy do piekarnika narzanego do 180 ° i pieczemy do tzw suchego patyczka, okolo 25 minut. Odstawiamy babeczki do ostygnięcia. W międzyczasie przygotowujemy krem budyniowy. W mało przypalającym się garnku podgrzewamy bardzo mocno mleko. Następnie do mleka dodajemy obraną skórkę

Mia Cucina Sofieta
Ciasto " Czerwone oczka " 176

jeden jasny , drugi ciemny. Białka ubijać , stopniowo dodając cukier i żółtka. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na natłuszczoną blachę. Piec ok. 35 minut w temp. 180 C Masa budyniowa: Część mleka odlać, rozmieszać w nim mąki i budyń. Resztę mleka zagotować z cukrem. Na gotujące się mleko wlać mleko rozmieszane z budyniem(...)margaryny. Ciasto "Czerwone oczka " Galaretkę przygotować wcześniej według przepisu na opakowaniu ( ja zrobiłam z 3,5 szkl. ) Jasny biszkopt posmarować masą budyniową. W ciemnym biszkopcie wykroić kieliszkiem otworki i przykryć masę. W otworki wlać tężejącą galaretkę. Wierzch ciasta między otworkami polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi

Różne smaki w kuchni
Ciasto " Czerwone oczka " 389

jeden jasny , drugi ciemny. Białka ubijac , stopniowo dodając cukier i żółtka. Wsypac mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kako. Delikatnie wymieszac. Ciasto wyłożyc na natłuszczoną blachę. Piec ok. 35 minut w temp. 180 C Masa budyniowa: Częśc mleka odlac, rozmieszac w nim mąki i budyń. Resztę mleka zagotowac z cukrem. Na gotujące się mleko wlac mleko rozmieszane z budyniem(...)margaryny. Ciasto "Czerwone oczka " Galaretkę przygotowac wcześniej według przepisu na opakowaniu ( ja zrobiłam z 3,5 szkl. ) Jasny biszkopt posmarowac masą budyniową. W ciemnym biszkopcie wykroic kieliszkiem otworki i przykryc masę. W otworki wlac tężejącą galaretkę. Wierzch ciasta między otworkami polac polewą czekoladową i posypac wiórkami kokosowymi

Słodkości i nie tylko
KRUCHE CIASTO Z JEŻYNAMI I BUDYNIOWĄ PIANKĄ 193

Zainspirowana przepisem, który znalazłam na blogu  TUTAJ  i zaopatrzona w 2 kg jeżyn postanowiłam upiec ciasto z jeżynami. Przepis wydał mi się fajny, kruchy spód, białkowo-budyniowa masa + aromatyczne jeżyny to bardzo smaczne zestawienie. Jednak jak dla mnie warstwa budyniowej pianki była za słodka, mimo dodatku kwaskowych owoców.  Następnym razem zamiast szklanki cukru, użyję max 3/4 szklanki(...)Białka ubić na sztywno, następnie dosypywać po łyżce cukier i cukier waniliowy, cały czas ubijając na najwyższych obrotach. Wsypywać proszek budyniowy, cały czas miksując, by dobrze się rozpuścił. Strużką wlewać olej, miksując do połączenia. Na podpieczony, zimny spód ciasta wyłożyć ubitą pianę. Wyrównać i posypać owocami. Na wierzch zetrzeć resztę zamrożonego ciasta. Piec około 30 - 40 minut

Walijskie Pichcenie
CIASTO SNICKERS 147

Mąkę łączymy z sodą i pozostałymi suchymi składnikami. Dodajemy pokrojone w kostkę masło. Zagniatamy ciasto i dzielimy na 3 równe części. Każdy kawałek wałkujemy na placki o wymiarach 25x35cm. Pieczemy przez ok 10 minut na złoty kolor w temperaturze 170 o C. Blaty studzimy. Krem budyniowy: ½ litra mleka wraz z cukrem zagotować(...)pozostałej części mleka wymieszać budyń z mąkami. Ugotować budyń. Wykonanie: Jeden blat smarujemy masą krówkową, przykrywamy kolejnym plackiem, który smarujemy połową masy budyniowej. Ponownie przykrywamy zapieczonym blatem, budyniem i przykrywamy warstwą orzechową.  Jeżeli przygotowałaś/eś ciasto z tego przepisu, bardzo proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres slodki.zakatek123@gmail.com. Fotografię opublikuję w komentarzach, oczywiście z podpisem osoby, która

Słodki Zakątek
Ciasto szachownica 171

Pozmieniałam co nieco, głównie z polewą i biszkoptem, ale myślę, że wizualnie wygląda niemal identycznie ;) Biszkoptowe kratki, maślano - budyniowy, kakaowy krem i mocno kakaowa polewa, udekorowane czekoladowymi kamyczkami... Uwielbiam przepisy z duszą, ten ma swoje lata, ale niezmiennie smakuje wszystkim. Takie ciasta najlepiej sprawdzają się na świątecznym stole - pięknie się prezentują i dobrze smakują a ich przygotowywanie to sama radość(...)alkoholem. Zmiksowane mleko wlać do gotującego się, wrzącego mleka, gotować, ciągle mieszając, jak budyń. Wystudzić. Miękkie masło utrzeć na jasną, puszystą masę. Stopniowo dodawać masę budyniową, miksować do całkowitego połączenia składników. Wystudzone ciasta pokroić wzdłuż dłuższego boku na 4 równe paski. Krem podzielić na 3 części, paski smarować z jednej strony i sklejać bokami, kolorami na zmianę

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto „Bezowe cycuszki” 82

To kolejny przepis mojej Mamy. Ciasto jest przepyszne, a dzięki dużej ilości maślanego kremu samo rozpływa się ustach. Na pewno nie poprzestaniecie na jednym kawałeczku. Ciasto

Przepisy Babci
Słodko – kwaśne ciasto truskawkowo – rabarbarowe. Przepis BLW dla małego smakosza. 184

Miękkie i zdrowe ciasto dla niemowlaka.   Jak upiec smaczne ciasto bez cukru dla niemowlaka i czy w słodkościach można ukryć witaminy? Złocista tarta z masą budyniową i frużeliną owocową.   Truskawkowo -rabarbarowe ciasto. Składniki na ciasto 250 gramów mąki tortowej typ 450 50 gramów zmielonych migdałów 185 gramów zimnego masła minimum 82 % tłuszczu 50 gramów cukru kokosowego 2 żółtka

Krupeczki
KRUCHA SZARLOTKA BABCI LALI, Z BEZOWO-BUDYNIOWĄ PIANKĄ 422

150g drobnego cukru trzcinowego (lub zwykłego) - 2 proszki budyniowe bez cukru (śmietankowe) Masa owocowa: - słoik musu z  jabłek (u mnie 900g) - 1 kisiel cytrynowy (u mnie bez cukru, dodałam 25g ksylitolu) Lukier: - kilka łyżeczek pudru trzcinowego (u mnie 5) - kilka kropli olejku migdałowego - kilka łyżeczek słodkiej kremówki Przygotowanie kruchego ciasta: W misie miksera umieścić wszystkie składniki i zmiksować przy(...)łyżce cukier, po każdym dodaniu dokładnie miksujemy. Na końcu dosypujemy proszki budyniowe i dokładnie mieszamy (na niskich obrotach miksera lub ręcznie). Wyjmujemy podpieczone kruche ciasto, wykładamy na nie masę jabłkową, przykrywamy ją masą bezowo-budyniową, wyrównujemy i obsypujemy schłodzoną kruszonką. Całość umieszczamy w piekarniku i pieczemy jeszcze ok.35-40 minut w temperaturze 180*C na programie góra-dół, bez termoobiegu

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania