ciasto biszkoptowe - 2947 przepisów (strona:143/197)

Tort Szwardzwaldzki 158

mascarpone schłodzonego 2 łyżki cukru pudru Składniki na nasącz: 300 ml kompotu z wiśni lub 200 ml kompotu z wiśni i 100 ml rumu Składniki na dekorację: pokruszony blat biszkoptowy 1/2 szklanki śmietany 30% schłodzonej 1 łyżka cukru pudru kilka wiśni kandyzowanych lub malin Przygotować biszkopt. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, boków niczym nie smarować. Mąkę i kakao, sodę, przesiać(...)kolei dodawać żółtka, jedno po drugim. Wyłączyć mikser, dodać wymieszane i przesiane mąki, bardzo delikatnie wymieszać szpatułką, mieszać tylko do połączenia składników, w jednym kierunku, od dołu do góry. Ciasto przelać do formy, wyrównać. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 35 min (do suchego patyczka). Od razu po upieczeniu, wyjąć z piekarnika, w formie zrzucić na podłogę z wysokości około

moj przepis na
Truskawki 109

Truskawki są pyszne, korzystajmy z sezonu, bo tak krótko trwa! Truskawki świetnie smakują nie tylko w daniach na słodko, przekonajcie się sami! Ciasto owsiane z truskawkami Ciasto z truskawkami Crumble z truskawkami Czekoladowy pudding chia z truskawkami, kokosem i migdałami Domowy kisiel truskawkowy Jaglany shake z truskawkami Koktajl bananowo - truskawkowy z zieloną sałatą Koktajl buraczkowo-truskawkowy z bananem(...)natką z pietruszki i jagodami goji Kompot truskawkowo - czereśniowy Koktajl truskawkowy Koktajl truskawkowo - brzoskwiniowy Koktajl truskawkowy na maślance z miętą Mrożony jogurt truskawkowo - miętowy z jagodami goji Omlet biszkoptowy z koktajlem truskawkowym i kokosem Owsianka z truskawkami Sorbet truskawkowy Surówka z młodej kapusty z truskawkami Sałatka z zielonymi szparagami, z szynką szwarcwaldzką, mozzarellą i parmezanem

Moja smaczna kuchnia
Niebiańsko lekkie biszkopty z kremem kokosowym z Newellą 119

stewię i nadal ubijać na wysokich obrotach miksera. Dodawać po jedym żółtku. Na koniec przesiać obie mąki i delkatnie wmieszać przy pomocy łyżki do powstałej piany. Nakładać nieduże porcje ciasta na wyłożoną papierem do pieczenia formę - ja skorzystałam z silikonowej maty do makaroników, która pozwoliła na uzyskanie równej wielkości ciasteczek. Piec ok. 5-7 minut w temperaturze 180 stopni(najlepiej(...)przełożenie biszkoptów. Newellę naturalną lekko posiekać nożem, dodać wiórki kokosowe i zblendować na gładką masę. Na koniec dosłodzić stewią. Przestudzone biszkopty smarować niewielką ilością kremu i przykryć wierzch drugą biszkoptową częścią. Podawać najlepiej świeże. Wpis dodaję do akcji Gotuj z Newellą

FitKot
Jak przygotować kutię? 168

Jak co roku, 24 grudnia na polskich stołach pojawi się dwanaście wigilijnych potraw. Świąteczne menu w głównej mierze zależy od regionu, ale przyjęło się, że nie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bardzo czekoladowy tort urodzinowy 168

Tort czekoladowy z masą czekoladową Tort czekoladowy to urodzinowy klasyk. Według mnie najlepszy jest tradycyjny tort - z tradycyjnym biszkoptem czekoladowym oraz tradycyjną masą czekoladową z masła

Korniszonki
Kawowy deser Lusette 161

środku musu układamy krążek z galaretki kawowej, a na nim krążek z musu czekoladowego. Pustą przestrzeń między krążkami, a ściankami foremki wypełniamy musem z wafelkami. Na wierzchu układamy biszkoptowy krążek.  Tak przygotowane foremki odstawiamy na noc do lodówki.  Następnego dnia foremki zanurzamy w gorącej wodzie (2-3 minuty) i odwracamy na talerzyk do góry nogami aby wyjąć deser(...)bruzdy) Ozdabiamy według uznania. Wersja łatwiejsza: Z podanych składników można także zrobić deser w formie prostokątnej.  Nie wycinamy z biszkoptu ani galaretki i musu krążków tylko składamy jak ciasto.  Do formy w której piekliśmy biszkopt wlewamy na spód większą część musu z wafelkami , na nim układamy galaretkę kawową, potem mus czekoladowy,biszkopt a brzegi wypełniamy resztą musu

Bon appetit mon amie
Ciasto Ruby Rose 126

gładką masę dodajemy cukier i gotujemy 2-3 minuty na małym ogniu. Wsypujemy suche galaretki i żelatynę rozpuszczoną w wodzie. Przesmażamy jeszcze kilka chwil. Ostudzoną masę wykładamy na ciasto.   Składniki na masę śmietankową: 500 g śmietany 18% 4 czubate łyżki cukru pudru 1 śnieżka w proszku 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w ¼ szklanki gorącej wody Do śmietany wsypujemy śnieżkę, puder(...)Nasączenie: sok z 1 cytryny + 6 łyżeczek cukru + przegotowana woda Składniki na truskawkowy wierzch: ok. 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe WYKONANIE: ½ biszkoptu + nasączenie   melasa truskawkowa   krążki biszkoptowe masa śmietankowa

Domowe ciasta
Torcik winogronowy 143

dodać do piany, delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem tortownicy o wymiarach 27 cm. Włożyć ciasto do piekarnika i piec w 175 stop.przez ok.30 minut. Upieczone i ostudzone ciasto przekroić na 3 blaty. Masa owocowa Maliny i winogrona umyć, odcedzić na sicie. Najpierw winogrona, później maliny zmiksować. Zmiksowane owoce przetrzeć przez sito. Do miksera wlać mleko skondensowane, wsypać cukier(...)mieszając doprowadzić do rozpuszczenia żelatyny, nie gotować. Lekko przestudzoną żelatynę wlać do zmiksowanego mleka z musem owocowym, dobrze zmiksować. Odstawić do lodówki do lekkiego stężenia. Przełożyć masą owocową blaty biszkoptowe oraz wierzch biszkoptu i boki. Obsypać boki krokantem orzechowym i pokruszonymi rurkami czekoladowymi. Udekorować winogronami i listkami mięty. Smacznego ! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName

Kuchnia Danusi
Czekoladowa Rozkosz z Jagodami 149

koniec wlałam rozpuszczone masło i wmieszałam je w masę, którą wyłożyłam do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam w temperaturze ok.180 stopni przez ok. 30 minut. Po upieczeniu ciasto odłożyłam do całkowitego wystudzenia. KREM PORZECZKOWY: Kremówkę ubiłam na sztywno, pod koniec ubijania dodałam cukier puder. Następnie serek mascarpone i mus z czarnej porzeczki, zmiksowałam szybko do połączenia się składników. Masę(...)musu:) WYKONANIE: Wystudzony biszkopt przekroiłam na 3 równe blaty. Z każdego blatu wycięłam równe kółka. Połowę kółek posmarowałam konfiturą Eterno Owoce Leśne, następnie kremem porzeczkowym, na który położyłam suche biszkoptowe kółko, a na koniec wycisnęłam różyczkę z kremu śmietankowego. Wierzch posypałam jagodami i udekorowałam listkiem melisy. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Tiramisu. 147

Witajcie kochani :) Chciałam Was dzisiaj zaprosić na pyszny włoski deser Tiramisu. Do jego przygotowania nie potrzeba aż tak wielu składników. Wystarczą biszkopty , serek mascarpone i śmietana

Sama słodycz i szczypta chili
Domowa pizza z rukolą i szynką parmeńską 623

podgrzewamy. Dusimy razem przez około 3 minuty i zostawiamy do wystygnięcia. W sosie mogą pozostać kawałki pomidorów. Nie musi być całkowicie gładki. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni. Gdy ciasto wyrośnie rozwałkowujemy je na okrągły placek o grubości około 1 cm. Brzeg zawijamy do wewnątrz. Pizzę smarujemy równomiernie sosem i układamy na nim dodatki (z wyjątkiem rukoli). Pizzę pieczemy przez około(...)keczupu lub sosu tysiąca wysp . Przygotowujesz sylwestrową ucztę? Polecam inne moje przepisy: Nuggetsy z piekarnika z sosem tysiąca wysp Frytki z piekarnika Wegański malinowy „sernik” bez sera Biszkoptowa zebra Szybka i prosta szarlotka Dietetyczne trufle Chrupki z cieciorki – idealna przekąska na imprezę

Dieta bez mleka
Sernik na zimno jagodowo-malinowy 145

sera śmietankowego 800g serków homogenizowanych waniliowych (użyłam 4 opakowania) 500g jagód + garść na wierzch 200g malin + garść na wierzch 5 łyżek cukru 4 galaretki malinowe 500ml wrzątku 200g herbatników biszkoptowych (2 opakowania) 3 galaretki rozpuszczamy w 100ml wrzątku (dodatek do sera, by masa zgęstniała), odstawiamy do stężenia. 1 galaretkę rozpuszczamy w 400ml wrzątku i odstawiamy do stężenia. Ser, serki homogenizowane(...)Dodajemy 100g pokruszonych herbatników i łączymy za pomocą szpatułki, by mikser zbyt nie rozdrobnił ciastek. Spód tortownicy wykładamy pozostałymi 100g herbatników, wlewamy masę serową i wstawiamy do lodówki. Wierzch ciasta zdobimy jagodami i malinami, zalewamy tężejącą galaretką

Gotowanie i blogowanie
Czekoladowe marzenie 193

Białka ubijam na sztywną pianę, dodaję po trochu cukier i po jednym żółtku. Mąkę przesiewam z kakao i łącze delikatnie z masą jajeczną. Blaszkę do pieczenia wykładam papierem, przekładam ciasto i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170°C-180°C na około 30-35 min. Upieczony wyjmuję i studzę. Masło, cukier, kakao i mleko podgrzewam do połączenia się składników(...)kremówkę również ubijam na sztywno.  Do wystudzonej czekolady najpierw dodaję ubitą śmietanę, mieszam rózgą , a następnie dodaję ubite białka.  Delikatnie mieszam łopatką i wykładam mus na spodzie biszkoptowym.  Całość schładzam w lodówce

Ciasteczkowy Potwór
Sernik na zimno waniliowo-czekoladowy z malinami 207

przez 3-4minuty aż połączy się z masą serową. Przygotowaną masę dzielimy na dwie równe porcje. Pierwszą miksujemy z serkiem waniliowym, drugą z rozpuszczoną czekoladą.  Na spód biszkoptowy wlewamy połowę jasnej masy, wstawiamy na 3-4 minut do lodówki, wyciągamy i wlewamy połowę masy czekoladowej. Tak samo postępujemy tworząc kolejne warstwy. W momencie gdy blaszka jest w lodówce(...)bardzo zimne. W moim serniku maliny trochę wystawały, a w blaszce było jeszcze miejsce, więc rozpuściłam dodatkowe dwie galaretki (jak wcześniej w 800ml wody) i tężejącą wylałam na ciasto.  Gdy galaretka stężeje sernik jest gotowy

Gotowanie i blogowanie
Babeczki biszkoptowe z migdałową posypką 116

Dziś zapraszam na biszkoptowe babeczki z chrupiącą, migdałową posypką. Wspaniale smakują ze szklanką ciepłego mleka lub kakao. Do przygotowania babeczek użyłam cukru marcepanowego, który otrzymałam ze sklepu SKWORCU . SKŁADNIKI: 4 jajka, 10 dag cukru kryształu, 15 dag mąki krupczatki, 2,5 łyżki oleju, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 50g płatków migdałowych, 1,5 łyżki cukru marcepanowego ze sklepu SKWORCU . PRZYGOTOWANIE(...)Jajka ubijam z cukrem na puszystą masę. Nadal ubijając stopniowo dodaję olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.  2. Ciasto przekładam łyżką do papilotek ułożonych na blaszce na muffinki (do 3/4 wysokości). Wierzch babeczek posypuję płatkami migdałowymi i cukrem marcepanowym.  3. Babeczki piekę 30 minut w temperaturze 170 stopni.  Do przygotowania babeczek użyłam cukru marcepanowego, który

Tradycyjna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania