ciasto bezowe - 1112 przepisów (strona:28/75)

Sernik mocno kokosowy z dżemem 130

smakuje... obłędnie! Jest niezwykle delikatny, kremowy i długo pozostaje świeży.   Kruchy spód, masa oraz wierzch bezowy - wszystko posiada kokosową nutę i idealnie łączy się z warstwą ulubionego dżemu. Zapach podczas pieczenia tak kusi, że u mnie spora część ciasta czasami znika jeszcze na ciepło. (Cóż, luuubię takie serniki prosto z piekarnika.) Polecam! Inny sernik kokosowy znajdziecie tu - klik(...)waniliowego 1 puszka mleka kokosowego (400 ml)   4 jajka 2 żółtka 1/2 szklanki wiórków kokosowych Wierzch bezowy: 2 białka 1/4 szklanki cukru 1/4 szklanki wiórków kokosowych Dodatkowo: 1 słoiczek dżemu (240g; u mnie truskawkowy) Przygotować spód. Wszystkie składniki zagnieść na jednolite ciasto, a następnie wylepić nim dno formy wysłanej papierem do pieczenia. Spód podpiec (w rozgrzanym piekarniku) około

Di gotuje
KEY LIME PIE – THE SIMS 3 – tarta limonkowa z bezą 257

ciasta nakładamy bezę, robiąc na niej fale widelcem lub łopatką – zalecamy nałożyć ją na całą powierzchnię masy limonkowej (my daliśmy tylko część masy bezowej, ponieważ chcieliśmy być wierni wizerunkowi z gry). Po nałożeniu bezy ponownie wkładamy ciasto do piekarnika i pieczemy tylko do lekkiego zarumienia się białej chmurki (ok. 5 min) – sprawdzajcie stan bezy, gdyż bardzo szybko zmienia swój kolor

Nerds Kitchen
SERNIK SZEFOWEJ 250

ziemniaczanej) - 65g zimnego masła - 50g cukru (lub ksylitolu) - 3 żółtka Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i przy pomocy haka zagnieść kruche ciasto. Można także zagnieść ciasto ręcznie. Kruchym ciastem wykleić dno tortownicy (spód wyłożony papierem do pieczenia), ponakłuwać widelcem i schłodzić w lodówce. Masa serowa: - 0,5kg sera z wiaderka - 125g miękkiego masła - 1/2 szklanki cukru (ksylitolu) - 1 całe(...)łyżce cukier. Po każdym dodaniu ubijamy dalej.  Masa musi być gładka i lśniąca. Na samym końcu dodajemy łyżeczkę skrobi ziemniaczanej. Całość delikatnie mieszamy. Masę bezową rozsmarowujemy na wyjętym z piekarnika podpieczonym serniku, wyrównujemy. Ciasto wstawiamy z powrotem do piekarnika i pieczemy jeszcze ok.15 minut w temp.160*C na termoobiegu.  Następnie temperaturę zmniejszamy do 100*C i suszymy naszą

Smaczne Zdrowe
Pani Walewska 1729

pieczenia 2 blaszki o wymiarach 25 x 33 cm.  Do każdej wkładamy  jedną część ciasta na spód i wyrównujemy. Na każdym cieście rozsmarowujemy połowę dżemu z czarnej porzeczki. Następnie wykładamy po połowie masy bezowej. Na masę bezową wysypujemy posiekane  orzechy włoskie. Blaszki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp 170 stopni C i pieczemy

Malinowe Pocałunki
Torcik bezowy z kremem chałwowym i bakaliami 254

strużką olej oraz aromat pomarańczowy. Mąki dodajemy do masy i mieszamy delikatnie drewniana łyżką. Biszkopt pieczemy w 160 * C (z termoobiegiem) przez około 20 minut (do tzw. Suchego patyczka). Spody bezowe: Białka ubijamy na sztywno z odrobiną soli. Stopniowo dodajemy cukier. Pod koniec wsypujemy kisiel oraz zabarwiamy barwnikiem. Na papierze do pieczenia rysujemy serce o wymiarach 21x22 cm. Szprycę cukierniczą(...)minut. Następnie podgrzewamy ją w kąpieli wodnej (szklankę wstawiamy do wody i podgrzewamy, nie gotujemy!). Dodajemy do kremu i delikatnie miksujemy. Złożenie ciasta: Biszkopt nasączamy alkoholem (opcjonalnie), wykładamy połowę kremu, przykrywamy blatem bezowym, wykładamy resztę kremu i ostatni blat bezowy

VioletoweKucharzenie
pani walewska vel pychotka 232

duży słoik dżemu z czarnej porzeczki (450g) ~120g płatków migdałowych Formę o wymiarach 25x33 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jedną część ciasta rozwałkować i wyłożyć na spód, wyrównać. Na nim rozsmarować połowę dżemu. Następnie wyłożyć połowę masy bezowej. Na masę bezową wysypać połowę płatków migdałowych. Piec w temperaturze 175ºC przez około 40 minut. Identycznie postąpić z drugą częścią ciasta. Można

chili & sugar
Sernik Cappuccino 160

pełnią aromatu doskonałej kawy z mlekiem dopełnioną delikatną i puszystą pianką. Połączenie tego wyśmienitego napoju z masą serową i lekką pianką bezową to kwintesencja smaku i aromatu. Zapraszam wszystkich do tej włoskiej podróży. Składniki :  spód (ciasto kruche): 1,5 szklanki mąki pszennej 75 g masła 1 jajko 6 łyżek cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka ekstraktu waniliowego(...)garść czekoladowych łezek ( u mnie  z gorzkiej czekolady)  Pianka bezowa: 4 białka  10 łyżek cukru drobnego  Dekoracja :  3 kostki mlecznej czekolady startej na tarce.  Wykonanie: . 1. Blachę do pieczenia o wymiarach 25 x 40 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Składniki na ciasto kruche zagnieść szybko do połączenia się i rozłożyć w miarę równomiernie

vaniliowoczekoladowa
Sernik Cappuccino 277

pełnią aromatu doskonałej kawy z mlekiem dopełnioną delikatną i puszystą pianką. Połączenie tego wyśmienitego napoju z masą serową i lekką pianką bezową to kwintesencja smaku i aromatu. Zapraszam wszystkich do tej włoskiej podróży. Składniki :  spód (ciasto kruche): 1,5 szklanki mąki pszennej 75 g masła 1 jajko 6 łyżek cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka ekstraktu waniliowego(...)garść czekoladowych łezek ( u mnie  z gorzkiej czekolady)  Pianka bezowa: 4 białka  10 łyżek cukru drobnego  Dekoracja :  3 kostki mlecznej czekolady startej na tarce.  Wykonanie: . 1. Blachę do pieczenia o wymiarach 25 x 40 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Składniki na ciasto kruche zagnieść szybko do połączenia się i rozłożyć w miarę równomiernie

vaniliowoczekoladowa
Tort bezowy, pavlova 129

Bardzo prosty i pyszny tort. Można płyty bezowe przygotować nawet kilka dni wcześniej. Warto mieć takie płyty bezowe schowane i przygotowane na specjalne okazje. Śmietanę ubić

Kuchnia Pokoleń
Słodko - Kwaśne Babeczki z Agrestem pod Bezową Pierzynką 220

Muszą być pyszne, bo mój syn jak ugryzł kawałek i poczuł agrest, to prawie się na mnie obraził, bo dla niego owocowe dodatki do ciast są przestępstwem:) Ale po jakimś czasie usiadł do stołu, podnosił bezową pierzynkę i wydłubywał agrest, składał z powrotem i jadł. Ja zdążyłam zjeść dwie i dwie zawieźć tacie, resztą Młody się zajął:) Nie ma piękniejszego(...)cukrem na puszystą masę. Dodać jajko i po kolei żółtka. Ciągle miksując dodać mąkę i proszek do pieczenia. Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami, do których wkładamy powstałą masę maślaną (CIASTO MOCNO UROŚNIE, WIĘC NIE PRZEJMUJMY SIĘ ŻE JEST GO MAŁO). Do masy wciskamy na wierzch po 3 owoce agrestu na wierzch. Teraz zabieramy się za bezę: Białka ubijamy

Blondynka Gotuje
Rolada bezowa z musem malinowym 196

Taką roladę najlepiej przygotować i zjeść w ten sam dzień. Bezę można upiec dzień wcześniej. Przygotowanie rolady – białka ubić na sztywną pianę. Następnie powoli dodawać

Kuchnia Pokoleń
Tort z truskawkami na kakaowym biszkopcie z kremem 347

zanurzone w gorzkiej czekoladzie. Jak ktoś woli jogurt można zastąpić śmietaną kremówką 36 %. Podobne zestawienie do kremu: śmietana, mascarpone i cukier wykorzystałam w torciku bezowym tam dodatkowo do kremu wykorzystałam mielone migdały. Składniki: na kakaowe ciasto biszkoptowe: 5 dużych jajek 3/4 szklanki mąki tortowej 1/3 szkl. mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki białego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Beza Pavlova – tort bezowy z truskawkami 217

Dziś szczególny przepis! Tort bezowy robię dość często i zawsze na szczególne okazje. Pavlova, którą widzicie na zdjęciu została zrobiona z okazji tegorocznego Dnia Matki, natomiast

Be Fit Be Strong
Rolada bezowa (dwudniowa) 179

Jak zrobić najlepszą roladę bezową? Bardzo prosty przepis i za każdym razem się udaje. Nie będę ukrywać, ale akurat do tej rolady przybierałam się jak pies

Tylko pysznie