ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:893/2671)

Mazurek drożdżowy trzy kolory 99

mniejsze kawałki masło i mieszankę drożdży z mlekiem i śmietaną. Zagniatamy gładkie ciasto, które następnie dzielimy na 4 części. Jedną z nich wałkujemy na cienki placek i wkładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Ciasto delikatnie smarujemy białkiem, a następnie dżemem. Wałkujemy kolejną cześć ciasta i przykrywamy nią warstwę z dżemem i ponownie je smarujemy lekko białkiem. Wracamy(...)cześć rozwałkowanego ciasta, które jak wcześniejsze smarujemy białkiem. Ostatnim etapem jest masa orzechowa. W misce ubijamy na sztywno białka. Następnie dodajemy cukier i ubijamy na szklistą, perłową pianę (jak na bezę). Dodajemy drobno zmielone orzechy i delikatnie mieszamy łopatką. Masę przekładamy na ciasto i przykrywamy ją ostatnią rozwałkowaną częścią ciasta. Całość wkładamy do dobrze nagrzanego piekarnika i pieczemy

PatiGotuje
Sernik cynamonowy bez pieczenia 408

aromatycznym cynamonem, fanom tej przyprawy ciężko będzie poprzestać na jednym kawałku. Do przygotowania tego ciasta nie potrzeba zbyt wielu składników, jest też prosty w wykonaniu, dlatego polecam na deser w gorące dni, najlepiej smakuje podany prosto z lodówki. Sernik cynamonowy bez pieczenia Składniki: 18-20 herbatników 0,5 kg serka waniliowego z wiaderka 3/4 szklanki cukru pudru cukier(...)lodówce - przygotować pół opakowania galaretki w około 0,2 litra wody, ostudzić - z pozostałym mlekiem ubić drugą Śnieżkę, wymieszać ze schłodzoną galaretką - na zastygniętą masę cynamonową wylać masę śmietankową, ciasto schłodzić w lodówce Można użyć galaretki o innym smaku, ale według mnie lekki cytrynowy smak warstwy śmietankowej doskonale pasuje do słodyczy cynamonu

Smakołyki Bereniki
Ciasto "Miodowe lata" 190

Ciasto Miodowe lata to połączenie kruchych placków miodowych, delikatnego waniliowego sera i orzeźwiających jabłek. To ciasto nie tylko pięknie wygląda ale jest tak pyszne, że każdy prosi o dokładkę. Polecam zwłaszcza na wyjątkowe okazje. Ciasto miodowe: 3 szkl mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szkl cukru 2 łyżki cukru waniliowego 250g margaryny 2 łyżki miodu jajko(...)cukru 3 łyżki kakao 3 łyżki mleka 1 łyżeczka żelatyny Ciasto miodowe: Suche składniki wymieszać, posiekać z margaryną. Dodać jajko, miód i śmietanę, zagnieść ciasto. Ciasto zawinąć w folię i odstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie podzielić na 2 części i upiec 2 placki (30x20cm). Placki piec ok 20 minut w 180 stopniach, ostudzić. Masa serowa: Do garnka

Smakołyki Asi
Torcik czekoladowy z karmelową polewą z cukierków 239

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Torcik czekoladowy z karmelową polewą z cukierków Składniki: Ciasto: 150g masła 150g gorzkiej czekolady 60% połamanej na kawałki 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 100ml gorącej wody 180g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 40g dobrego, ciemnego kakao bez cukru 180-200g jasnego brązowego cukru 2 duże jajka 2 łyżki(...)czarnej porzeczki lub dżemu borówki do ozdoby Ciasto: 1. Do rondelka włożyć pokrojone na kawałki masło, czekoladę, dodać kawę i wlać gorącą wodę. Podgrzewać na małym ogniu mieszając, aż składniki się roztopią i połączą w jednolitą masę, zdjąć z ognia. 2. Mąkę i kakao przesiać, dodać sodę, proszek do pieczenia, wymieszać. 3. W drugiej misce wymieszać łyżką jajka, olej

Mała Cukierenka
Ciasto bez cukru 41

mogłabym upiec ciasto gryczane bananowe z dodatkiem czekolady i miodu. To połączenie brzmiało niezwykle smakowicie, więc nie nie miałam wyboru i musiałam upiec to ciasto. Poza tym jest to ciasto bez rafinowanego! Jest ono nie tylko smaczne ale zdrowsze od tradycyjnych wypieków. Ciasto gryczane bananowe z czekoladą i miodem – pyszna kombinacja smaków! Bananowe ciasto to jedno z moich(...)szpatułki. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Napełnić foremkę ciastem i wygładzić powierzchnię. Wstawić ciasto do nagrzanego na 170ºC piekarnika, nastawionego na termoobieg i piec przez około 40 minut lub do suchego patyczka. Upieczone ciasto ostudzić w formie. Dobrze wystudzone pokroić na kawałki. Smacznego! The post Ciasto bez cukru first appeared on Blog

codojedzenia
Proste ciasto murzynek z gruszkami 186

Proste ciasto murzynek z gruszkami – Zapraszam na kakaowe, wilgotne ciasto z gruszkami. Jest proste w przygotowaniu. Ładnie pachnie i apetycznie wygląda z polewą czekoladową. Do ciasta radzę użyć miękkich, dojrzałych gruszek wtedy ciasto jest smaczniejsze. Polecam! (zmodyfikowany przepis z gazetki „Najlepsze ciasta” 1/2015). Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Proste ciasto murzynek z gruszkami Składniki: Ciasto: 170g masła lub margaryny 180g cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego lub cukru z prawdziwą wanilią 4 łyżki kakao bez cukru 4 łyżki mleka 3 duże jajka 170g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody około 550g-600g gruszek to tak około 2-3 gruszki

Mała Cukierenka
Najprostszy chleb z garnka 2346

przykryciem nie wysusza się, jest w środku idealnie miękki i lekko wilgotny. Skórka z kolei okazała się chrupka i "uśmiechnięta" - tak nazywam jej popękaną fakturę ;) Ciasto chlebowe niemalże wypchnęło tu pokrywę naczynia podczas pieczenia, rosło jak szalone!  Idealny jest też czas przygotowywania, bo można to zrobić wieczorem dnia poprzedniego , wstawić michę z wymieszanymi składnikami do lodówki - aby spowolnić(...)będzie pękać! Po kilku/kilkunastu minutach ogrzewania naczynia, przełożyć do niego wyrośnięte ciasto i przykryć gorącą pokrywką. Przykręcić piekarnik do 200C i p iec w takiej temperaturze najpierw przez 30 minut - w 1/3 wysokości piekarnika, grzałka góra-dół, bez termoobiegu . Po tym czasie zdjąć pokrywkę i piec jeszcze kolejne ok. 15-20 minut - chleb upieczony będzie wtedy, gdy po postukaniu

Grunt to przepis!
Świąteczny chleb pszenno-żytni z jabłkiem 55

pieczony 20 grudnia. Starter suszony traktujemy jak fazę I Początek 19 grudnia 17.00 Etap II 140g zakwasu ususzonego 1.12.22r  /w tym było około 50g.mąki, którą posypałam ciasto / 100g dość wody.  Zalałam ciasto wodą i czekałam aż się  rozluźni. Pomieszałam i przykryłam ściereczką. Etap III  godz.19.30 Ciasto dość mocno zaczęło pracować, więc dodałam: 240g ciasta(...)godzinie ciasto było gotowe do pieczenia. Rekord!  Zdjęłam przykrycie z ciasta i włączyłam piekarnik nastawiając temp. na 210/230. x) W sumie piekłam 60 minut. Kiedy piekarnik nagrzał się do 210/230st poczekałam 15 minut i zmniejszyłam temp. do 190/210. x) Podaję temp. z termoobiegiem i grzałka góra dół u mnie jest taka różnica mierzona niezależnym termometrem. Można piec

Leśny Zakątek
Maślana tarta z czekoladą i gruszkami 135

niej śmietankę 36% . Dwa całe jajka i białka, które zostały nam z ciasta ucieramy z 3 łyżkami cukru i dodajemy do nich czekoladę. Na wysuszony spód wylewamy czekoladę z jajkami, na górze układamy pocięte w ćwiartki gruszki bez gniazd nasiennych i oprószamy cukrem. Pieczemy 55 min w 150 stopniach z funkcją termoobiegu. Po wyjęciu tarty z pieca gruszki natnijcie

Kuba Gotuje
Wegańskie bezglutenowe pierniczki paleo bez cukru 150

połamać zębów. Pierniczki te możecie również zrobić w wersji raw — wystarczy po wycinaniu kształtów ich nie piec. ;) * SKŁADNIKI na 2 blaszki bezglutenowych pierniczków 300 g daktyli 200 g mielonych migdałów 150 g mąki kokosowej 100 g oleju kokosowego 3 łyżeczki przyprawy do piernika (bez cukru i mąki, najlepiej zrobić samemu) * PRZYGOTOWANIE Daktyle zalej ciepłą lub gorącą wodą i odstaw(...)przyprawą do piernika. Olej kokosowy podgrzej, aż stanie się płynny i wlej go do mąki. Dodaj pastę z daktyli i zagnieć ciasto. Odstaw je na kwadrans, a następnie rozwałkuj na śliskim blacie lub papierze do pieczenia na grubość 2-3 mm. Za pomocą foremek powycinaj pierniczki. Poukładaj je na blaszkach pokrytych papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika

Food Square
Chleb pszenno - orkiszowy na dwa sposoby 240

jakim wyrasta ciasto). Piekłam w temp. 240 stopni przez 10 minut, zmniejszyłam do 220 i piekłam kolejne 10 minut i kolejne 30 minut w 200 stopniach. Proporcje są dobre, ciasto wyrosło, ale miąższ wyszedł dość zbity i smak jak dla mnie bez rewelacji. Propozycja druga: według mnie lepsza Tym razem dałam 2 szklanki mąki pszennej typ 650 i szklankę(...)przesiałam do miski, odmierzyłam 350 ml wody, podgrzałam i dolewałam stopniowo do mąk. Wymieszałam całość - ciasto wyszło luźne i klejące.  Odstawiłam przykryte ściereczką na 25 minut. Po tym czasie dodałam płaską łyżkę soli i 1/2 szklanki zakwasu pszennego - zmiksowałam do momentu aż ciasto zaczęło odstawać od brzegów miski. Przykryłam i ponownie odstawiłam. Po 20 minutach chwilę wyrobiłam i odczekałam

apetytnapieczenie
Babka wielkanocna (cytrynowa) 160

które nie tylko jest łatwa do upieczenia, ale też zawsze wychodzi. Składniki: ciasto:  - 200 g mąki pszennej (u mnie tortowa typ 450) - 1/2 szklanki cukru - 110 g oleju rzepakowego - sok z 1 dużej cytryny - skórka z 1 cytryny - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej - 2 jajka (u mnie L) dekoracja: lukier(...)Jajka bez rozdzielania miksuję w dużej misce przez minimum 5 minut z dodatkiem cukru. Do ubitej masy dodaję olej rzepakowy, sok i skórkę z cytryny startą na tarce o drobnych oczkach. Wszystko miksuję mikserem. Dodaję resztę składników i znów miksuję. Przelewam ciasto do formy i wkładam do nagrzanego piekarnika. Temperatura piekarnika :  180   °C Czas pieczenia

Kuchnia co dnia
Ciasto biszkoptowe z mąką dyniową 191

jest szybkie do zrobienia, nie wymaga dużo pracy, a wychodzi lekkie i delikatne, dodatkowo jest bez cukru. A mąka dyniowa jako ciekawostka, bo zazwyczaj ciasta dyniowe robi się z miąższu Po ciasteczkach to kolejny sposób na wykorzystanie tego nietypowego składnika, więc polecam spróbować Ciasto biszkoptowe z mąką dyniową 3 jajka 5 płaskich łyżek ksylitolu 0,5 szklanki mąki dyniowej(...)ubijać jeszcze przez kilka minut, aby masa była puszysta, wyłączyć mikser, wlać ekstrakt. Mąkę przesiać przez sitko i dodać do ubitej masy jajecznej, wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto wylać na foremkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w 180 stopniach około 25-30 minut. Artykuł Ciasto biszkoptowe z mąką dyniową pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot
Ciasto biszkoptowe z mąką dyniową 191

jest szybkie do zrobienia, nie wymaga dużo pracy, a wychodzi lekkie i delikatne, dodatkowo jest bez cukru. A mąka dyniowa jako ciekawostka, bo zazwyczaj ciasta dyniowe robi się z miąższu Po ciasteczkach to kolejny sposób na wykorzystanie tego nietypowego składnika, więc polecam spróbować Ciasto biszkoptowe z mąką dyniową 3 jajka 5 płaskich łyżek ksylitolu 0,5 szklanki mąki dyniowej(...)ubijać jeszcze przez kilka minut, aby masa była puszysta, wyłączyć mikser, wlać ekstrakt. Mąkę przesiać przez sitko i dodać do ubitej masy jajecznej, wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto wylać na foremkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w 180 stopniach około 25-30 minut. Artykuł Ciasto biszkoptowe z mąką dyniową pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot

Proponowane wyszukiwania