ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:899/2671)

Rożki z ciasta francuskiego z budyniem 143

czekoladowy lub wasz ulubiony) 350 ml  mleka 2-3 łyżki cukru (jeśli budyń był bez dodatku cukru) gruby cukier kryształ do posypania 1 jajko (rozmącone)  Sprzęt papier do pieczenia lub gruba folia aluminiowa do pieczenia silikonowa mata do pieczenia Przygotowanie Ugotować budyń zgodnie z podanym na opakowaniu przepisem, ale zmniejszając ilość mleka (zamiast(...)dajemy 350 ml na każde opakowanie budyniu). Ugotowany budzić pozostawić do wystygnięcia. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.  Ciasto francuskie pociąć na prostokąty (ich wielkość zależy od tego jak duże mają być rożki lub tarty). Połowę prostokątów zwinąć w rożki. Ponieważ nie mam odpowiednich rurek, więc najpierw zwijam rożek z kilku warstw papieru do pieczenia lub folii aluminiowej, natłuszczam

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Aksamitny sernik z ajerkoniakiem i pianką. 222

około 20 dag ) mąka pszenna do posypania stolnicy 1 łyżka kaszy manny Wykonanie: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Następnie wałkujemy na lekko posypanej mąką stolnicy i wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 x 35 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem, oprószamy kaszą manną i wkładamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej. 2. Masa(...)inny trzeba zmielić co najmniej trzy razy ), całość dokładnie ucieramy. Na koniec białka ubijamy na sztywną i pianę i delikatnie mieszamy z masą serową. 3. Pieczenie: Masę serową wykładamy równomiernie na ciasto i pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 60 - 70 minut do zrumienienia. Upieczony sernik dokładnie studzimy, najlepiej przez kilka godzin. 4. Pianka: Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej

Izabelawkuchni
Wielkanocna babka z ajerkoniakiem i czekoladą. 182

wyobrażam sobie Wielkanocy bez domowej babki, a przecież upieczenie jej jest takie proste. Składniki miksujemy, do foremki, do pieczenia i dekoracja. Moja wyszła idealna, z wierzchu utworzyła się skorupka, a w środku wyszła pysznie wilgotna. A podczas pieczenia cudownie pachniało ajerkoniakiem. Upieczcie koniecznie :) Udanych wypieków Wam życzę :)     Potrzebujemy: Na ciasto: 4 jajka pół szklanki cukru

Izabelawkuchni
Francuska tarta marchewkowa 182

posłużą do dekoracji. Na ciasto położyć arkusz papieru do pieczenia, a na niego wysypać specjalne ceramiczne kulki, które obciążą ciasto i zapobiegną zbytniemu wybrzuszeniu. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st.C przez 10 minut. Następnie ostrożnie wyjąć formę z ciastem z piekarnika, zdjąć papier z kulkami i zapiekać bez obciążenia jeszcze przez 5 minut. Po tym czasie wyjąć(...)oraz kaszę mannę. Całość wymieszać trzepaczką do połączenia. Nadzienie marchewkowe wyłożyć na podpieczony spód. Z resztek ciasta francuskiego zrobić spirale (ciasto rozwałkować, pociąć w paski i zwinąć w spirale), umieścić je promieniście na nadzieniu (patrz zdjęcia). Pomiędzy spirale położyć karmelizowane plasterki marchewki. Tartę piec w piekarniku nagrzanym do 190 st.C przez około 20 minut do zezłocenia (po dotknięciu nadzienia powinno

Nastoletnie Wypiekanie
ciasto margerytka bez pieczenia 101

[Głosów:  5    Average:  5 /5] składniki: 600 ml śmietanki 30% 3 galaretki pomarańczowe + 600 ml gorącej wody 2 galaretki cytrynowe + 600 ml

Domowy Smak Jedzenia
Szybka babka karobowo-waniliowa 206

Dziś zapraszam Was na pyszne i szybie ciasto idealne na każdą okazję. Szybka babka karobowo-waniliowa . Doskonale smakuje z ulubioną kawą czy herbatą. Zawsze uważałam, że

Słodkie okruszki
Ciasteczka Linzer 77

Kontynuować ucieranie przez 2 minuty, po czym zagnieść ciasto. Gotowe ciasto owinąć folią spożywczą i włożyć na minimum 5 godzin do lodówki. Po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkować na grubość około pół centymetra. Z rozwałkowanego ciasta wycinać dowolne kształty, pamiętając aby jedno z ciasteczek miało również wyciętą po środku dziurkę. Ciasteczek bez dziurki jak i ciasteczek z dziurką powinna(...)może mieć w sobie pestek. Jeśli w dżemie są pestki, dżem należy przetrzeć przez gęste sitko. Nie należy pracować nad całą porcją ciasta na raz, a jedynie nad jego częścią. Ciasto rozwałkowywałam pomiędzy dwoma płatami papieru do pieczenia. Ja z ciasta wycinałam formy z kształcie serca . Foremki, których użyłam miały średnią wielkość. Lubisz ciasteczka z dodatkiem dżemu? Jeśli

MeCooks
Ekologiczny chleb z mieszanych mąk Symbio 199

drewnianą płaską łyżką dodając po trochu wody ( w zależności od konsystencji ciasta potrzebne będzie jeszcze ok 1,5-2 szklanek). Gotowe ciasto ma być grudkowate, w konsystencji przypominające bardzo gęstą owsiankę (nie jest to lite ciasto, kóre wyrabiamy). Dwie foremki keksówki natłuszczamy i podsypujemy otrębami. Przelewamy do nich ciasto (do połowy wysokości foremek) wyrównując lekko powierzchnie. Foremki wkładamy do wyłączonego(...)trochę przypaliły mi się otręby, którymi były podsypane keksówki. Ciasto pozostawiamy do wyrośnięcia na ok 40 minut w uchylonym piekaniku. Gdy lekko przewyższy krawędzie keksówek (uwaga, żeby nie wyrosło za mocno, bo sie z nich "wyleje"), drzwiczki piekarnika zamykamy i włączamy go na pieczenie (góra i dół, bez termoobiegu) w 200 stopniach. Po 40 minutach od włączenia piekarnika

Zawsze głodna!
Sernik bez spodu łatwy i tani 99

Sernik bez spodu łatwy i tani, łyżką mieszany. Sernik jest bez spodu, gdyż spód nie jest potrzebny. Podczas pieczenia rośnie wysoko, podczas studzenia

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Odrywany chleb ziołowo-czosnkowy 189

pieczenia. Ciasto dzielimy na dwie równe części, wałkujemy je na centymetrowe placki, najlepiej prostokątne. Docinamy równo boki. Równomiernie smarujemy ciasto połową masła z czosnkiem, posypujemy ziołami i serem. Tniemy ciasto na kromki. Składamy jedną na drugiej, nadzieniem do góry. Gdy już mamy gotowe kromki z obu placków ciasta, składamy je razem i przenosimy do keksówki. Przykrywamy ciasto ściereczką(...)dajemy mu podrosnąć 40 minut do godziny. Piekarnik nagrzewamy w trybie góra-dół, bez termoobiegu, do 190⁰C. Podrośnięty chlebek wkładamy na środkowy poziom piekarnika i pieczemy go 50 minut. Jeśli zacznie Wam za bardzo brązowieć od góry, przenieście go na półkę niżej lub przykryjcie folią aluminiową. Dobry jest i na ciepło – jako pieczywo czosnkowe, i na zimno

Karo in the Kitchen
Ciasto cytrynowe 123

sztywno. Dodajemy ja do żółtek, jeszcze chwilę ubijamy. Powoli dodajemy sypkie składniki. Mieszamy. Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach C. Po przestudzeniu przekrawamy biszkopt na dwie części. Cytrynę zaparzamy wrzątkiem. Ścieramy skórkę (bez białych błonek). Wyciskamy z nich sok 3 szklanki wody wlewamy do garnka i zagotowujemy razem(...)koniec ubijania dodajemy z cukier i żelatynę. Mascarpone przy pomocy miksera łączymy z cukrem i sokiem wyciśniętym z cytryny. Przygotowujemy polewę. Czekoladę z masłem rozpuszczamy na wolnym ogniu. Przełożenie ciasta: biszkopt, masa cytrynowa, śmietana, biszkopt, masa mascarpone, biszkopty+polewa Ilość porcji: ok. 20 Czas przygotowania: ok. 3 h Koszt przygotowania

Pobite gary Barbary
Sernik ze złotą rosą 1420

bez cukru Składniki na bezę: 4 białka 1/2 szklanki cukru CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI Wszystkie składniki na masę serową powinny być w temperaturze pokojowej. 1. W misie miksera umieszczamy masło i cukier. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy jajko, a na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą. Gotowym ciastem wyklejamy(...)masę serową umieszczamy w misie miksera i miksujemy około 5 minut, aż składniki bardzo dokładnie się połączą. Wylewamy na podpieczony spód i pieczemy kolejne 50-60 minut. 3. Gdy nasz sernik powoli kończy się piec, przygotowujemy bezę: białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i miksujemy około 5-7 minut, aż masa będzie gęsta i jednolita. Białka wykładamy na upieczony

My Culinary Art
Tarta szarlotka pod bezą 180

Ciasto: Wszystkie składniki na kruche ciasto zagniatamy do uzyskania jednolitej masy w razie potrzeby dodajemy łyżkę wody. Ciasto przenosimy do formy i  dokładnie wylepiamy dno i ścianki, nakłuwamy widelcem i wstawiamy do lodówki na ok. 30 min. Piekarnik nastawiamy na 200°C. Schłodzone ciasto pieczemy ok. 20 min. Ciasto wyjmujemy i pozostawiamy do przestygnięcia. Rada: podczas pieczenia ciasto  może się podnieść, ponieważ jest duża powierzchnia, wystarczy położyć na nią papier do pieczenia i wsypać równomiernie ok. 100 g ryżu, 5 min przed końcem pieczenia ściągamy papier z ryżem. Masa jabłkowa: Jabłka obieramy i kroimy w drobną kostkę. Przesmażamy (garść jabłek zostawiamy) na dużej patelni z dodatkiem miodu. Dodajemy pozostałe jabłka, cynamon, cukru

Moniki Smakołyki
Dietetyczny sernik o smaku czekoladowo cytrynowym z rumowymi cytrynkami Eterno 145

SKŁADNIKI 500 g twarogu chudego 400 ml jogurtu naturalnego typu greckiego 1 opakowanie budyniu czekoladowego bez cukru 1 miarka odzywki białkowej o smaku czekoladowym 1 łyżeczka płaska cynamonu 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 kropli aromatu cytrynowego 2 łyżki wiórków kokosowych 5 białek jajek szczypta soli PRZYGOTOWANIE Białka z solą ubić na sztywną pianę.  Pozostałe(...)inne zaś takie suche. Masę serową przelać do misy multicookera, dodać pianę i wymieszać. Zamknąć pokrywę multicookera i nastawić pogram CAKE i czas 1 godzina i 30 minut.  Ciasto udekorować wiórkami kokosowymi i marynowanymi cytrynkami Eterno.  INFORMACJA O LOKOWANYM PRODUKCIE Cytrynki z rumem Liczba sztuk w opakowaniu zbiorczym: 8 Skład: cytryny (do produkcji użyto do 52% owoców), cukier

ClauditteMissCooking
Jak upiec idealny biszkopt 74

zwykły ręczny mikser świetnie radzi sobie z ciastem biszkoptowym, dla wygody możesz zainwestować w robot planetarny, do ubijania białek użyj końcówki „trzepaczki”, jak na obrazku poniżej. piekarnik nagrzej do wskazanej w przepisie temperatury, nigdy nie wstawiaj ciasta na biszkopt do zimnego piekarnika, bo biszkopt opadnie, zapadnie się. samo przygotowanie ciasta na biszkopt nie jest trudne. Zaczynamy od białek(...)jakieś grudki. po dodaniu mąki ciasto z dodatkiem kakao dość mocno opadnie, to normalne, bo kakao zawiera tłuszcz. Ciasto biszkoptowe bez kakao opadnie nieznacznie. Gotowe ciasto wylewasz do formy, wyrównujesz, warto delikatnie uderzyć o blat, żeby pozbyć się dużych bąbelków powietrza. Wstawić do nagrzanego piekarnika, długość i temperatura pieczenia zgodnie z przepisem. biszkopty zawsze piekę na drugiej

moj przepis na
Jak upiec idealny biszkopt 77

zwykły ręczny mikser świetnie radzi sobie z ciastem biszkoptowym, dla wygody możesz zainwestować w robot planetarny, do ubijania białek użyj końcówki „trzepaczki”, jak na obrazku poniżej. piekarnik nagrzej do wskazanej w przepisie temperatury, nigdy nie wstawiaj ciasta na biszkopt do zimnego piekarnika, bo biszkopt opadnie, zapadnie się. samo przygotowanie ciasta na biszkopt nie jest trudne. Zaczynamy od białek(...)jakieś grudki. po dodaniu mąki ciasto z dodatkiem kakao dość mocno opadnie, to normalne, bo kakao zawiera tłuszcz. Ciasto biszkoptowe bez kakao opadnie nieznacznie. Gotowe ciasto wylewasz do formy, wyrównujesz, warto delikatnie uderzyć o blat, żeby pozbyć się dużych bąbelków powietrza. Wstawić do nagrzanego piekarnika, długość i temperatura pieczenia zgodnie z przepisem. biszkopty zawsze piekę na drugiej

moj przepis na
Jak upiec idealny biszkopt 139

zwykły ręczny mikser świetnie radzi sobie z ciastem biszkoptowym, dla wygody możesz zainwestować w robot planetarny, do ubijania białek użyj końcówki „trzepaczki”, jak na obrazku poniżej. piekarnik nagrzej do wskazanej w przepisie temperatury, nigdy nie wstawiaj ciasta na biszkopt do zimnego piekarnika, bo biszkopt opadnie, zapadnie się. samo przygotowanie ciasta na biszkopt nie jest trudne. Zaczynamy od białek(...)góry, niezbyt energicznie, bez użycia miksera. Mąka ma się całkowicie połączyć z jajkami. Dodaj kolejną część mąki, wymieszaj. Można też mieszać ręką, wtedy dokładnie czuć czy są jakieś grudki. po dodaniu mąki ciasto z dodatkiem kakao dość mocno opadnie, to normalne, bo kakao zawiera tłuszcz. Ciasto biszkoptowe bez kakao opadnie nieznacznie. Gotowe ciasto wylewasz do formy, wyrównujesz, warto

moj przepis na
Jak upiec idealny biszkopt 497

zwykły ręczny mikser świetnie radzi sobie z ciastem biszkoptowym, dla wygody możesz zainwestować w robot planetarny, do ubijania białek użyj końcówki „trzepaczki”, jak na obrazku poniżej. piekarnik nagrzej do wskazanej w przepisie temperatury, nigdy nie wstawiaj ciasta na biszkopt do zimnego piekarnika, bo biszkopt opadnie, zapadnie się. samo przygotowanie ciasta na biszkopt nie jest trudne. Zaczynamy od białek(...)góry, niezbyt energicznie, bez użycia miksera. Mąka ma się całkowicie połączyć z jajkami. Dodaj kolejną część mąki, wymieszaj. Można też mieszać ręką, wtedy dokładnie czuć czy są jakieś grudki. po dodaniu mąki ciasto z dodatkiem kakao dość mocno opadnie, to normalne, bo kakao zawiera tłuszcz. Ciasto biszkoptowe bez kakao opadnie nieznacznie. Gotowe ciasto wylewasz do formy, wyrównujesz, warto

moj przepis na