ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:891/2705)

Kruche ciasto - baza 197

kawę. Zetrzeć ciasto, podpiec, wyłożyć jakieś owoce (choćby dżem) zalać budyniem i obsypać odrobiną ciasta. Pół godziny i ciasto na stole ląduje. Taka baza ma tę niezaprzeczalną zaletę, że nie dodając proszku do pieczenia możemy podawać je na gorąco bez obaw, że nasz żołądek się zdenerwuje ;) Zachęcam Was do przygotowania takiej bazy i życzę

Codzienna kuchnia niecodzienna
Mini tarty z kurczakiem 404

ciasto, następnie na ser  kilka plastrów  pomidora bez skórki.  Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy, kiedy ostygnie wykładamy go na nasze tarty. Na kurczaka kładziemy kawałki sera, posypujemy oregano, bazylią , delikatnie solą i pieprzem. Całość wkładamy do piekarnika i pieczemy do momentu ładnego zarumienienia się ciasta . Można podać z sosem czosnkowym. Tarty piekły się

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Szybkie zaziarenkowane ciasto ucierane 184

bardzo gorące! Wsyp ziarenka Cynamonowy Raj i wymieszaj najlepiej łopatką. Wyłóż keksówkę papierem do pieczenia, wlej ciasto i włóż foremkę do piekarnika. Pieczemy w 190 stopniach około pół godziny do 40 minut. Mnie troszke ciasta zostało zrobiłam z tego samego ciasta ale już bez ziarenek takie niby muffiny...efekt taki, że dalam muffiny do ostygnięcia, a kiedy przyszła

Z Kuchni Do Kuchni
CIASTO Z JABŁKAMI, NA MĄCE ORKISZOWEJ, WEGAŃSKIE 815

będzie jeszcze bardziej aromatyczne. Ciasto jest bez dodatku jajek oraz mleka krowiego, czyli jest to idealne ciasto dla wegan. Przepis znaleziony tutaj , troszkę go jednak zmodyfikowałam. Piekłam w formie 26cm. Składniki suche: - 675g mąki orkiszowej, u mnie typ750 - 210-250g cukru trzcinowego (dałam 210g) - 1,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia - 1/3 łyżeczki sody - 2 szczypty soli

Smaczne Zdrowe
Crumble - jabłko i banan pod kruszonką 246

Crumble można przygotować z każdymi owocami, które puszczają soki podczas pieczenia. Świetnie sprawdzą się brzoskwinie, porzeczki, maliny, truskawki, jagody, śliwki... i mogłabym tak wymieniać bez końca. ;) To także świetna propozycja, gdy macie ochotę na szarlotkę, a niekoniecznie chce się Wam ją piec. Nie czarujmy się - upieczenie ciasta wymaga nieco więcej roboty niż pokrojenie owoców i posypanie ich kruszonką(...)użyć także orzechów laskowych, płatków migdałów, a nawet wiórków kokosowych - wybierzcie to, co lubicie najbardziej. Pieczenie: Temperatura - 180ºC Czas - 40-45 minut, do czasu, gdy wierzch ładnie zbrązowieje, a owoce będą "bulgotać" Po wystudzeniu deser przechowujcie pod przykryciem w lodówce. Crumble smakuje wybornie bez żadnych dodatków, ale jeśli możecie pozwolić sobie na nieco więcej, to do jeszcze ciepłego

Cooking Monster
szarlotka-CHARLOTTE 215

5kostki masla,2 łyżki oleju,cukier waniliowy -ja bez cukru 4łyżki cukru,2 łyżeczki proszku do pieczenia ,4 żółtk a .NADZIENIE. . .sloik jabłek ,kisiel -u mnie galaretka i prażony kokos...... WYKONANIE. ..żółtka utrzeć z cukrem na puch ,dodac masło,olej cukier waniliowy,mąkę wymieszana z proszkiem do pieczeniai wyrobić ciasto-u mnie mikserem wszystko robiłam.Ciasto ponakłówac widelcem

w mojej kuchni
Sernik z mleczkiem kokosowym na tartym cieście. 176

gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 15 dag masła lub margaryny 1 puszka mleczka kokosowego Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki do schłodzenia na czas przygotowania masy serowej(...)budynie w proszku, dodajemy ser, oraz mleczko kokosowe, ale tylko białą część i dokładnie ucieramy. Białka ubijamy na sztywną pianę, przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy. 3. Do pieczenia: Połowę ciasta ścieramy na tarce o dużych oczkach na dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 x 35 cm, następnie wykładamy delikatnie i równomiernie masę

Izabelawkuchni
Tradycyjny śląski kołocz z posypką, inaczej ciasto drożdżowe z kruszonką, placek lub kołacz :) 496

jeszcze ciepły, od razu po wyciagnięciu z pieca, chociaż podobno to niezdrowe :) W tytule podałam kilka nazw, gdyż ciast które na Śląsku nazywa się kołocz, w innych regionach kraju nazywane jest kołaczem, ciastem drożdzowym lub plackiem. Tak samo jest z jego warstwą wierzchnią, która tutaj nazywa się posypką, a gdzieś indziej kruszonką :) Ciasto drożdżowe: 100g margaryny 5 dag drożdży(...)jeszcze raz dobrze wyrabiamy. Wyrośnięte ciasto drożdżowe przekładamy do średniej wielkości blaszki (około 23x 34cm) wysmarowanej tłuszczem i rozprowadzamy ciasto równomiernie. Jego konsystencja jest dość rzadka. Wierzch ciasta pokrywamy kawałkami posypki. Najpierw jeden kolor, a następnie drugi. Kołocz pieczemy około 40 minut w temperaturze 180°C. Po upieczeniu i wystudzeniu, wierzch ciasta drożdżowego można posypać cukrem pudrem lub lukrem. Lukier

Smakowy Raj
Crumble truskawkowo-rabarbarowe, czyli deser owocowy pod kruszonką z płatków owsianych 99

Sezon na rabarbar i truskawki powoli się zaczyna. Ja proponuje kolejny zdrowy deser z rabarbarem i truskawkami w roli głównej. Crumble truskawkowo-rabarbarowe to prosty deser

Moja Delicja
Szarlotka rabarbarowa 131

budyniem to pyszne ciasto, które robi się praktycznie tak samo, jak tradycyjną szarlotkę z jabłkami. Te ciasta różnią się głównie nadzieniem, ale mimo to szarlotka rabarbarowa jest tak samo smaczna, jak jej poprzedniczka. Kwaskowy rabarbar doskonale komponuje się z budyniem, a ciasto nie jest zbyt słodkie, a raczej orzeźwiające. Budyń, który dodajemy do ciasta może być o dowolnym smaku: waniliowym(...)wierzchu tego deseru zrobiłam kratkę z ciasta, ale można też drugi kawałek ciasta rozwałkować i całym przykryć rabarbar z budyniem. Inna wersja jest też taka, że schłodzone ciasto można zetrzeć na tarce jarzynowej bezpośrednio na budyń. O ile szarlotka z jabłkami to głównie ciasto jesienne, to szarlotka rabarbarowa jest ciastem wiosennym, które możemy przygotować tylko o tej porze roku. (adsbygoogle

Danka Pichci
Torcik czekoladowy z mascarpone i owocami 131

Puszyste ciasto czekoladowe przełamane smakiem masy krówkowej i serka mascarpone z bitą śmietaną i owocami. Ciasto prezentuje się rewelacyjnie i smakuje przepysznie. Pomimo tego, iż wygląda na czasochłonne wcale takie nie jest. Włącznie z upieczeniem, przygotowaniem masy z mascarpone i złożeniem ciasto wykonać można w mniej niż 1,5 godziny. Schłodzenie ciasta zajmuje nieco dłużej, gdyż potrzebuje ono co najmniej(...)przepisu bo ciasto jest naprawdę bardzo smaczne . Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Torcik z mascarpone i owocami Składniki na torcik z mascarpone. Ciasto czekoladowe: 3 duże jajka 50 ml oleju słonecznikowego 10 dkg cukru pudru 3 dkg kakao bez cukru 8 dkg mąki pszennej szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Bita

MeCooks
Podpłomyki 145

piecze się w dwojaki sposób. Dawniej nazywano tak placek upieczony z ujętego ciasta na chleb średnicy dużego talerza. Próbny wypiek. W ten sposób sprawdzano czy piec opalany drewnem jest już na tyle nagrzany by upiec w nim chleb. Z kawałka ciasta chlebowego robiono placek, który przed włożeniem do pieca był posypywany grubą solą, kminkiem lub makiem. Dodatkowo w cieście były(...)zagniecionego ciasta, cienkie placuszki piekło się dawniej na blasze kuchennego pieca, dzisiaj na suchej patelni. Upiekłam tę właśnie wersję. Potrzebujemy, przykładowo: 400g mąki orkiszowej jasnej lub zwykłej pszennej, 225g ciepłej wody, sól. Składniki zagniatamy i wyrabiamy ciasto przez 2-3 minuty. Ciasto powinno być luźniejsze od tego na pierogi. Wałkujemy na małe cienkie placuszki i pieczemy na suchej patelni

Leśny Zakątek
Biszkopt z kremem, malinami i bezą 71

kremówki wymieszany ze świeżymi malinami, a całość przykryta chrupiącą bezą. Pyszne, delikatne ciasto dla dzieci i dorosłych. Idealne na każdą okazję. Zapraszam na biszkopt z kremem, malinami i bezą Składniki: Biszkopt: 4 duże jajka 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Krem z malinami: 500 g serka mascarpone(...)około 400 g malin Beza: 4 białka 3/4 szklanki drobnego cukru 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej szczypta soli Przygotowanie: Biszkopt: Białka z cukrem mocno ubić, dodać żółtka, proszek do pieczenia i wymieszać. Mąkę przesiać i delikatnie wymieszać z masą. Przełożyć do blaszki (około 22 x 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać. Piec w piekarniku nagrzanym

Oryginalny smak
Bułeczki drożdżowe 141

Uwielbiam ten przepis! Bułeczki wychodzą przepyszne, można je nadziewać czym tylko dusza zapragnie, można też piec bez żadnego nadzienia i podawać z masłem i ulubionym dżemem. Idealne na śniadanie i podwieczorek. Spróbujcie koniecznie Składniki: – 150ml ciepłego mleka – 80ml wody (można zrobić na samej wodzie) – 500g mąki pszennej (u mnie tortowa) – 1 op drożdży instant(...)jajko +1 żółtko do posmarowania bułeczek przed pieczeniem – 40g miękkiego masła – szczypta soli – ulubiony dżem/kajmak/nutella do nadziania (można nie nadziewać) Wodę połączyć z mlekiem (płyny powinny mieć temperaturę około 40stopni), rozpuścić drożdże. Następnie dodać resztę składników, oprócz nadzienia i wszystko dokładnie wymieszać i zagnieść lekko klejące się ciasto. Ciasto włożyć do miski wysmarowanej olejem, przykryć

Smaki Armine
UNIWERSALNE BUŁECZKI DROŻDŻOWE 385

wykładamy papierem do pieczenia. Wyrośnięte ciasto wyjmujemy na oprószony mąką blat i lekko rozciągając formujemy wałek. Kroimy na 9 kawałków o wadze 90 g każdy.  Zawijając ciasto pod spód, formujemy zgrabne kulki, układamy na blaszce, zachowując odstępy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut do napuszenia. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni C, bez termoobiegu. Wyrośnięte bułeczki wstawiamy

cool and minty