ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:891/2671)

Piernik z jabłkiem, anyżem i goździkami 130

wybornie, więc warto wypróbować. Składniki: kostka margaryny lub masła  szklanka cukru  2 łyżki płynnego miodu  po 1 płaskiej łyżeczce sody i proszku do pieczenia 4 średnie rozgotowane jabłka (bez skórek i gniazd nasiennych ) 4 jaja przyprawa do pierników  po pół łyżeczki cynamonu i utłuczonych goździków i anyżu gwieździstego W przyprawy warto zaopatrzyć się(...)mieszając, kolejno dodawać wszystkie składniki. Jabłka obrane i wyczyszczone z gniazd gotować z łyżeczką cukru do zupełnego rozgotowania, odcedzić na sicie i odcisnąć nadmiar płynu, dodawać przestudzone. Ciasto przełożyć do natłuszczonej formy. Piec w tem. 180C przez godzinę. Udekorować polewą, skórką pomarańczową lub plastrami kandyzowanej pomarańczy. Smacznego

Apetyczna babeczka
Jogurtowa babka budyniowa 154

żółtek. Białka wbijamy do dużej miski, w której wykonamy całe ciasto. Do białek dodajemy szczyptę soli. W niewielkiej misce mieszamy: mąkę, budynie, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, posiekane migdały. Całość dokładnie mieszamy. Odmierzamy cukier. W niedużej misce łączymy jogurt, olej, olejek zapachowy. Nie trzeba ich mieszać. Wykonanie ciasta: Białka ubijamy mikserem na sztywno. Do ubitych białek, cały czas miksując(...)Miksujemy tylko do połączenia się składników. Przestajemy miksować, dosypujemy mąkę z dodatkami i całość mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy do foremki i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Babkę pieczemy do suchego patyczka. Ja piekę 40 minut w temperaturze 175 stopni, na grzałkach dolna + górna (bez termoobiegu). Smacznego

Smak mojego domu
Sernik Złota rosa 52

Zdecydowanie najlepszy sernik z rosą. Przepyszny, składający się z trzech warstw. Kruchutki spód, delikatna masa serową a do tego cudowna beza z szalejącymi kropelkami rosy, które tworzą się po ostygnięciu ciasta. Po prostu niebo w gębie! Taki serniczek sprawdzi się na różnego rodzaju spotkaniach z rodziną lub przyjaciółmi. Zapraszam do przepisu! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z rosą – składniki Składniki(...)jajka powinny być schłodzone. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać. Dodać pozostałe składniki i dość szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w woreczek foliowy i schować do lodówki na 30 minut. Przygotować blaszkę o wymiarach 22×33 cm. Posmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Spód i boki wylepić ciastem . Dno ponakłuwać widelcem. Podpiec w temperaturze 200 st.C około

Olcia gotuje!
Keto ciasto z galaretką truskawkową i panna cottą (Paleo, LowCarb) 64

podzielić się z Tobą inspiracją - przepisem na keto ciasto z galaretką truskawkową! To ciasto jest idealnym rozwiązaniem dla wszystkich miłośników truskawek , którzy chcą cieszyć się ich soczystym smakiem bez obawy o wysoki poziom cukru. Keto ciasto z truskawkami jest pyszne, lekkie i z pewnością zadowoli Twoje kubki smakowe! Połączenie kruchego ciasta i panna cotty z intensywnym smakiem truskawek tworzy(...)uproszczeniu). Kruche ciasto błyskawicznie przygotowuje się za pomocą malaksera. Po prostu wrzucam doń najpierw mokre składniki, ucieram, a następnie dodaję suche i po zmiksowaniu uzyskuję elastyczne ciasto, którym wylepiam formę do tarty. Keto ciasto z galaretką truskawkową i panna cottą 🍮 Panna cotta Czyli pyszny włoski deser, który w tym przepisie stanowi jedną z warstw ciasta. Panna cotta to połączenie

Modern Cave Girl
drożdżówki z serem, truskawkami i kokosem 111

drożdżowe piekę najchętniej. Uwielbiam patrzeć jak w piekarniku pięknie wyrasta i kocham zapach piekącej się drożdżówki. Dziś po mojej kuchni roznosił się aromat truskawek, sera i oczywiście drożdżowego ciasta, bo sezon truskawkowy nie może się obejść bez drożdżówek. Składniki na 13 dużych drożdżówek: na ciasto: 700 g mąki pszennej 35 g drożdży  300 ml ciepłego mleka(...)łyżki mąki łyżka masła łyżka cukru łyżka drobnego kokosu Ciasto: Mąkę przesiać. Mleko podgrzać, masło stopić i wystudzić. W połowie mleka rozrobić drożdże, dodać trzy łyżki mąki i odrobinę cukru. Odstawić na 15 minut aby drożdże ruszyły. Do mąki dodać rozczyn i pozostałe składniki ciasta. Wyrabiać aż ciasto będzie elastyczne i będzie się odklejać od miski. Przykryć bawełnianą ściereczką

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort czarny bez 159

przesiewam i dodaję w dwóch partiach do ciasta delikatnie mieszając od spodu. Dno formy o średnicy 22 cm wykładam papierem do pieczenia. Wylewam ciasto. Piekarnik nagrzewam do temp 160 stopni góra dół i piekę około 40-45 minut do suchego patyczka. Jak biszkopt wystygnie dopiero wyjmuje go z formy. Krem czarny bez: Żelatynę namaczam w łyżce zimnej wody

wesoła kuchnia
Orzechowy jabłecznik z budyniem 111

znalazłam dawno temu na jakiejś stronie i skorzystam pewnie jeszcze z niego nie raz. Składniki: Na ciasto: 500 g mąki pszennej 250 g schłodzonej margaryny 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki kakao 50 g mielonych orzechów włoskich 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia Warstwa jabłkowa: 1,5 kg jabłek (lub 2 słoiki gotowych) 2-3 łyżki cukru cynamon(...)budynie waniliowe lub śmietankowe 750 ml mleka 4 łyżki cukru (jeśli budyń jest bez cukru) Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i kakao. Wymieszać z mielonymi orzechami włoskimi i przesiekać wszystko nożem, aż powstanie kruszonka. Następnie dodać żółtka i zagnieść ciasto, jeśli będzie zbyt suche można dodać łyżkę śmietany. Podzielić na dwie części, jedną większą drugą

talerz przyjemności
Wegańskie dyniowe zawijańce 127

czystej naoliwionej miski i pozostawić pod przykryciem w ciepłym miejscu bez przeciągów na 60 minut do podwojenia objętości. Nadzienie dyniowe: Wszystkie składniki nadzienia wymieszać ze sobą w misce. Okrągłą formę o średnicy ok. 23 cm (lub większą) wyłożyć papierem do pieczenia. Wyrośnięte ciasto krótko zagnieść na stolnicy, a następnie rozwałkować na duży prostokąt. Prostokąt wysmarować nadzieniem dyniowym

Nastoletnie Wypiekanie
INSPIRACJE NA WIELKANOCNE KETO MENU (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 352

stole zgodnie z tradycją na pewno pojawią się jajka faszerowane na wiele sposobów, pieczone mięsa (pasztet, karczek, boczek), 2-3 kolorowe sałatki i śledzie. Na ciepło obowiązkowo kaczka z jabłkami, biała kiełbasa i królik w warzywach Co do deserów to pewnie zrobię babkę, mazurka lub ciasto orzechowo-karmelowe i oczywiście sernik wiedeński, czyli typowo wielkanocne wypieki Nie chcę tu robić(...)Pasztet LCHF Karczek pieczony Boczek pieczony   Dania główne: Kaczka pieczona z jabłkami Smażona pierś z kaczki z puree z brokuła Królik z warzywami Kiełbasa biała w sosie chrzanowym   Desery Keto mazurek Wielkanocna babka Wielkanocna babka kokosowa Sernik wiedeński Puszysty sernik bez mąki Sernik jagodowy na zimno Ciasto orzechowo-karmelowe Keto leśny mech Szarlotka LCHF Czekoladowe jajeczka Wielkanocne

Ola la LCHF
Ciasto Bezikowe 185

dzisiaj coś co podbiło moje serce. Ciasto bezikowe, proste, słodkie ale bez przesady i do kawy idealne. A jak weźmiecie do ust pierwszy kęs to poczujecie jego chrupkość, mmm jak o nim pisze to ślinka mi cieknie.  Składniki:  beza 4 białka 0,5 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka(...)ziemniaczaną. Masę bezową rozkładamy na płaski placek, najlepiej na dużą blachę piekarnikową wyłożoną papierem pergaminowy. Im większa powierzchnia tym beza szybciej wyschnie. Suszymy w rozgrzanym piekarniku w 100 C termoobieg ok 2h. ( Im grubszy placek tym beza wymaga dłuższego suszenia). Bezę dobrze wysuszoną tłuczemy drewnianym tłuczkiem na kawałki ok 1 cm x 1 cm ( tak żeby była pokruszona

Niezły Młynek
Tani makowiec japoński 52

starte jabłka, oraz trochę rodzynek i posiekanych orzechów.. Polecam. Ciasto makowo-jabłkowe tzw. makowiec japoński jest na blogu od 10 lat, ale dzisiaj proponuję Wam dzisiejszą wersję: tanią, szybką i smaczną! Proponuję Wam też inne pyszne przepisy na sprawdzone ciasta z makiem: Najlepsze ciasta z makiem na święta Tym razem przygotowałam tani makowiec japoński z polewą z czekolady(...)chce się je robić, a jemu czekać, to ciasta z tego przepisu są wybawieniem w razie niespodziewanych zachcianek. Można powiedzieć, że jest to ciasto dla leniwych, niecierpliwych lub wygodnych. Taki jest też dzisiejszy Tani makowiec japoński To ciasto robi się bardzo szybko, można wykorzystać jako dodatek różne owoce sezonowe. Ciasto jest puszyste i wilgotne nawet po 2, 3 dniach. Polecam

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasteczka thumbprint kokosowe z malinową galaretką 144

ciasto na 48 kawałków. Jeśli wolisz zrobić większe ciastka to odważ po 50 gram. Ja zrobiłam mniejsze thumbprint i przeznaczyłam po 25 gram ciasta. Rozmąć jajko w naczyniu, do drugiego wsyp kokosowe wiórki. Uformuj kuleczki, lekko spłaszcz i zamocz w jajku, następnie obtocz w wiórkach. Układaj ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Potrzebujesz dwóch blach do pieczenia(...)Piecz blaszki pojedynczo każdą przez 10 minut. Wyjmij ciastka z piekarnika i pozostaw do całkowitego ostudzenia. Ciasta bezpośrednio po upieczeniu są miękkie, ale jak ostygną stają się pulchne i kruche. Żelatynę namocz w zimnej wodzie na 20 minut. Maliny z cukrem umieść w małym rondelku i gotuj przez 10 minut. Wylej na sito i przetrzyj. Galaretka powinna być bez

codojedzenia
Chleb bezglutenowy na zakwasie 117

najmniej 12 godzin do lodówki. Po wyjęciu z lodówki przełożyć ciasto do prostokątnej formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Po wierzchu posmarować odrobiną wody i posypać płatkami owsianymi. Przykryć folią spożywczą oraz ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na kilka godzin do wyrośnięcia. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Piekarnik nagrzać do 260 stopni Celsjusza. Wstawić chleb(...)chleb bezglutenowy. Trzymałam ciasto 14 godzin w lodówce. Po wyjęciu z lodówki i włożeniu do formy wyrastało przez 6 godzin. Ciasto na zakwasie potrzebuje zdecydowanie więcej czasu na wyrośnięcie, aniżeli ciasto na drożdżach. Użyłam prostokątnej formy do pieczenia o wymiarach 11 na 30 centymetrów. Zakwas na pieczywo bezglutenowe możesz przygotować według tego przepisu: ZAKWAS ale bez dodatku miodu

MeCooks
Kruche rogaliki z marcepanem i bakaliami 201

przepisem poradzi sobie każdy, nawet laik, który ma dwie lewe ręce. Jedynie zwijanie rogalików, trzeba poćwiczyć. Do ciasta dodałam 1 łyżkę cukru, ale robiłam już rogaliki dietetyczne bez cukru . Rogaliki są na zewnątrz kruche i mięciutkie w środku, mają bardzo słodki farsz za sprawą marcepanu i słodkich rodzynek. Bardzo polecam Wam cudowne w smaku Kruche rogaliki z marcepanem(...)mamy odpadów. Przy szerokiej krawędzi trójkąta kładziemy kulkę farszu przygotowanego z w/w składników i zwijamy ciasto w kształt rogalika. Układamy rogaliki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20-25 minut w temp. 160 stopni z termoobiegiem lub 180 stopni bez termoobiegu. Rogaliki wyciągamy z piekarnika i lukrujemy. Wystarczy 1/4 szklanki cukru pudru wymieszać z 1 łyżką soku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik z kokosową bezą 61

żółtka i wodę. Nastepnie dość szybko zagniatamy ciasto i tworzymy kulę. Ciasto owijamy folią i przekładamy do zamrażalnika na około 1,5 godziny. Po tym czasie przygotowujemy blaszkę o wymiarach 25×35 cm. Wykladamy dno blaszki papierem do pieczenia. Na dno foremki ścieramy tarką ciasto i lekko je dociskamy. Podpiekamy ciasto w temp. 180 st. C około(...)przesiane przez sito budynie i jeszcze chwilę miksujemy do połączenia się składników. Masę wylewamy na podpieczony spód i pieczemy i w piekarniku około 1 godziny w temperaturze 170 st. C ( do ścięcia wierzchu serniczka) W czasie kiedy sernik się piecze przygotowujemy bezę. Białka z odrobiną soli miksujemy do uzyskania sztywnej piany. Pod koniec miksowania dodajemy cukier łyżka po łyżce

Olcia gotuje!