Dawno nie robiłam żadnego rankingu, więc stwierdziłam, że dzisiaj przygotuje dla Was zestawienie 5 najczęściej odwiedzanych przepisów i wypróbowanych już przez wiele osób. Z racji, że
Zdrowie i pysznie na talerzuśniadanie lub podwieczorek. Scones przygotowujemy bez drożdży, na proszku do pieczenia. Po upieczeniu są kruche z zewnątrz i lekko miękkie w środku. Do cassis – scones* dodajemy mrożone czarne porzeczki. Świeże owoce są bardzo delikatne i puszczają sok, natomiast takie zamrożone czarne kulki łatwiej będzie nam połączyć z ciastem. Składniki na 9 sztuk bułeczek 250g mąki
Tajemnice Smakujest niedziela... 😄 W każdym razie pomysł mi się spodobał i postanowiłam zamiast jajek użyć bananów. Ciasto czekoladowo-bananowe bez jajek - przepis na 16 porcji Do przygotowania ciasta będziesz potrzebować: szklankę mąki pszennej, szklankę mąki owsianej, 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia, 100g masła, 3/4 szklanki ksylitolu, 60g gorzkiej czekolady, szklankę rozgniecionych bananów (4-5 sztuk), szklankę kefiru
Z notatnika dietetykaprzepis na najprostszy sernik na świecie, bez żmudnego ucierania czy ubijania ot mieszamy wszystkie składniki i pieczemy. Jest pysznie i prosto, domowo, a do tego całkiem szybko. Ciasto kruche: 200 g mąki pszennej 100 g masła 75 g. cukru 1 jajko 1 łyżka wody Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto i chłodzimy w lodówce przez co najmniej(...)godzinę. Po tym czasie rozwałkowujemy je na papierze do pieczenia i przekładamy do blaszki (23x33 cm) Masa serowa: 1 kg sera białego (użyłam z wiaderka) 150 g cukru 2 łyżeczki cukru z wanilią 2 łyżki śmietany 3 jaja opcjonalnie garść rodzynek Wszystkie składniki umieszczamy w misce i mieszamy, a następnie wylewamy na ciasto. Kruszonka: 200 g mąki
Cynamonowe szczęściepieczenia i dokładnie, ale delikatnie mieszamy. Dno formy w kształcie serca (tylko dno!) wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wykładamy delikatnie do formy. Pieczemy 35 minut w temperaturze 175 stopni z termoobiegiem lub 40 minut w temp. 180 stopni bez termoobiegu. Studzimy i kroimy na 3 równej grubości blaty. *moja forma serce ma 22 cm w najdłuższym miejscu
Domowe ciastaSkładniki na spód: Kruche ciasto 500g mąki pół szklanki cukru pudru łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej 100g margaryny 2 jajka 2 łyżki miodu
Moje WyrobySchłodzone ciasta latem smakują najlepiej. Gdy są z sezonowymi owocami, to w ogóle pełnia szczęścia. Dziś dzielę się z wami dwukolorowym sernikiem bez pieczenia, który szybko stał się hitem w moim domu. Do przygotowania sernika tym razem użyłam twarogu sernikowego z Mascarpone Président (do kupienia w sklepach Auchan, Leclerc, Tesco czy niektórych Biedronkach) – jak sama nazwa wskazuje
Poezja smakupół,każdy kawałek rozwałkować na grubość 05 milimetra,wyciąć i wykleić foremki - tartaletki . Ponakluwać dno ciasta i ponownie do lodówki na 30 minut. Piec na zloty kolor w nagrzanym piekarniku ,w temperaturze 175-180° C . Składniki bezy 6 białek 300gr. cukru drobnego 2 łyżki cukru brązowego 1 łyżeczka octu jabłkowego,lub zwykłego 1 łyżeczka soku
mojej kuchniherbatników 1 kg półtłustego twarogu 4 jajka 1/2 szklanki oleju 3/4 szklanki cukru kryształu opakowanie budyniu waniliowego bez cukru ( 40 g ) 1,5 szklanki mleka szczypta soli cukier puder do posypania ciasta przepis W formie wyłożonej papierem do pieczenia układamy herbatniki, jeden obok drugiego. Twaróg trzykrotnie mielimy lub przeciskamy przez praskę. Do miski przekładamy oddzielone od białek żółtka
Smakowite Daniapozostawiając około 3 cm krawędź bez nadzienia. ciasto zwijamy zaczynając od strony z nadzieniem kończąc na stronie bez gruszek (dzięki temu ciasto dobrze się zlepi, a nadzienie nie wypadnie). Tak przygotowaną roladę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Ostrym nożem nacinamy drożdżówkę co 2 -3 cm niemal do dna, a w powstałą kieszonkę wbijamy pokrojone śliwki
Rozpustne gotowaniePrzepis zaczerpnięty ze strony przepisy.pl Składniki na ciasto 350 g mąki tortowej proszek do pieczenia 1 łyżeczka 2 łyżki kakao 2 jajka 125 g cukier
Moje Wyrobyjednorazowy obiad. Zapraszam do pieczenia! Składniki: 400 g mąki pszennej 250 ml ciepłej wody 8 g drożdży instant pół łyżeczki soli pół łyżeczki cukru 2 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie: Wszystkie składniki sypkie połącz w głębszej misce, dodaj olej i wodę, mieszaj łyżką (robię to łyżką drewnianą), potem rękoma wyrób elastyczne ciasto odchodzące(...)dłoni, ciut cierpliwości, a będzie idealne. Odstaw w ciepłe miejsce na godzinę, niech wyrośnie. Po tym czasie podziel ciasto na dwie równe części. Posmaruj sosem, nałóż ulubione dodatki i piecz 20 minut w temp. 200C grzaniem góra plus dół bez termoobiegu. SMACZNEGO
Zasmakuj Kuchnipół,każdy kawałek rozwałkować na grubość 05 milimetra,wyciąć i wykleić foremki - tartaletki . Ponakluwać dno ciasta i ponownie do lodówki na 30 minut. Piec na zloty kolor w nagrzanym piekarniku ,w temperaturze 175-180° C . Składniki bezy 6 białek 300gr. cukru drobnego 2 łyżki cukru brązowego 1 łyżeczka octu jabłkowego,lub zwykłego 1 łyżeczka soku
w mojej kuchniskładniki, wyrobić na zwartą masę Masa jest dość klejąca, więc żeby ułatwić sobie uformowanie spodu zrobić z ciasta kulkę, położyć na papierze do pieczenia, przykryć drugim kawałkiem papieru i rozwałkować na pożądaną grubość Rozwałkowany spód przełożyć na patelnię Smażyć bez tłuszczu pod przykryciem aż spód się zarumieni Odwrócić na drugą stronę, posmarować sosem, położyć dodatki i zapiekać
HealthyCreationsBatoniki to zawsze dobry sposób na pyszną i zdrową przekąskę, na którą można sobie pozwolić (w zależności od składników) nawet
Kolorowy Przepisownik