ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:691/2671)

Ciasto czekoladowe z suską sechlońską 101

zwykłe suszone śliwki mogą nie oddać prawdziwego smaku. Ciasto czekoladowe z suską sechlońską przepis na tortownicę o średnicy 20 cm Składniki ciasto: 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 3 łyżki kakao bez cukru 100 g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 200 ml oleju rzepakowego 220 ml maślanki 3 jajka 50 g suski sechlońskiej(...)składników dodaj składniki mokre oraz pokrojone w kostkę śliwki. Całość wymieszaj łyżką aż do połączenia się produktów. Następnie piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej ciasto, wyrównaj wierzch i piecz ok. 55 minut. Po upieczeniu odstaw do całkowitego wystygnięcia. Przygotuj krem: ser twarogowy przełóż do miski, dodaj cukier, cynamon powidła oraz pokrojoną

365 dni dookoła kuchni
Cinnamon rolls czyli drożdżowe buły z cynamonem 198

posmaruj mieszanką oleju, cukru i cynamonu, Zwiń ciast w rulon i pokrój na 4-5 cm ruloniki. Układaj je pionowo w formie wyłożonej papierem do pieczenia zastawiając około 1 cm luz pomiędzy nimi. Odstaw jeszcze na pół godzinki na ostatnie wyrastanie przed pieczeniem. Piecz w temp. 170-180 C bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika przez

greenscarf
Sernik Makowe dróżki z brzoskwiniami 118

pewnością na Chrzest Kacperka – daję sobie rękę uciąć, że wszystkim posmakuje. Delikatne ciasto i niezwykle puszysta serowa masa połączona z makiem i brzoskwiniami tworzy fantastyczną całość, która na bank zachwyci! Spróbujcie koniecznie! SKŁADNIKI: CIASTO: * mąka – 1,5 szkl * masło – 200 g * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki * cukier puder – 0,5 szkl * żółtko(...)żółtko -6 szt * twaróg mielony – 1 kg * budyń śmietankowy bez cukru – 80 g * białko – 6 szt * sól * mak – 0,5 szkl * brzoskwinie – 1 puszka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Przesianą mąkę łączymy z miękkim, posiekanym masłem, proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Dodajemy żółtka oraz kakao. Zagniatamy. W razie potrzeby ( zbyt klejące ciasto ) dodajemy jeszcze

Ostra na Słodko
Sernik z kokosową bezą 49

szczypta soli łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: (składniki w temp. pokojowej) 1,2 kg sera białego zmielonego 3x 6 żółtek 2 szkl mleka 2 budynie waniliowe 2 łyżeczki cukru waniliowego 1/3 szkl oleju Beza kokosowa: 7 białek szczypta soli 3/4 szkl cukru 200g wiórków kokosowych Spód: wszystkie składniki posiekać i zagnieść. Ciasto zawinąć w folię i wstawić(...)Formę (24x36cm) wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto rozwałkować i wyłożyć na spód formy. Nakłuć widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i podpiec ok 15 minut. Masa serowa: budynie rozrobić w mleku. Wszystkie składniki przełożyć do miski i krótko utrzeć do połączenia. Masę serową wylać na podpieczony spód. Piec kolejne 30 minut. Beza kokosowa: Pod koniec pieczenia

Smakołyki Asi
Chleb pszenny bez wyrabiania 461

lekkim smakiem. Wszystko to dzięki temu, że do ciasta dodaję mleko, które dodatkowo napełnia go białkiem, a białko odpowiada za pulchność wypieków.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W przepisie podaję dwa sposoby pieczenia chleba . Pierwszy sposób to pieczenie w garnku żeliwnym i jeżeli macie taki garnek, to pieczcie w nim. Skórka wychodzi nieziemsko chrupiąca. Jeżeli jednak nie macie takiego(...)lodówki na 12-16 godzin. Ciasto musi podwoić swoją objętość. Po tym jak ciasto ładnie urośnie, dostajemy z lodówki, przekładamy na posypaną mąką stolnicę i formujemy ładny, okrągły bochenek. Następnie postępujemy zgodnie z tym jaki sposób pieczenia wybieramy. Ciasto po nocnym leżakowaniu w lodówce jest bardzo elastyczne i ciągnące. Sposób pieczenia w garnku żeliwnym:  Średniej wielkości misę

Kuchnia Łukasza
Pancake biszkoptowe (naleśniki biszkoptowe) 78

Przepis na puszyste i mięciutkie naleśniki, które z powodzeniem zrobisz w wersji bezglutenowej! Składniki: (ok. 6 szt.) 2 jajka 1 łyżka jogurtu naturalnego 4 łyżki mąki

Słodki Blog
Pyszne ciasto Biały Lion +FILM 175

mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia-miksujemy na najniższych obrotach do połączenia. Dno blaszki 25x35cm wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy do niej ciasto. Pieczemy około 25-30 min w temp 180 stopni grzanie góra-dół bez termoobiegu, wsadzamy do już nagrzanego piekarnika. Upieczony biszkopt studzimy i kroimy na 2 spody. Pierwszy spód dajemy do blaszki, ponczujemy(...)masło jak i budyń muszą być w temp pokojowej) 2/3 powstałego kremu dajemy na ryż,  wyrównujemy i przykrywamy drugim spodem biszkoptowym. Ponczujemy i wykładamy resztę kremu, smarujemy górę ciasta, można to zrobić nożem i posypujemy posiekanymi orzeszkami ziemnymi solonymi. Tak przygotowane ciasto dajemy do lodówki najlepiej na całą noc. Następnego dnia ciasto pięknie się kroi, jest bardzo stabilne, wysokie

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
z borówką leśną ciasto z suchych drożdży i kruszonką... 41

wyrośnięcia ciasta. Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyrośnięte parę razy łyżką wyrobić i przełożyć do formy, wygładzić wierzch, na cieście rozsmarować konfiturę z borówki leśnej (lub inny ulubiony dżem, powidła, marmolada) . Z podanych składników utrzeć mikserem kruszonkę i rozsypać na cieście, zawsze robię więcej kruszonki i resztę mam na następne ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku(...)190C, grzanie góra/dół około 55 minut, ciasto w formie wystudzić, przed podaniem można posypać pudrem cukrem - z suszonych drożdży jest dobre ciasto drożdżowe bez wyrastania zaczynu, jest szybkie do wykonania, można je zrobić z ulubionymi dodatkami na słodko lub na słono..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Bezy czyli bomba cukrowa, której ciężko się oprzeć 76

Pieczesz i zostało Ci dużo białek? Nie wiesz, co z nimi zrobić? Upiecz bezy! Tak, wiadomo – bezy to bomba cukrowa, ale są tak pyszne, że

Bardzo Gruby Smok
szybka drożdżówka ze śliwkami i kruszonką 108

składniki mieszam łyżką)  wykonanie: Składniki na ciasto wkładam do większej miski w zapisanej wyżej kolejności i (bez mieszania!) odstawiam na 2 - 3 godziny. Po tym czasie całość mieszam łyżką i wykładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście układam połówki śliwek (skórką do dołu). Posypuję ciasto kruszonką i wstawiam do zimnego piekarnika. Nastawiam na 180 stopni

babka w formie
Całuski z wiśniami 152

wszystko mieszamy. Wyłączamy mikser i wyrabiamy ciasto ręcznie. Rozwałkowujemy na grubość 5-6 mm i wykrawamy szklanką kółka. Na każde kółko kładziemy tyle wiśni, aby można było bez problemu skleić końce ciasta (sklejamy jak pierogi). Uprzednio jednak zwilżamy brzegi ciasta wodą co sprawi, że rożek nie rozklei się podczas pieczenia. Gotowe rożki kładziemy na blaszkę. Ciastka pieczemy

My simple kitchen
Ciastka serowe z jabłkami 131

wszytsko mieszamy. Wyłączamy mikser i wyrabiamy ciasto ręcznie. Rozwałkowujemy na grubość 5-6 mm i wykrawamy szklanką kółka. Na każde kółko kładziemy tyle nadzienia, aby można było bez problemu skleić konce ciasta (sklejamy jak pierogi). Uprzednio jednak zwilżamy brzegi ciasta wodą co sprawi, że rożek nie rozklei się podczas pieczenia. Gotowe rożki kładziemy na blaszkę. Ciastka pieczemy

My simple kitchen
"wiśnie lubią kokos" czyli pyszna łatwa babka z cukrem cytrynowym... 202

jajeczną - ciasto ma być dość gęste forma silikonowa 24 cm - na dno wlać trochę ciasta i rozsypać wiśnie bez pestek - ponownie rozsypać wiśnie i wlać część ciasta i rozsypać wiśnie na koniec wlać resztę ciasta i na wierzch dać wiśnie - piec w 200C około 40-45 minut, do suchego patyczka upieczone ciasto wyjąć z formy dopiero jak wystygnie cukier

W Mojej Kuchni Lubię
śliwkowiec z pianką pod kruszonką... 139

proszek do pieczenia 1 łyżeczka, śmietana gęsta 3 łyżki, śliwki 22 sztuki, kruszonka - w opisie żółtka, cukier, miękka palma utrzeć mikserem na kogel-mogel wsypać mąkę z proszkiem i wymieszać mikserem, dodać śmietanę 18% i utrzeć gładkie, gęste ciasto tortownica 24cm - wysmarować tłuszczem i tartą bułką, do blaszki rozsmarować ciasto i poukładać na cieście śliwki bez pestek(...)śliwkach rozsmarować ubitą na sztywno pianę KRUSZONKA: po 10 dag miękkie masło, cukier, mąka krupczatka, kakao 2 łyżki - zrobić kruszonkę mikserem i wysypać na pianę piec w 200C około 40 minut, ciasto wyjąć z blaszki zimne ciasto jest pysznie śliwkowe i szybko się zjada.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Orzechowy skalniak 63

cukier. Całość dokładnie ubijam. Dodaję po jednym żółtku. Mąkę tortową mieszam z mąką ziemniaczaną i dodaję do masy, mieszając delikatnie łopatką. Ciasto wykładam na blaszkę (30cmx20cm) i piekę w temperaturze 170 stopni około 30 minut. Składniki na bezę (skalniak): 4 białka 10 łyżek cukru 1 szklanka mielonych orzechów Cukier waniliowy Białka ubijam na sztywno, pod koniec ubijania dodaję cukier(...)blaszkę (30cmx20cm) wyłożoną papierem do pieczenia, rozprowadzam na całej powierzchni i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 150 stopni. Od razu zmniejszam temperaturę do 120 stopni i pozostawiam bezę w piekarniku na 1,5 godziny. W tym czasie przygotowuję dolne warstwy skalniaka. Składniki: 1 duży słoik (300g) dżemu z czarnej porzeczki bez cukru Krem orzechowy: 150 g prażonych orzechów

Słodki sentyment
Orzechowy skalniak 85

cukier. Całość dokładnie ubijam. Dodaję po jednym żółtku. Mąkę tortową mieszam z mąką ziemniaczaną i dodaję do masy, mieszając delikatnie łopatką. Ciasto wykładam na blaszkę (30cmx20cm) i piekę w temperaturze 170 stopni około 30 minut. Składniki na bezę (skalniak): 4 białka 10 łyżek cukru 1 szklanka mielonych orzechów Cukier waniliowy Białka ubijam na sztywno, pod koniec ubijania dodaję cukier(...)blaszkę (30cmx20cm) wyłożoną papierem do pieczenia, rozprowadzam na całej powierzchni i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 150 stopni. Od razu zmniejszam temperaturę do 120 stopni i pozostawiam bezę w piekarniku na 1,5 godziny. W tym czasie przygotowuję dolne warstwy skalniaka. Składniki: 1 duży słoik (300g) dżemu z czarnej porzeczki bez cukru Krem orzechowy: 150 g prażonych orzechów

Słodki sentyment