ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:695/2671)

Bułki do hot dogów stylu New England – wytrzymałe, miękkie i puszyste 280

napięcia, jak przy formowaniu okrągłego bochenka chleba – najwygodniej to robić ciągnąć kulę ciasta po blacie ruchem okrężnym, do siebie. Wkładamy kulę ciasta do miski, przykrywamy wilgotną lnianą ściereczką i zostawiamy w cieple do podwojenia objętości . Ja tak naszykowane ciasto wstawiam do piekarnika rozgrzanego do 50⁰C. Kiedy ciasto już porządnie wyrośnie wyjmujemy je z miski, sprawdzamy ile waży i dzielimy(...)pieczemy do zezłocenia, przez 23-25 minut. W czasie gdy się pieką rozpuszczamy na patelni masło. Bułki od razu po upieczeniu, gorące, smarujemy roztopionym masłem żeby zmiękczyć ich skórkę. Wyjmujemy z formy i studzimy na kratce żeby pozwolić odparować wilgoci. Jeśli macie ochotę upiec je na zapas z dwóch porcji ciasta weźcie pod uwagę to, że czas wyrabiania samego ciasta

Karo in the Kitchen
Kisiel po duńsku 135

środkami do czyszczenia, drewnem, lakierem i ciągle jeszcze trochę farbą, choć okna otwarte są bez przerwy. Spod tego wszystkiego jednak powoli wysuwa się nasz zapach: gotowanego obiadu, pieczonego ciasta, mokrego psa, ulubionego płynu do płukania, ciągle jeszcze truskawek i dojrzałych nektarynek. Zapach naszych ciał, ubrań, sprzętów. Jedyny i niepowtarzalny. Gdy przejdą nim ściany, poczuję się naprawdę jak w domu(...)cukrem i gotować przez 15-20 minut bez przykrycia, aż owoce się rozpadną, a część płynu odparuje.  Dodać mąkę, dobrze wymieszać, jeszcze chwilę gotować. Ostudzić, schłodzić w lodówce. Orzechy, płatki owsiane, cukier i mąkę wymieszać. Dodać pokrojone w kostkę masło, zagnieść kruszonkę. Rozłożyć ją na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 175 st. C. przez

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kapuśniaczki z Ciasta Drożdżowego 380

odstawiam na około 15 minut do wyrośnięcia. Pieczenie kapuśniaczków: Przed wstawieniem blachy do piekarnika górę kapuśniaczków maluje rozmąconym białkiem i posypuję kminkiem. Blachę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na środkową półkę, kapuśniaczki piekę około 20 minut. Piekarnik mam włączony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Kapuśniaczki z ciasta drożdżowego są gotowe, można podawać z czerwonym

Uwaga Babcia Gotuje
Ciasto pomarańczowe 148

Ciasto pomarańczowe Składniki : Biszkopt kawowy jajka- 7 szt cukier -1 szklanka mąka -1 szklanka proszek do pieczenia -1 łyżeczka kakao -2 łyżki Masa budyniowa : sok Kubuś - 900 ml budyń waniliowy - 3 opak  bez cukru Pianka śmietankowa : śmietana kremówka 36 % - 1,5 szkl galaretka agrestowa - 1 opak woda gotowana - 1 szkl Dodatkowo  : wiórki pomarańczowe  do posypania(...)ciasta Przygotowanie : Biszkopt  Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy, o wymiarach 37x25,   piec 35 minut w 175 stop. Ciasto przekroić wzdłuż na pół. Masa budyniowa : Do wysokiego naczynia ,  wsypać proszek budyniowy, wlać szklankę soku, dokładnie wymieszać

Kuchnia Danusi
Paluchy z serem i boczkiem 249

boczkiem: 1 opakowanie ciasta francuskiego (375g) 1 opakowanie boczku parzonego wędzonego (100g) 1 łyżeczka chilli* ok. 50g startego cheddara* 1 roztrzepane jajko do posmarowania Z podanych składników wychodzi ok. 12 paluchów - 8 z boczkiem, 4 bez boczku (nawet bez niego są obłędne!).  Piekarnik rozgrzewamy do 200 ºC, przygotowujemy blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na bacie rozwijamy

Cooking Monster
Pszenno gryczany na zakwasie żytnim 153

uformować w kulę. Następnie ciasto przełożyć np. do kosza do wyrastania chleba wysypanego mąką (lub innego naczynia, w którym chleb będzie wyrastał – wyłożonego ściereczką obsypaną mąką) – łączeniem do dołu,ciasto pozostawić do wyrośnięcia na mniej więcej 2-3 godziny. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Pieczenie Gdy ciasto urosło przekładamy ciasto do formy do pieczenia delikatnie wtedy opadło(...)piekarnika zaraz szybko urosło ale już nie tak bardzo.Dlatego lepiej by było gdyby ten chlebek wyrastał w takim naczyniu do pieczenia wtedy by nie trzeba było go przekładać i ciasto by nie opadło.No ale jakoś poradziłem bez naczynia. -u mnie 170 stopni 50 min piekarnik góra dół I to koniec smacznego

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
PRINCESSA KOKOSOWA 149

kawą to " niebo w gębie" :)  SKŁADNIKI BLACHA 24X24 CM. : Ciasto: mąka 2 i 1/2 szkl.  masło ( zimne ) 250 g.  proszek do pieczenia 2 łyżeczki żółtka 5 szt.  cukier puder 3 łyżki wiórki kokosowe 1/2 szkl.  Masa I: budyń waniliowy bez cukru 2 op. cukier 2 łyżki mleko 700 ml.  wiórki kokosowe zmielone(...)małym ogniu, aż masa będzie jednolita i bez grudek.  Masa III: Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier puder i dalej miksować, ale na niższych już obrotach. Następnie wsypać budyń i wlać strużką olej. Na koniec wsypujemy wiórki kokosowe.  Pieczenie: Blachę wysmarować masłem i wyłożyć pergaminem. Jedną część ciasta rozwałkować ( podsypując mąką ) i wyłożyć na blachę

Kuchnia Paulettes
Pyszne ciasto Słodka Ula-przekładane z kremem grysikowym, jabłkami i orzechami +FILM 210

pyszne ciasto. Ciasto to nazywa się Słodka Ula. Jest to przepyszny przekładaniec, idealny na każdą okazję. Składa się z kruchych spodów, masy jabłkowej, kremu grysikowego. Górę ciasta wieńczą orzechy.  Ciasto rozpływa się w ustach i mimo, że jest troszkę czasochłonne to zdecydowanie warto je zrobić. Idealnie nada się na specjalne okazje ale i po prostu jako ciasto do kawy(...)części. Pierwszą wałkujemy, wykładamy nią dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, wykładamy orzechy, wyrównujemy. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy ok 20-25 minut do zrumienienia orzechów. Wyciągamy z blaszki i pieczemy pozostałe dwa spody z pozostałych dwóch części ciasta w tej samej blaszce.  One powinny się tylko lekko

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Szybkie ciasto bez miksera 60

pieczenia Wszystko wymieszać i dodać: 3/4 szklanki oleju 2 czubate łyżki dżemu (obojętnie jaki) 1,5 szkl. mleka 1 jajko Wszystko mieszamy łyżką do połączenia. Masę wlewamy do foremki (40/11 cm) i pieczemy w 170 st. C przez ok. 60 minut. Ja posypałam cukrem pudrem, ale można też polać polewą. Autor przepisu: Ewa Artykuł Szybkie ciasto bez miksera

Wasze Przepisy
Serowe ciastka z jabłkami 164

ciastek Biały ser dokładnie rozdrabniamy. Dodajemy do niego przesianą mąkę i cukier puder i dokładnie mieszamy. Dodajemy 1 jajko, proszek do pieczenia i olej. Wszystko razem dokładnie mieszamy tak żeby powstała gładka masa bez grudek. Gotowe ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce na 30-40 min. W tym czasie możemy wziąć się za jabłka, które obieramy ze skórki(...)kolejny i rozwałkowujemy na płat o grubości max 3 mm (wcale nie jest łatwo rozwałkować to ciasto na tak cienki płat wymaga to trochę siły i czasu). Wycinamy w cieście prostokąty (ja użyłam małego pojemniczka plastikowego o wymiarach 11x7 cm). Z całego ciasta wyszło mi 18 prostokątów. Połowę prostokątów nacinamy w 3 miejscach. Na nieprzeciętych prostokątach układamy jabłka i posypujemy

Piekielna Kuchnia Pati
Muffinki czekoladowe z pieczonych buraków 97

buraki do diety osób nieprzepadających za tymi warzywami. Polecam! Zerknijcie też na moje ciasto czekoladowe z pieczonych buraków - klik oraz muffinki buraczano-kokosowe z czekoladą i pestkami słonecznika - klik . Muffinki czekoladowe z pieczonych buraków - składniki: (8 sztuk) 200g upieczonych buraków (waga bez skórki; przepis na pieczone buraki tu - klik ; mogą być również ugotowane) 1 jajko 50 ml kefiru/maślanki(...)połączyć przesianą mąkę, kakao, ksylitol, proszek do pieczenia oraz sodę, a w drugiej jajko, olej i kefir, maślankę lub jogurt. Składniki mokre wymieszać z burakami i następnie za pomocą rózgi z suchymi składnikami. Na końcu do masy wmieszać uprzednio posiekaną (na drobno) czekoladę.   Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek) i wstawić do rozgrzanego

Di gotuje
Babeczki brownies z Nutellą 224

kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});     Babeczki brownies z Nutellą Składniki na 14 babeczek: Ciasto: 240ml wody 45g kakao bez cukru 170g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 120g masła w temperaturze pokojowej 170-180g cukru 2 jajka (w tej samej temperaturze, co masło) 1/3 łyżeczki(...)pokojowej 240g nutelli 3 łyżki cukru pudru 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego 2 spore łyżki serka mascarpone Dodatkowo: około 200g czekoladowych jajeczek lub inne cukierki, np: M&M   Ciasto: 1. Wodę zagotować. Dodać kakao i mieszać, aż kakao dobrze połączy się z wodą. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. 2. Mąkę przesiać, dodać proszek, sól, wymieszać. 3. Masło utrzeć z cukrem

Mała Cukierenka
Ciasto ze śliwkami, migdałami i czekoladą 73

czyli odkwaszające). Dlatego ciasta z dodatkami migdałów są lepsze dla naszego zdrowia. Migdały bowiem neutralizują zakwaszające działanie cukru. Dzisiaj polecam ucierane “ Ciasto ze śliwkami, mielonymi migdałami, gorzką czekoladą i skórką startą z cytryny” . Ciasto jest pyszne jedzone jeszcze na ciepło. W kolejnych dniach świetnie smakuje z kleksem bitej śmietany i odrobiną sosu malinowego (przepis tutaj ). Składniki ciasta ze śliwkami(...)najlepiej ekologicznej) 175 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 175 g mielonych migdałów 175 g masła w temperaturze pokojowej 100 g zwykłego cukru 3 jaja Przygotowanie ciasta ze śliwkami: Piekarnik nagrzać do 175°C (grzałka góra-dół) . Okrągłą tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Śliwki umyć, przepołowić na połówki, usunąć pestki. 1/3 pokroić

Moja Delicja
Jak zrobić ciasto z serków Danio? 32

innym często spotykanym określeniem jest również sernik z danio. Smak jest lekko cytrusowy, ponieważ ciasto ma w dodatku galaretkę cytrynową i dżem brzoskwiniowy. Składniki na ciasto 6 jajek 200 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 opakowań budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki oleju 2 łyżki zimnej wody 1 łyżeczka proszku(...)pieczenia Krem Danio 500 g serka homogenizowanego Danio 600 ml śmietanki 30% lub 36% (schłodzonej) 1 opakowanie galaretki cytrynowa 200 ml gorącej wody do rozpuszczenia galaretki Dodatkowo 1 słoiczek dżemu brzoskwiniowego płatki migdałowe lub 24 biszkopty (do dekoracji – opcjonalnie) Przepis na ciasto danio Białka zmiksować z cukrem aż będą gęste, puszyste, białe i ubite na sztywną pianę. Następnie

Fascynacje Ani
Ciasto waniliowo kakaowe z gruszkami 161

MaTe 24 cukier puder do oprószenia ciasta Przygotowanie: Gruszki obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do miski, dodajemy rodzynki i całość odstawiamy na bok na czas przygotowania ciasta. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Blaszkę smarujemy tłuszczem i obsypujemy kaszą manną. Dno blaszki można też wyłożyć papierem do pieczenia, a boki posmarować tłuszczem

Słodkie okruszki