ciasto bez pieczenia - 39561 przepisów (strona:615/2638)

Ciasto góra lodowa 137

Ciasto góra lodowa to obecnie jedno z bardziej popularnych ciast w internecie :). Jest proste i pyszne, u mnie w wersji bez pieczenia. Efektowny wygląd ciacha sprawia że goście są zachwyceni i zawsze proszą o przepis. Smakowity deser od święta i na co dzień :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 budynie w proszku, u mnie śmietankowe ale mogą być również(...)blaszki o wymiarach 36×24 cm wyłożonej papierem do pieczenia układamy pierwszą warstwę herbatników, na herbatniki wykładamy i rozprowadzamy połowę masy budyniowej, następnie układamy drugą warstwę herbatników i rozprowadzamy pozostałą masę budyniową, na masie budyniowej układamy przekrojone na pół biszkopty, przecięciem do dołu, ciasto wstawiamy do lodówki na czas robienia polewy w rondlu/garnku rozpuszczamy 200 gram masła

Blog kulinarny S9.PL
Tarta z botwinką i cukinią 188

wyłożyć ciastem,  obciążyć (  Surowe ciasto przykryć wyciętym z papieru do pieczenia kołem, sporo większym niż tarta, obciążyć fasolą lub grochem lub mniejszą formą do tarty)  piec ok 15 - 18 minut. Jeżeli ciasto  nie podpiekło  się wystarczająco,    podpiec bez obciążenia jeszcze ok 10 minut.  Botwinkę zalać wrzątkiem, gotować 3-4 minuty(...)minut, odcedzić, osuszyć. Wymieszać składniki masy, doprawić solą. Na podpieczony spód wyłożyć cukinię, cebulę, botwinkę, zalać masą, na wierzchu można ułożyć kratkę z resztek ciasta. Wstawić do piekarnika. Piec 30 - 40 minut, aż masa się zetnie.. Podawać ciepłe lub przestudzone. Smacznego

Stare Gary
Kruche ciasto ze śliwkami i śmietankową pianką 56

Cudowne, ciasto na kruchym spodzie z pachnącymi śliwkami zatopionymi w delikatnej, śmietankowej piance. Bez tego ciasta nie może się zacząć żaden sezon na śliwki. Przepis jest na blachę o rozmiarze 28 x 36 cm   Co potrzeba na ciasto: 1 kg śliwek, 2,5 szklanki mąki tortowej pszennej typ 450, 5 żółtek, 250 g masła zimnego, 2 nie czubate(...)budynie śmietankowe w proszku (każdy po 40 g) Wykonanie: Śliwki płuczemy, wycieramy, przekrajamy na połówki, bez pestek przekładamy na sitko. Robimy kruche ciasto: Do miski lub robota dajemy mąkę, żółtka, masło pokrojone na małe kawałki, proszek do pieczenia, ekstrat waniliowy, cukier, wyrabiamy ciasto ręcznie lub robotem. Dzielimy je na dwie części w proporcji 2/3 i 1/3. Każdą część

Bułka z Chlebem
Tartaletki z pieczarkami 104

Przygotowanie: Ciasto francuskie rozkładam na blacie, kroję wzdłuż dłuższej części na pół, następnie w poprzek tworząc 12 równych części. Ciastem wykładam foremki, nakładam łyżką farsz, a następnie posypuję serem. Piekę w temp. 200 C grzaniem góra plus dół bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika przez ok. 18- 20 minut. Do zrumienienia ciasta, uważając by nie przypalić ciasta. SMACZNEGO

Zasmakuj Kuchni
Rustykalna tarta morelowa 193

dzieło. Tarta bez formy, pieczona bezpośrednio na papierze, wystarczy bowiem rozwałkować kruche ciasto, położyć nadzienie, a potem zawinąć brzegi. Tak samo można upiec tartę z malinami czy brzoskwiniami. Tartę pieczemy w wysokiej temperaturze, ja w 200°C, dzięki temu ciasto będzie wybornie kruche i chrupkie nawet na drugi dzień, a morele ładnie się skarmelizują. Podczas pieczenia morele puszczą

Mia Cucina Sofieta
Jak zrobić ciasto w 15 minut 1172

możemy mieć już w 15 minut – łącznie z pieczeniem. I to wcale nie takie z kubka! To niesamowite ciasto w 15 minut robiłam już w tym tygodniu trzy razy. Dopiero za ostatnim razem udało mi się je sfotografować. Było tak smaczne, że od razu znikało. Smakuje jak pieczone tradycyjnie odpowiedniki, a dżem sprawia, że jest wyjątkowo wilgotne. Warto(...)ciasto jest surowe, pieczemy jeszcze dodatkową minutę. Odczekujemy ok. dwie minuty i wyjmujemy z naczynia (najpierw należy odkroić nożem brzegi). Dekorujemy (np. kajmakiem z tubki i bananami, czy tak jak ja – białą czekoladą i jeżynami – można też podać ciasto bez żadnych dodatków). Ciasto w 15 minut gotowe. Znika zazwyczaj w identycznym czasie. Przed pieczeniem i bezpośrednio

Poezja smaku
Wielkanocny mazurek bez pieczenia 161

Jeżeli tak jak ja przygotowujesz ciasta świąteczne na ostatnią chwilę to ten mazurek powinien Cię zainteresować. Robi się go szybko, nie trzeba go piec a w smaku jest super słodki. Spód jest chrupiący dzięki orzechom, wnętrze kremowe i aksamitne a mango(...)mango pasuje do wszystkiego Jeżeli nie masz akurat pod ręką mango to mus można przygotować z dowolnego owocu, można mazurka także podać bez owoców tylko posypanego startą czekoladą. Wielkanocny mazurek bez pieczenia Drukuj Porcje: forma 30x20cm Czas przygotowania: 45 minut + 2 godziny w lodówce Składniki: 80g migdałów 150 g pestek słonecznika 15g nasiona chia 10g sezamu

Book of spells
Ciasto na naleśniki 69

lekkie. Można ich używać na słodko i na słono, z różnym rodzajem nadzienia lub całkowicie bez niczego. Takie naleśniki nigdy się nie znudzą. Składniki na ciasto na naleśniki kg mąki pszennej 1 1 / 4 l mleka 2 jajka czubek łyżeczki proszku do pieczenia 2 płaskie łyżki cukru lub 1 / 3 płaskiej łyżeczki soli szczypta soli olej do smażenia

niecodziennikpary
Placek włoskiej babci , kruche ciasto z budyniem 172

Formę do tarty wysmarować masłem, lub wyłożyć papierem do pieczenia. Jedną kulkę ciasta rozwałkować na delikatnie posypanym mąką blacie. Wyłożyć formę tarty i dokładnie przycisnąć do brzegów. Wylać budyń i przykryć ciasto drugą rozwałkowaną kulką. Dokładnie przycisnąć na bokach. Odciąć nadmiar ciasta*. Wierz ciasta obsypać posiekanymi migdałami/orzeszkami ziemnymi. Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez 35-40 minut(...)ciastka umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, a tartę w formie do tarty i piec 5 min dłużej niż mówi przepis :) Możecie również mrozić upieczone już np. spody do tart. Wystarczy je przed podaniem i podgrzaniem rozmrozić w lodówce przez noc i rano podgrzać w piekarniku i mamy świeże ciasto bez jakiejkolwiek roboty

CookYourself
Ciacho malinowo-kakaowe 156

Przepis jest bajecznie prosty, jestem zwolenniczką gotowania i pieczenia bez komplikowania sobie życia długimi listami artykułów spożywczych. Ma być prosto i smacznie i nie drogo. Jest to przepis na dużą blachę 35*40cm. Zmniejszone ilości podam na końcu posta. Malin nie zasypuje cukrem, gdyż nie o sok mi chodzi, a całe owoce, nawet jeżeli są kwaśne.Do naszego(...)drobnego przemiału  - 4.5 łyżeczki (nie kopiastej) proszku do pieczenia (również przesiewamy) - szczypta soli - 1.5 łyżki przesianego ciemnego kakao  - Bułka tarta i łyżeczka masła do wysmarowania blachy. - maliny do 1 kg Do miski wkładamy wszystkie składniki oprócz kakao . Czyli jaja , masło , cukier , przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia , sól . Wszystko razem mieszamy na jednolitą masę. Następnie więcej

Pasje Jolki
Ciasto Malinowa Chmurka 111

plasuje się Malinowa chmurka. To połączenie kruchego ciasta, skrywającego masę śmietanową i orzeźwiającą owocową warstwę malinową. Całość osładza nam jeszcze migdałowa beza. Tak delikatne, kruche i pyszne, że poczujecie się jakbyście przycumowali na słodkim obłoczku ; ) Składniki na ciasto: 1 ½ szklanki mąki pszennej 4 łyżki cukru cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g margaryny 4 żółtka Z podanych(...)pieczenia. Nakłuwamy widelcem. Pieczemy ok. 30 minut w temp 175 stopni. Studzimy. Składniki na bezę migdałową : 4 białka ¾ szklanki cukru drobnego 100 g płatków migdałowych Białka miksujemy na sztywno ze szczyptą soli. Stopniowo wsypujemy cukier, aż beza będzie sztywna. Na koniec wsypujemy płatki migdałowe i delikatnie mieszamy. Do blachy wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy bezę. Pieczemy

Domowe ciasta
Bułki do hamburgerów 51

metodę wyrabiania ciasta wybraliśmy (ręczną czy mikserem), ciasto należy wyłożyć na blat i wyrabiać je jeszcze rękami przez 1 minutę. Z ciasta uformować kulę, umieścić ją w natłuszczonej oliwą misce, z wierzchu ciasto również posmarować oliwą, przykryć dokładnie folią spożywczą i wstawić do lodówki na całą noc (około 10 — 12 godzin). W dniu pieczenia wyjąć ciasto z lodówki(...)części o wadze około 100 gram każda. Odmierzony kawałek ciasta wygniatać w dłoniach aż się ociepli, będzie gładki i nabierze miękkości. Z ciasta formować kulki i układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (odstępy od siebie około 7 cm) Uformowane bułeczki odstawić w ciepłe miejsce bez przeciągów na około 2 i 1/2 godziny do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzać

Wypieki i Rumieńce
Bułki do hamburgerów 194

minuty. Ciasto wyrabiać rękami na podsypanym mąką blacie lub stolnicy przez 5 minut lub miksować hakiem miksera na średnio małych obrotach przez 5 minut (ciasto powinno być miękkie, gładkie i plastyczne). Niezależnie od tego jaką metodę wyrabiania ciasta wybraliśmy (ręczną czy mikserem), ciasto należy wyłożyć na blat i wyrabiać je jeszcze rękami przez 1 minutę. Z ciasta uformować kulę, umieścić(...)misce, z wierzchu ciasto również posmarować oliwą, przykryć dokładnie folią spożywczą i wstawić do lodówki na całą noc (około 10 - 12 godzin). W dniu pieczenia wyjąć ciasto z lodówki i podzielić je na części o wadze około 100 gram każda. Odmierzony kawałek ciasta wygniatać w dłoniach aż się ociepli, będzie gładki i nabierze miękkości. Z ciasta formować kulki

Wypieki i Rumieńce
Ciasto Marysieńka z konfiturą wiśniową 884

Bardzo smaczne i wilgotne ciasto przekładane kremem maślanym  z warstwą orzechowej chrupiącej bezy i konfitury wiśniowej.  Nie jest to trudne ciasto do wykonania, raczej czasochłonne. Polecane na wszelkie imprezy i uroczystości rodzinne. Dobrze sprawdzi się także na świątecznym stole.  Klasyka z lekkim twistem.   Ciasto na blaszkę 25/30 cm Kakaowy biszkopt: 6 jajek 18 dag cukru(...)utracić konsystencji piany. Gotowe ciasto wyłożyć do blaszki wyłożonej pergaminem. Piec około 30-35   minut w temp 175*c na grzaniu góra dół. Gorący biszkopt po wyjęciu z piekarnika , z wysokości około 30 cm upuścić- w formie na podłogę, zapobiegnie to opadaniu ciasta. Będzie równe. Zimny i wystudzony przekroić na dwa równe blaty.   Beza orzechowa: Białka ubić

Wanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania