ciasto bez pieczenia - 39561 przepisów (strona:607/2638)

Chleb pszenny na zakwasie z rodzynkami i orzechami włoskimi 208

włoskich Przygotowanie: W dużej misce połącz mąkę, wodę, sól i zakwas. Przełóż ciasto na blat podsypany mąką. Zagnieć ciasto wrabiając w nie namoczone rodzynki i posiekane orzechy włoskie. Przełóż ciasto do dużej miski i szczelnie przykryj folią spożywczą. Odstaw na 8-12 godzin w ciepłe miejsce garowania. Ciasto w tym czasie co najmniej podwoi swoją objętość i nabierze gąbczastej struktury(...)dolną półkę wstaw pojemnik w wodą, aby zaparować piekarnik. Dzięki temu chleb będzie miękki i nie popęka podczas pieczenia. Piecz (bez termoobiegu) prze 40-50 minut. Jeżeli chcesz piec chleb w formie to garowaniu ciasta przełóż na na wyrastanie do lekko wysmarowanej olejem formy i odstaw na 4-6 godzin do wyrastania. Wyrośnięty piecz przez około

greenscarf
Pomarańczowa babka z serkiem 116

czubata łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 160 g cukru 80 ml oleju 1 łyżeczka aromatu pomarańczowego 250 g homogenizowanego serka waniliowego lub śmietankowego Wykonanie: Przepis na podłużną blaszkę o wymiarach górnych, około 10 cm x 30 cm, którą wykładamy papierem do pieczenia. Do małej miseczki wsypujemy produkty suche: mąkę i proszek do pieczenia. Do dużej miski(...)miksujemy na małych obrotach tylko do połączenia się składników.  Ciasto przekładamy na blaszkę i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je 50 minut w temperaturze 175 stopni: grzałka dolna + grzałka górna, bez termoobiegu. Przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest upieczone. Patyczek powinien być suchy, a ciasto ładnie zrumienione. Smacznego

Smak mojego domu
Jabłka w cieście 52

Pyszne i szybkie w przygotowaniu jabłka w cieście to super pomysł na ciepłe drugie śniadanie, podwieczorek.lub deser posypany cukrem pudrem. Bez dodatku cukru i proszku do pieczenia. Idealne na ciepło lub zimno, dla całej rodziny. Przygotujesz je w kilka chwil z prostego ciasta naleśnikowego. Składniki zazwyczaj wszyscy mamy pod ręką, bowiem są to łatwo dostępne produkty. Zapraszam

Zasmakuj Kuchni
Kruche babeczki z kremem adwokatowym i perełkami 226

czasie wylepiamy ciastem foremki na tarlatelki (foremki wcześniej smarujemy masłem). Ciasto nakłuwamy widelcem. Foremki z ciastem wkładam do lodówki na czas rozgrzania piekarnika. Kruche spody pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu, środkowy poziom piekarnika). Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika i wielkości foremek czy grubości ciasta (u mnie około

Słodkie okruszki
ciasto szpinakowe z truskawkami 268

masą jajeczną. Na końcu dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i przy pomocy szpatułki delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy przez ok. 35 min. w 16-170 st. C, bez termoobiegu. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia a następnie ścinamy wierzch ciasta i kruszymy go np. do miseczki. składniki

Domowy Smak Jedzenia
Babka cytrynowa z ricottą 186

się składników. Dodajemy mąkę, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia i całość mieszamy łyżką. Ciasto mieszamy tylko do połączenia się składników. Może mieć małe grudki. Ciasto przekładamy na blaszkę i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je 50 minut w temperaturze 175 stopni: grzałka dolna + grzałka górna, bez termoobiegu. Przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest upieczone. Patyczek

Smak mojego domu
Ciasto piernikowe z ricottą i orzechami włoskimi 122

mieszamy tylko do połączenia się składników. Może mieć małe grudki. Ciasto przekładamy na blaszkę i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je 50 minut w temperaturze 175 stopni: grzałka dolna + grzałka górna, bez termoobiegu. Przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest upieczone. Patyczek powinien być suchy. Smacznego

Smak mojego domu
Pomarańczowa babka z ricottą i migdałami 106

całość mieszamy łyżką, ale tylko do połączenia się składników.  Ciasto przekładamy na blaszkę i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je 50 minut w temperaturze 175 stopni: grzałka dolna + grzałka górna, bez termoobiegu. Przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest upieczone. Patyczek powinien być suchy, a ciasto ładnie zrumienione. Smacznego

Smak mojego domu
Bezowo-kokosowa choinka wg Aleex 113

odpoczynku, zwolnienia oddechu, nabrania dystansu do tego, co wokół, chwil roziskrzonych kolędą, śmiechem i wspomnieniami. Wesołych świąt! życzy Aleex Do życzeń dołączam przepis, który znalazłam na kwestii smaku :) Składniki: Beza: • 160 g białek (ok. 4 - 5 sztuk) • 250 g drobnego cukru • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej • 1 łyżeczka białego octu winnego Krem kokosowy: • 500 g mascarpone (schłodzone) • 1 puszka(...)łyżki cukru pudru • 2 opakowania śmietan-fix Dodatkowo: • wiśnie w gęstym syropie lub ze spirytusu • pralinki kokosowe Raffaello Sposób przygotowania: 1. Pieczenie ciasta rozpocząć dzień wcześniej. Piekarnik nagrzać do 120 stopni C (góra-dół bez termoobiegu). 2. Do misy miksera wlać białka i ubić na pianę, nie musi być idealnie sztywna. Stopniowo dodawać drobny cukier, po 1 łyżce

W mojej kuchni
Sernik " Złota rosa " 142

wyjdzie mi rosa ? :) Za pierwszym razem jak piekłam wyszła mi tylko jedna kropelka ;) Za długo trzymałam w piekarniku i zrobiła się bardziej beza niż piana. Do przygotowania sernika potrzebne będą : Ciasto : margaryna 4 żółtka ( białka + 1 białko na wierzch ) 1/2 szkl. cukru 3 szkl. mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier wanilinowy Na blat wysypujemy mąkę

Różne smaki w kuchni
Sernik " Złota rosa " 603

wyjdzie mi rosa ? :) Za pierwszym razem jak piekłam wyszła mi tylko jedna kropelka ;) Za długo trzymałam w piekarniku i zrobiła się bardziej beza niż piana ;) Do przygotowania sernika potrzebne będą : Ciasto : margaryna 4 żółtka ( białka + 1 białko na wierzch ) 1/2 szkl. cukru 3 szkl. mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier wanilinowy Na blat wysypujemy mąkę

Słodkości i nie tylko
Orzechowe ule 56

wyjątkowe ciasteczka bez pieczenia, które zrobisz w 5 minut. Są bardzo łatwe do wykonania i wprost idealne dla dzieci! Składniki: 200g mielonych orzechów 200g cukru pudru 1 białko Sposób przygotowania: Orzechy, cukier puder oraz surowe białko wymieszać/zmiksować razem. Z powstałej masy odrywać mniejsze kawałki i uformować z nich kulki. Kulkę ciasta delikatnie oprószyć cukrem pudrem

Wasze Przepisy
Ciasto z brzoskwiniami z puszki i bezą 57

Ciasto z brzoskwiniami z puszki i bezą  Ciasto z brzoskwiniami z puszki i bezą to prosty, całoroczny wypiek. Nie sprawia problemów  w przygotowaniu i świetnie pasuje do filiżanki kawy lub herbaty. Zobaczcie przygotowanie ciasta z brzoskwiniami na moim filmie: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Półkruche ciasto kakaowe z brzoskwiniami udaje się za każdym razem(...)łyżka skrobi ziemniaczanej, kilka łyżeczek bułki tartej cukier puder do posypania ciasta lub polewa czekoladowa Ciasto z brzoskwiniami z puszki i bezą, przygotowanie: Przygotować ciasto: mąkę, proszek, kakao, cukier puder i pokrojone w kostkę zimne masło połączyć na kruszonkę, dodać żółtka i wyrobić na gładkie ciasto. Uformować w kulkę i podzielić na 2 części. Część na kruszonkę uformować w wałek

Lekcje w kuchni
Placuszki śniadaniowe 154

sera żółtego) + ewentualnie pieczarki, cebula itp. * jeśli zamierzamy smażyć normalnie na tłuszczu to pomijamy olej w cieście, ja smażę bez tłuszczu lub na kilku kroplach oleju więc go dodaję podobnie jak do naleśników 1. Jajko, mleko, wodę, olej, mąkę i proszek do pieczenia roztrzepać razem na gładkie ciasto. 2. Szynkę, paprykę i mozzarellę pokroić w drobną kosteczkę. Dodać

Kto ugości moich gości?

Proponowane wyszukiwania