ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:611/2705)

TARTA JABŁKOWA NA TOKAJU Z BEZĄ WŁOSKĄ – fantastyczna! 248

NADZIENIE: * Oremus Tokaji Szamorodni ( białe, słodkie wino ) – 500 ml * budyń waniliowy bez cukru – 2 op * cukier – 120 g * jabłka – 1 kg * skórka z cytryny BEZA WŁOSKA: * białko – 2 szt * drobny cukier – 150 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Z podanych składników zagniatamy ciasto, wstawiamy na 30 minut do lodówki. NADZIENIE: Budynie rozprowadzamy w niewielkiej ilości(...)wrzenia i zdejmujemy z ognia. Jabłka ścieramy na grubych oczkach, odsączamy, dodajemy do masy budyniowej razem ze skórą z cytryny. CAŁOŚĆ: Ciasto wyciągamy z lodówki, chwilę zagniatamy rozwałkowujemy. Wykładamy tortownicę tworząc wysoką krawędź. Na cieście rozprowadzamy jabłkową masę, pieczemy ok. 40 minut/160C z termoobiegiem. Po upieczeniu całkowicie studzimy. 140 g cukru zalewamy wodą, mieszamy, stawiamy na ogniu i gotujemy

Ostra na Słodko
Malinowa chmurka na biszkopcie 335

Następnie dodajemy po 1 żółtku dalej ubijając. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy i dodajemy do masy jajecznej. Mieszamy szpatułką do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do blaski o wym. 20x30cm. Pieczemy w temperaturze 160st.C około 25 minut do tzw. suchego patyczka. Wykładamy do ostygnięcia. Przygotowujemy bezę. Do misy miksera wbijamy 5 białek. Dodajemy szczyptę soli i ubijamy(...)cukier i ubijamy do rozpuszczenia. Wsypujemy 2 łyżki mąki ziemniaczanej i miksujemy do jednolitej konsystencji. Na papierze do pieczenia odrysować formę blaszki 20x30cm.i rozsmarować pianę na wierzch posypać migdały. Piec bezę w temp. 140 st.C przez około 60 minut. Pozostawić bezę w uchylonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami do wysuszenia. Przygotowujemy warstwę galaretki z malinami. 3 opakowania galaretek rozpuszczamy

Olcia gotuje!
Śniadaniowy torcik czekoladowy z kremem i malinami 229

ciasto będzie puszyste i miękkie. Spróbujcie, a nie pożałujecie! Bułeczka - bo tak inaczej nazywany jest ten wypiek, może stanowić także podstawę innych deserów. Składniki: 1 jajko 2 łyżki otrębów owsianych 1 łyżka jogurtu naturalnego 2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka erytrolu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki dokładnie wymieszać łyżką. Przełożyć do miseczki, w której będzie się piecPiec(...)minuty w mikrofali. Czas zależy od mocy urządzenia. Przełożyć twarożkiem wym ieszanym z jogurtem. Wartości odżywcze (bez kremu): 146 kcal B: 10,6 g T: 8 g W: 12 g   Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Polska pizza leśna 222

przykryciem w ciepłe miejsce. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Piekarnik rozgrzewamy do 240 (grzanie góra-dół, bez termoobiegu, ten warto włączyć pod koniec pieczenia). Dużą blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, papier smarujemy niewielką ilością oleju. Wyciągamy nasze wyrośnięte ciasto, układamy na papierze i naciskając dłonią formujemy kształt pizzy. Spód pizzy smarujemy sosem pomidorowym (można użyć

Słodkie okruszki
sernik z różowym moro 193

Pochmurną pogodę przeganiam kolorowym optymistycznym sernikiem. Jego  konsystencja była tak lekka, że rodzinka myślała, że to sernik bez pieczenia. Serniki na biszkoptach to moje ulubione, bo nie trzeba zagniatać ciasta. *foremka 25*34 cm Składniki: paczka podłużnych biszkoptów 1 kg sera na sernik (z wiaderka) 500 g twarogu w kostce 1,5 szklanki cukru 6 jajek(...)opakowania budyniu waniliowego 3/4 szklanki oleju łyżka kakao 330 ml śmietanki kremówki 30% 1 opakowanie galaretki truskawkowej kolorowa posypka cukrowa szczypta różowego barwnika Blaszkę do pieczenia wyścielić papierem, na dnie ułożyć biszkopty.  Twaróg zmielić w maszynce (lub   zblenderować a żeby było łatwiej można wymieszać z serem z wiaderka). Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Bułeczki orkiszowe z orzechami laskowymi (bez laktozy, cukru białego) 139

Mamy fazę na drożdżowe wypieki. Pieczemy wszystko od bułeczek, przez pączki po ciasta drożdżowe. Tym razem mamy dla Was bułki orkiszowe z orzechami laskowymi, które świetnie

Candy Pandas
Chleb pszenny na zakwasie z rodzynkami i orzechami włoskimi 231

włoskich Przygotowanie: W dużej misce połącz mąkę, wodę, sól i zakwas. Przełóż ciasto na blat podsypany mąką. Zagnieć ciasto wrabiając w nie namoczone rodzynki i posiekane orzechy włoskie. Przełóż ciasto do dużej miski i szczelnie przykryj folią spożywczą. Odstaw na 8-12 godzin w ciepłe miejsce garowania. Ciasto w tym czasie co najmniej podwoi swoją objętość i nabierze gąbczastej struktury(...)dolną półkę wstaw pojemnik w wodą, aby zaparować piekarnik. Dzięki temu chleb będzie miękki i nie popęka podczas pieczenia. Piecz (bez termoobiegu) prze 40-50 minut. Jeżeli chcesz piec chleb w formie to garowaniu ciasta przełóż na na wyrastanie do lekko wysmarowanej olejem formy i odstaw na 4-6 godzin do wyrastania. Wyrośnięty piecz przez około

greenscarf
Pomarańczowa babka z serkiem 140

czubata łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 160 g cukru 80 ml oleju 1 łyżeczka aromatu pomarańczowego 250 g homogenizowanego serka waniliowego lub śmietankowego Wykonanie: Przepis na podłużną blaszkę o wymiarach górnych, około 10 cm x 30 cm, którą wykładamy papierem do pieczenia. Do małej miseczki wsypujemy produkty suche: mąkę i proszek do pieczenia. Do dużej miski(...)miksujemy na małych obrotach tylko do połączenia się składników.  Ciasto przekładamy na blaszkę i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je 50 minut w temperaturze 175 stopni: grzałka dolna + grzałka górna, bez termoobiegu. Przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest upieczone. Patyczek powinien być suchy, a ciasto ładnie zrumienione. Smacznego

Smak mojego domu
Jabłka w cieście 74

Pyszne i szybkie w przygotowaniu jabłka w cieście to super pomysł na ciepłe drugie śniadanie, podwieczorek.lub deser posypany cukrem pudrem. Bez dodatku cukru i proszku do pieczenia. Idealne na ciepło lub zimno, dla całej rodziny. Przygotujesz je w kilka chwil z prostego ciasta naleśnikowego. Składniki zazwyczaj wszyscy mamy pod ręką, bowiem są to łatwo dostępne produkty. Zapraszam

Zasmakuj Kuchni
Kruche babeczki z kremem adwokatowym i perełkami 257

czasie wylepiamy ciastem foremki na tarlatelki (foremki wcześniej smarujemy masłem). Ciasto nakłuwamy widelcem. Foremki z ciastem wkładam do lodówki na czas rozgrzania piekarnika. Kruche spody pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu, środkowy poziom piekarnika). Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika i wielkości foremek czy grubości ciasta (u mnie około

Słodkie okruszki
ciasto szpinakowe z truskawkami 295

masą jajeczną. Na końcu dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i przy pomocy szpatułki delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy przez ok. 35 min. w 16-170 st. C, bez termoobiegu. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia a następnie ścinamy wierzch ciasta i kruszymy go np. do miseczki. składniki

Domowy Smak Jedzenia
Babka cytrynowa z ricottą 211

się składników. Dodajemy mąkę, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia i całość mieszamy łyżką. Ciasto mieszamy tylko do połączenia się składników. Może mieć małe grudki. Ciasto przekładamy na blaszkę i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je 50 minut w temperaturze 175 stopni: grzałka dolna + grzałka górna, bez termoobiegu. Przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest upieczone. Patyczek

Smak mojego domu
Ciasto piernikowe z ricottą i orzechami włoskimi 145

mieszamy tylko do połączenia się składników. Może mieć małe grudki. Ciasto przekładamy na blaszkę i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je 50 minut w temperaturze 175 stopni: grzałka dolna + grzałka górna, bez termoobiegu. Przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest upieczone. Patyczek powinien być suchy. Smacznego

Smak mojego domu
Pomarańczowa babka z ricottą i migdałami 128

całość mieszamy łyżką, ale tylko do połączenia się składników.  Ciasto przekładamy na blaszkę i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je 50 minut w temperaturze 175 stopni: grzałka dolna + grzałka górna, bez termoobiegu. Przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest upieczone. Patyczek powinien być suchy, a ciasto ładnie zrumienione. Smacznego

Smak mojego domu