Bezglutenowa wersja pełnego owoców śniadania na słodko. W sam raz na leniwy weekendowy poranek. Do tego filiżanka mleka, kakao czy kawy lub szklanka świeżo wyciskanego soku
Ze smakiem i z pasjąMoja rodzina uwielbia wszelkiego rodzaju ciasteczka. Ostatnio gustujemy w ciachach owsianych. Te są szczególnie pyszne , bo prażony słonecznik nadaje im lekko orzechowy posmak. Bardzo zdrowe
Smaczne ZdroweTwisty francuskie to jedna z tych imprezowych przekąsek, które lubię robić najbardziej. Możemy przygotować je na słodko, na słono, czy suche jako dodatek do zupy. Oprócz
Be Fit Be StrongTwisty francuskie to jedna z tych imprezowych przekąsek, które lubię robić najbardziej. Możemy przygotować je na słodko, na słono, czy suche jako dodatek do zupy. Oprócz
Be Fit Be StrongSerników ciąg dalszy!!! Tym razem jest to bomba proteinowa z ostatnim podrygiem truskawek. Sernik jest delikatny, owocowy, nie ma spodu ale za to jest w nim
Candy PandasSkładniki: Beza: Białka 6 Cukier drobny do wypieków 300 g Sok z cytryny łyżka Mąka ziemniaczana łyżeczka Sól szczypta Krem: Serek mascarpone 250 g Śmietana 30
Kulinarne przygodySzybka w wykonaniu i wilgotna babka kokosowa. Przygotowania: 10 minut Koszt: tanie Mam dla Was kolejne szybkie i łatwe w wykonaniu ciacho. Ciasto jest w
zdrowo i aktywnieSzybka w wykonaniu i wilgotna babka kokosowa. Przygotowania: 10 minut Koszt: tanie Mam dla Was kolejne szybkie i łatwe w wykonaniu ciacho. Ciasto jest w
Zdrowie i pysznie na talerzuSpadł śnieg. To już niemal koniec stycznia, a tu nagle Pani Zima przypomniała sobie o bożonarodzeniowej pogodzie. Na spacery więc zakładam wysokie kozaki, owijam się szalem
Pożeraczka, czyli raz adobrzeKto z nas nie zna sernika? No chyba każdy zna, ale jak to zwykle bywa, każdy ma swój sposób na jego przygotowanie. Tym razem u nas
Na kulinarnym poligonieKurczak z harissą morelową i batatami to pyszny pomysł na jednogarnkowy obiad z przepisu niezawodnej Nigelli Lawson. Danie jest bardzo proste w przygotowaniu i pełne aromatu
Na-talerzu.plCzas czytania: 4 min Wegańska Pavlova z lekkim kremem i sezonowymi owocami. Pavlova w takiej wersji wspaniała jest nie tylko dla wegan ! Jest to przepis bardzo
SprawdzonaKuchnia.plchlebek jest bardzo pyszny. Taka szybsza wersja chleba z gara, ale bez wyrabiania, chleb praktycznie robi się sam. Czasami nie mamy sił i czasu na wyrabianie, więc ta receptura jest idealna. Chlebek nie ma takich dziur jak ten wyrabiany, ale jest również bardzo pyszny i chrupiący. Bardzo polecam. Udanych wypieków Wam życzę. Potrzebujemy: 500 g mąki tortowej(...)połączenia się składników. Ciasto na chleb przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na dwie godziny. 2. Pod koniec wyrastania ciasta piekarnik ustawiamy na 250-230 stopni, u mnie jest to 250 stopni, następnie wkładamy naczynie żaroodporne z pokrywką do nagrzanego piekarnika. Nagrzewamy naczynie, powinno być dobrze gorące. 3. Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę i formujemy bochenek
Izabelawkuchnisię ta środkowa (na zdjęciu) posypka. Zostawiła po sobie najbardziej wyraźne ślady. Do biszkoptu confetti nie nadają się małe posypki typu maczek. Bardzo szybko tracą kolor, już podczas mieszania ciasta. Ja użyłam posypki Fun Cakes Confetti, jest najlepsza (jak na razie). Topper z balonikami i girlandą. topper na tort Link do tego tutoriala znajdziesz tutaj . Przygotowałam dla Was fotorelację(...)obranych migdałów lub płatków śniadaniowych 20 ml wody 100 g białej czekolady 2 łyżki oleju rzepakowego. Wykonanie: Większą blaszkę wyściel papierem do pieczenia. W garnuszku z grubym dnem (lub na patelni) umieść cukier i wodę. Gotuj bez mieszania do momentu, aż syrop przyjmie jasnozłoty kolor. Teraz dodaj do niego migdały/ płatki i mieszaj trzymając za rękojeść garnuszka
SmartBake.plmożna było wyrobić ciasto. Robiąc wytrawną tartę, do ciasta kruchego warto dodać odrobinę smalcu. Do ciasta kruchego polecam użyć „prawdziwego” masła o zawartości tłuszczu min. 60%. Do miski dodajemy również żółtka z jajek. Jeśli macie ochotę na przygotowanie ciasteczek smakowych, możecie w tym momencie dodać odrobinę cynamonu, esencji waniliowej, albo startą skórkę pomarańczową. Ciasto możemy wyrobić przy pomocy(...)hakami albo ręcznie. Ciasto wyrabiamy dość krótko, aby za bardzo go nie nagrzewać. Powinno być po wyrobieniu dość plastyczne. Po wyrobieniu ciasta formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na minimum 45 minut do lodówki. Ciasto przekładamy na stolnicę i rozwałkowujemy. Po rozwałkowaniu ciasto powinno być grubości ok. 4 mm. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!