ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1956/2705)

Czekoladowy torT z cukierkami "Michaszkami" 204

 Michaszkowy torcik nie tylko dla Michaszków, Michałów czy Michalinek ! To tort dla każdego z Was. Bardzo czekoladowy z dodatkiem kawałków cukierków czekoladowo-orzechowych, nasączony ponczem

kolorowotorcikowo
Kokosowy kaszowiec na herbatnikach 164

Kokosowy kaszowiec na herbatnikach Składniki: masa: - 1/2 litra mleka - 125g margaryny roślinnej - 1/2 szklanki cukru - 1/2 szklanki kaszy manny - 1/2 szklanki wiórków kokosowych - 2 łyżki kakao

Kuchnia co dnia
Na ochłodę: sorbet z rabarbaru. Z imbirem 204

W końcu, po szalonym i wypełnionym po brzegi tygodniu, nastał dzień wolny. Można więc było odkurzyć, posprzątać łazienkę... Tak, tak, nie ma lekko. Szczególnie, że do

Pożeraczka, czyli raz adobrze
MEGA CIASTO Kremowa Uczta z czekoladą 4253

MEGA CIASTO Kremowa Uczta z czekoladą – Zapraszam na nowe, pyszne ciasto z czekoladą. Jest bardzo smaczne, rozpływa się w ustach, oba kremy jasny i ciemny wspaniale ze sobą smakują. Ciasto jest aromatyczne, apetycznie wygląda i uważam, że jest proste do zrobienia. Podczas przygotowywania może się wydawać, że budyń jest za gęsty, ale tak ma być. Powstanie świetne, kremowe ciasto. Polecam(...)Dodać zmielone orzechy, mąkę i wymieszać szpatułką. 5. Masę przełożyć do blaszki o wymiarach 25cm x 30cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180C na funkcji góra – dół przez około 30 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostudzenia (piana bardzo opadnie). Skończymy krem: 6. Z ciemnego

Mała Cukierenka
BABECZKI Z KISIELI. 249

Małe, kolorowe cukrowe pałeczki posypki biegają po blacie stołu. Biała czekolada na polewę powoli zmienia stan skupienia.Ciepło bijące od piekarnika zapowiada wypieki, a roznoszący się

W kuchni Karmel-itki
Prawdziwie owsiane ciasteczka z masłem orzechowym i otrębami 205

smaku. Cukier naprawdę nie jest niezbędnym punktem listy składników. Wybór równie słodkiego, naturalnego miodu to zdecydowanie lepsza opcja. Mąka? Zawsze stawiam na pełnoziarnistą, ale przecież nie ma ciasteczek owsianych bez płatków. To jeden z produktów, które mogłabym jeść non stop. Są tak uniwersalne, że chyba nigdy nie będę miała ich dość. Dzięki odżywczym właściwościom to idealna opcja na śniadanie(...)masło orzechowe zmiksować na gładką masę Dodać wszystkie suche składniki włącznie z sodą oraz przyprawami Dokładnie zagnieść ciasto i wstawić na 10 minut do lodówki Schłodzone ciasto cienko rozwałkować Za pomocą foremek wycinać ciasteczka i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 10 minut- do zarumienienia  Smacznego! https://www.facebook.com

peanutbuttermonster
Tort z kremem o smaku orzechowym 204

Przepyszny i szybki w wykonaniu tort na każdą okazję. Można go wykonać na dwa sposoby: piekąc samemu biszkopt lub też kupić gotowy. Biszkopt: 3/4 szklanki cukru

Kolejny blog o gotowaniu
Sernik pomarańczowy 96

furorę!   Jest mi niesamowicie miło, że seria bezglutenowych przepisów na blogu tak bardzo przypadła Wam do gustu! Na blogu są naleśniki, różnego rodzaju placuszki, pancakes, muffiny, ciasteczka i ciasta. Dziś razem z marką Schär przygotowałam dla Was przepis na przepyszny, bezglutenowy sernik, który będzie idealnym pomysłem na nadchodzące Święta. Taki bezglutenowy sernik możemy pozostawić w klasycznej formie albo jeszcze(...)gładka dodajemy ubite białka z resztą cukru i delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Wylewamy na blachę i wkładamy do nagrzanego piekarnika, posypujemy dodatkowo skórą ( polecam! ) – pieczemy ok. 50 minut w 170C a następnie zmniejszamy do 150C ( bez termoobiegu ) i dopiekamy ok. 15 minut ( z termoobiegiem ). Zostawiamy w piekarniku do całkowitego wystudzenia! Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego! Zapraszam Was na fanpage marki

Ostra na Słodko
Bezowy torcik migdałowy 198

Zawsze lubiłam wszystko co migdałowe bądź kokosowe, uwielbiam też chrupać całe migdały. Migdały i beza to idealne połączenie tworzące bezowy torcik migdałowy. Blaty bezowe mają w

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Torcik kokosowy z ananasem i mascarpone 63

Torcik kokosowy z ananasem i mascarpone bez dodatku mąki pszennej. Ciasto kokosowe, które mogą jeść osoby będące na diecie bezglutenowej. Mocno kokosowy torcik z kremem z mascarpone i ananasa. Delikatne i niezbyt słodkie ciasto z samych białek, idealnie sprawdzi się jako deser na święta i każdą inną okazję. Torcik kokosowy z ananasem i mascarpone jest idealnym deserem dla osób(...)ananasa. Ciasto z kremem , w którym jest idealne połączenie smaków kokosa i ananasa. Ciasto bezglutenowe jest umiarkowanie słodkie. Po zjedzeniu nawet dużego kawałka ciasta z mascarpone nie ma uczucia ciężkości i z chęcią sięga się po więcej. Ciasto z białek i wiórków kokosowych zazwyczaj robię z wcześniej zebranych i zamrożonych białek, które pozostały po zrobieniu ciasta kruchego, drożdżowego

Kuchcik gotuje
Świąteczne ciasteczka z masą makową 100

Ciastka bez zbędnie upiększających dodatków. Można je tak podać lub udekorować w/g własnego pomysłu, albo po prostu oblać gorzką czekoladą czy posypać cukrem pudrem. Ja pozostawiłam je w wersji „roboczej”. Do ciasta dodałam minimalną ilość cukru, ponieważ po upieczeniu smarowałam ciastka miodem, który delikatnie w nie wsiąka i nadaje im miodowego smaku. Miód pozwala również na lepsze trzymanie masy(...)masło z mąką, dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto nie wyrabiając go zbyt długo. Owijamy w folię i wkładamy do lodówki na około godzinę. Ciasto wałkujemy porcjami na placki grubości 3-4milimetry i wycinamy okrągłe ciasteczka o średnicy około 7cm. Z tej ilości ciasta wychodzi około 45-50 ciasteczek. Pieczemy w temperaturze 170-185st do ładnego zrumienienia. Kiedy

Leśny Zakątek
Jabłecznik cytrynowy 102

roku sezon na ciasta typowo jesienne Miałam na to ciasto sporą chęć, chociaż przyznaję, że nie obyło się bez błędów. Na pewno jest to jeden z lepszych przepisów na blaty miodowe jakie do tej pory robiłam. Wychodzą puszyste i nie są zbyt twarde. Zbyt krótko gotowałam jabłka dlatego wcale nie było ławo ciasto pokroić. Całe szczęście nie zaważyło(...)masło, miód, mleko i sodę. Nie doprowadzamy do wrzenia. Odstawiamy do ostudzenia. Mąkę łączymy z cukrem i wlewamy do niej rozpuszczone składniki. Zagniatamy jednolite ciasto. Będzie elastyczne. Dzielimy na 2 części. Wykładamy foremkę papierem do pieczenia. Ciastem wylepiamy dno foremki i najpierw jedną a potem drugą część pieczemy 10 minut w 180 stopniach. Nadzienie jabłkowe: około 8 sztuk średnich

Relaxtime