ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1949/2705)

Tort cytrynowy z lemon curd 287

Zdjęcia dziś są takie sobie, ale tort był tak pyszny, że po prostu muszę się z Wami podzielić przepisem. Lekki, delikatny, nie za słodki z cytrynową

Cynamonowe szczęście
Ciasto z truskawkami na ciemnym biszkopcie. 236

Przygotowanie ciasta zaczynamy od biszkoptu. Białka oddzielamy od zółtek i umieszczamy w misce od miksera. Ubijamy około 2 minut, aż się spienią. Dodajemy powoli po łyżce cukru cały czas miksując, aż do powstania lśniącej piany. Następnie ciągle miksując dodajemy żółtka. Później przesiewamy mąkę pszenną, ziemniaczaną i dodajemy kakao mieszając ręcznie by powstająca masa była bardziej puszysta. Blachę do pieczenia(...)Wystudzony biszkopt nasączamy herbatą (my zużyłyśmy około 4/5 kubka naparu). Następnie układamy na nim truskawki bez szypułek, szerszą stroną ku dołowi (jak na zdjęciu). Nakładamy przygotowany krem dokładnie wypełniając przestrzenie pomiędzy truskawkami. Odkładamy od lodówki na dwie godziny. Po tym czasie ozdabiamy ciasto truskawkami z szypułkami i gorzką czekoladą pokrojoną przy pomocy noża w paseczki. Smacznego

Kolizje Smaków
Gruszkowiec sypany 51

Zawsze miałam ochotę zrobić to ciacho, więc na stół „wjechał” gruszkowiec sypany, który równie dobrze może być sypanym jabłecznikiem – po prostu wybierzcie owoce, które chcecie dodać

Słodki sentyment
Gruszkowiec sypany 56

Zawsze miałam ochotę zrobić to ciacho, więc na stół „wjechał” gruszkowiec sypany, który równie dobrze może być sypanym jabłecznikiem – po prostu wybierzcie owoce, które chcecie dodać

Słodki sentyment
MAKARONIKI Z KREMEM WANILIOWYM Z DODATKIEM OLIWY Z OLIWEK 60

Makaroniki to lekkie, delikatne ciasteczka z białek, mielonych migdałów i cukru pudru. Sklejone po dwa, mogą być nadziane przeróżnym nadzieniem, waniliowym, czekoladowym, karmelowym, pistacjowym, malinowym, możliwości

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Zdrowe brownie z masłem orzechowym i precelkami | bezglutenowe, bez cukru i laktozy | 170

Legalne brownie? No prawie :) Zawsze można pominąć precelki, ale w sumie po co? Dodają chrupkości, a kilka "złych" kalorii nam nie zaszkodzi od czasu do czasu

Czarnawisienka
Sernik wiedeński 181

Nie będę się wiele rozpisywać tylko powiem klasyczny sernik bez spodu, czyli  lekki, puszysty uwielbiany przez wszystkich sernik wiedeński.  Gorąco polecam! Składniki: 1

magiczna kuchnia Kasi
Babka cytrynowa 149

Babka albo też chlebek cytrynowy, jest bardzo łatwa w przygotowaniu, a równocześnie bardzo smaczna. Idealnie nadaje się w szczególności na letnie dni, ponieważ jej smak jest

Passions hobbies life
Pleśniak z porzeczkami 235

Wiele przepisów, które przedstawiam na blogu są powrotami do dzieciństwa, próbą odtworzenia tego, co jadłam, gdy byłam jeszcze beztroskim dzieckiem. Od dawna chodził za mną pleśniak

dom-agi.pl
Babka z musem jabłkowym. Bez glutenu, jajek i laktozy. 138

Choć babka ta "wylądowała" w kategorii słodkości, to jest mało słodka. Wygląda trochę jak chleb, inni mówią, że jak pasztet ;) Mimo tych niedogodności jest niesamowicie smaczna

Szybko Tanio Smacznie
Torcik malinowy 389

Pierwsze miesiące roku to bez wątpienia czas bardzo napięty. Czas pełen radości i okazji do świętowania. Ledwo zdążymy odpocząć po małym świątecznym obżarstwie, a

Zapiski Młodej Żony
Fasolowe muffinki brownie 180

Znacie hitowe ciasto z czerwonej fasoli? U mnie coś podobnego, ale w wersji mini, czyli pyszne, mocno czekoladowe muffinki fasolowe a’la brownie.  Muffinki są

Healthy food explorer
Muffiny bananowe z orzechami 277

  Pyszne muffiny bananowe z orzechami, jedne z najlepszych jakie jadłam. Najlepiej smakują świeżo upieczone, są pachnące, wilgotne, a z wierzchu chrupiące. Pięknie wyrastają i wyglądają

Mała Cukierenka
Ciasto z rabarbarem 183

Pyszne ciasto sezonowe. Składniki: mąka pszenna (tortowa lub mniej oczyszczona) lub kukurydziana 160 g 8 jaj szklanka cukru szczypta soli 2 łyżki soku z cytryny (można

prawdziwe jedzenie
Marchewkowe ciasto wielkanocne - bezglutenowe 164

Ciasto marchewkowe jest pyszne, zdrowe  i idealnie wpisuje się w trend wypieków bezglutenowych, ponieważ mąkę w dzisiejszym cieście zastąpiły mielone migdały. Ciasto aromatyzowane skórką z

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!