Uwielbiam to ciasto za wszystko dlatego nie ma się co dziwić że pojawia sie tu u mnie po raz kolejny i napewno nie ostatni Dodatek budyniu
RelaxtimeZielony tort kusi i intryguje swoim kolorem. Częstuję dzisiaj wszystkie mamy moim tortem. Zielone cudo ubarwi każdą uroczystość. Cudownie rzeźki, wiosenny, zielony kolor ciasto uzyskało dzięki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Share Pinterest Print Pyszna i zdrowa propozycja na śniadanie. Kanapki z guacamole, rukolą, kozim serem i granatem to wspaniałe i niebanalne połączenie. Wszystko idealnie do siebie
Oryginalny smakChrupiące, kruche i mega słodkie koszyczki bezowe wypełnione bita śmietaną ze świeżymi jagodami. Przepyszny duet, który bardzo mi smakuje. BEZY: 3 białka 3/4 szklanki cukru szczypta
https:KKuchniaMniamMaj nas nie rozpieszcza szczególnie dzisiaj pogoda spłatała figla. Po wczorajszym ciepłym dniu dzisiaj przyszło niespodziewanie ochłodzenie. Dla poprawy nastroju proponuję pyszne, pachnące cynamonem i czekoladą
Pieguskowa KuchniaIm więcej gotuję tym rzadziej odkrywam nieznane mi dotąd, a idealne połączenia smaków. Wiedziałam, że książka Yotama Ottolenghiego i Samiego Tamimi "Jerozolima" może być kopalnią takich
W kuchni wieczoremŁatwy do wykonania i pyszny sernik z brzoskwiniami, na spodzie z herbatników i orzechów włoskich. Składniki: Masa serowa 1 kg sera twarogowego
Kuchcik gotujePrzepis, który krąży po sieci. Postanowiłam wypróbować i ja, przyznam, że jest to od jakiegoś czasu moje ulubione drugie śniadanie. Obłędnie pyszne bez grama mąki
To co lubię - gotuję i polecamLeniwy poranek. Zasnute chmurami niebo, szalejące od wiatru nagie konary drzew. Mokre chodniki, smutne spojrzenia. Takie niechciane. Co jak co, ale śniadanie to podstawa. Porządna dawka
W kuchni Karmel-itkiPodstawą udanego dnia jest dobre śniadanie. Warto więc zadbać nie tylko o jego walory smakowe, ale i estetyczne, bo cóż może nastrajać bardziej pozytywnie niż kolorowy
peanutbuttermonsterOd kilku tygodni miałam straszną ochotę na bezę, ale jeszcze większego lenia... Dziś robiąc zakupy, rzucił mi się w oczy serek mascarpone i bez zawahania
The Sweet DamselJeśli ciasta wydaje się za suche, można dodać odrobinę więcej mleka. Zagniatać do momentu aż ciasta stanie się elastyczne i nie będzie się kleić. Miskę z ciastem przykryć folią kuchenną i odstawić na 30 minut, by odpoczęło i aby zawiązał się gluten. Następnie przełożyć do lodówki na minimum 8 godzin lub najlepiej na całą noc. Oczywiście, można ciasto zagniatać(...)godziny. ETAP III Pierwsze składanie: Wyjąć ciasto z lodówki i ułożyć na podsypanym mąką blacie. Rozwałkować na prostokąt o wymiarach ok. 90 x 20 cm, pędzelkiem usunąć nadmiar mąki i złożyć na 3 części, jak przy składaniu listu - 1/3 ciasta do środka i nakryć pozostałą 1/3 ciasta. Owinąć w folię kuchenną i włożyć do lodówki
KUCHARNIAWanilia… któż z nas jej nie zna. Nie wyobrażam sobie kuchni, słodkich wypieków czy pysznych lodów bez jej udziału. Od lat uwielbiana i ceniona
Słodkie okruszkiDoskonała propozycja obiadowa, szczególnie na duży obiad rodzinny. Takiego klopsa śmiało możecie zjeść z warzywami na parze czy ziemniakami. Następnego dnia, klopsa możecie zjeść na zimno
Niezły Młynekgrilla. Chlebka nie kroimy na kawałki, tylko stawiamy w całości i po trochu rwiemy. Przepis na odrywany chlebek czosnkowo-ziołowy jest bardzo łatwy i nie wymaga wiele pracy, dlatego bez problemu każdy poradzi sobie z jego przygotowaniem. Chlebek jest mięciutki, aromatyczny i pięknie pachnie. Koniecznie musicie wypróbować. CHLEBEK CZOSNKOWO-ZIOŁOWY PRZEPIS Składniki 350 g mąki pszennej 15 g świeżych(...)pozostałe mleko, rozczyn drożdżowy i sól. Zagnieść ciasto, przykryć ściereczką i odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto przełożyć na blat i rozwałkować. Ciasto posmarować przygotowanym masłem czosnkowo-ziołowym i pokroić na paski. Każdy pasek ciasta zawinąć w nieciasny rulonik lub złożyć w harmonijkę i ułożyć w keksówce wyścielonej papierem do pieczenia. Piec 30 minut w temperaturze
Alle Dobre!