SZWARCWALDZKA PRZEPIS TUTAJ *** *** SKUBANIEC PRZEPIS TUTAJ *** *** BABKA TULIPAN PRZEPIS TUTAJ *** *** GALARETKOWIEC NA CHRUPIĄCYM CZEKOLADOWYM SPODZIE PRZEPIS TUTAJ *** *** PSZCZÓŁKA MAJA – CIASTO Z BRZOSKWINIAMI PRZEPIS TUTAJ *** *** RUROCIĄG – CIASTO BEZ PIECZENIA PRZEPIS TUTAJ *** *** CIASTO RAJSKI PTAK PRZEPIS TUTAJ *** *** BABKA MAJONEZOWA PRZEPIS TUTAJ *** Babka majonezowa *** WIELKANOCNE MAZURKI Z CZEKOLADĄ PRZEPIS TUTAJ *** Wielkanocne mazurki *** KRUCHE CIASTECZKA WIELKANOCNE PRZEPIS TUTAJ *** *** NAJPROSTSZY MAZUREK
Blog z ApetytemPodudzia z kurczaka po marokańsku to pyszne danie jednogarnkowe, pochodzące z "Sekretów kuchni arabskiej". Kurczaka najpierw marynujemy w aromatycznych przyprawach kuchni marokańskiej (kurkuma, kumin, kolendra) z
Kuchnia MagdaLenyPralinki daktylowo-orzechowe z zatopionym orzechem laskowym w środku, obtoczone w kawałkach orzechów i oblane gorzką czekoladą... coś na wzór domowych ferrero rocher, tylko w dużo
Kuchnia MagdaLenyEkspresowe danie wegetariańskie dla całej rodziny. Klasyczny, biały sos z marchewką i groszkiem z roślinnymi klopsami. Aby sos nie był mdły w smaku, należy go dobrze
Kuchnia MagdaLenySos pieczarkowy w wersji bezglutenowej, przygotowany na bulionie, z dodatkiem śmietanki kremówki, zagęszczony mąką ryżową. To szybki i tani w przygotowaniu dodatek do wielu dań. Jest
Kuchnia MagdaLenyZupa curry w stylu tajskim z kurczakiem, cukinią, papryką oraz marchewką, na mleczku kokosowym. To szybkie i treściwe danie jednogarnkowe, które porządnie rozgrzewa od środka. Na
Kuchnia MagdaLenyRyż to jedna z najpopularniejszych roślin świata. Występuje około 800 odmian ryżu, które różnią się między sobą kształtem ziarna, smakiem, stopniem oczyszczenia, wartością odżywczą i zawartością
Kuchnia MagdaLenyMaczanka krakowska to danie o dość intrygującej nazwie, zupełnie nie kojarzące się z niczym. A na pewno nie z burgerem, bo tak wygląda na pierwszy rzut
Kuchnia MagdaLenyImbir to bogactwo witamin, minerałów i antyoksydantów. Posiada liczne właściwości zdrowotne, a także odchudzające, dlatego stosowany jest nie tylko w kuchni, ale również w medycynie naturalnej
Kuchnia MagdaLenyMakaronowe muszle nadziewane pastą z czerwonej fasoli kindney oraz suszonych pomidorów, zapieczone z mozzarellą. Pyszne wegetariańskie danie, które dobrze smakuje zarówno na ciepło, jak i na
Kuchnia MagdaLenyKotlet pożarski, zwany też kotletem Pożarskiego lub kotletem a'la Pożarski, był znany już w XIX wieku i pochodzi z kuchni rosyjskiej. Jest to po prostu
Kuchnia MagdaLenyPyszne danie obiadowe z karkówką w roli głównej. Karkówka pod pierzynką warzywną z cebuli, pieczarek, papryki oraz ogórków kiszonych, w słodko-kwaśnym sosie pomidorowym, pieczona w
Kuchnia MagdaLeny1-3 lutego znów poprowadziłam kolejny kurs cukierniczy. Tym razem z stricte babskim gronie – cudownych dziewczyn pełnych pasji i miłości do tego, co robią! Mam
Ostra na SłodkoDziś przedstawiam Wam zupełną nowość. Panie i Panowie oto na łamach tego bloga po raz pierwszy pojawia się on – Tofurnik. Pojawić miał się tutaj już
365 dni dookoła kuchniSernik krówka z orzeszkami – to pyszny, słodki sernik uwieńczony kawałkami chrupiących orzeszków. Początkowo myślałam nad dodaniem do niego orzechów włoskich (tak jak w moim przepisie na ciasto krówka bez pieczenia), ale moja szwagierka, która akurat u mnie była, doradziła, by słodki smak serniczka przełamać orzeszkami ziemnymi (można użyć lekko solonych, ja jednak użyłam prażonych niesolonych). Sernik ten jest
Kulinarne Przeboje