ciasto bez pieczenia z masą - 7000 przepisów (strona:43/467)

Chałwowe ciasteczka z tahini i czekoladą (z orkiszową mąką pełnoziarnistą) 146

tahini 80g cukru 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej Dodatkowo: 50g czekolady gorzkiej  Wszystkie składniki (bez czekolady) umieścić w misce i dokładnie wymieszać - najlepiej za pomocą dłoni. (Powinna powstać jednolita masa o konsystencji miękkiej plasteliny.) Na końca wmieszać posiekaną czekoladę. Z ciasta uformować kuleczki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę ułożyć

Di gotuje
TRUFLA CZEKOLADOWA Z MUSEM BANANOWYM – 1,80 zł 316

opcja góra i dół. 5. MIESZANIE MASY JAJECZNEJ I CZEKOLADOWEJ (1 min): do masy jajecznej wlewamy stopniowo ciepłą (ale nie gorącą) masę czekoladową i delikatnie mieszamy szpatułką do ich połączenia w jednolitą konsystencję height=”292″ /> 6. PRZYGOTOWANIE KĄPIELI WODNEJ (4 min): pieczenie tym sposobem polega na zanurzeniu naczynia z ciastem w innym naczyniu napełnionym do połowy(...)jest szczelna – a ciasto też upiecze się bez problemu (próbowaliśmy tego przy większej porcji i było ok). Jak już macie zabezpieczoną formę, lekko wysmarujcie ją od środka masłem lub olejem. Wlejcie do niej gotową masę i całość włóżcie do większej formy. Następnie wlejcie do większej formy wrzącej wody do wysokości ok. połowy formy z ciastem. I teraz najtrudniejsze – trzeba

Nerds Kitchen
Tarta bananowa bez pieczenia (banoffee pie) 1477

sztucznych dodatków. Całość przygotowania, nie licząc chłodzenia w lodówce, zajęła mi mniej więcej 20 minut. Tarta bananowa bez pieczenia: 350 g ciasteczek pełnoziarnistych digestive (herbatniki będą zbyt mdłe) 120 g masła 250 – 350 g kajmaku / masy krówkowej (wg preferencji – im więcej, tym słodsza tarta) 400 – 500 ml śmietanki kremówki 30% (w zależności od średnicy formy(...)lodówki. Po tym czasie dno ciasta smarujemy kajmakiem (masą krówkową). Ubijamy na sztywno śmietanę, dodając pod koniec łyżkę cukru pudru (można pominąć). Wykładamy bitą śmietanę na warstwę kajmaku. Banany kroimy w ukośne 1-2 cm plastry. Skrapiamy sokiem z cytryny. Układamy na wierzchu ciasta. Posypujemy całość obficie kakao. Tarta bananowa bez pieczenia musi się schłodzić przez co najmniej

Poezja smaku
Korzenne ciasto z dynią 171

Korzenne ciasto z dynią Moi chłopcy uwielbiają to korzenne ciasto . Jest wilgotne , słodkie i bardzo , bardzo aromatyczne . Najlepsze , jakie można sobie wyobrazić, do kubka, ciepłego, mleka w chłodny jesienny wieczór przed kominkiem. Za to ja kocham zapach , jaki się rozchodzi po domu w trakcie jego pieczenia..taki świąteczny , piernikowo , cynamonowy..pyszny słodki i ciepły Składniki na małą blaszkę(...)dyni . Pure powinno być lekko lejące , mokre . Wszystko mieszamy mikserem , do powstania jednolitej masy . Wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia formę . Pieczemy w temperaturze 180 C , bez termoobiegu , około 40 minut . Najlepiej , przed końcem pieczenia , sprawdzić , nakłuwając patyczkiem . Po wyjęciu z ciasta powinien być suchy . Ciasto wyjąc i odstawić do wystygnięcia . Można posypać cukrem pudrem . Korzenne ciasto

Ogrodnik w podróży
Sernik z musem z owoców czarnego bzu 262

oczy wpadła mi gałązka intensywnego w kolorze, idealnie dojrzałego czarnego bzu. Ha! Weszłam w krzaki, nazbierałam niewielki woreczek dobroci, i podniesiona na duchu wróciłam do domu. Oczywiście w ferworze pieczenia zapomniałam o dżemie, który zamiast pod masą sernikową, wylądował pomiędzy nią a musem. Nic się jednak nie stało - ciasto wyszło tak pyszne, że zniknęło niemal całe, a ja usłyszałam(...)średnicy 26 cm) spód: 190 g ciastek digestive 45 g masła masa serowa: 800 g serka kremowego 500 g serka mascarpone 250 g cukru 350 ml śmietany kremówki (36%) 4 jajka 1 łyżka ekstraktu z wanilii mus z owoców czarnego bzu: 120 g owoców czarnego bzu 75 g cukru sok z 1/2 cytryny 50 ml wody 3 listki żelatyny

Pożeraczka, czyli raz adobrze
pychotka, pani Walewska :-) 206

będą nam potrzebne do bezy. Całość wyrabiamy do połączenia się składników, nie za długo. Ciasto dzielimy na 2 części. Jedną chowamy do lodówki, drugą rozwałkowujemy, i wykładamy nim dno blaszki. Jeśli ciasto Wam się targa to wylepcie po prostu nim dno blaszki.  Ciasto smarujemy połową dżemu porzeczkowego. Beza: -białka z ciasta i masy 8 białek -1 szkl cukru pudru(...)mąkę ziemniaczaną.   Całość wykładamy na blat, posypujemy orzechami. Pieczemy około 10-15 minut w temp 170 stopni, do zezłocenia się bezy. Tak samo postępujemy z drugą połową ciasta, i drugą połową składników na bezę. Musimy mieć 2 spody. Teraz przechodzimy do przygotowania kremu.  -3 szkl mleka -2 łyżki mąki pszennej -4 żółtka -2 małe budynie śmietankowe

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto brzoskwiniowe. 310

Składniki: ( na tortownicę o średnicy 24cm ) Ciasto: 3 jajka, łyżka wody, 60 g mąki pszennej, 60 g mąki ziemniaczanej, 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 100 g cukru. Masa budyniowa: 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru, 125 ml syropu brzoskwiniowego (z puszki brzoskwiń, która również będzie wymieniona na dole), 1 i 1/2 szklanki zimnej wody, niepełna(...)wlać rozpuszczony budyń. Cały czas mieszając. Gdy zgęstnieje zdjąć z ognia. Odstawić do ostygnięcia (Gdy masa budyniowa stygnie w tym czasie upiec ciasto). Gdy budyń całkowicie wystygnie utrzeć masło na puszystą masę. Do utartego masła dodawać łyżka po łyżce budyń cały czas miksując.   Ciasto: Oddzielić żółtka od białek. Żółtka roztrzepać widelcem z łyżką wody. Białka ubić na sztywną pianę

W kuchni u Moniki
Śliwkowiec z...krówką 150

żółtko cukier waniliowy Wszystko zmiksować. Masę krówkową wyłożyć na ciasto. Na masę krówkową rozkładamy wydrążone i przepołowione śliwki. Posypujemy je cynamonem i bułką tartą. (Bułka tarta wchłonie sok, który wydzielą śliwki w czasie pieczenia) Piana bezowa 6 białek 1 szklanka cukru Białka ubić mikserem, powoli dodając cukier. Tak ubitą bezę wyłożyć na śliwki. Wierzch - 1/3 pozostałego ciasta rozkruszyć

Kuchnia smaków
Ciasto czekoladowe bez cukru, mąki i tłuszczu 226

umieszczamy w malakserze, dodajemy wodę pozostawioną po nasączeniu daktyli i miksujemy na gładką masę. Do masy bananowo-daktylowej dodajemy jaja i ponownie miksujemy. Następnie masę przekładamy do misy i do niej przesiewamy kakao, mączkę migdałową, proszek do pieczenia i dokładnie miksujemy, lub mieszamy trzepaczką. Ciasto wlewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 20x20 cm i pieczemy

Kuchnia Łukasza
Rogaliki drożdżowe z nadzieniem z dyni i masła orzechowego. 216

dyni, miód i dokładnie wymieszaj, trzepaczką - jajka roztrzep trzepaczką - zacznij zagniatać ciasto, dodając, resztę mleka, jajka, cukier i masę z masłem - ciasto drożdżowe musi być wyrabiane energicznie, tak wiem ręce trochę bolą, ale inaczej nie będzie puszyste, wyrabiamy ciasto długo, tzn. nie mniej niż 20 minut. Ćwiczymy bicepsy ;-) - odstawiamy w ciepłe miejsca ja zawsze, stawiam na kocu, i zawsze(...)brązowego cukru Wszystko za pomocą trzepaczki mieszamy z gorącym masłem, na gładką masę. Ciasto dzielimy na 3 części, z każdej robimy okrągły blat, smarujemy masą orzechowo-dyniową. i kroimy na ósemki, rolujemy w rogaliki. Układamy na blaszce. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Odstawiamy na 15 minut. Wstawiamy do pieca. 165 stopni 25-30 minut.  Smacznego Kochani! Mam nadzieję, że przepis przypadł

SMYKWKUCHNI
PSZCZÓŁKA 178

łyżek mleka 4 jajka 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego Masa kokosowa: 25 dag wiórków kokosowych 10 dag margaryny 3/4 szklanki cukru kryształ 6 łyżek mleka Masa budyniowa: 2 budynie waniliowe bez cukru 3/4 szklanki cukru kryształ 1 mostka margaryny 1/2 litra mleka Przygotowanie: Masa kokosowa - w rondelku rozpuścić margarynę, dodać cukier - rozpuścić. Zdjąć(...)dodać wiórki kokosowe, dokładnie wymieszać. Następnie masę kokosową zagotować rumieniąc ją na złoty kolor. Pamiętając, aby od czasu do czasu mieszać, by nam nie przywarło do spodu. Ciasto - mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać. Następnie jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubijać do momentu zbielenia jajek. Potem dodać roztopioną margarynę, wymieszać. Dodać mleko ponownie wymieszać. Na koniec dodać przesianą

Ciastka - domowe słodkości
Sernik z bezą 354

dolewamy mleko, olej, wsypujemy budyń, cukier waniliowy oraz rodzynki, dodajemy ser. Masę serową wylewamy na ciasto i pieczemy w temp. 160'C przez około 40 minut, 10- 15 minut przed końcem pieczenia, kiedy ser już się zetnie wylewamy na wierzch pianę z białek. Smacznego:) P.S. Do bezy można dodać wiórków kokosowych- z pewnością sprawi to że deser będzie ciekawszy

Luźna Kuchnia
Ciasto Shrek 388

oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Na zielony budyń: 1 duży, zielony sok  PYSIO ( może być inny zielony) 3 budynie śmietankowe bez cukru. Masa śmietanowa: ½ l śmietany kremówki 30 % 1 płaska łyżka cukru pudru 2 galaretki agrestowe 1 szklanka wody Dodatkowo: 2 galaretki agrestowe 2 opakowania delicji WYKONANIE: Ciasto: Białka ubijamy ze szczyptą soli. dodajemy(...)Miksujemy ,aż wszystko ładnie się połączy. Na koniec dodajemy olej, chwilę ucieramy i małymi porcjami dodawać obie mąki z proszkiem,Mieszamy delikatnie łyżką drewnianą.  Ciasto  wlewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.  Wymiary blaszki  36 x 25 cm. Pieczemy ok. 35 minut w 180 st. C. Warstwa  zielona  Do garnka wlewamy

W kuchennym oknie Ewy
Jabłecznik na kruchym cieście 198

deserów :) Forma 25 cm x 30 cm. Składniki na ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki krupczatki 150 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru trzcinowego 3 żółtka 2 łyżki śmietany 8% Szczypta soli Składniki na masę jabłkową: 1 kg jabłek (obranych i bez gniazd nasiennych) 1 łyżeczka cynamonu 3-4 łyżki wody Kruszonka(...)Formę na ciasto smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą, następnie wyciągamy ciasto z zamrażalnika i ścieramy ja na tarce na grubych oczkach. Tak przygotowany spód ciasta dokładnie przyklepujemy do formy i podpiekamy w nagrzanym do 200C piekarniku przez 10 minut. Po upływie tego czasu wyciągamy formę z piekarnika, przekładamy masę jabłkową i na wierzch nakładamy kruszonkę. Całe ciasto na koniec

Emcia Pichci