ciasto bez pieczenia z masą - 7000 przepisów (strona:52/467)

Ciasteczka pieczarki 166

aromat i mieszać do połączenia się składników. Wsypać obie mąki, sodę oczyszczoną i po uzyskaniu gładkiej masy - dodać sok z cytryny. Z ciasta formować kulki (mniej więcej wielkości orzecha włoskiego) i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.  Szyjkę butelki (bez zakrętki) zanurzać w kakao i delikatnie wciskać kolejno w kulki ciasta tworząc kapelusze z korzonkami pieczarek

Di gotuje
Ciasteczka pieczarki 164

składników, aż masa będzie gładka. Przesiewamy skrobię, mąkę tortową i sodę – mieszamy – dodajemy do masy maślanej razem z łyżką soku z cytryny. Zagniatamy ciasto. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Szyjkę butelki (bez zakrętki) zanurzamy w kakao i wciskamy kolejno w kulki ciasta tworząc kapelusze z korzonkami pieczarek. Wstawiamy

mojewypiekiinietylko
Pancakes z malinami 136

opcjonalnie) W misie miksera umieścić mleko, maślankę, jajka oraz rozpuszczone masło. Dodać mąkę, sodę, proszek do pieczenia. Zmiksować (można oczywiście to wszystko zrobić bez miksera). Teraz są 2 opcje do wyboru. Albo dodajemy maliny do masy i mieszamy. Bądź wylewamy ciasto na patelnię i dopiero wciskamy w nie maliny. Ja wybrałam opcję numer 2. Smażymy placuszki na rumiano

Moja Galeria Smaku
Comber – ciasto czekoladowe z alkoholem 299

można dodać trochę więcej alkoholu kosztem herbaty) Dodatkowo: 1 duża łyżka masła 2-3 łyżki kakao bez cukru   Ciasto: 1. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Do rondelka przełożyć masło, cukier, cukier wanilinowy, kakao, wodę i zagotować. Masę gotować na małym ogniu przez 5 minut. 3. Czekoladową masę zdjąć z ognia i odłożyć

Mała Cukierenka
Mazurek z daktylami 188

niej spód, wykładając na dno blachy. Z mniejszej formujemy warkocz lub wyciskamy dekorację za pomocą szprycy. Ciasto należy ponakłuwać widelcem i włożyć na 20-25 minut do piekarnika nagrzanego do 200ºC. Podczas pieczenia przygotować masę.Masa daktylowa:1.5 szklanki suszonych daktyli (bez pestek)1 jabłko, obrane i pokrojone w kostkęsok z połówki cytryny125 ml wodyWszystkie składniki umieścić

Food Square
Tarta dyniowa z bezami ( Pumpkin Pie ) 172

małych bez  Wykonanie: Zimne masło pokroić w kostkę, dodać mąkę, cukier puder i żółtka. Szybko zagnieść kruche ciasto. Ciasto uformować we kulę, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 40 minut.Schłodzone ciasto rozwałkować, podsypując mąką. Ciasto przełożyć do blachy, dokładnie docisnąć brzegi. Przykryć ciasto folią aluminiową lub papierem do pieczenia, dociążyć grochem(...)kulkami do pieczenia. Piec 15 minut. Po tym czasie usunąć obciążenie oraz folię/papier, ułożyć bezy, lekko wciskając je w ciasto o piec jeszcze 5minut.Pure z dyni, połączyć ze śmietanką, cukrem, jajkami oraz cynamonem. Całość zmiksować na jednolitą masę.Na podpieczony kruchy spód wylać masę dyniową.Tartę ponownie wstawić do piekarnika i piec 50 minut.* Żeby przygotować pure

kolorowotorcikowo
ŚMIETANOWIEC NA KRUCHYM CIEŚCIE Z MALINAMI - ZE STEWIĄ 758

Ciasto podzielić na dwie równe części. Jedną rozkruszyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia  ( poprzyduszać).  Drugą zawinąć w folię spożywczą i umieścić w lodówce.Składniki na masę śmietanową:- 1200g kwaśnej śmietany ( u mnie 800g śmietany 18% i 400g jogurtu greckiego)- 5 białek- szczypta soli- 1/4 szkl ksylitolu- 60 kropli stewii fluid- 2 op. budyniu waniliowego bez(...)dodać ksylitol. Piana powinna być gęsta i błyszcząca.Do piany dodać proszek budyniowy . Następnie delikatnie dodawać śmietanę i jogurt i delikatnie zamieszać .Masę wyłożyć na kruchy spód, wyrównać. Wysypać mrożone maliny. Na górę rozkruszyć drugą część ciasta. Piec w temp.180* termoobieg ok.50 minut. Studzić w lekko uchylonym piekarniku. Oprószyć mielonym ksylitolem lub pudrem. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Czekoladowe makaroniki 274

gram białek i wymieszałam do połączenia. W drugiej misce przygotowałam dodatkowe 60 gram białek i w osobnym naczyniu 35 gram cukru. W garnuszku podgrzałam wodę i cukier (150 gram), bez mieszania do rozpuszczenia i wrzenia a przede wszystkim do osiągniecia temperatury 118 stopni. W momencie, gdy syrop dochodzi do temperatury 100 stopni zaczynam ubijać białka. Kiedy staną się sztywne(...)syropu białka miksuję na najwyższych obrotach miksera jeszcze przez 5 minut. Gotową bezę włoską należy dodać do masy migdałowej w trzech turach, dokładnie mieszając. Nie należy jednak mieszać masy zbyt długo, gdyż stanie się rzadka. Makaroniki piekłam na specjalnej macie silikonowej do pieczenia makaroników. Gotowe ciasto makaronikowe należy przełożyć do rękawa cukierniczego i trzymając rękaw prostopadle do blachy wyciskać

Mango Papaja
Sernik jabłkowo-cynamonowy 250

bez cukru pół łyżeczki cynamonu pół łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia i cynamon przesiać. Wymieszać. Dodać sól, margarynę i żółtka i szybko zagnieść ciasto. Uformować kulkę, zawinąć w folię spożywczą i wsadzić na godzinę do lodówki. Po tym czasie tortownicę (u mnie 26 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, zetrzeć 3/4 ciasta(...)koniec dodać budyń i cynamon, wymieszać i zagotować. Odstawić do wystygnięcia. Ser zmiksować z cukrem, cynamonem, proszkiem do pieczenia i budyniem. Na koniec dodać po jednym jajku, po każdym, krótko zimiksować.  Na zimne podpieczone ciasto wykładamy zimną masę jabłkową, na jabłka wykładamy masę serową i wszystko przykrywamy pozostałym starkowanym ciastem. Całość pieczemy w 170 stopniach przez

na moim stole...
Pełnoziarniste ciacho orzechowo-sezamowe :) 146

trakcie przygotowywania tego ciasta, które początkowo miało być wyłącznie orzechowe postanowiłam dodać jeszcze masło sezamowe, które odgrywałoby taką jakby masę/krem w środku wypieku. Zabieg ten był udany, a masło sezamowe świetnie wkomponowało się w orzechowy wypiek. Samo ciasto jest dość wilgotne, miękkie, puszyste. Dość intensywnie czuć dodatek masła orzechowego. Zrobione z mąki pełnoziarnistej z dodatkiem mąki jaglanej. Ładnie wyrasta(...)masła orzechowego bez dodatku cukru i soli (Primavika) 100 g erytrolu (lub inny wybrany słodzik) 300 ml mleka słoiczek masła sezamowego słodzonego syropem z agawy (Primavika) Przygotowanie: Wszystkie składniki (oprócz masła sezamowego!) przełóż do miski i za pomocą miksera zmiksuj na jednolitą masę.  Formę wyłóż papierem do pieczenia i wylej połowę ciasta. Teraz wyłóż masło sezamowe

Zdrowie na języku :P
Sernik z owocami na spodzie brownie 156

domu wagi kuchennej :) Zależało mi na dużej, podzielnej blaszce, ale nie za słodkiej, dlatego nie stosowałam się do podanych proporcji szczegółowo - ciasto brownie przygotowałam bez zwiększania ilości składników, ale już masę serową przygotowałam z 2 kg sera. Dlatego też warstwy nie są prawie równej wielkości jak u Dorotki. W przepisie podaję proporcje, jakie ja zastosowałam (oryginalny przepis w linku(...)Brownie: Do miski wsypać mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia, sodę i sól, wymieszać łyżką. Dodać mleko, olej, całe jajka, zmiksować. Wlać wrzącą wodę, jeszcze raz krótko zmiksować. Wylać do prostokątnej formy do pieczenia o wymiarach 36x25 cm (ciasto jest rzadkie). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200C, piec ok. 20 minut. Truskawki (czy inne owoce) umyć, osuszyć ręcznikiem

Kolorowy Przepisownik
Wspaniały sernik z jogurtów greckich 230

kremowy. Polecam SKŁADNIKI  *przepis na duża blaszkę Ciasto -100g margaryny -2 jajka -cukier waniliowy -0,5 szklanki cukru -2 łyżki kakao -1,5 szklanki mąki pszennej tortowej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżka śmietany gęstej masa jogurtowa -3 jogurty greckie po 400g -2 budynie śmietankowe  bez cukru po 40g -3/4 szklanki oleju(...)jajek Margarynę cukier cukier waniliowy oraz jajka miksujemy w malakserze, lub mikserem. następnie dodajemy śmietanę oraz kakao Po zmiksowaniu masę dodajemy do miski, w której znajduje się mąka.  wszystko, dodajemy proszek do pieczenia i zagniatamy ciasto, jak się klei podsypujemy mąką. Pięknie się zarobi. Ciastem wyklejamy dno blaszki. Ciasta jest sporo, wiec można zrobić też kilka kulek

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kubeczkowe ciasto jogurtowe z czerwoną porzeczką 197

przygotowania masy ciastowej wystarczy jedynie miska i łyżka - bez zbędnych akcesoriów kulinarnych typu mikser czy malakser.   Tak więc: b ez miksera! bez wagi! wystarczy zamieszać łyżką i gotowe! Na blogu wychwalałam do tej pory następujące wersje ciasta jogurtowego, z użyciem jogurtów leśnego i naturalnego: Ciasto jogurtowo-gruszkowe z kubeczka Ciasto jogurtowe z czarną porzeczką Ciasto jogurtowe(...)kubeczku   1 mały cukier wanilinowy (16g) - lub 1 płaska łyżka domowego cukru waniliowego (wyrób własny TU ) 3 kubeczki mąki   1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia   4-5 garści mrożonej czerwonej porzeczki (250g) Do dużej miski wyłożyć jogurt. Wbić całe jaja. Kubeczka po jogurcie użyć do odmierzenia oleju i dolać do reszty płynnych składników. Rozbełtać łyżką

Grunt to przepis!
Tarta truskawkowa z pianką 161

truskawkową wlewamy na upieczony spód ciasta. Białka miksujemy na sztywno, do gotowych dodajemy po łyżce cukru i miksujemy po każdym dodaniu. Gęstą piankę wykładamy na masę truskawkową i wkładamy do nagrzanego do 200*C piekarnika. Pieczemy (na dolnej półce) około 8-10 minut, aż piana się zarumieni. Dekorujemy płatkami róż.  Opcjonalnie - Nadzienie bez alkoholu 1kg truskawek (mogą być(...)wody Truskawki mieszamy z cukrem, gotujemy na wolnym ogniu. Wodę mieszamy z mąką ziemniaczaną, wlewamy do miękkich truskawek i energicznie mieszamy. Masa powinna być gęsta. Gotową masę truskawkową wlewamy na upieczony spód ciasta

Gotowanie i blogowanie
Muffinki majonezowe z kiwi 159

świeżość. Polecam! :) Składniki na 12 sztuk - piekłam w blasze na muffinki : SKŁADNIKI SUCHE: 1/4 szkl. mąki ziemniaczanej 2/3 szkl. mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szkl. cukru szczypta soli SKŁADNIKI MOKRE: niepełna szkl. mleka 2 łyżki Majonezu Kieleckiego od SPOŁEM KIELCE - czubate 1 jajko aromat waniliowy  POZOSTAŁE: szczypta zielonego barwnika spożywczego(...)łyżce ciasta. Następnie kilka kawałeczków kiwi. Powtarzać do wyczerpania masy i owoców. Ponieważ muffinki za sprawą kiwi zbyt wysokie nie rosną, można spokojnie papilotki wypełnić prawie do końca . Wierzch obsypać kolorową posypką cukrową. Wstawić do rozgrzanego do 190C piekarnika - kratka na środkowym poziomie piekarnika; grzałka góra-dół; bez termoobiegu - i piec ok 20-25 minut - czas pieczenia dostosować

Grunt to przepis!

Proponowane wyszukiwania