ciasto bez pieczenia z budyniem - 2957 przepisów (strona:137/198)

Ciasto Pijok 5993

mąkę pszenną i delikatnie wmieszać ją do piany przy pomocy szpatułki (już nie miksować!). Tak przygotowane ciasto biszkoptowe przełożyć do kwadratowej blaszki o wymiarach 24x24 cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać powierzchnię szpatułką. Biszkopt wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika. Piec przez około 15-20 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć i pozostawić do wystudzenia. Ja mam blaszkę(...)składniki (mak wymieszany z wiórkami kokosowymi i skrobią), delikatnie wmieszać przy pomocy szpatułki (nie miksować!).  Masę przełożyć do tej samej blaszki, w której piekliśmy biszkopt (24x24 cm)  również wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 st.C przez około 25 minut do tzw. suchego patyczka. Po tym czasie wyjąć i pozostawić do całkowitego wystudzenia

Nastoletnie Wypiekanie
Seromak. Seromakowiec bez spodu. 6984

To ciasto to idealna propozycja dla tych, którzy uwielbiają zarówno makowce jak i serniki. Możecie przygotować je także z dowolnym spodem, czy to z kruchego ciasta

Ze smakiem i z pasją
Sernik cytrynowy z borówkami i frużeliną borówkową 266

Zapraszam na pyszny, prosty w przygotowaniu sernik cytrynowy z borówkami i frużeliną borówkową. Bardzo kremowy, kwaskowaty od owoców, delikatnie waniliowy. Wygląda fantastycznie z borówkową, błyszczącą masą

Mała Cukierenka
Eklerki z budyniem 131

Domowe eklerki, są znacznie bardziej miękkie niż te sklepowe, ale równie smaczne. Przekładane budyniem i polane czekoladą na wierzchu. Z podanych ilości wychodzi 10 eklerek. 4/5

Czerwony Gupik
Tarta z creme patissiere i truskawkami 156

pieczenia, wysypać kulki ceramiczne do obciążenia ciasta (fasole, ryż lub groch około 1-1,5 kg), po to żeby ciasto zachowało kształt i nie zsuwało się z rantów formy. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Piec 15 min z obciążeniem, następnie papier i obciążenie zdjąć i piec kolejne 15 min bez obciążenia, do złotego koloru. Ciasto wyjąć, wystudzić(...)wlewać mieszankę z żółtek, cały czas mieszając. Od momentu zagotowania, gotować jedną minutę aż krem zgęstnieje, wolno mieszając. Krem zestawić z palnika, przykryć folią spożywczą, tak aby dotykała powierzchni budyniu, całkowicie ostudzić. Na zimny spód, wyłożyć zimny budyń, poukładać truskawki, schłodzić. Najlepsza następnego dnia, jak ciasto trochę nasiąknie budyniem. Smacznego! Tarta z creme patissiere i truskawkami Tarta z creme patissiere

moj przepis na
Sernik tradycyjny 374

się z sernikami. Ostatnio przedstawiałam Wam sernik z brzoskwiniami , a dziś chciałabym pokazać Wam przepis na sernik tradycyjny. Jest to sernik bez ciasta na spodzie, ja zrobiłam go takiego „czystego” bez żadnych dodatków, ale oczywiście można wzbogacić go o rodzynki, czy kawałki czekolady. Bardzo prosty w przygotowaniu, ale pyszny i taki wyjątkowy. Ogólnie uwielbiamy serniki, więc(...)temperaturze pokojowej; - 4 łyżki kaszy manny; - 1/2 opakowania budyniu waniliowego; - 1 szklanka śmietany 36% - małe opakowanie cukru wanilinowego Wykonanie: Masło utrzeć do puszystości, dodawać partiami twaróg ucierając. W osobnej misce utrzeć całe jajka z cukrem na puch, dodać do masy serowej i krótko zmiksować. Do masy serowej dodać kaszę, budyń, cukier wanilinowy i krótko zmiksować. Kremówkę ubić, delikatnie wmieszać

dom-agi.pl
SERNIK Z KREMEM CZEKOLADOWYM, KARMELOWYMI ORZECHAMI I WŁOSKĄ BEZĄ 158

jajko – 1 szt * żółtko – 1 szt * cukier wanilinowy Delecta – 1 łyżeczka * cukier puder – 3 łyżki * sok z cytryny – 1 łyżeczka * budyń śmietankowy Delecta – 1 czubata łyżka BEZA WŁOSKA: * białko w temp. pokojowej – 2 szt * cukier drobny – 130 g + 20 g * woda – 30 ml * Zbożowe kuleczki w czekoladzie Decorada Delecta SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA(...)170C z termoobiegiem, pieczemy, studzimy. BEZA WŁOSKA: W rondelku zagotowujemy 130 g cukru z wodą, a następnie na wolnym ogniu podgrzewamy do 118C. W tym samym czasie ubijamy na sztywno białka, i kiedy cukier osiągnie już odpowiednią temperaturę , zdejmujemy z ognia i cieniutkim strumieniem wlewamy do białek – cały czas ubijamy na najwyższych obrotach – beza musi być sztywna, lśniąca

Ostra na Słodko
Sernik bałkański (na jogurcie bałkańskim) 196

przepyszny sernik bez sera :) Tak, tak - sera w nim nie uświadczysz, ale naprawdę nikt się nie zorientuje, że głównym składnikiem jest jogurt bałkański. Sernik jest niezwykle delikatny, lekki, puszysty i... uzależniający :) Zdecydowanie polecam! Składniki (na dużą tortownicę o śr. 28 cm): mała paczka (120 g) okrągłych biszkoptów 5 jajek 1,5 szklanki cukru 2 standardowe opakowania budyniu waniliowego(...)papierem do pieczenia, następnie ułożyć biszkopty. Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno razem z cukrem. Wszystkie pozostałe składniki (żółtka, proszek budyniowy, jogurt i olej) dokładnie wymieszać. Połączyć delikatnie z pianą z białek i przelać masę do przygotowanej tortownicy. Piec przez ok. 70 min. Po upieczeniu uchylić piekarnik i zostawić do całkowitego wystudzenia. Następnie wstawić ciasto do lodówki

Domowa Cookierenka Agi
Drożdżówki z budyniem 141

Wszystkie składniki na ciasto (czyli bez budyniu i jajka do posmarowania bułek) mieszamy ze sobą i wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto. Przez 15 minut. Po tym czasie odstawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia na 1,5 godziny. Na pół godziny przed końcem wyrastania robimy budyń, według instrukcji na opakowaniu. I odstawiamy żeby nieco przestygł. Ciasto po wyrośnięciu uderzamy pięścią żeby odpowietrzyć(...)spłaszczone kulki ciasta. Musimy w tych plackach porobić wgłębienia, w które będziemy nakładać budyń. Ja się posłużyłem dnem butelki od piwa. To akurat zawsze mam przy sobie, staram się nigdy nie rozstawać z piwem ;) I w te wgłębienia nakładamy budyń, łyżkę lub dwie. Ponownie przykrywamy ściereczką i zostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na 30 minut. Pieczemy 15 minut

Marder&Marder Manufacture
Sernik z rosą 184

Dziś trochę nietypowo ponieważ nie maczałam palców w przygotowaniu tego deseru. Ocaliłam jedynie 2 ostatnie kawałki aby zrobić im zdjęcie ;) To był hit na naszym wielkanocnym

Mienta blog
Sernik z brzoskwiniami 342

 Łatwy do wykonania i pyszny sernik z brzoskwiniami, na spodzie z herbatników i orzechów włoskich. Składniki:      Masa serowa 1 kg sera twarogowego

Kuchcik gotuje
Cycki murzynki 758

kokosowy spód, a na nim delikatny krem i biszkopty oblane czekoladą po prostu pysznie. Dlatego bez zbędnego gadania zapraszam na przepis.   Ciasto: 1 szklanka suchego maku 1 szklanka wiórek kokosowych 1 szklanka białek 1 szklanka cukru 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Białka ubijamy na  pianę(...)następnie dalej ubijając wsypujemy cukier. Gdy piana będzie gęsta i lśniąca wsypujemy wiórki, mak i proszek i całość mieszamy delikatnie łyżką lub łopatką. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez ok 45 minut w 180 st. C   Masa: 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru 3 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej  1 łyżka mąki

Cynamonowe szczęście
Dwukolorowy Sernik z Jogurtów Greckich z dodatkiem gruszki 145

deser delikatne, lekkie ciasto którego przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu, a efekt będzie bardzo zadowalający ;) Polecam wszystkim którzy jeszcze nie maja pomysłu co upiec na ten weekend ! Składniki na tortownice o śred. 24 2 jogurty po 400 ml ( razem 800ml ) 4 jajka 1 duża gruszka 1 budyń waniliowy bez cukru 1 budyń czekoladowy bez cukru 3/4 szkl(...)Masę dzielimy na dwa, do jednej dodajemy budyń czekoladowy i jedną czubata łyżeczkę kakao, a do drugiej budyń waniliowy. Następnie dodajemy po równo ubita pianę z białek. Mieszamy delikatnie. Wylewamy do tortownicy wyłożonej biszkoptami najpierw masę ciemną, na nią układamy pokrojoną w półksiężyce gruszki, następnie na nie wylewamy masę jasną.  Pieczemy 1 godz. w 180 stop. Po upieczeniu możemy

Gotowanie...to proste !
Raffaello na krakersach 167

Kokosowe, delikatne ciasto z nutką migdałów i alkoholu. Słodycz masy przełamują słone krakersy. Efektowne ciasto, które nie wymaga za wiele wysiłku i czasu. Przepyszne, w dodatku

Domowa cukiernia Ewy
Tort ptysiowy 164

godziny spędzone w kuchni - no ale bez przesady! To w końcu praca :) A jeżeli chodzi o pieczenie - hmm, powiem Wam, że strasznie nie lubię tradycyjnych tortów. Nie dlatego, że są nie smaczne czy coś, po prostu są według mnie nudne... Na moim blogu mam tylko jakieś udziwnione uroczyste ciasta, dlaczego? Bo tak jest fajniej :) Oto one : Tort(...)obiad mój ukochany zrobił 8 osobowej rodzince 4 ogromne pizze na cienkim cieście, a ja na deser przygotowałam Tort ptysiowy. Powiem Wam, że fajna alternatywa dla tradycyjnego tortu biszkoptowego. Może trochę więcej z nim zabawy, ale wartej tego efektu. Polecam dla kuchcików znudzonych monotonią. "Składniki na ciasto ptysiowe:250 g masła/ja użyłam margaryny3 szklanki wody3 szklanki mąki8 jajDodatkowo

Słodkie Przyjemności