ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:411/1234)

Karmelowe batoniki bez pieczenia na jaglano-owsianym spodzie {Raw, GF, V}. 128

wadą jest to, że średnio znoszą dalekie podróże i lubią zimno, dlatego należy przetrzymywać je w lodówce. To ich jedyna wada, oprócz tego mają same zalety! Karmelowe batoniki bez pieczenia na jaglano-owsianym spodzie Składniki spód 160g (szklanka) ugotowanej kaszy jaglanej 50g bezglutenowych płatków owsianych + do posypania 50ml oleju kokosowego 30g wiórków kokosowych 1 łyżka syropu z agawy(...)zalewamy gorącą wodą. Zostawiamy na minutę i odsączamy. Wrzucamy do siekacza/malaksera z resztą składników i łączymy, aż do uzyskania zwartej masy. Dół foremki posypujemy płatkami owsianymi (ok. 1 łyżka wystarczy), na nie wykładamy ciasto na spód i formujemy prostokąt – ja użyłam do tego keksówki pokrytej papierem do pieczenia i wyłożyłam w niej ciasto na długość naczynia. Wkładamy do lodówki

Fill The Bowl
Karmelowe batoniki bez pieczenia na jaglano-owsianym spodzie {Raw, GF, V}. 200

wadą jest to, że średnio znoszą dalekie podróże i lubią zimno, dlatego należy przetrzymywać je w lodówce. To ich jedyna wada, oprócz tego mają same zalety! Karmelowe batoniki bez pieczenia na jaglano-owsianym spodzie Składniki spód 160g (szklanka) ugotowanej kaszy jaglanej 50g bezglutenowych płatków owsianych + do posypania 50ml oleju kokosowego 30g wiórków kokosowych 1 łyżka syropu z agawy(...)zalewamy gorącą wodą. Zostawiamy na minutę i odsączamy. Wrzucamy do siekacza/malaksera z resztą składników i łączymy, aż do uzyskania zwartej masy. Dół foremki posypujemy płatkami owsianymi (ok. 1 łyżka wystarczy), na nie wykładamy ciasto na spód i formujemy prostokąt – ja użyłam do tego keksówki pokrytej papierem do pieczenia i wyłożyłam w niej ciasto na długość naczynia. Wkładamy do lodówki

Fill The Bowl
Jak zrobić ciasto drożdżowe - Drożdżówki Cynamonowe odrywane - filmiki 171

nagrałam pierwszą część sama. Potem pomógł mi syn. Wg. mnie są lekko nudne, ale jak ktoś zaczyna z ciastem drożdżowym to pewnie się przyda. Dawno się tak bardzo nie stresowałam jak wtedy, zresztą to widać, dwa pierwsze odcinki są bez głosu, bo tak czułam się bezpieczniej, że nie muszę mówić, a powinnam! Potem w trzecim włączyłam już głos, słychać(...)nadal się wstydziłam, filmik bez głosu). Kiedy ciasto już urosło i podwoiło swoją objętość tak jak to widać na filmiku poniżej rozwałkowałam cienko, całe posmarowałam roztopionym masłem posypałam cukrem i cynamonem. Zwinęłam w cienkie roladki i pokroiłam na kilkucentymetrowe kawałki, które ułożyłam na patelni (możecie w formie). Ponownie odstawiłam do wyrośnięcia na około 30 minut. Tu już pierwsze kroki

Blondynka Gotuje
ciasto "kraina lodu" 148

sztywno. Nadal ubijając powoli dosypywać cukier. Następnie dodać żółtka a później olej. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy jajecznej, delikatnie wymieszać. Przełożyć do blaszki wyścielonej papierem do pieczenia i piec w 170*C około 30 minut. Wystudzić.  Galaretki cytrynowe rozpuścić razem w 250 ml wrzątku. Niebieską galaretkę rozpuścić w 400 ml wrzątku. Odstawić(...)budyniu ułożyć bezy (jeśli są duże  to można je pokroić na mniejsze kawałki). Śmietankę kremówkę ubić na sztywno i zmiksować z galaretką cytrynową. Podzielić masę na połowę. Jedną część wylać na bezy. Do drugiej dodać szczyptę barwnika, wymieszać dokładnie i wylać na poprzednią warstwę. Na górę wylać niebieską galaretkę. Wstawić do lodówki aby stężało.  Wierzch ciasta udekorować rozetkami

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort truskawkowo-orzechowy (vege) 81

przyjemny, truskawki nadały świeżości i całość świetnie się komponowała. Składniki na ciasto: 2 ¼ szklanki mąki ¾ szklanki cukru 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 ¼ szklanki mleka roślinnego Wszystkie składniki mieszam i wlewam do tortownicy (20 cm). Piekę do suchego patyczka, czyli tak około 35-40 minut. Składniki na krem orzechowy: 1 budyń śmietankowy 2 łyżeczki ksylitolu(...)agarem i gotuję około 2 minut. Truskawki odstawiam do wystygnięcia. Dodatkowo do przygotowania tortu potrzebuję: 100 g dżemu z czarnej porzeczki bez cukru Na polewę: ¼ kostki KASI dla wegan 1 łyżka kakao 4 łyżki cukru 2 łyżki mleka roślinnego Do nasączenia: 1 szklanka wody z cytryną Teraz mogę przystąpić do składania tortu Ciasto czekoladowe kroję na trzy blaty. Pierwszy

Słodki sentyment
Tort truskawkowo-orzechowy (vege) 90

przyjemny, truskawki nadały świeżości i całość świetnie się komponowała. Składniki na ciasto: 2 ¼ szklanki mąki ¾ szklanki cukru 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 ¼ szklanki mleka roślinnego Wszystkie składniki mieszam i wlewam do tortownicy (20 cm). Piekę do suchego patyczka, czyli tak około 35-40 minut. Składniki na krem orzechowy: 1 budyń śmietankowy 2 łyżeczki ksylitolu(...)agarem i gotuję około 2 minut. Truskawki odstawiam do wystygnięcia. Dodatkowo do przygotowania tortu potrzebuję: 100 g dżemu z czarnej porzeczki bez cukru Na polewę: ¼ kostki KASI dla wegan 1 łyżka kakao 4 łyżki cukru 2 łyżki mleka roślinnego Do nasączenia: 1 szklanka wody z cytryną Teraz mogę przystąpić do składania tortu Ciasto czekoladowe kroję na trzy blaty. Pierwszy

Słodki sentyment
Sen Ogrodnika 197

pozytywnie zaskakuje. Jest niesamowicie lekkie i wilgotne. Ja je lubię bardzo. Ciasto: 1/2 szkl. oleju 1/3 szkl. wody 1 szkl. cukru 2 łyżki kakao 3 jajka 1 szkl. mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru z wanilią Masa budyniowo-śmietankowa: 1 budyń śmietankowy (40g) bez cukru 500 ml mleka 2 czubate łyżki cukru(...)proszkiem do pieczenia, mieszamy do połączenia. Białka ubijamy na sztywno, stopniowo wsypując pozostały cukier (1/2 szkl.) – ubijamy, aż się rozpuści. Ubitą pianę łączymy z masą kakaową, delikatnie mieszamy. Przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki, o wymiarach 23×33 cm. Pieczemy około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po wystudzeniu odcinamy wierzch ciasta. Rozkruszamy

Smaki Na Talerzu
Ciasto z kaszy jaglanej z owocami bez cukru, bez glutenu, wegańskie 226

parę godzin robi się suche i nie jest już tak smaczne. Polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto z kaszy jaglanej z owocami bez cukru, bez glutenu, wegańskie Składniki: 300g suchej kaszy jaglanej 800ml mleka sojowego lub innego 3 łyżki ksylitolu 3 banany 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka cynamonu około(...)olejem kokosowym, wyrównać. 3. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w 170C na funkcji góra-dół przez około 60 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do przestygnięcia na około 15-20 minut. Podawać jeszcze trochę ciepłe z ubitym mleczkiem kokosowym lub jogurtem i owocami. Ciasto smakuje najlepiej świeże, jak postoi parę godzin robi się suche

Mała Cukierenka
Ciasto kakaowe z kremem /torcik/ 119

się zastrzeżeń ;) Składniki (okrągła forma o średnicy 23 cm): biszkopt: 4 jajka 6 łyżek otrąbów pszennych firmy Kupiec 2 łyżki budyniu czekoladowego bez dodatku cukru 4 łyżki odtłuszczonego mleka w proszku 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao stewia wg. smaku (ja dałam 4 łyżki, ale przypominam, że moja słabo słodzi) krem: 1 kg serka homogenizowanego (polecam(...)składniki do białek przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 170 stopni  czekamy, aż ostygnie w tym czasie mieszamy serek homogenizowany z kakao i dosładzamy stewią wg. smaku żelatyny dokładnie rozpuszczamy w 0,5 szklanki wrzątku i dodajemy do serka kiedy ciasto wystygnie przekrajamy je na pół jeśli nie mamy formy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
KETO PASZTECIKI A’LA FRANCUSKIE Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI (keto, LCHF, bez mąki i glutenu) 730

papierem do pieczenia. Połowę gotowego ciasta rozwałkuj przez drugi arkusz papieru. Jeśli paszteciki mają być większe w formie strucli to należy rozwałkować całe ciasto. Na cieście rozłożyć farsz a następnie używając papieru zwinąć w struclę lub rulonik jeśli mają powstać małe paszteciki. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 210 ° C i piec przez 10-12 minut obserwując(...)przypaliły się za bardzo ale były złociste. Po upieczeniu wyjąć ciasto i lekko przestudzić a następnie pokroić na kawałki tworząc paszteciki. Podawać na ciepło np z barszczem czerwonym lub na zimno jako przystawka z sosami. Smacznego! — BTW całości: 765 g, 1420 kcal, B 87 g, T 101 g, W 21 g. W 100g: 186 kcal

Ola la LCHF
Drożdżowe ślimaczki z porzeczkami 141

sumie przez przypadek, bo zostały mi po pieczeniu bezy, więc chciałem je spożytkować. Ale był to strzał w dziesiątkę, bo drożdżówki wyszły delikatne, jak nigdy dotąd, a ciasto było nadal wspaniale miękkie nawet na 3 dzień. Koniecznie wypróbujcie ten patent! * SKŁADNIKI na około 24-30 sztuk Ciasto drożdżowe: 600 g mąki pszennej 100 g cukru 30 g świeżych drożdży(...)kilka łyżek wrzątku * PRZYGOTOWANIE Ciasto drożdżowe Przygotuj zaczyn z letniego mleka, drożdży oraz 1 łyżeczki cukru. Odstaw na 10 minut aż drożdże się wzburzą. Mąkę przesiej i połącz z solą oraz resztą cukru. Do mąki wlej zaczyn, rozpuszczone i wystudzone masło, ekstrakt waniliowy oraz żółtka. Wyrób ciasto ręcznie lub za pomocą robota z hakami do ciasta drożdżowego. Gdy będzie miękkie

Food Square
Czarna Zośka 1267

mleku. Najbardziej oczarowało mnie samo ciasto. Czarne jak noc, wilgotne z mnóstwem orzechów i może być bazą do wielu inspiracji. Dlatego nazwałam to ciasto Czarna Zośka:). Ciasto można nasączyć ale ja nie widziałam takiej potrzeby. Gotowe ciasto przechowujemy w chłodzie przykryte folią spożywczą. Świetnie się kroi i smakuje znakomicie. Czarna Zośka Składniki na ciasto(...)kakao i proszkiem do pieczenia. Na koniec orzechy mielone, siekane i żurawinę. 7.       Rozlewamy ciasto do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. 8.       Pieczemy w temp. nie wyższej niż 180st do suchego patyczka około 25 minut. 9.       Schłodzone ciasto kroimy na 2 część, jedną

Leśny Zakątek
CZEKOLADOWE CIASTO Z BORÓWKAMI 137

łyżeczka proszku do pieczenia POLEWA CZEKOLADOWA 100 g śmietany 30% 100 g czekolady 1 łyżka masła lub oleju, np. kokosowego WYKONANIE Jajka wyjmujemy z lodówki i zostawiamy do ocieplenia (np. w misce z ciepłą wodą). Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C , bez termoobiegu. Spód formy o średnicy 20-22 cm wykładamy papierem do pieczenia i zapinamy obręcz(...)cukrem przez około 3 minuty. Stopniowo, cały czas miksując, małym strumieniem wlewamy roztopioną czekoladę z masłem. Na koniec dosypujemy mąkę i krótko mieszamy, tylko do połączenia składników. Przekładamy do formy, na. wierzchu układamy borówki. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 25 minut, w przypadku formy 22 cm (do tzw. suchego patyczka). W mniejszej formie ciasto będzie piekło się nieco dłużej. Upieczone

cool and minty
Ciasto mocno czekoladowe bez mąki z kremem z Nutelli 151

jest gliniaste, lecz dzięki pianie z białek nieco lżejsze. Dużym atutem jest to, że nie ma w składzie mąki. Orzechy mielone dają bardzo ciekawy smak. Zachęcam do upieczenia. Ciasto mocno czekoladowe bez mąki z kremem z Nutelli Składniki: 4 jajka 200 g masła 200 g zmielonych orzechów laskowych 100 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej czekolady 150 g drobnego(...)Formę o średnicy około 20 cm wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy masłem. Przelewamy gotową masę. Pieczemy około 50 minut. Studzimy w uchylonym piekarniku. W tym czas przygotowujemy krem. Serek mascarpone miksujemy z Nutellą. Jeśli krem będzie według za mało słodki oczywiście możecie dodać więcej Nutelli. Wierzch ciasta smarujemy marmoladą pomarańczową, następnie dekorujemy ciasto kremem

Mania Gotowania
Zdrowa tarta czekoladowa snickers z karmelem bananowym 234

Zapraszam na pyszną tartę a'la snickers w zdrowszej wersji. Spód to pyszne owsiane ciasto czekoladowe z dodatkiem masła orzechowego, bez pieczenia :) Kremowy karmel przygotowany jest ze słodkich daktyli i bananów, smakuje lepiej niż ten z cukru. Na wierzchu znajdziemy aksamitną polewę czekoladową. Można dodać jeszcze orzeszki ziemne i otrzymamy smak popularnego batonika :) Spód: 1 szklanka płatków owsianych(...)zwarta, dająca się rozprowadzić na blaszce. Tortownicę o średnicy 18 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć masę i ugnieść dnem szklanki. Schłodzić. Masa: 1 szklanka daktyli 2 banany 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżka oleju kokosowego Daktyle zalać gorącą wodą, odstawić na 10 minut. Gdy daktyle zmiękną, odlać połowę wody ze szklanki i zmiksować na gładką masę. Dodać banany

Chocolate Muffin Blog
Sernik z krówką 325

jajek - 1 kilo twarogu 3 razy mielonego, dobrze sprawdzają się te w wiaderkach 1 kg - 1 budyń śmietankowy bez cukru - 2 czubate łyżki budyniu śmietankowego - 3 czubate łyżki mąki pszennej - szklanka cukru pudru - cukier waniliowy - 400 g krówki z puszki Przygotowanie jest bardzo szybkie, także naszykuj wszystko wcześniej. Włącz piekarnik na 180 °.Wyjmij masę krówkową z puszki, przełóż(...)wyściełaj papierem do pieczenia, wylej masę twarogową a na nią połowę masy krówkowej w małymi dawkami. Piecz 30 minut w 180°, a potem 30 minut w 160°. Po tym czasie wyłącz piekarnik, uchyl i zostaw sernik do wystygnięcia. Po jakiś 2 godzinach wyjmij, delikatnie oddziel brzegi sernika od formy np. nożem. Pokryj wierzch ciasta masą krówkową i pozostaw najlepiej

Pasje Jolki