ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:416/1234)

Palmiery z serem i sezamem 65

posypania PRZYGOTOWANIE: Ciasto wyjmuję z lodówki, rozkładam na blacie, smaruję równomiernie sosem, posypuję sporą garścią tartego sera. Zwijam wzdłuż dłuższego boku z jednej i z drugiej strony aż w końcu dwa rulony połączą się. Kroję w plastry. Układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, układam palmiery. Smaruję je roztrzepanym jajkiem i posypuję obficie sezamem. Piekę w temp(...)grzaniem góra plus dół bez termoobiegu, na środkowej półce piekarnika przez ok. 15-20 minut do złotego koloru. Podaję na ciepło lub zimno, z dipem pomidorowym lub czosnkowym. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Bezglutenowa babka ryżowa 132

Następnie dolewamy ostudzone masło i miksujemy do połączenia. Na koniec przesiewamy do masy mąkę ryżową z proszkiem do pieczenia i miksujemy razem, aż składniki dobrze się połączą. Przekładamy ciasto do formy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy babkę przez 50 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczoną babkę studzimy, polewamy rozpuszczoną polewą oraz posypujemy posypką

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Pieczone nuggetsy z kurczaka 119

płatki kruszę w dłoniach). Wyciągamy miskę z kurczakiem zanurzonym w masie. Wyjmujemy kawałki mięsa z ciastem i obtaczamy je w rozdrobnionych płatkach kukurydzianych. Układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Każdy kawałek smarujemy roztopionym masłem. Pieczemy na środkowym poziomie piekarnika około 20-25 minut (czas zależy od wielkości i grubości naszych nuggetsów oraz piekarnika). Całość należy obserwować. Smacznego

Słodkie okruszki
Kruche ciasto z brzoskwiniami i budyniem 221

ciasta. Z podanych składników zagnieść ciasto. Gdyby za bardzo się kleiło, można dodać jeszcze trochę mąki. Ciasto podzielić na pół. Jedną część owinąć folią spożywczą i schować do lodówki. Drugą podsypać mąką, rozwałkować i przełożyć do blaszki 25x35 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto ponakłuwać widelcem (fot.1) . Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C na około 15 minut (grzanie

Świat Ciasta
BABKA PIASKOWA 137

Klasyczna i smaczna babka piaskowa. Polana białą czekoladą i ozdobiona borówką. Nie sposób wyobrazić sobie Świąt Wielkanocnych bez tego ciasta. Składniki: 1 szkl maki pszennej, 1 szkl mąki ziemniaczanej, 150g masła, 150g cukru pudru, 2 jaja, ½ szkl mleka, Proszek do pieczenia, Sól, Cukier waniliowy, Ponadto: 1 biała czekolada Białka oddzielić od żółtek. Cukry połączyć z żółtkami, ubić(...)puszystą masę, stopniowo dodawać miękkie, masło oraz mleko. Białka wraz ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Dodać do pozostałej masy i delikatnie wymieszać. Przełożyć do formy. Piec ok 40 minut w 170oC do suchego patyczka. Czekoladę należy roztopić w kąpieli wodnej. Polać nią wystudzoną babkę. Ozdobić borówką. Jeżeli przygotowałaś/eś ciasto z tego przepisu, bardzo proszę o jego

Słodki Zakątek
Owsiane ciasteczka bez mąki i jajek 159

dużej misce umieść wszystkie składniki i wyrób gładki i jednorodne ciasto.  Następnie mokrymi dłońmi odrywaj kawałki ciasta i formuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Spłaszcz je delikatnie dłońmi i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa
Kawa malinowo-różana z białą czekoladą 194

staram się ten czas bez niego wykorzystać jak najlepiej. Sprzątam i piorę, żebyśmy, gdy już uda nam się wyrwać razem kilka chwil, mogli spędzić je na czymś przyjemniejszym. Piekę ciasta i przygotowuję desery, żeby chłopakowi (i sobie też - nie oszukujmy się) osłodzić to ciężkie życie. A w między czasie robię sobie kawę... Żeby nie było wątpliwości - C. też kawę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Brownie z suszonymi śliwkami i kremem arachidowym 137

ostudzoną czekoladę, mąkę i sól, mieszacie do połączenia się składników. Śliwki kroicie na cienkie plasterki, część dodajecie do ciasta, część zostawiacie do ozdoby i znowu mieszacie, ale już łyżką. Przekładacie do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczecie ok. 20 minut w 160 st. C, potem jeszcze 10 minut w 180. Orzechy rozdrabniacie w blenderze. Kilka całych

GRUBY WAŁEK
Wegańskie drożdżówki z domowym budyniem 147

zwykłym” budyniem. Wyrośnięte ciasto przełóż na blat, podziel na równe części, z każdej uformuj kulkę po czym ją rozpłaszcz za pomocą miseczki, w powstałym zagłębieniu umieść 3 łyżki budyniu. Tak przygotowane drożdżówki przełóż na blachę wyłożona papierem do pieczenia, niech tak sobie jeszcze poleżą i podrosną z 15 minut przed pieczeniem. W międzyczasie zaangażuj jakiegoś Miśka(...)wyczyszczenia rondelka po budyniu, będzie mnie skrobania i mycia Lekko podrośnięte drożdzówki piecz w rozgrzanym do 170 C piekarniki (bez termoobiegu!) przez 15-20 minut w zalezności od wielkości drożdżówek. Smacznego! ps. Jeszcze ciepłe posypałam kandyzowanym cukrem dla bajeru.       Artykuł Wegańskie drożdżówki z domowym budyniem pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Ucierane ciasto na oleju, z owocami 147

grzanie góra-dół, bez termoobiegu. Jeśli robicie ciasto w prostokątnej formie wyłóżcie ją papierem do pieczenia. Jeśli robicie je tak jak ja, z połowy składników – wyłóżcie papierem dno tortownicy i zapnijcie obręcz. Boki obręczy posmarujcie masłem i oprószcie mąką. Mąkę przeznaczoną do ciasta przesiewamy z proszkiem do pieczenia (to ciężkie ciasto, ma dużo tłuszczu – proszek jest absolutnie(...)niezbędny). Cale jajka wbijamy do misy robota, wsypujemy do nich cukier. Miksujemy całość na bardzo wysokich obrotach przez 7-10 minut – masa powinna być bardzo jasna, mocno napowietrzona i musi powoli spływać z ubijaczki, zostawiając wyraźny ślad. Zmniejszamy obroty miksera do średnich – dalej jajka miksując, wsypujemy partiami , po 2 łyżki, przesianą mąkę z proszkiem. Gdy mąka już dobrze wmieszana

Karo in the Kitchen
Przekładaniec orzechowy 668

wyczuwalny. Ciasto pięknie się prezentuje, jest podzielne i zachwyca gości :) Ciasto jasne: 3 3/4 szkl. (500 g) mąki pszennej 1/2 szkl. (100 g) cukru 1 cukier waniliowy 1 margaryna 1 jajko 3 łyżki śmietany 18% 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto, a następnie odstawiamy je do lodówki na co najmniej 30 minut. (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Drożdżowe rogaliki a'la Snickers 120

miejsce (fot.1) , aż podrośnie i podwoi swoją objętość. Ja najczęściej do tego celu używam piekarnika ustawionego na temp. 40°C (bez termoobiegu)  (fot.2) . Po tym czasie ciasto wyjąć z miski i wyrabiać jeszcze około 2 minut. Ciasto podzielić na 2 części. Każdą z części rozwałkować na okrągły placek o grubości 5 mm. Tak uzyskane koło podzielić(...)trójkątów  (fot.3) . Na każdym trójkącie ułożyć po pół łyżeczki kajmaku, masła orzechowego i kremu czekoladowego  (fot.4) . Zwinąć ciasno rogalika, dokładnie zlepiając brzegi, aby nadzienie nie wyciekło podczas pieczenia. Rogaliki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, złączeniem do dołu  (fot.5) . Piec około 15 minut w temp. 180°C, do uzyskania rumianego koloru. Rogaliki układać

Świat Ciasta
Gwiazdki cynamonowe. Zimtsterne. 175

jest zbyt luźne dodać więcej mielonych migdałów i jeszcze schłodzić.  Oprószyć powierzchnię roboczą cukrem pudrem i rozwałkować na nim ciasto do grubości około 0.5 - 1 cm. Wyciąć gwiazdki za pomocą foremki i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Do odłożonego białka dodać sok z cytryny i wymieszać. Pokryć lukrem wszystkie gwiazdki za pomocą delikatnego pędzelka lub łyżeczki(...)Wstawić do zimnego piekarnika na kilka godzin (najlepiej na noc) do wysuszenia. Wyjąć blachę z gwiazdkami z piekarnika i nagrzać go do 140 stopni (bez termoobiegu). Wstawić z powrotem i piec 20 - 25 minut. Wyjąć i ostudzić na blasze. Zdjąć z papieru po całkowitym schłodzeniu

zadanie-gotowanie
Ciasto czekoladowe 100

przygotowaniu i bez jajek, takie jest to ciasto. Polane syropem klonowym smakuje wyśmienicie! Do jego przygotowania użyłam bardzo dobrej jakości kakao z Peru, które już wcześniej wykorzystywałam do innych deserów. Wystarczy wymieszać składniki w jednej misce, a po 35 minutach pyszny, nie tylko weekendowy deser, jest gotowy! Ciasto można upiec w keksówce, ale niekoniecznie. Ciasto czekoladowe Składniki(...)mąki pszennej 150 g cukru 3 czubate łyżki kakao 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 250 ml mleka 50 ml oleju rzepakowego syrop klonowy do podania Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy w jednej misce. Przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tartą. Pieczemy 35 minut, w temp. 180 C. Ciasto wyjmujemy z formy

Moja smaczna kuchnia
Migdałowe bezglutenowe i bez laktozy ciasto przygotowane z dbałością o bliskich. 132

pieczenia - 2 płaskie łyżki kakao bez glutenu - 5 łyżek płatków migdałowych Forma na ciasto: mała keksówka WYKONANIE: Białka ubij na sztywno. Olej, żółtka, mleczko i miód wymieszaj dobrze trzepaczką. Dodaj mąki wymieszane z proszkiem, kakao i sodą. Całość wymieszaj na jednolitą gładką masę. Białka ubij na sztywno i wprowadź delikatnie do masy. Keksówkę nasmaruj olejem i przelej ciasto(...)wierzch posyp płatki migdałowe. Całość pieczemy w temp 160 stopni C. Grzanie dół + termoobieg przez 50 minut. Do suchego patyczka. Ciasto studzimy całkowicie. To ciasto może pełnić rolę drugiego śniadania bądź podwieczorku. Jest idealnym rozwiązaniem jako zdrowa słodka przekąska. Jeśli chcielibyście poszerzyć swój zestaw kuchennych przedmiotów o kilka ciekawych pozycji zapraszam Was tutaj: #Ambition   Życzę Wam smacznego i udanego

SMYKWKUCHNI
Dyniowe ciasto czekoladowe 149

obie mąki, sodę, cynamon oraz grubo pokrojoną czekoladę. Dodaj do mokrych składników i wymieszaj za pomocą szpatułki. Formę do pieczenia wysmaruj masłem i oprósz mąką. Napełnij ciastem i wygładź powierzchnię. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 35 minut. Dyniowe ciasto jest tak wilgotne , że po prostu rozpływa się w ustach. Czasami dodaję do ciasta jabłko . Próbowałam

codojedzenia
CZEKOLADOWE BABECZKI Z BURAKIEM I BEZĄ 130

mąką, proszkiem do pieczenia, kakao, szczyptą soli, 200 g cukru. Połącz z burakiem.  Ciasto przełóż do papilotek. Piecz w temperaturze 175 stopni C przez 20-25 minut. Gotowe babeczki przestudź.  Teraz czas na przygotowanie bezików. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Białko ubij mikserem na sztywną pianę. Dodawaj stopniowo 70 g cukru. Masę bezową przełóż a blaszkę(...)pomocą łyżki lub szprycy cukierniczej. Beziki wstaw do piekarnika nagrzanego do 100 stopni i susz przez godzinę.  Po czasie uchyl drzwiczki piekarnika i pozostaw przez 30 minut. Gotowe bezy posmaruj konfiturą i przyklej do babeczek

Kukuleczki
Ciasto francuskie ze śliwkami 180

szybko i bez napinki :-) Udanego tego chłodnego (przynajmniej w Rzeszowie) poniedziałki Wam życzę :-))) Składniki: 1 płat ciasta francuskiego śliwki węgierki cynamon cukier trzcinowy Ciasto rozkładamy, kroimy na 8 prostokątów. Zaginamy końce do środka. Śliwki myję, przekrawał na pół, wyjmuje pestki i kroję w paseczki. Ciasto przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście układamy różne wzroki(...)śliwek. Następnie śliwki posypuję cynamonem i ciut cukrem trzcinowym (nie koniecznie). Piekę w 200 stopniach około 25-30 minut. Można podać na ciepło

kruche babeczki
Fit murzynek bananowy z karobem słodzony miodem 190

migdały :) W wersji z kakao pewnie też byłoby pyszne. Mimo dodatku bananów i mąki pełnoziarnistej wychodzi bardzo puszyste. Ja upiekłam to ciasto w małej keksówce. Fit murzynek bananowy z karobem słodzony miodem 210 g dojrzałych bananów (waga bez skórki,wychodzi ok.2 sztuki) 15 g miodu 10 g kakao gorzkiego 50 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej (można zastąpić inną mąką np.orkiszow(...)pszenną) 1 łyżeczka sody 2 jajka  Banany zblendować na puree. Masę przelać do foremki i włożyć do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni góra-dół i piec przez ok. 25-28 minut do tzw.suchego patyczka.Wyjąć i przestudzić

FitKot
Szybkie ciacho jogurtowe z rodzynkami 160

nadzieję, że nie macie jeszcze dość moich słodkości...Ogólnie lubię piec i bardzo dużo i często piekę..tym razem zrobiłam bardzo proste do zrobienia ciacho..bez miksera i sprzątania..jak zwykle tylko 2 miski i 1 łyżka. 600 g jogurtu naturalnego 50 dkg mąki cukier waniliowy 1 jajko  150 ml oleju  25 dkg cukru 2 łyżeczki sody(...)rodzynki Składniki suche wymieszać w jednej misce, a mokre w drugiej.Następnie łyżką wymieszać wszystko razem , dodając rodzynki.Przełożyć ciasto do blaszki.Piec w temperaturze 160 stopni przez  około 55 minut

Moje domowe kucharzenie
CHLEBEK BANANOWY Z ORZECHAMI 143

wanilii 1 łyżeczka sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia ¹⁄₂ sklanki posiekanych orzechów włoskich / wcześniej uprażonych na suchej patelni POLEWA CZEKOLADOWA : 70 g gorzkiej czekolady, 25 g masła, opcjonalnie 1 łyżka alkoholu (likieru, rumu, wiśniówki , brandy) WYKONANIE Piekarnik rozgrzewamy do 165℃ z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu. Formę keksową  o wymiarach 10x30 cm dokładnie natłuszczamy(...)jogurt.  Miksujemy lub energicznie mieszamy rózgą, stopniowo, cienką stróżką wlewając olej. Delikatnie łączymy z suchymi składnikami z drugiej miski oraz posiekanymi orzechami.  Ciasto przelewamy do formy i pieczemy ok 55 minut lub do tzw. suchego patyczka.  Wyjmujemy z piekarnika, zostawiamy w formie do lekkiego przestudzenia, następnie wyjmujemy z formy i układamy na kratce.  POLEWA CZEKOLADOWA

cool and minty
Sentymentalny chleb codzienny z paprykarzem 200

podwojenia objętości. Gdy ciasto wyrośnie, zbić je kilka razy pięścią - w celu odgazowania . Następnie krótko zagnieść, uformować pod ł użny bochenek i przełożyć na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia obsypanym lekko mąką. Przykryć ściereczką kuchenną i odstawić na 30 minut do napuszenia. Chleb z wierzchu obsypać mąką - zapobiegnie to przypalaniu się skórki podczas pieczenia . Ponacinać w poprzek(...)ostrym nożem. Wstawić do nagr zanego do 220C piekarnika - grzałka góra-dół; w 1/3 wysokości piekarnika, bez termoobiegu - i piec 20 minut. Po tym czasie zmniejszyć do 190C i piec jeszcze około 20-25 minut. Chleb jest upieczony wtedy, kiedy popukany z góry wydaje głuchy odgłos

Grunt to przepis!
BUŁKI Z CZARNUSZKĄ 92

bez grudek. Nakrywamy ściereczką i pozostawiamy na 40 minut do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wykładamy na stolnicę i ponownie zagniatamy posypując je mąką. Z ciasta formujemy wałek i dzielimy go na 10-12 porcji z których formujemy bułki. Układamy je na blaszce posypując mąką.  Wierzch bułek smarujemy wodą ( można rozmąconym jajkiem ) i posypujemy czarnuszką. Pozostawiamy bułki na 15 minut(...)wyrośnięcia. Gdy wyrosną to tępą stroną noża robimy wgniecenie na ich środku.  Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku do 180-200 *C, przez 20 minut aż ładnie się zarumienią, na funkcji termoobieg.  Czarnuszka dodaje im aromatu jednak można ją zamienić na sezam, słonecznik lub siemię lniane.          Bułki są pyszne pierwszego i drugiego dnia

Kulinarne Fantazje Marioli
TORT CZEKOLADOWO-MIĘTOWY 310

wydłużając czas pieczenia). Piekarnik nagrzać do temperatury 170 stopni C. Mąkę, sodę  i proszek wymieszaj, przesiej i odłóż na bok. W garnuszku roztop masło, zdejmij z palnika, dodaj czekoladę i odstaw, aż się rozpuści, mieszając na koniec. Wsyp przesiane kakao, wymieszaj rózgą kuchenną całość i odstaw do lekkiego przestygnięcia. Jajka (bez rozdzielania na żółtka i białka(...)częściach) naprzemiennie z mąką wymieszaną z sodą i proszkiem. Całość wymieszaj już tylko szpatułką do połączenia się składników. Ciasto będzie dosyć geste. Ciasto przełóż do formy (lub form, jeśli pieczesz blaty osobno) i piecz odpowiednio całe ciasto około 60-65 minut do tzw. suchego patyczka lub każdą formę z osobna po około 20-25 minut.  Upieczone ciasto

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto makowe z masą serową 169

proszkiem do pieczenia oraz suchy mak i wodę. Wymieszać. Białka ubić na sztywno, dodać do masy, delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać na blaszkę o wym. 25x36 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 25 minut w temp. 180st. Ostudzić i przekroić. Masa serowa:   1 kg gęstego serka waniliowego z wiaderka,  szklanka cukru,  250g masła

Z miłości do słodkości
rolada czekoladowa z wiśniami i alkoholem 158

pieczenia. Białka ubić z cukrem, następnie z żółtkami. Dodać mieszankę z mąką i delikatnie wymieszać. Przełożyć na matę silikonową (lub jeśli jej nie mamy to na blaszkę wyścieloną papierem) i wyrównać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 15-20 minut. Kiedy tylko ciasto będzie upieczone i sprężyste należy je wyjąć. Zbyt długo pieczony biszkopt(...)nadaje się na roladę bo będzie zbyt suchy i się połamie. Na upieczony biszkopt po kilku minutach od wyciągnięcia z pieca położyć lekko wilgotną ściereczkę i razem z nią zwinąć ciasto w roladę. Odstawić aż wystygnie.  Czekoladę połamać i wrzucić do miski. Miskę ustawić nad garnkiem z gorącą wodą i mieszając rozpuścić czekoladę. Kremówkę ubić na sztywno i wlać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
migdałowo-kokosowa princessa 121

papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika, rozgrzanego do 170 stopni, piec ok 30 minut. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać ekstrakt waniliowy, 3/4 szkl mleka i obie mąki. Pozostałe mleko zagotować, na wrzące wlać masę jajeczną, ugotować gęsty budyń. Wystudzić. Masło utrzeć na puch dodając po łyżce zimny budyń. Ciasto wyjąć z blaszki, delikatnie odkleić papier. Na ciasto wyłożyć połowę(...)kremu. Składniki ponczu wymieszać, przelać do miseczki, delikatnie maczać biszkopty; układać rzędami wzdłuż blaszki. Karmel przełożyć do rękawa cukierniczego (może być bez końcówki), wyciskać paski karmelu w przestrzenie między biszkoptami*. Następnie rozsmarować resztę kremu. Wierzch posypać kokosem. Przed podaniem schłodzić. *polecam karmel z Gostynia, użyłam innego i nie dość, że miał dziwne, twarde grudki- na opakowaniu znalazłam informację

6niebo
Bułki pszenne 392

ściereczką i ponownie odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Tym razem na 1- 2  godziny. Wyrośnięte ciasto przekładamy na oprószony mąką blat i dzielimy na pięć części, formując z nich bułki. Bułeczki lekko oprószamy mąką i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.  Tak przygotowane bułki ponownie odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce(...)razem na pół godziny. Po tym czasie, bułki przecinamy stroną noża na pół (prawie do samego spodu) i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 22 minuty w temperaturze 200 stopni (grzanie góra + dół, bez termoobiegu). Bułeczki studzimy na kratce. Smacznego

Smak mojego domu
Pieczone Pierogi z Kapustą i Pieczarkami 230

skleja pierogi. Ulepione pierogi układam na blacie lekko podsypanym mąką. Po wylepieniu pierogów rozwałkowuję pozostałe ciasto i wylepiam do końca pierogi. Pieczenie pierogów: Najpierw piekę pierogi które pierwsze były zlepione i zdążyły podrosnąć na blacie. Pierogi układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia przed ułożeniem robię falbankę widelcem (dokładnie widać to na filmiku). Następnie pierogi maluję rozmąconym jajkiem(...)posypuję czarnuszką lub kminkiem. Blachę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na środkową półkę, pierogi piekę około 20 minut na złoty kolor. Piekarnik mam włączony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Pierogi pieczone z kapustą i pieczarkami są gotowe, można się częstować. Życzę udanego wypieku i smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Pierniczki na choinkę i nie tylko! 104

proszku do pieczenia Delecta oraz pół łyżeczki cukru waniliowego Delecta szczypta soli Do dekoracji naturalne posypki Decorada Delecta rodzynki cukier do polew + woda Najpierw upiecz ziemniaka w folii aluminiowej w 180 stopniach, około 40 minut.Gdy wystygnie obierz go i zblenduj na gładki krem. Wszystkie składniki włóż do misy, dodaj krem z batata i zagnieć kulę ciasta(...)Mnie wyręczył robot z hakiem do chleba, ale wykonanie ręczne też jest proste, bo ciasto jest idealne i idealnie odchodzi od ręki. Nie lepi się i nie trzeba dosypywać mąki. Wałkuj na placki o grubości 3 mm i wycinaj dowolne formy pierniczków. Piecz około 12 minut w 180 stopniach, kontroluj ,gdyż jak wiadomo, piekarniki mamy różne. Po wystudzeniu przygotuj lukier

Z Kuchni Do Kuchni
sernik z kajmakiem na bakaliowym spodzie 137

pokruszyć ja kruche kruszyłam tłuczkiem do ziemniaków, dodać resztę składników wymieszać tak aby zrobił się tzw mokry piach. Tortownicę wysmarować masłem, spód i ewentualnie boki wylepić ciastem, ciasto podpiec przez 10 minut na 175 stopni w piekarniku. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, aby lepiej się zmiksowało można bardzo delikatnie podgrzać garnek. Dodać ser dalej miksując, do masy dodajemy(...)kajmaku, na samym końcu po połączeniu dodajemy budyń oraz esencje rumową, całość miksujemy dokładnie ostatni raz. Po zmiksowaniu ser wylać na podpieczony wcześniej spód, całośc piec około 60 minut na 170 stopni bez teromobiegu. Po wyjęciu z piekarnika sernik polać pozostałym kajmakiem

Pychotkaaa
Wytrawny tort czekoladowy z pomarańczą! 151

kawałek tortu jest dla Ciebie. Częstuj się :) Składniki na ciasto: 150 g mąki pszennej 150 g masła w temperaturze pokojowej 150 g cukru 4 jajka 3 łyżki gorzkiego kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia (x 2)* Sposób wykonania: Żółtka ucieramy z masłem i cukrem przez około 10 minut. Następnie dodajemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia i ubite

Kuchnia Pani Wiosny
Kruche ciasto z owocami pod lekką pianką/pleśniak 2 125

Przygotowanie: 2/3 ciasta zetrzeć bezpośrednio na wyłożona pergaminem blachę i podpiec w temp. 180 C około 20 minut. Wodę z ciecierzycy ubić na sztywną pianę, dodadawać stopniowo cukier po czym budyniowy proszek a na końcu strużką dodać olej. Na podpieczony i wystudzony spód wyłożyć „piankę” na to owoce i zetrzeć resztę ciasta. Tak przygotowanie piec w tej samej

greenscarf
Tarletki z budyniem czekoladowym i owocami 161

Ciasto: Mąkę, masło - wysiekać na stolnicy. Dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Gotowe ciasto dajemy na 30-40 minut do lodówki - wiadomo, że jeśli kruche ciasto jest dobrze schłodzone, jest smaczniejsze ;)  Foremki na tarletki - 12 sztuk - smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą.  Ciasto trzeba rozwałkować i ułożyć na nim foremki. Wykrojonymi kawałkami ciasta wykleić foremki i nakłuć ciasto(...)widelcem. Pieczemy w 90 stopniach około 15 minut - na złoty kolor. Czasami ten złoty kolor zamienia się w ciemny brąz, ale i tak jest ono smaczne;) Masa : Odlewamy pół szklanki mleka i rozpuszczamy w nim budyń. Pozostałe mleko, masło i cukier trzeba zagotować. Gdy się zagotuje wlewamy budyń i gotujemy 2-3 minut ciągle mieszając. Stygnący, ciepły budyń wylewamy

Lawendowe Niebo
Ciasteczka marcepanowe z galaretką 130

Połowę ciasta pozostawić w lodówce,  drugą rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm, wycinać ciastka foremką - średnim serduszkiem i kłaść w odstępach 1 cm na blachę wyłożoną  papierem do pieczenia. Masą marcepanową ozdobić brzegi (trzeba dość sporo jej kłaść, łatwiej się wtedy ozdabia ciastka). Ciastka piec na średnim poziomie piekarnika przez 12-15 minut (trzeba pilnować, gdyż

Kuchnia Prezydentowej
Kruche ciasteczka z makiem 147

Płaską blachę do drobnych wypieków o wymiarach 31x41 cm wyłożyłam papierem do pieczenia, piekarnik rozgrzałam do temperatury 170 stopni z termo obiegiem (190 stopni bez termo obiegu). Ponieważ ciasto jest trudne w obróbce, rozwałkowałam je na silikonowej podkładce, którą dodatkowo lekko podsypałam mąką. Wierzch ciasta również troszkę posypałam, żeby nie kleiło się do wałka. Z rozwałkowanego placka wycięłam(...)przeniosłam na blachę pomagając sobie stołowym nożem. Ta ilość wystarczyła akurat na zapełnienie całej blachy. Ciastka mogą być układane dość blisko siebie, bo niewiele zwiększają swój rozmiar. Piekłam około 10-12 minut pilnując, żeby nie zrumieniły się za mocno. Kiedy odrobinę przestygły, tylko na tyle, żeby nie poparzyć, obtoczyłam je w drobnym cukrze wymieszanym z cukrem waniliowym i odłożyłam

Kuchenne zapiski Edyty
Bezglutenowe wegańskie "brownie" 188

Dodaj proszek do pieczenia, skórkę pomarańczową, len i kakao. 3. Dodaj miód i mleko, wymieszaj 4. Cały czas mieszając dodawaj wodę, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji (ciasto ma być gęste, ale wilgotne) 5. Dodaj daktyle pokrojone w małą kostkę, następnie jeśli to konieczne dodaj wodę 6. Piekarnik rozgrzej do temp. 180 st., piecz około 40 minut Z doświadczenia wiem

pyszne zdrowości
Ciasto marchewkowe z ananasem 136

Kupiec 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 łyżeczki cynamonu 4 łyżki miodu lub innego słodzidła 3 łyżki serka homogenizowanego 3 jajka opcjonalnie orzechy włoskie (ja niestety nie miałam więc nie dałam;) Sposób przygotowania: Mieszamy wszystkie składniki wykładamy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy przez około 35 minut w temp. 170 stopni polecam jedzenie

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Odwrócone ciasto z ananasem 176

Tortownica powinna być nierozkładana, bez wyjmowanego dna, jako jeden kawałek (inaczej podczas pieczenia może wypłynąć roztopione masło). 2. Na środku tortownicy ułożyć krążek ananasa i po jego bokach przepołowione plastry, ale tak, żeby nie dotykały brzegów tortownicy. W połówki i jeden cały plaster włożyć po kandyzowanej wiśni (patrz zdjęcie poniżej).     Ciasto: 3. Mąkę przesiać i wymieszać(...)proszkiem oraz sodą. 4. Masło utrzeć z cukrem, ucierać mikserem ustawionym na najwyższe obroty przez około 3 minuty. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu, ucierać mikserem na niskich obrotach przez około 50-60 sekund, aż składniki połączą się w jednolitą masę. Dodać ziarenka wanilii lub aromat, wymieszać. 5. Na końcu dodać przygotowaną mąkę i łyżkę syropu, wymieszać

Mała Cukierenka
PYSZNE BŁYSKAWICZNE DROŻDŻÓWKI ORKISZOWE 224

dodatkowo posypałam jeszcze płatkami migdałów i te z dodatkiem mrożonych poziomek posypałam odrobiną cukru trzcinowego. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200*C na programie góra-dół, bez termoobiegu ok.10 minut, następnie przełączamy na termoobieg i dopiekamy jeszcze 5 minut, do lekkiego przyrumienienia. Po lekkim przestudzeniu można je delikatnie polukrować, u mnie tradycyjnie lukier marcepanowy: kilka łyżeczek pudru trzcinowego, kilka

Smaczne Zdrowe
Tarta z ciasta francuskiego z czekoladą i malinami + film 163

zrobienie słodkiego wypieku bez konieczności żmudnego wyrabiania ciasta, wystarczy tylko wyjąć je gotowe z opakowania.  składniki na  tartę o wymiarach 30 na 32 cm opakowanie gotowego ciasta francuskiego 1 białko 1 szklanka śmietany kremówki 50 g margaryny 300 g gorzkiej czekolady 1/2 litra malin przepis Gotowe ciasto francuskie rozkładamy na wyłożonej papierem do pieczenia formie(...)delikatnie nacinamy jego boki, tak aby powstały półtora centymetrowe ranty, a następnie całe ciasto smarujemy roztrzepanym białkiem i pieczemy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st.C. Do garnka wlewamy śmietanę kremówkę, dodajemy margarynę oraz połamaną czekoladę, wszystko rozpuszczamy na małym ogniu, cały czas mieszając. Rozpuszczoną masę zdejmujemy z ognia i studzimy. Upieczone ciasto francuskie przestudzamy a następnie delikatnie

Smakowite Dania
Francuskie nadziane marchewy 156

bez cukru) 3 łyżki cukru 3 żółtka 400ml mleka Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy wszerz, w paski około 1 – 1 ½ cm grubości. Następnie zawijamy je spiralnie na foremki do rurek, zlepiając końcówkę ciasta. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej pergaminem, pozostawiając między nimi kilku centymetrowy odstęp. Gdy wszystkie ciastka są zawinięte, smarujemy je rozmąconym jajkiem z mlekiem. Następnie pieczemy(...)piekarniku nagrzanym do 180°C na złoty kolor (około 10 – 15 minut). Jeszcze ciepłe rurki, delikatnie zdejmujemy z foremek i pozostawiamy do ostygnięcia. Z 400ml mleka odlewamy pół szklanki, wsypujemy do niej budyń, cukier i żółtka. Całość dobrze mieszamy, po czym wlewamy do reszty mleka, gdy się zagotuje i stale mieszamy, do czasu, gdy budyń się zagotuje. Gotowy budyń studzimy

Smakowy Raj
CIASTO Z GRUSZKAMI I IMBIREM 102

okna..... Ale prognozy są obiecujące :) SKŁADNIKI: 175 g mąki   1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 200 g miękkiego masła   175 g drobnego cukru 1 łyżka świeżo startego obranego imbiru   3 jajka roztrzepane   400 g gruszek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w cienkie plasterki   1 łyżka brązowego cukru A jak to zrobić(...)drobne kawałki masło, cukier, imbir oraz jajka. Całość dokładnie utrzeć przy pomocy miksera na gładką masę. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem formy i wyrównać. Na wierzchu ułożyć gruszki i posypać brązowym cukrem. Ciasto piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni, przez 35-40 minut. Najbardziej smakuje, gdy jest jeszcze lekko ciepłe

Kuchnia w opałach
Pączki hiszpańskie 228

Zmniejszam gaz. Dosypuję mąkę i ciągle mieszam i rozcieram, aż masa będzie gładka, bez grudek i będzie odchodzić od ścianek. Odstawiam do ostygnięcia.  2. Do przestudzonej masy dodaję – miksując – po jednym jajku. Wycinam z papieru do pieczenia kwadraciki, na które wyciskam szprycą ciasto. Wielkość kwadracików to ok. 10×10 cm ale można wyciąć większe(...)mniejsze w zależności od wielkości rondelka w jakim będziemy smażyć. Do rondelka z rozgrzanym tłuszczem wrzucamy ciasteczka z papierkami w taki sposów aby papierki były na wierzchu. Po minucie smażenia papierek delikatnie ściągamy, jeśli nie schodzi to znaczy, że trzeba jeszcze chwilkę poczekać. Smażymy kilka chwil aż będą złote. Przekładamy do odsączenia na bibułę. 3. Polewam cytrynowym lukrem. Na około

UgotujmyTo.pl
Pizza z serem pleśniowym i cebulą 168

grubość maksymalnie 1 cm. Przełożyć na blaszkę i rozsmarować na cieście sos. Cebulę posiekać w  kostkę, ser również, lecz w nieco większą. Na sosie rozłożyć cebulę, a niej ser. Pizzę odstawić na 15 minut do podrośnięcia, a następnie wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 190 stopni. Piec do zrumienienia, około 20-25 minut.Mała rada: jeśli kiedyś zostanie(...)kawałek pizzy, którego nikt już nie da rady zjeść, to nie przechowujcie jej w lodówce. Wystarczy przykryć drugim talerzem i bez obaw może postać przynajmniej kilkanaście godzin w temperaturze pokojowej. Przechowywana w lodówce bardzo straci na smaku.Smacznego!Przepis opublikowałam również na portalu Przepis na Kobietę > KLIK

Codzienna kuchnia niecodzienna
MAGDALENKI 131

więc postanowiłam jak najszybciej ją wypróbować.Składniki:1 szklanka mąki0.5 szklanki cukru,0.5 szklanka oleju,2 całe jajka,1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,skórka otarta z 1 cytryny,kilka kropel cytryny Wykonanie:Wszystkie składniki zmiksować. Ciasto nakładać łyżką do foremek od magdalenek na wysokość 3/4 foremki, gdyż magdalenki urosną.Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Foremki smarujemy tłuszczem (ja używałam(...)okazało się, że ciasteczka przykleiły mi się  do formy, więc piekąc kolejne partie smarowałam każdorazowo foremki masłem). Pieczemy na złoty kolor ok 15 minut. Gotowe można posypać cukrem pudrem lub polukrować, ale ja najbardziej lubię je bez żadnych dodatków.i wersja z "białym puchem" dla większych łasuchów

Walijskie Pichcenie
PIERNICZKI Z POWIDŁAMI 140

podzieliłam sobie ciasto na 4 części i każdą wałkowałam oddzielnie) i wycinamy kółka. Na środek każdego kółka nakładamy niewielką ilość powideł i przykrywamy drugim kółkiem. Foremką o dowolnym kształcie (z braku foremek do pierników wykrawałam foremką do babeczek)  z naszych sklejonych 2 kółek wycinamy pierniczki.  Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temp. 180st(...)minut. Po wystudzeniu lukrujemy lukrem lub polewą... chociaż dla mnie pyszne są i bez tych dodatków :-) Na lukier: 1 białko  jajka 1 szkl cukru pudru 2 krople olejku migdałowego Na polewę czekoladową: 250 g gorzkiej czekolady 2 - 3 łyżki  masła

Walijskie Pichcenie
Mazurki kokosowe do koszyczka 327

folią by nie wyschło i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie na oprószonym mąką blacie wałkujemy ciasto i wycinamy z nich małe mazurki za pomocą foremki. U mnie są to jajka. Ilość mazurków musi być parzysta, ponieważ do wykonania jednego mazurka potrzebujemy 2 warstwy ciasta. Mazurki pieczemy na złoty kolor w temperaturze 200C. Po upieczeniu zostawiamy

Przysmaki Karolki
Sernik kajmakowy z masą krówkową 70

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik z kajmakiem i migdałami na ciasteczkowym spodzie 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Ciasto Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 12 porcji Przygotowanie 30 min. Pieczenie 50 min. Kalorie 350 kcal Sernik pieczony z krówkową masą kajmakową i całymi migdałami. Rozkosznie karmelowy sernik na spodzie z owsianych ciastek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: CIASTECZKOWY(...)naczynie żaroodporne wypełnione ciepłą wodą. Sernik wstaw do nagrzanego piekarnika na środkowy poziom, piecz z parą wodną przez 50 minut. Po upieczeniu sernik odstaw do wystudzenia i odparowania. Wystudzony sernik posmaruj pozostałą porcją masy kajmakowej. Jeśli kajmak jest zbyt gęsty, dno puszki zanurz na kilka minut w gorącej wodzie. Na krówce ułóż blanszowane migdały. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name

ProstePesto.pl
Karpatka z kremem budyniowo-czekoladowym. 127

Następnie do zimnej masy wbijamy stopniowo po jednym jajku i dokładnie ucieramy. Ciasto powinno być jednolite i dość gęste. Możemy zużyć całe osiem jajek albo mniej, trzeba wyczuć ten moment, żeby ciasto nie było ani za gęste, ani za rzadkie. 2. Do pieczenia: Tak przygotowane ciasto dzielimy na dwie części i rozsmarowujemy do dwóch blaszek o wymiarach(...)oprószamy obficie cukrem pudrem. Ciasto wstawiamy do lodówki do stężenia na kilka godzin. 7. Podanie: Gotowe ciasto kroimy i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Ciasto można pokroić na około 30 kawałków. Blaszka o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Budynie na pół litra mleka każdy i bez cukru

Izabelawkuchni
Biszkopt z ananasami i brzoskwiniami 66

Cudowne ciasto. Mokry biszkopt, słodki budyń, owoce które dodają lekkości i świeżości. Składniki: Na biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3/4 szklanki mąki pszennej (tortowej) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy powoli cukier nadal ubijając. Dodajemy(...)mąki i proszek do pieczenia (można bez proszku, ale z nim biszkopt wychodzi wspaniały). Mieszamy powoli by nie stracić napowietrzenia białek. Wykładamy masę do brytfanny wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 170 stopniach przez około 30 minut (do suchego patyczka). Zostawiamy biszkopt do wystudzenia. Gdy już jest chłody usuwamy papier do pieczenia a sam biszkopt wkładamy

MojaQchnia.pl
Bułki drożdżowe - króliczki 186

miejsce na 15 minut. Jajka roztrzepać, masło roztopić i ostudzić. Do mąki z drożdżami dodać szczyptę soli, masło i jajka. Zagnieść ciasto. Ciasto jest dobrze wyrobione gdy zaczyna odchodzić od rąk i miski. Czym dłużej wyrabiamy ciasto drożdżowe tym będzie lepsze. Ciasto przykryć ścierką i odstawić w ciepłe miejsce na około godzinę do wyrośnięcia. Króliczki: Z ciasta uformować niewielkie kule(...)następnie zrobić z nich walce. Z mniejszej kulki ciasta zrobić króliczkowi ogon. Nożyczkami nacinamy uszy króliczków a wykałaczką robimy oczy. Króliczki ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia, przykrywamy ścierką i zostawiamy żeby jeszcze trochę wyrosły. Piec w  temperaturze 180 o C do momentu aż króliczki się zarumienią, przez 20 - 25 minut

Mama Gotuje
KRUSZON, SKUBANIEC Z AGRESTEM I PORZECZKAMI 211

lodówce. Dodatkowo: - 1 litrowy słoik agrestu - czerwone porzeczki (świeże lub mrożone) Schłodzone ciasta ścieramy każde osobno na dużych oczkach tarki. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia warstwami: warstwa ciasta jasnego, następnie ciasto ciemne i ciasto jasne. Na ostatniej warstwie kruchego ciasta rozkładamy odsączone kulki agrestu oraz świeże lub mrożone porzeczki. Masa bezowa: - 5 białek - 250g cukru trzcinowego(...)gumiasta, dlatego daję cukier trzcinowy) i dokładnie ubijamy. Masa powinna gładka i szklista. Gotową, sztywną masę bezową wykładamy, przykrywamy nią owoce. Na bezie rozsypujemy schłodzoną kruszonkę. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200*C i pieczemy ok.35 bez termoobiegu, na programie góra-dół lub ok.25-30 z termoobiegiem. Blaszkę wystawiamy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Po schłodzeniu ciasto polewam

Smaczne Zdrowe
Żytni na zakwasie z semoliną i nasionami Chia 202

100g wody Mieszamy zawartość i przykrywamy miskę folią.  Ciasto właściwe • 450g zaczynu, całość, • namoczone nasiona z wodą, • 200g mąki z pszenicy Durum, • 500g mąki żytniej typ 720, • 600g wody, • 20g soli, Wszystkie składniki ciasta zagniatamy w misce i wyrabiamy kilka minut. Następnie dajemy ciastu odpocząć przez 20-30minut. Wykładamy do 2 wysmarowanych i wysypanych mąką lub ziarnami foremek(...)rozmiarach 20x11 i 24x13, przykrywamy i pozostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu.  U mnie ciasto rosło około 2 godziny i 40 minut. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 240st. przez 15 minut, następnie obniżamy temperaturę do 220st. i dopiekamy przez 30-35 minut

Leśny Zakątek
Jak upiec dobre ciasto drożdżowe? 296

podwoi swoją objętość. W jakiej temperaturze piec ciasto drożdżowe? Optymalną temperaturą dla chleba jest zakres 220-250 stopni Celsjusza. Bułkom i ciastom wystarczy 170-180 stopni. Wyrabianie ciasta Ciasto drożdżowe lubi nasze dłonie. Lubi też hak z miksera, jeśli ktoś do wyrabiania cist używa takowego. Ja wolę robić to dłońmi. Ciasto należy zagniatać, rozciągać, składać i ponownie zagniatać. Nie zaszkodzi(...)przynajmniej 10-15 minut. Podczas takiego zagniatania w cieście uwalnia się gluten, który sprawia, że po upieczeniu ciasto jest miękkie, delikatne i nie kruszy się. Jajka Jedni mówią, że dodatek jajek jest tylko "kosmetyczny", gdyż zapewnia ciastu ładny kolor. Inni, że bez jajek ciasto drożdżowe nie istnieje. Na pewno dodatek jajek podniesie wartość odżywczą ciasta. Z moich własnych obserwacji

Codzienna kuchnia niecodzienna
Bezy w polewie z gorzkiej czekolady 178

PRZYGOTOWANIE:  Naszykuj blachy i wyłóż je papierem do pieczenie ( u mnie to była jedna duża płaska blacha i zwykła blacha na ciasto ułożona na kratce do góry dnem i na to dałam papier do pieczenia) Do dużej miski ubij białka z solą do chwili, aż będzie sztywna. Stopniowo wsypuj cukier i miksuj, aż piana będzie lśniąca, cukier(...)wyciśnij bezowe guziczki. Włóż blachy do nagrzanego piekarnika i piecz przez 1 godzinę, zmieniając blachy co 20 minut. Jeżeli z łatwością odchodzą od pergaminu i nabiorą jasnozłotej barwy to znaczy, że są już gotowe. Do szklanki daj kostki czekolady i daj do mikrofalówki na minutę-półtora, by czekolad się roztopiła. Bezy polej roztopiona czekolada. Smacznego

Misz-masz by Domi
Karpatka z kremem na nerkowcach (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 113

Dodatkowo -maliny -orzechy nerkowca CIASTO PARZONE 1. Wodę i olej umieścić w garnuszku i zagotować. 2. Mąki wymieszać, wsypać do gotującej się mieszanki i szybko wymieszać tworząc "kluski", które nadal na małym ogniu rozcierać łyżką ok 1 minutę. 3. Ciasto wyłożyć płasko do jakiegoś naczynia i umieścić w lodówce aby się schłodziło. 4. Następnie miksować ciasto wraz z jednym jajkiem(...)użyłyśmy ręcznego blendera, dalej dodałyśmy ostatnie jajko i już miksowałyśmy ciasto normalnie mikserem) 5. Ciasto wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia i łyżką nie wygładzać powierzchni. Wręcz przeciwnie można nadać karpatkowe fale. 6. Piec w 200’C ok 30-40 minut.   Należy upiec dwa takie blaty ciasta. BUDYŃ ORZECHOWY 7. Ksylitol i mleko kokosowe zagrzać w garnku

Candy Pandas
Ciasto Usta Adama 331

Smaki dobrane idealnie, polecam nie tylko od Święta ; )   2 paczki okrągłych biszkoptów dżem truskawkowy Ciasto: 1,5 szkl. mąki 1 margaryna 1/3 szkl. cukru 3 łyżki kakao 6 łyżek wody 6 jajek 3 łyżeczki proszku do pieczenia MASA: 2 budynie waniliowe bez cukru 1 łyżka mąki 3 szklanki mleka 6 łyżek cukru 25 dag masła lub margaryny(...)drugiego, na dnie wyłożonej papierem do pieczenia blaszce (20x30) Do zimnej masy kakaowej, dodaję 5 żółtek i jedno całe jajko, oraz mąkę i proszek do pieczenia, całość mieszam. Resztę białek ubijam ze szczyptą soli, dodaję do masy i delikatnie mieszam całość. Masę wlewam na przygotowane wcześniej biszkopty. Piekę 40-45 minut, w 180 st C.   Masa: Mąkę

Takie tam pichcenie