ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:322/1234)

Rolada żyrafa z owocami 205

pieczenia. Do foliowego woreczka przekładamy 6 łyżek ciasta, woreczek zawiązujemy, odcinamy jeden róg i nakładamy kontury na papier. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C na 4 minuty . Po tym czasie wyjmujemy i studzimy przez chwilę *** *** W międzyczasie do pozostałego ciasta dodajemy kakao i dokładnie mieszamy *** *** Ciemne ciasto wykładamy na podpieczone kontury i delikatnie wyrównujemy *** *** Całość pieczemy(...)mieszamy *** *** Owoce myjemy i osuszamy *** *** Ciasto rozwijamy, smarujemy kremem śmietankowym zostawiając wolne miejsca przy brzegach i układamy owoce *** *** Roladę delikatnie ale dość ciasto zwijamy *** *** Zawijamy w papier i wkładamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę *** *** SMACZNEGO ***       Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY

Blog z Apetytem
Ciasto Soczysta Wiśnia 159

miksujemy do uzyskania sztywnej „bezy”. Dodajemy po jednym żółtku i miksujemy na najniższych obrotach. Następnie wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i delikatnie, ale dokładnie mieszamy . Wylewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 40 minut w temp. 175-180 stopni. Studzimy. Kroimy na dwa równe blaty następnie w jednym wykrawamy otwory literatką.   Składniki na krem(...)proszek budyniowy dokładnie miksujemy, dodając ½ szklanki mleka. Resztę mleka gotujemy i zalewamy masą budyniową. Gotujemy budyń. Studzimy. Miksujemy z masłem. Dzielimy na 2 części.   Jedną( mniejszą) pozostawiamy bez dodatków. Do drugiej dodajemy orzechy, 1 kieliszek spirytusu oraz 3-4 łyżki płynnej czekolady deserowej   ( lub rozpuszczonej)           nasączenie: 150 ml spirytusu 200 ml wody

Domowe ciasta
Truskawkowiec 184

Truskawkowe szaleństwo trwa, u mnie królują proste ciasta ze względu na alergię Zuzy na białko mleka krowiego, ja też musiałam je wyeliminować ze swojej diety i bazuję na starych sprawdzonych przepisach bez masła, mleka i śmietany. W planach mam pokombinowanie z mlekiem kokosowym,a póki co zapraszam na pysznego truskawkowca.  Biszkopt: 5 jaj 1 szkl(...)cukru 1 szkl mąki 3/4 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ubijamy białka z cukrem, dodajemy żółtka, a gdy się połączą wsypujemy ostrożnie mąkę z proszkiem do pieczenia. Całość przekładamy do blaszki (23x33) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez ok 35 minut w 170 st. C Mus truskawkowy: 1 kg cukru 6 łyżeczek żelatyny

Cynamonowe szczęście
Pizza Margherita 335

ciepłe miejsce na godzinę. Przykrywamy ściereczką. Wszystkie składniki na sos mieszamy w garnuszku, gotujemy przez 15 minut, następnie miksujemy na gładko. Ciasto na pizzę dzielimy na dwie części, rozpłaszczamy na kształt pizzy i odstawiamy jeszcze na 30 minut do wyrośnięcia, przykrywamy ściereczką, aby nie zeschło. Po tym czasie rozsmarowujemy na pizzy sos pomidorowy, posypujemy tartą mozzarellą, układamy na każdej(...)Pieczcie w temperaturze 250C bez termoobiegu przez 10 - 12 minut do momentu, gdy zauważycie, że boki pizzy lekko się zarumienią a spód będzie ładnie upieczony. Gotową pizzę posypujemy listkami świeżej bazylii. Ach, jak pięknie wtedy wygląda!;) Jeśli chcemy, by ser na pizzy był ciągnący (jak z reklamy;) rozsypcie go dodatkowo pod koniec pieczenia

Zasmakuj Kuchni
BUŁKI WROCŁAWSKIE, ORKISZOWE BUŁKI Z PRZEDZIAŁKIEM 259

minut, do podwojenia objętości. Wyrośnięte ciasto zbijamy, formujemy wałek i dzielimy go na 12 części. Ja ważę całe ciasto, dzielę przez 12 i odważam ciasto na każdą bułkę (ale nie trzeba tak robić...) Każdą uformowaną bułkę (zagniatamy każdą w dłoniach i tworzymy kulkę) obtaczamy lekko w mące i odkładamy (złączeniem do dołu) na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Bułki(...)odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 30-40 minut, do napuszenia. Po tym czasie bułki nacinamy tępą stroną noża i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200*C, pieczemy ok.15-20 minut na programie góra-dół, bez termoobiegu. U mnie 15 minut , z dodatkiem pary wodnej, na 1 stopniu intensywności pary. Bułki przechowuję w papierowej torbie, którą pakuję w worek, wówczas

Smaczne Zdrowe
Kokosowa wiewiórka 455

mąki, które delikatnie mieszamy szpatułką (ja bardzo krótko wmieszałam mąkę najpierw mikserem, a dopiero potem szpatułką). Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, a piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Masę przelewamy do foremki, równo rozprowadzamy i pieczemy 20-25 minut (do tzw suchego patyczka i do złocistego koloru). Po ostudzeniu kroimy biszkopt w poprzek na pół. Masa kokosowa(...)pudrem i na końcu łyżka po łyżce dodajemy masę kokosową. Do momentu złożenia ciasta masę można trzymać w lodówce. Dodatkowo : – szklanka wody z sokiem z połowy cytryny – 4-5 łyżek kokosu na posypkę Pierwszy blat układamy na dnie naszej blaszki (zostawiłam papier w którym piekłam biszkopt), nasączamy go wodą z cytryną. Równomiernie rozkładamy na nim konfiturę, a następnie

Relaxtime
Miejski bochen chleba 118

minut, aż gluten się uaktywni (ciasto będzie dosyć klejące). Przykryć miskę folią spożywczą i pozostawić w temperaturze pokojowej na 8-12 godzin do pierwszego wyrastania. Ważne, by miejsce, gdzie ciasto wyrasta, było bez przeciągów. Po około 2 godzinach zwilżoną dłonią odgazować ciasto uderzając w nie pięścią. Dzięki temu chlebek będzie bardziej puszysty. Po tych kilkunastu godzinach ciasto przełożyć(...)godziny do garowania. Po tym czasie piekarnik rozgrzać do temperatury 220 st.C umieszczając na dole naczynie z wodą (pieczenie w zaparowanym piekarniku spowoduje, że chlebek będzie miał niezwykle chrupiącą skórkę). Piec przez około 45 minut. Upieczony bochenek wyjąć z piekarnika, następnie z formy i przenieść na kratkę do odparowania. Smacznego! Źródło: książka Piotra Kucharskiego "Chleb. Domowa Piekarnia

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto makowo-serowe 6512

łyżka - 15 ml . Jak zrobić ciasto makowo-serowe? Spód: Z podanych składników zagnieść gładkie ciasto, zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować na papierze do pieczenia i razem z nim włożyć do foremki, wyrównać i nakłuć w kilku miejscach widelcem. Ciasto podpiec około 8 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C i wystudzić(...)wyrównać.  Piec w nagrzanym (góra-dół) do 180 stopni C piekarniku około 60 minut. Jeśli wierzch ciasta będzie zbyt szybko się przypiekać, ciasto przykryć papierem do pieczenia. Ciasto po upieczeniu studzić w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami. Wystudzone ciasto makowo-serowe posmarować lukrem i posypać kandyzowaną skórką pomarańczową. Ciasto przed podaniem powinno spędzić co najmniej 12 godzin

Kuchcik gotuje
Sernik królewski z rodzynkami 88

lekko chrupiącą warstwę ciasta kakaowego. Zapewniam Was, że bardzo szybko zniknie z talerzy, zarówno Waszych jak i Waszych gości. Pycha!           Sernik królewski z rodzynkami Czas przygotowania: Proporcja na formę o wymiarach 26 x 26 cm Składniki Ciasto kakaowe: 2 szklanki mąki pszennej 3 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki cukru(...)waniliowy bez cukru 200 ml śmietanki 30% 3 jajka 2 garści rodzynek królewskich 1 łyżka posiekanych  skórek pomarańczowych Wykonanie: Formę wykładamy papierem do pieczenia. W misce zagniatamy wszystkie składnik na ciasto. Formujemy kulę, którą dzielimy na pół. Jedną część chowamy do zamrażarki, a drugą częścią ciasta wyklejamy spód formy. Ciasto nakłuwamy widelcem. Podpiekamy przez 10 minut

Kulinarne przygody Gatity
Pierniczki piaskowe 93

zwane last minute. Pierniczki piaskowe są bardzo łatwe i naprawdę szybkie do przygotowania nie trzeba wałkować ciasta i wykrawać niezliczonych zastępów ciasteczek w formie reniferów, gwiazdek czy choinek. Ciasto może wyrobić za nas mikser, a naszym zadaniem będzie uformowanie kuleczek z ciasta. Opcjonalnie pozostaje nam udekorowanie ciastek białą czekoladą i siekaną żurawiną oraz kandyzowanym imbirem. Pierniczki piaskowe nazywałam piaskowymi, ponieważ(...)bez termoobiegu. Przygotować dwie blaszki wyłożone papierem do pieczenia. Wyjąć ciasto z lodówki i przy pomocy łyżki stołowej odmierzać porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego, uformować kulkę. Kulki ciasta układać na przygotowanej blaszce, każdą kulkę delikatnie spłaszczyć dłonią, między ciastkami zachować dostępy, ciastka urosną! Blaszkę z ciastkami wstawić do nagrzanego piekarnika, piec przez około 10-12 minut

SprawdzonaKuchnia.pl
ORZECHOWIEC 117

bez cukru * 250 g masła Dodatkowo 1 puszka (560 g) gotowej masy orzechowej z kawałkami orzechów (użyłam  Helio ) Wykonanie: Wszystkie składniki na miodowe ciasto umieścić w misce, zagnieść ciasto. Podzielić je na 2 części. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, dno blachy wylepić jedną częścią ciasta. Piekarnik nagrzać do 180'C i piec placek ciasta około 12 minut

Zrób to smacznie
KARPATKA 554

szklanka mąki pszennej 5 jajek (rozmiar M) 1 łyżeczka proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA KREM: 3 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego (16 g) 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2,5 łyżki mąki pszennej 4 żółtka 1 jajko 300 g miękkiego masła WYKONANIE: CIASTO PARZONE: W garnku z grubym dnem zagotuj wodę wraz z masłem(...)wymiarach 25 x 36 cm  wysmaruj masłem i wysyp mąką. Wyłóż 1 połowę ciasta na blachę i za pomocą szpatułki (możesz ją maczać w gorącej wodzie) rozsmaruj równomiernie ciasto. Piecz je przez około 20 -22 minuty na złoty kolor . W trakcie pieczenia nie otwieraj piekarnika , ponieważ ciasto opadnie. Po upieczeniu czynność powtórz z drugą częścią ciasta (pierwszy upieczony

Słodko-Słony Świat Ilony
Drożdżowe bułeczki z czereśniami i rabarbarem! 149

pieczenia, poukładaj blaty ciasta na bułeczki, na wierzchu poukładaj umyte i osuszone owoce. Zrób kruszonkę zmieszaj cukier(100 g), mąkę (100 g) i masło (50 g) na kruszonkę, posyp nimi bułeczki i wstaw na 35 do 40 minut do piekarnika. Temp. 160 -170 stopni C. Pieczemy na złoty kolor. Gotowe! Bułeczki możesz też zrobić bez kruszonki, wtedy przed

SMYKWKUCHNI
Ciasto maślankowe z truskawkami i kruszonką-szybkie, pulchne i pyszne :) 212

masę bez grudek. Ciasto przekładamy do blaszki, wyrównujemy. Na cieście układamy truskawki pokrojone w połówki. (ciasto jest gęste , truskawki pozostaną na górze po upieczeniu) KRUSZONKA wszystkie składniki dajemy do miski i mieszamy do połączenia-powstanie nam  sypka kruszonka. Kruszonką posypujemy ciasto,  i wstawiamy je do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 40 minut do suchego

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku