ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:324/1234)

Kruche ciasto z kremowymi brzoskiwniami 124

średniej wielkości blachę lub tortownicę max 26 cm: kruche ciasto: 400 g mąki (użyłam 250 g pszennej i 150 g żytniej) 250 g zimnego masła/margaryny roślinnej-wegańskiej (ideałem byłoby kokosowe) 1 średni banan 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru krem: 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru 150-200 ml wody po gotowaniu fasoli/ciecierzycy (śmiało używać(...)folię spożywczą i wrzuć do zamrażalnika na około 30 minut. Musi być na tyle twarde, aby dało się zetrzeć na tarce. Aha, może od razy podzielić je na 2/3 i 1/3, i tak zamrozić. Formę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia, i zetrzyj na tarce lub rozkrusz 2/3 ciasta, po czym podpiecz je w temperaturze około

greenscarf
Batoniki z masłem orzechowym i orzeszkami, bez pieczenia, bez glutenu 279

/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Batoniki z masłem orzechowym i orzeszkami, bez pieczenia, bez glutenu, wegańskie Składniki: Batoniki: 430g masła orzechowego o zawartości orzechów 100% 70g posiekanych orzechów (użyłam włoskich i ziemnych) 60g mąki kokosowej 8 łyżek syropu klonowego Polewa: 240g gorzkiej czekolady (wegańska, bez glutenu, powinna mieć odpowiedni certyfikat) 2 i 1/2 łyżki roztopionego oleju kokosowego(...)przez około 1 minutę (masło ma być tylko troszkę ciepłe). Składniki połączą się w jednolitą masę i masło zrobi się gęste. Masło ściągamy z ognia. 2. Do masła orzechowego dodać mąkę kokosową, posiekane orzechy i wymieszać łyżką lub rękoma ( patrz FILM ). Powstanie gęsta, elastyczna masa. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 18x18cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać i mocno

Mała Cukierenka
Pełnoziarniste bułki grahamki 71

kratki i posypać płatkami żytnimi pełnoziarnistymi. Tak przygotowane bułeczki dajemy na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 40 minut i przykrywamy czystą ściereczką. Po tym czasie wkładamy bułeczki do nagrzanego piekarnika na 200°. Czas pieczenia 30-40 minut w zależności od wielkości bułeczek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Instagram @prostepesto Obserwuj @prostepesto i oznaczaj nas #prostepesto(...)u00f3rz domow\u0105 piekarni\u0119 i upiecz swoje \u015bniadaniowe bu\u0142ki.","keywords":["dro\u017cd\u017ce","m\u0105ka \u017cytnia","domowe bu\u0142ki","bu\u0142ki \u017cytnie","bu\u0142ki bez zakwasu","pieczywo bez zakwasu","szybkie bu\u0142ki \u015bniadaniowe","bu\u0142ki z m\u0105k\u0105 \u017cytni\u0105","\u017cytnie pieczywo"],"author":{"@type":"Person","name":"Martyna Pietruszka"},"datePublished

ProstePesto.pl
Bułki pszenne w godzinę – najszybsze domowe pieczywo 224

zagniatamy ciasto przez 8 minut – ręcznie lub w misie miksera. Powinno być bardzo gładkie i elastyczne. Formę do pieczenia smarujemy masłem, piekarnik podgrzewamy do 50⁰C. Ciasto dzielimy na 15 równych części i formujemy bułeczki. Każdą część ciasta rozpłaszczamy w okrąg, zawijamy do środka krawędzie pracując wzdłuż obwodu, zakładając jedną na drugą. Odwracamy łączeniem do dołu i ciągnąc bułki(...)rozgrzewamy do 190⁰C. Bułki można naciąć nożyczkami na czubku na krzyż, posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem, lub zostawić całkowicie gładkie i bez dodatków. Wstawiamy bułki do rozgrzanego piekarnika na środkową półkę i pieczemy je przez 18-20 minut. Jeszcze podrosną, jeszcze się napuszą i przyrumienią z wierzchu. Wyjmujemy bułki z piekarnika. Najczęściej tak bardzo rosną że się

Karo in the Kitchen
Zdrowe czekoladowe ciasto 197

stanowi naprawdę niewielką ilość jak na ciasto czekoladowe.   Składniki (keksówka 25x13 cm)  Składniki suche:  1/3 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 1/3 szklanki mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki ksylitolu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1/2 szklanki kakao niesłodzonego Składniki mokre: 2/3 szklanki musu jabłkowego bez cukru 1 jajko 1 szklanka(...)przesiane przez sito suche składniki. 2. W drugiej misce wymieszaj składniki mokre, następnie dodaj je do suchych.   3. Piecz w wyłożonej papierem do pieczenia keksówce, ok. 30-40 minut w 180 stopniach. 4. Pod koniec pieczenia zacznij przygotowywać polewę czekoladową. W kąpieli wodnej rozpuść ksylitol w łyżce wody. 5. Dodaj olej kokosowy, a gdy się rozpuści

Powiedz dietom nie
Karpatka z piramidą ptysiową i kremem mlecznym z mango (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 173

płaska mała łyżeczka proszku do pieczenia na kamieniu winnym            -6 jajek (ciasta wystarczy na 2 płaskie spody i ok 18-20 małych ptysiów) Budyń mleczny z mango -110g skrobi -100g ksylitolu -15g żelatyny + 1/4 szkl. wody -550 ml mleka (bez laktozy) lub można użyć roślinnego(...)minutę. Ciasto wyłożyć płasko do jakiegoś naczynia i umieścić w lodówce aby się schłodziło. Gdy to nastąpi miksować ciasto wraz z jednym jajkiem, a drugie dodać po dokładnym rozprowadzeniu pierwszego itd.* *Nasze ciasto miało delikatne grudki ale po upieczeniu nie ma po nich śladu. Dwie formy o takich samych wymiarach wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć do nich ciasto

Candy Pandas
Szarlotka. Wściekła. Podobno... I o tym, jak czytam z Sofijką. 141

procesu jest obieranie i krojenie jabłek, a potem czekanie na puszczenie soku. Cała reszta to tak zwane małe miki - wymieszanie pozostałych składników, przygotowanie blaszki i pieczenie. Ciasto w sam raz dla mnie, bez dwóch zdań...  Przepis z bloga  Bazylii . Składniki: (na blaszkę 20/30cm) 5-6 jabłek 1 szklanka drobnego cukru(...)cukier waniliowy 4 jajka 2 szklanki maki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 2 łyżki kakao 1/2 szklanki oleju dodatkowo blaszka do ciasta 20/30cm papier do pieczenia lub odrobina masła i bułki tartej Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj blaszkę - wyłóż papierem do pieczenia, lub posmaruj hojnie masłem  i posyp bułka tarta. Jabłka obierz, pozaw

Lejdi of the house
Sernik Snickers 612

Pozostajemy w świątecznym klimacie i w kajmakowych wypiekach ;) Dziś ciasto, bez którego niejedna osoba nie wyobraża sobie świątecznego stołu, czyli sernik! U mnie cudownie słodko - słony z dodatkiem orzeszków, czekolady, uwieńczony polewą kajmakowa i kawałkami batonika... Sernik Snickers! Pyszny, wcale nie za ciężki i nie za słodki. Nam bardzo smakował. Polecam! Składniki na spód: 150 g herbatników(...)minut. Orzeszki bardzo drobno posiekać, czekoladę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki masy serowej przełożyć do miski, miksować je tylko do połączenia się składników, nie dłużej niż minutę. Masę serową wylać na schłodzony spód. Piec w temperaturze 170 stopni przez 20 minut a następnie zmniejszyć temperaturę do 160 stopni i piec następne 40-45 minut

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto z waniliową pianką i porzeczkami 161

używam dużej blachy, którą pomniejszam wkładając do niej małą keksówkę) Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto przekładam do miski. Masło siekam nożem, a następnie szybko zagniatam. Ciasto dzielę na dwie równe części i obwijam folią spożywczą. Odkładam do lodówki na minimum 30 minut. Białka ubijam aż zesztywnieją. Wtedy dodaję cukier i znowu miksuję, aż piana będzie się pięknie błyszczeć. Dalej dodaję(...)koniec wlewam powoli olej ciągle miksując. Do piany dodaję 2 łyżki porzeczek i delikatnie mieszam łyżką. Osuszone porzeczki obsypuję mąką ziemniaczaną. Jedną część ciasta rozwałkowuję i układam na spód formy wyłożonej papierem do pieczenia. Jeśli się rozrywa przy przekładaniu, to można dno po prostu wykleić ciastem. Owoce obsypuję cukrem pudrem i przekładam na ciasto. Na wierzch wylewam piankę. Resztę

Kuchnia co dnia
Ciasto orzechowa pychotka 90

wiele smakołyków, by ugościć całą rodzinę. Pieczemy ciasta, przygotowujemy sałatki i świąteczne przekąski. Jeśli chodzi o świąteczne ciasta, zazwyczaj w każdym domu, są to tradycyjne wypieki, które pieczemy co roku. U nas zawsze pojawia się ciasto orzechowa pychotka, na które przepis zaprezentuję Wam poniżej. Jest to smaczny wypiek, składający się z kruchego ciasta, warstwy orzechowej oraz masy na bazie budyniu(...)cukier, sodę oraz miód. Całość zagniatamy na ciasto. Z ciasta formujemy dwie kulki, które owijamy folią spożywczą, a następnie wstawiamy do lodówki na 30 minut. Po upływie czasu wyjmujemy jedną kulką z lodówki, rozwałkowujemy na cienki placek i przekładamy do blaszki 24×24 cm wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

Alle Dobre!
Chrupiące pierniczki z miodem – wersja wzbogacona marmoladą 123

ciasto. Ciasto powinno być gęste, lekko kruszące się, ale jednolite. Z ciasta forujemy kulę, zawijamy ją w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum 2-3 godziny. Dopiero po takim czasie ciasto robi się bardziej elastyczne i można je wałkować. Z ciasta odrywamy kawałki, spłaszczamy je na blacie/macie (ja używam maty i nie podsypuję już ciasta mąką). Ciasto będzie(...)marmolady, to należy ją wycisnąć na sam środek pierniczka przy użyciu rękawa cukierniczego. Uwaga! Używamy gęstej marmolady, tu nie nadaje się dżem. Pierniczki pieczemy około 12 minut w nagrzanym do 170 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Czas pieczenia może być różny w zależności od grubości pierniczków i piekarnika, dlatego zawsze należy obserwować pieczone ciasteczka. Po upieczeniu

Słodkie okruszki
Dyniowy makaron bez jajek i "Motyl" 160

dosypać mąkę i wyrabiać ręką na gładkie ciasto. Będzie bardziej elastyczne, gdy dodamy więcej wody i dolejemy gorącą wodę. Nie trzeba się przejmować, że ciasto nie ma jednolitej barwy przy wyrabianiu ręcznym. Moim zdaniem makaronowi dodaje to uroku. Po wyrobieniu ciasto odłożyć na 10-15 minut, by odpoczęło. Koniecznie przykryć wilgotną ściereczką! Ciasto podzielić na części. Każdą z nich rozwałkować(...)pietruszki, pokrojone chili i skórkę startą z limonki. Wymieszać. Przed podaniem pokropić sokiem z limonki i posypać prażonym słonecznikiem. W wersji dla mięsożerców danie podać z dodatkiem np. rozkruszonego pieczonego łososia. Na okładce książki pt. "Motyl" widnieje napis "Powieść, której nie zapomnisz". Całkowicie się zgadzam! Jej autorka, Lisa Genova , gruntownie przygotowała się do napisania tej powieści. Nie ograniczyła się jedynie

Weekendy w domu i ogrodzie
TARTALETKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI (keto, LCHF, paleo, optymalna, bez glutenu i laktozy) 211

oraz brzegów. Sekretem ciasta kruchego jest jego nakłucie widelcem. Dzięki temu podczas pieczenia spod ciasta wydostaje się para i nie powstają wybrzuszenia. Polecam docisnąć widelcem również brzegi ciasta. Wylepione formy umieścić w lodówce na 20-30 minut. Schłodzone ciasto piec w temperaturze 180°C przez 15 minut do uzyskania złocistego koloru na brzegach.   Składniki na farsz z kapusty(...)minut. Na upieczone ciasto wyłożyć przygotowany farsz i zapiekać kolejne 10 minut. Smacznego! — BTW w całości: 730 g, 1721 kcal, B 48 g, T 133 g, W 27 g. W 100g 236 kcal, B 7g, T 18 g, W 4 g. Artykuł TARTALETKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI (keto, LCHF, paleo, optymalna, bez glutenu i laktozy) pochodzi z serwisu

Ola la LCHF
Torcik marchewkowy z pomarańczą, migdałami i kremem serowym - najlepszy 178

możecie zastąpić inna ulubiona z naciskiem na niskosłodzoną ;), oraz kremem serowym z nutami mięty i cytryny, bez dodatku masła. Dodając syrop miętowy do kremu uzyskacie torcik w bardzo modnym w sezonie kolorze miętowym, intensywność koloru wg. własnych upodobań. Czas przygotowania: 15 minut + pieczenie + chłodzenie Składniki: 100 g mąki pszennej, 100 g cukru pudru, 1,5 szklanki drobno tartej(...)marchewki, 2 jajka, 1 pomarańcza, 1/2 szklanki posiekanych migdałów, skórka otarta z pomarańczy, 1 łyżeczka sody, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka cynamonu, 1/4 łyżeczki tartej gałki muszkatołowej, szczypta soli, płatki migdałów do przybrania. Krem serowy: 250 g serka philadelphia, 100 g serka mascarpone, 1/2 szklanki cukru pudru, łyżka zielonego syropu miętowego, 6 płatków żelatyny

SzczyptaSmaQ
Serniczki w kruchych tartaletkach 170

ilość mąki kukurydzianej Wykonanie pysznych małych serniczków: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto.  2. Wylepianie foremek: Następnie ciasto wałkujemy na stolnicy lekko posypanej mąką pszenną, ciastem wylepiamy metalowe foremki na tartaletki, nakłuwamy widelcem i leciutko oprószamy mąką kukurydzianą. Następnie układamy na blaszkach do pieczenia. Ja dodatkowo z ciasta wykroiłam kilka ciasteczek do dekoracji.  3. Masa serowa(...)proszku, mąkę kukurydzianą, ser i ekstrakt waniliowy i dokładnie mieszamy. 4. Do pieczenia: Tartaletki napełniamy masą serową. 5. Pieczenie: Następnie pieczemy je w temperaturze 160 stopni przez około 50-55 minut do ładnego zrumienienia się. Jeszcze ciepłe wyjmujemy z foremek. Ciasteczka piekłam 10 minut w temperaturze 180 stopni. 6. Podanie: Gotowe podajemy. Smakują i ciepłe i zimne. Można

Izabelawkuchni

Proponowane wyszukiwania