ciasto bez kremu - 1000 przepisów (strona:13/67)

Makowa panienka czyli poWeekendowe Lakocie odc.106 176

Pomidory :) Makowa panienka ciasto: 150 g maku 100 g wiórków kokosowych 100 g drobnego cukru 100 g posiekanych migdałów bez skórki (ja użyłam ze skórką) 50 g migdałów mielonych 8 białek 4 żółtka (pozostałe 4 żółtka zużyjemy do kremu) krem: 2 opakowania budyniu śmietankowego (po 60 g) 375 ml mleka 200 ml soku z cytryny (u mnie pół(...)Dwie foremki o wymiarach 26x30 wykładamy papierem do pieczenia. Przygotowane ciasto dzielimy na dwie części. Pieczemy placki przez 20 minut w 170 st.C bez nawiewu. Przekładamy wraz z papierem na kratkę do przestudzenia. Mieszamy zimne mleko z sokiem z cytrusów. Odlewamy trochę do kubeczka, gdzie rozpuszczamy sypkie składniki kremu. Pozostałe mleko gotujemy. W kubeczku z mlekiem rozpuszczamy budyń

Dzieje kuchennej Wiewióry
TORT PIERNIKOWY Z KREMEM KARPATKOWYM 249

tego tortu to tzw. biszkopt"rzucany". Upuszczenie blachy z gorącym ciastem, zaraz po upieczeniu ma na celu sprawić, aby nasz biszkopt był gładki, równy jak stół. TORT PIERNIKOWY Z KREMEM KARPATKOWYM/wg pomysłu mojej mamy;/biszkopt kakaowy:(źródło: Moje Wypieki) 5 jajek3/4 szklanki drobnego cukru 2/3 szklanki mąki pszennej tortowej 1/3 szklanki kakao Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej(...)wykładam papierem do pieczenia. Z papieru wycinam koło o średnicy dna i wkładam do formy. Boki muszą pozostaćbez papieru, nie natłuszczam ich, nie obsypuję też mąką.Delikatnie przekładam ciasto, wyrównuję wierzch i wkładam do nagrzanegopiekarnika. Piekę 35-40 minut w 170 stopniach.Po wyciągnięciu z piekarnika, gorący biszkopt upuszczam ("rzucam") z wysokości30-40 cm na pokryty ręcznikiem blat lub podłogę

W kuchni Karmel-itki
Recenzja książki "Kawa - sekrety baristy" 130

bez, po ciastka przekładane pysznym kremem.Przedostatni rozdział zawiera wyśmienite przepisy na ciasta, które zawierają w sobie w różnym stopniu i formie dodatek kawy. Rolady, torty, przekładańce i babeczki - to wszystko znajdziecie w tym rozdziale wraz z fotografiami, które pobudzają do granic możliwości kubki smakowe czytelnika.Na koniec czytelnik uraczony zostanie przepysznymi deserami kawowymi. Znajdziemy tu dokładne opisy przyrządzania kremów, musów

Emcia Pichci
Nutellinka 127

szpatułką. Gotowe ciasto biszkoptowe wylewamy na średniej wielkości blaszkę, wyłożoną pergaminem. Biszkopt pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180°C , około 25 – 30 minut. Z śliwek odsączamy alkohol, którym będziemy nasączać biszkopt. Każdą śliwkę kroimy na drobniejsze części np. w ćwiartki. Miękkie masło ucieramy, a następnie dodajemy do niego nutellę i jeszcze chwilę miksujemy. Z gotowego kremu odkładamy około(...)pokrojone śliwki i mieszamy łyżką. Wystudzony biszkopt przekrawamy poziomo na dwie równe części, a następnie dolną warstwę lekko nasączamy alkoholem pozostałym ze śliwek, smarujemy kremem ze śliwkami, przykrywamy kolejnym biszkoptem, który smarujemy kremem bez śliwek. Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym i śmietan fixem, a następnie ozdabiamy nią ciasto. W wersji szybszej wystarczy rozsmarować ubitą śmietanę po cieście

Smakowy Raj
Ciasto Marchewkowo – Jabłkowe z Kremem 131

Objadaliśmy się na noc pysznym, wspaniałym ciastem marchewkowym… Ale przecież marchewkowe to niczym sałatka. Wyszło cudowne, wilgotne, soczyste. Wspaniały, puszysty, delikatny krem idealnie wpasował się między blaty ciasta. Jest pożywne, pięknie się kroi, a i bez wyrzutów możemy prosić o dokładkę. Mogłabym tak jeszcze słodzić i słodzić i się zachwycać smakiem… Musicie koniecznie spróbować, zapewniam, że będzie(...)proszku do pieczenia   Jabłka obieramy i kroimy w kosteczkę. Marchew obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym około 5 minut, na puszysty krem. Stopniowo dodajemy jajka. Ciągle ucierając dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i migdałami. Ucieramy jeszcze krótką chwilę do połączenia się składników. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę jabłka i startą

Made By Mom And Son
Ananasowe z kremem budyniowym 304

ciepło …. z owocami i bez … wszystkie!Gościły już u mnie :  Budyniowe z truskawkami i galaretką Budyniowe z rabarbarem i kruszonką  Czekoladowe kratery z kremem budyniowym  Miętusek z kremem miętowo – budyniowym i wiele wiele innych , które nie tylko smakowały rewelacyjnie , ale i pięknie wyglądały!Dziś mam dla Was kolejne z serii ciast budyniowych – z kremem ananasowym

Ostra na Słodko
Cannoli - włoskie rurki z kremem serowo śmietanowym 233

ciasta smażonego jak nasze faworki wypełnia się masą z ricotty albo ricotty i ubitej kremówki. Do kremu można dodać startą czekoladę, ale ja wolę wersję bez - kwestia gustu. Żeby usmażyć takie rurki w domu potrzebne są foremki, wokół których owiniemy ciasto. Ja swoje metalowe kupiłam kiedyś w sklepie z AGD, ale można wykorzystać kawałki drewnianego kija z drzewa liściastego

Smaczna Pyza
Przepisy na Sylwestra i Karnawał 336

Przepisy na Sylwestra i KarnawałDzisiaj na blogu zbiór wszystkich przepisów, które mogą się pojawić na sylwestrowym stole. Znajdziecie tutaj dania na ciepło i na

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto 3 Bit 365

przez niejednego z Was. Mi znana jest wersja bez pieczenia jak i na ciemnym, pieczonym biszkopcie, z herbatnikami lub krakersami. Wybrałam dla Was wersje na biszkopcie, która robiłam nie raz i nie dwa, z dwiema warstwami słonych krakersów i jedną warstwą herbatników, z karmelem i pysznym kremem maślano – budyniowym. Ciasto jest przepyszne. Dzięki lekko słonym krakersom nie jest

Made By Mom And Son
Napoleonka na kruchym cieście 394

kruszyć, a do krojenia polecam nóż - piłkę. Napoleonka na kruchym cieście Składniki: Na ciasto  300 g mąki pszennej 150 g cukru 150 g masła 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Krem: 1 budyń waniliowy bez cukru 400 ml mleka  1/2 laski wanilii 2 żółtka 200 g masła w temperaturze pokojowej

Kulinarne przygody Gatity
Filo z kremem kawowym 175

ostudzić. Na krem-ubić masło z cukrem na puszystą masę, dodać kawę. Ubić śmietanę i ostrożnie wymieszać ją z kremem kawowym. Płaty ciasta posmarować kremem i układać jeden na drugim po 5 prostokątów. Przykryć kawałkiem bez kremu.  Smacznego

Kulinarny karnet Christophera
Perfekcyjna beza - To się musi udać! 300

lada sztuka. Dużo osób zraża się już po samym czytaniu lub słuchaniu opowieści jaka to beza jest kapryśna, wymagająca, że i tak w gruncie rzeczy może nie wyjść… Bezowe ciasta doskonale komponują się z kwaskowymi owocami lata, lodami. Można je przekładać najrozmaitszymi kremami, bitą śmietaną. Czysta rozkosz dla podniebienia! Ubite białka nadają pulchności również tradycyjnym ciastom, warto więc poznać tajemnice(...)wysuszona. Gotową bezę należy zostawić w uchylonym piekarniku do wystudzenia. Papier do pieczenia można oderwać dopiero po całkowitym ostygnięciu bezy – inaczej ryzykujemy jej pokruszenie. Beza daje mnóstwo możliwości. Szczególnie teraz latem skuście się na bezową ciasto z mnóstwem kwaskowych owoców. Pyszności! Wygląda elegancko i niebiańsko smakuje. Polecam! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style

maniapieczenia
Poziomkowo-śmietankowy torcik z truskawkami 187

przygotowań, ale cieszy każdego. Najwspanialsze dla mnie są te z pięknymi owocami zatopionymi w pysznym kremie. Ale czy, aby na pewno przygotowanie ciasta czy tortu wymaga od nas, aż tak dużego wysiłku? Nie. Są takie ciasta, które możemy przygotować dosłownie w kilka chwil, bez dużego nakładu pracy. Zapraszam na spróbowanie mojej poziomkowo-śmietankowej propozycji. Poziomkowy spół, pyszny śmietankowy, delikatny

Słodkie okruszki
Ciasto kajmakowe 204

masło. Całość dalej miksujemy do uzyskania puszystego, miękkiego kremu. Przekładanie ciasta: Najpierw wykładamy warstwę herbatników. Na to połowę przygotowanego kremu budyniowego. Ponownie herbatniki. Teraz całą masę kajmakową. Herbatniki. Pozostałą część kremu budyniowego. Ostatnia już warstwa herbatników. Na samą górę wykładamy ubitą śmietankę kremówkę (ja polecam to zrobić bez cukru pudru ponieważ ciasto jest wystarczająco słodkie), którą posypujemy kakaem. Ciasto

Jedzeniomania
ROZPUSTNE CIASTO CZEKOLADOWE, WEGAŃSKIE 376

choć jestem raczej antyczekoladoholikiem, to ciasto to bardzo zauroczyło mnie swym niepowtarzalnym, cudownym smakiem. A dodatek dyniowego kremu czyni je wprost nieziemskim przysmakiem. Polecam nie tylko dla wegan. Przysmaki wegańskie mogą być naprawdę smaczne, to ciasto jest tego idealnym przykładem. Bez jajek, masła i mleka krowiego wyjdzie nam super ciasto.U mnie przepis na pewno do powtórzenia. Znalezione tutaj.Piekłam(...)26cm.Składniki ciasta:- 550g mąki orkiszowej, u mnie typ750       lub 3 szklanki mąki pszennej- 2/3 szklanki kakao- 2 płaskie łyżeczki sody- 1 płaska łyżeczka soli- 2 szklanki lekko letniego mleka ryżowego (lub innego roślinnego)- 2 łyżki octu jabłkowego- 2/3 szklanki roztopionego oleju kokosowego- 1 i 1/4 - 1 i 1/2 szklanki ksylitolu lub cukru trzcinowegoSkładniki kremu:- 1 szklanka

Smaczne Zdrowe