ciasto bez kremu - 1000 przepisów (strona:5/67)

Miętowe Bezy z Bitą Śmietaną i Malinami w Syropie 176

Bezy..... wrrrrr! Wszyscy, którzy mnie znają wiedzą, że nie cierpię robić tego smakołyku. Lubię bezy jeść. Dziecko lubi bezy jeść, nawet bardziej ode mnie. Kupnych nie

Blondynka Gotuje
Tarta podwójnie czekoladowa z bezą włoską. Blogerzy z pomysłem. 133

Niewiele znam osób, które zdecydowanie mówią, że nie lubią czekolady. Czekolada zarówno wzmacnia stan euforii, jak i działa uspokajająco. Jesienią jest idealną pocieszycielką, byleby nie przesadzić

bistro mama
Malinowa tarta z białą czekoladą 332

Sezon na maliny w pełni i trzeba z niego korzystać! Robimy z nich dżemy … przetwory … serniki … drożdżówki … ucierane ciasta … Ja

Ostra na Słodko
Metrowiec 231

pieczenia, wymieszać. Ciasto upiec w keksówce.Ciasto ciemne:Wykonać podobnie jak ciasto jasne. Zmniejszyć ilość mąki o 1 dużą łyżkę, a następnie dosypać łyżkę kakao. Reszta bez zmian.Upieczone ciasta wystudzić.Krem:1/2 litra mleka1/2 szklanki cukru1 łyżka mąki ziemniaczanej2 łyżki mąki pszennej2/3 kostki masłaOdlać około 2/3 szklanki mleka, wymieszać z mąką. Resztę mleka zagotować z cukrem, ugotować budyń. Wystudzić

Praktyczna pl
Chmurka Truskawkowa 374

bazie bitej śmietanki i bezy. Całość komponuje się ze sobą po prostu pysznie. Może ciasto i jest trochę trudne w przygotowaniu, ale napewno tego warte. Podaję przepis na dużą blachę, a u mnie w domu to ciasto było zjedzono w ciągu dwóch dni i zajadali się im tylko 4 osoby! To dobry wskaźnik, że ciasto jest niesamowite. Musicie po prostu(...)sami je zrobić i poczuć ten magiczny smak lata! Do ciasta można użyć mrożonych truskawek, ale ze świeżymi wychodzi smaczniejsze i prezentuje się lepiej. Ciasto Chmurka Truskawkowa - przepis: Składniki: Ciasto kruche: 200 g mąki 100 g ziemnego masła 50 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka 2 łyżki śmietany 18 % szczypta soli Truskawki z galaretką: 600 g truskawek

Kuchnia Łukasza
Lekka tarta brzoskwiniowo-budyniowa 218

Pozostaję w temacie letnich i lekkich ciast. Dziś bardzo orzeźwiająca tarta z kremem sokowo-budyniowym i bitą śmietaną. Ja użyłam soku gruszkowo-cytrynowego, więc mój krem miał przyjemnie orzeźwiający posmak. Wy możecie użyć waszego ulubionego, choć jak dla mnie to kolorystycznie pasuje tu coś bardziej czerwonego… Przepis z tej  strony.Bardzo polecam, bo schłodzona w lodówce smakuje pysznie(...)budynie na 0.5l 600 ml soku 3 łyżki cukru 3 dojrzale brzoskwinie 250 ml śmietany 36% 3 łyżki cukru pudru ½ paczki cukru waniliowego 1 duża beza Kruszymy ciastka( ja użyłam wałka do ciasta) i mieszamy z masłem. Wykładamy na spód tortownicy(22cm) i dobrze ugniatamy. Całość chłodzimy w lodówce przez około 60 minut. Masa budyniowa: gotujemy budynie na soku

Mia Cucina Sofieta
CIASTO MALAKOFF BEZ PIECZENIA 445

dodaje im iście królewskiego charakteru. Ciasto jest idealnym pomysłem na każdą rodzinną imprezę. Świetnie sprawdzi się też jako smakołyk na komunijnym czy też weselnym stole! Polecam! SKŁADNIKI: ( tortownica 24 cm ) KREM : * mąka ziemniaczana – 2 łyżki * mąka pszenna – 3 łyżki * masło – 200 g * żółtko – 2 szt * napój Alpro Soya bez cukru ( można zastąpić mlekiem

Ostra na Słodko
Ciasto z borówkami i kremem budyniowym 256

Tydzień bez ciasta w domu tygodniem straconym". Tak mówi mój mąż, który w dodatku nie lubi powtórek, a jego lista życzeń na przyszłość jest długa, oj długa :) Słodka dziurka, a raczej dziura :) Więc w domu zawsze jest ciacho do kawki, no chyba, że nadejdzie jakiś kryzys. Dziś dzielę się przepisem, który dostałam od cioci Zosi, którą odwiedziliśmy w czasie(...)urlopu. Ciasto tak bardzo zasmakowało całej naszej rodzince, że zrobiłam je w pierwszej kolejności po powrocie z wakacyjnych wojaży. Przepis na biszkopt - kliknij tutaj.Do upieczenia tego biszkoptu  użyłam formy o średnicy 29 cm.Krem:1 budyń waniliowy,0,5 l mleka,200 g masła,1/4 kostki margaryny,2 żółtka,2 łyżki cukru.Dodatkowo:30 dag dżemu porzeczkowego, Dżem lekko podgrzać z 3 łyżkami

Delicious Titbits
Tort urodzinowy Świnka Peppa 200

Tort ze Świnką Peppą powstał specjalnie na drugie urodziny mojej córki, szukałam przepisu na ciasto, które bez problemów utrzymałoby dużą ilość kremu, dżem i sporo truskawek :) Zrezygnowałam z biszkoptów, bo tort miał być wysoki, więc dolne warstwy pewnie za bardzo by się zgniotły. Postanowiłam nieco zmodyfikować przepis na proste ciasto czekoladowe . Czy był to strzał w 10? Raczej

Ciastkozercy
Bajaderki / ziemniaczki 248

ciastek, okruchów , które zostają po innych wypiekach … a nawet z ciasta, któremu „przytrafił” się zakalec!Spróbujcie!Na pewno nie pożałujecie!  SKŁADNIKI:* pokruszone ciasta, ciastka, muffinki ( bez żadnych mas i kremów! ) – 400 g* pokruszone herbatniki – 100 g* „mleko” sojowe waniliowe – 1/3 szkl* cukier – 1/4 szkl* posiekane orzechy- 1 garstka* marmolada truskawkowa

Ostra na Słodko
Wiosenna tarta z kremem z białej czekolady i truskawkami 209

Coraz więcej słońca i ciepłego powietrza, więc coraz częściej pojawia się ochota na lekkie, owocowe desery. Dziś jedno z moich ulubionych ciast, które mogłabym jeść bez końca - owocowa tarta z kremem na bazie ricotty. Świetnie smakuje z mocno schłodzonym, różowym winem - esencja wiosny! Kruche ciasto: 150 g mąki 50 g cukru pudru 70 g masła jajko szczypta soliKrem

sama złodycz
PANI WALEWSKA 638

Ciasto 15 łyżek mąki pszennej 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki śmietany 18% 3 żółtka 2 łyżeczki proszku dopieczenia Słoik dżemu z czarnej porzeczki Beza 5 białek (3 z ciasta + 2 z kremu) szklanka cukru pudru łyżeczka(...)mąki ziemniaczanej 15 g płatków migdałowych Krem 500 ml mleka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka 2- 3 łyżki cukru cukier waniliowy lub inny ulubiony aromat 250 g masła PRZYGOTOWANIE Ciasto Wszystkie składniki ciasta zagnieść, rozwałkować i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto posmarować dżemem porzeczkowym. Beza Z białek ubić sztywną piane, pod koniec

RAROSSA
Morze Czarne - ciasto czekoladowe pod bezą 779

patyczka.Po wyjęciu z piekarnika i wystudzeniu na kratce, ciasto przekroić na dwa blaty. Beza: 6 białek 250 g  cukru szczypta soli Białka ubić na sztywną pianę. Dalej miksując dodać szczyptę soli i stopniowo dodawać cukier. Gotową bezę przełożyć na foremkę o wymiarach 25x35 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Aby bez była krucha i sucha – czyli taka(...)dół) i piec bezę przez 5 minut2. Zmniejszyć temperaturę do 120 stopi i piec bezę przez kolejne 60 minut3. Wyłączyć piekarnik i pozostawić bezę w środku na ostatnie 60 minut (nie otwierać w tym czasie piekarnika).Bezę wyciągnąć z piekarnika i usunąć papier ze spodu. Powinna być w całości, ale jeśli pęknie, nic się nie stanie :) Krem czekoladowy

Trzeci talerz
Ciasto kokosowe z kremem mascarpone, truskawkami i galaretką 430

Ciasto kokosowe z kremem mascarpone, truskawkami i galaretką To ciasto ma jedną wielką wadę... można je jeść bez końca :)Uwielbiam ciasta z bitą śmietaną lub kremem, owocami i galaretką. Jednak ich przygotowanie czasami okazuje się dla mnie drogą przez mękę :) Tak było i tym razem. Dlaczego? Bo jak zwykle szybko, szybko (takie ze mnie niecierpliwe stworzenie) wylałam galaretkę

Kraina Tysiąca Smaków
Czekoladowe Ciasto z Avocado 140

wilgotne ciemne blaty z dodatkiem avocado, krem na bazie czekolady i avocado… Jednym słowem avocado rządzi, ale nie dominuje. Całość idealnie ze sobą współgra. Ciasto za kawałek którego daje się pokroić takie „kawiarniane”, takie, na którego widok już ślinka cieknie Bardzo Wam polecam Składniki: 1 duże obrane, bez pestki avokado (około 150g) 300 g cukru trzcinowego(...)masłem. Rozdzielamy ciasto pomiędzy dwiema formami, wygładzamy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 25 minut, sprawdzając patyczkiem czy ciasto jest upieczone, patyczek powinien być suchy. Ciasta odstawiamy do ostygnięcia. Krem: 85 g obranego, bez pestki avocado 85 g masła 200 g czekolady ciemnej 70% kakao 25 g kakao 125 ml niesłodzonego mleka sojowego

Made By Mom And Son