ciasto bez kremu - 1000 przepisów (strona:15/67)

Ciasto Cappuccino (bez pieczenia) 1704

ciasto dla wielbicieli delikatnego aromatu i głębokiego smaku cappuccino. Ciasto Cappuccino jest proste w wykonaniu i co najważniejsze nie trzeba włączać piekarnika, aby je przygotować. Połączenie śmietanowego, lekkiego kremu z delikatną masą budyniową z dodatkiem cappuccino to wyjątkowa kombinacja smaków, która z pewnością zasmakuję niejednemu amatorowi delikatnej kawy.Ciasto Cappuccino (bez pieczenia) - Składniki: Masa Budyniowa:1 l mleka2/3 szklanki cukrucukier(...)Śmietanowa:400 ml mocno schłodzonej kremówki 30%2 fixy do ubijania śmietany ok. 300-350 g herbatników (miękkich, jeden - 5 g)kakao do posypaniawiórki gorzkiej czekolady do posypania (opcjonalnie) Ciasto Cappuccino (bez pieczenia) - Sposób przygotowania:Masa Budyniowa:Do miski odlewamy ok. szklankę mleka i dodajemy budynie oraz mąkę ziemniaczaną - dokładnie mieszamy. Resztę mleka zagotowujemy wraz z cukrami, a następnie

Słodka Strona
Tarta cytrynowa - prosta i baaardzo smaczna 182

pałaszował ciasto twierdząc, że jest zbyt smaczne żeby sobie go odpuścić. No cóż nie ma róży bez kolców? Niestety zdjęcia ciasta nie są rewelacyjnej jakości. Pomijając fakt, że fotograf ze mnie cienki co mnie czasami złości bo nie potrafię oddać wyglądu ciasta ale nie posiadam również odpowiedniego sprzętu. Robienie zdjęć telefonem komórkowym nie jest najlepszym rozwiązaniem ale niestety(...)masła 3 żółtka beza: 4 białka 200 g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Wykonanie: Spód:  Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy zmielone migdały  oraz resztę składników. Wszystkie dokładnie zagniatam tak aby stworzyły jednolite ciasto. Gotowe wykładamy na okrągłą blaszkę nie zapominając o wyłożeniu ciasta również na ściankach tak aby nasz krem nie wypłynął podczas pieczenia. masa cytrynowa: Cytryny dokładnie

ciastkarnia na kruchym spodzie
Ciasto słodki Lion 370

Słodkie, oj bardzo słodkie i banalnie proste ciasto bez pieczenia z batonikami Lion. Wystarczy je odpowiednio wcześniej przygotować by cieszyć się jego rewelacyjnym smakiem. Przepis

VioletoweKucharzenie
Lemon curd, krem cytrynowy 303

jest mocno cytrynowy i bardzo smaczny. Można go wykorzystać do przekładania ciast, ciasteczek,  do różnych deserów cz też jako dodatek do lodów. Tym razem moje miejsce w kuchni zajęła starsza córka, a sos, który zrobiła  wykorzystała do przełożenia bezy. Przepis na bezę wkrótce.   Lemon curd, krem cytrynowy Czas przygotowania: 40  minut Składniki: 70 g drobnego cukru(...)gotująca się wodą i podgrzewamy nad parą wodną ciągle mieszając, aż rozpuści się cukier. Dodajemy sok cytrynowy i masło. Dalej mieszamy, aż krem zgęstnieje. Po przestudzeniu kremem możemy przekładać ciasta lub dodawać do deserów, lodów

Kulinarne przygody Gatity
Tort w kształcie motyla 224

czas miksując. Następnie dodajemy przesianą mąkę pszenną oraz ziemniaczaną i całość mieszamy delikatnie łyżką do całkowitego połączenia wszystkich składników. Tak przygotowane ciasto przelewamy do tortownicy o średnicy 26 cm, której dno wyłożone jest papierem do pieczenia (boki pozostają bez papieru). Biszkopt pieczemy w nagrzanym do 160C piekarniku przez 35 minut. Po upływie tego czasu, biszkopt wyciągamy z piekarnika(...)oraz sok z cytryny. Całość dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym ponczem zwilżamy blaty ciasta (ok. 5 łyżek ponczu na jeden blat).Spód tortu zwilżamy ponczem, następnie nakładamy warstwę dżemu i kremu. Nakładamy na to kolejny blat, również go zwilżamy i nakładamy dżem oraz krem. Ostatni blat pozostaje bez zwilżenia i dżemu. Całość lekko do siebie dociskamy, przekrawamy na środku

Emcia Pichci
Szarlotka wyśmienita z bezą 221

Jesień zdecydowanie królują u nas jabłeczniki i szarlotki:) Zaraz po jabłeczniku z budyniem najbardziej lubimy szarlotkę z dużą ilością kruchego ciasta i chrupiącej bezy na wierzchu

Z miłości do słodkości
Bajaderki 155

przykładowe, najlepiej jest dodawać wszystkie składniki "na oko", ponieważ każde ciasto inaczej pochłonie dodatki i będzie potrzebowało innych proporcji) ok. 500 g ciast/ciastek np: muffinek, babek piaskowych, drożdżowych, zakalców, resztek herbatników i biszkoptów, ciastek owsianych lub zbożowych itp. (bez dodatków typu żelatyna, krem, owoce, bita śmietana)  100 ml mleka 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru

Malinowo w kuchni
Ciasto biszkoptowe z kremem 399

pieczenia lub tłuszcz i bułka tarta krem: 1 budyń o smaku śmietankowym lub czekoladowym bez cukru 2 łyżki cukru 1 galaretka truskawkowa lub inna 400 ml mleka 2 łyżeczki gorzkiego kakao 2 - 3 łyżki gorącej wody polewa: 2 łyżki mleka 1 łyżka kakao 3/4 szklanki cukru 1/2 kostki masła lub margaryny ciasto wykonanie: Jajka z cukrem miksować do rozpuszczenia(...)pieczenia (ciasto ma być bez grudek mąki). Pod koniec miksowania dodać ocet, olej i aromat. Do wyłożonej papierem lub wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy wlać ciasto i piec w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku 35 - 40 minut (do suchego patyczka). Upieczone ciasto wystudzić i przekroić na pół. Gęstniejący krem wyłożyć na jedną część, drugą przykryć

Kuchcik gotuje
Szarlotka z budyniem 360

SKŁADNIKI: ciasto:2 szklanki mąki,1/2 szklanki cukru,3 żółtka,125 g masła,1 łyżeczka proszku do pieczenia.krem:1 litr mleka,3 budynie waniliowe bez cukru

Aga w kuchni
Truskawkowy dacquiase - jak pięknie jest!!! 171

pewno. Natomiast od dawna miałam zaplanowane ciasto urodzinowe dla Męża, co roku był to tort z truskawkami, najczęściej jakaś odmiana biszkoptu z bitą śmietaną i wielką ilością truskawek. Jednak tym razem wspólnie podjęliśmy  decyzję, że pora na coś bezowo-truskawkowego. Proponuję więc i wam cudowną bezę orzechową w dacqoise orzechowym z kremem i truskawkami. Ta była preludium do urodzin(...)krem w całości rozkładam na bezie. Układam umyte, osączone truskawki, mogą być pokrojone. Lekko wciskam je w krem. Przykrywam bezą z orzechami, ostrożnie dociskam i wkładam całość do lodówki na przynajmniej 2 godziny. Przed podaniem posypuję cukrem pudrem i ozdabiam truskawkami. Ciasto jest przepyszne, naprawdę same epitety w stylu niebiańskie, rajskie i tym podobne cisną się na usta, kiedy

I tu będę miała takie te
TORT BEZOWY Z KREMEM CYTRYNOWYM 305

Najsłodsze są powroty, dlatego witam Was ponownie pysznym, obłędnie słodkim tortem bezowym przełożonym dla równowagi delikatnym cytrynowym kremem z mascarpone, kremówki i domowego lemon curd. Chrupiąca

Słodko-Słony Świat Ilony
Orzechowe szaleństwo 669

pieczemy przez ok 20 minut. Tą czynność wykonujemy z drugą częścią ciasta.3. Krem Do miski wlewamy śmietanę (schłodzoną) i wsypujemy cukier. Miksujemy do uzyskania konsystencji bitej śmietany. 4. Reszta: Na blaszkę (tylko już bez foli aluminiowej) kładziemy jedną warstwę ciasta kruchego. Wykładamy całą bita śmietanę i wygładzamy. Kładziemy na to drugą warstwę ciasta. wylewamy masę kajmakową

Gotuj Z Muzyką
Spóźniona walentynka 204

zupełnie nieuzasadnione. Ciasto bowiem wyszło perfekcyjne - ciężkie, mokre, nikt by nie zgadł, że nie ma w nim ani grama czekolady, bo smakuje bardzo browniowato. Pycha! Przygotowałam prosty, waniliowy krem z kremówki i serka kremowego, a całość dodatkowo przełożyłam lekko kwaskowym dżemem truskawkowym, którego słoiczek znalazłam w szufladzie pełnej smakowitości i niespodzianek. Wyszło oszałamiająco! Ciężkie ciasto, delikatny krem, przełamane owocowym dżemem(...)minut.Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i waniliowym. Dodać serek, dokładnie wymieszać.Ciasto wyjąć z foremek. Na talerzu ułożyć jeden placek wierzch posmarować powidłami, na to wyłożyć warstwę kremu. Przykryć drugim plackiem, lekko docisnąć. Wierzch i boki obłożyć resztą kremu, wierzch posypać kakao.Przechowywać w lodówce.Smacznego!Swoją drogą jest mi trochę smutno

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Karpatka 221

musiałam je dodać;):) Delikatne ptysiowe ciasto przełożone kremem maślano - waniliowym... Mama zawsze musiała piec od razu dwie blaszki, bo ciasto jest tak "lekkie", że gdy przysiadła się cała rodzina od razu znikała jedna blaszka ciasta;) Ja piekę zawsze z pojedynczej porcji, według przepisu mojej mamy, i rzeczywiście ciasto znika w przerażającym tempie... Ciasto parzone:szklanka wody,szklanka mąki pszennej(...)Wodę, margarynę oraz szczyptę soli zagotować. Cały czas mieszając wsypać przesianą mąkę. Bardzo dokładnie wymieszać i odstawić, by przestygło.  Gdy ciasto całkowicie ostygnie wbijać kolejno po jednym jajku, całość dokładnie utrzeć, by powstało gładkie ciasto bez żadnych grudek.  Podzielić na 2 części.  Wylepić dwie przygotowane formy o wym. 25x36cm.  Każdy placek piec

Z miłości do słodkości
Karpatka. Kusząca dama z białą czekoladą. 211

kolejno 4 jaja, po każdym należy dobrze zmiksować ciasto. Dzielimy na 2 części i każda z nich rozsmarowujemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (silikonu nie trzeba wykładać papierem, tak samo maty teflonowej). Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 25 minut.  Krem: 500 g mleka 2 budynie śmietankowe bez cukru 5 kostek białej czekolady pół szklanki cukru(...)gotującego się mleka wlewamy miksturę mleka i proszku budyniowego. (Gotujemy jak zwykły budyń, ale bez cukru) Odstawiamy do ostygnięcia.  Miękkie masło ucieramy z cukrem na puch, po czym dodajemy po łyżce zimnego kremu i dokładnie miksujemy. Masę przekładamy na zimny blat ciasta i przykrywamy drugim zimnym blatem. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Całość można oprószyć cukrem pudrem

MamaOskarka