ciastka - 17601 przepisów (strona:684/1174)

Krakersy 240

zostawiłam w misce, przykryłam ściereczką i odstawiłam na pół godziny, aby odpoczęło. Ciasto wyłożyłam na blat obsypany mąką i rozwałkowałam na grubość ok. 3 mm. Krakersy wycinałam foremką do ciastek, każdego krakersa nakłuwałam w kilku miejscach widelcem i układałam na kratce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka posmarowałam masłem i obsypałam wybranymi przyprawami. Piekłam 7-10 minut (do zarumienienia

Kulinarny Pamiętnik
Ciastka maslane, cytrynowo-cynamonowe czyli poWeekendowe Lakocie odc.86 168

razem miało ono na imię Ciasteczka maślane...  Są fenomenalnie kruche i delikatne a na dodatek przepyszne.  Ociupinkę cynamonowe, z nutką orzeźwiającej cytryny... Przepis z bloga Addio Pomidory . Ciastka maslane, cytrynowo-cynamonowe 300 g mąki tortowej, przesianej 200 g masła, posiekanego 90 g cukru pudru 1 żółtko szczypta soli 1 łyżka soku z cytryny skórka otarta z całej

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ciasto 3 bit 354

dzielimy na 3 części Biszkopt przekrawamy na pół smarujemy połową masy kajmakowej, przykrywamy herbatnikami, które nasączmy wódką wymieszaną z sokiem z cytryny.Ciastka przykrywamy masą śmietanową, układamy następną warstwę z ciastek nasączamy ponczem smarujemy pozostałym kajmakiem, wykładamy następną warstwę śmietanową, przykrywamy biszkoptem smarujemy pozostałą masą śmietanową. Posypujemy posiekanymi orzechami. Smacznego

kgwjanczewo
Ciasteczka pomarańczowo - czekoladowe 76

formujemy 2 wałki,które zawijamy osobno w folię aluminiową i delikatnie spłaczamy. Wkłądamy ciasto na godzinę do zamrażarki.Po upływie tego czasu kroimy je na plastry grubości 1 cm. Ciastka pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 15 minut. Uwaga!!! Opcjonalnie możemy dodać Contreu (likier pomarańczowy-wersja dla dorosłych) lub ekstrakt waniliowy (najlepiej własnej produkcji) Smacznego! Przepis pochodzi ze strony

Wielki apetyt
Tort na piracką imprezę 116

śmietanowy-kanapkowy o smaku naturalnym Krem zewnętrzny 250g masła 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki mleka 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego (przepis znajdziesz tu ) Do przełożenia: Kajmak Do dekoracji: pokruszone ciastka pełnoziarniste draże kokosowe żelki krokodylki Gusto masa cukrowa ( w białym kolorze) złoty barwnik kakao odrobina wódki złote kuleczki (Dr Oetker) piping żel niebieski barwnik w żelu figurki ekipy

Wielki apetyt
Dziecko potrafi 110

Potrzebna byłam tylko do upieczenia tego, co przygotowała Wera. Zrobienie babeczek Gellwe było niezwykle proste i przyjemne a do tego ten różowy kolor. W opakowaniu poza mieszanką do przygotowania ciastka i kremu znalazły się również perełki do degustacji. I co jest bardzo ważne dla mojego szkraba.....w kartoniku ukryła się niespodzianka-> naklejki z księżniczkami, które każdej 5 latce

Wielki apetyt
Potwory i spółka - deser 103

puszysta masę, dodajemy stopniowo jajka, ekstrakt, mąkę z proszkiem i mleko- dokładnie miksujemy.  3/4 ciasta barwimy na niebieski kolor, 1/4 na fioletowy i mieszamy jak na zdjęciu poniżej. Ciastka pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni). Następnie studzimy babeczki i wyjmujemy je ze słoików łyżeczką. Kruszymy ciasto i z powrotem przekładamy do słoiczków, w których będziemy serwować

Wielki apetyt
Sernik piernikowy 127

jaja 1/2 szklanki miodu wielokwiatowego skórka pomarańczowa kandyzowana 1 łyżka przyprawy do piernika   3 łyżki mąki ziemniaczanej 10 pierniczków nadziewanych masło ( do wysmarowania formy) Sposób przygotowania: Ciastka pokruszyć  i wymieszać z miękkim (lub rozpuszczonym) masłem. Dodać przypry do piernika i  zagnieść jednolite ciasto. Wykleić nim dno tortownicy. i wstawić do lodówki na 40 minut. Wszystkie

Wielki apetyt
Tarta piankowa 89

ciasteczek pełnoziarnistych 100 g masła 2 czubate łyżki posiekanych orzeszków 150 g pianek Marshmallow Party 1/2 szklanki mleka 1 1/2 szklanki śmietany 30% różowy barwnik spożywczy Sposób przygotowania: Ciastka kruszymy i łączymy z masłem i orzechami. Wyklejamy nim formę do tarty i schładzamy przez 30 minut. Pianki rozpuszczamy z mlekiem w kąpieli wodnej- studzimy. Śmietanę ubijamy i dodajemy

Wielki apetyt
Zając Wielkanocny 130

miękkiego masła 90 g cukru pudru barwniki spożywcze  dodatkowo: wiórki kokosowe (ok. 200 g) 1 raffaello masa cukrowa z tego przepisu ( tu ) różowy barwnik motylki cukrowe ciastka kakaowe   Sposób przygotowania: Do startej marchewki dodajemy wiórki kokosowe, drobno pokrojonego ananasa, posiekane migdały. W drugim naczyniu mieszamy mąkę, sodę, proszek, przyprawę piernikową i cynamon. W kolejnym naczyniu ubijamy

Wielki apetyt
Sernik z Konfiturą 114

prosty i szybki w przygotowaniu. Na klasycznym cisteczkowym spodzie, z kleksami konfitury, która nadaje całości barw, jak i przełamuje smak klasycznego sernika. Bardzo polecam. Składniki na spód: 250 g ciastek owsianych 100 g masła Ciasta kruszymy w blenderze, zostawiając gdzieniegdzie większe kawałki. Masło rozpuszczamy, wlewamy je do ciasteczek i mieszamy. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia

Made By Mom And Son
3-składnikowe ciasteczka Nutella 245

dłoni. Połóż je na blaszce. Na środek każdego ciasteczka wyłóż kulkę schłodzonej Nutelli. Formuj kolejne kulki z ciasta, rozgniataj je w dłoni tak, jak poprzednio i przykrywaj ciastka z nadzieniem, sklejając brzegi 2 warstw.  Piecz 6-8 minut. Podawaj gorące, z wylewającą się ze środka Nutellą.  Smacznego,  Paulina MOGĄ CI SIĘ SPODOBAĆ

Gotowanie to kochanie
Pralinki orzechowe 185

ktoś nie zdążył jeszcze wyjeść łyżeczką :) Za nadzienie do pralinek może posłużyć czekoladowy ganache, ja zdecydowałam się jednak zrobić je tak jak robi się cake pops czyli lizaki z ciastka (można je zobaczyć np. tutaj ). Wykorzystałam kilka czekoladowo-waniliowych babeczek, które zostały mi z poprzedniego dnia. Składniki: dowolne babeczki masło orzechowe polowa czekoladowa (lub orzechowa) orzechy laskowe ciemna czekolada

Ciastkozercy