szybko ciasto, wyciągnęłam wałek i niedużą foremkę, i do roboty! Po 30 minutach moje pyszne ciasteczka były upieczone i przydadzą się wieczorem bo mają wpaść znajomi. Jesteście ciekawi jakie ciastka upiekłam tym razem? Przepis już czeka na Was pod zdjęciem. Żeby ciasteczka miały z wierzchu ładną fakturę można potraktować je tłuczkiem do mięsa - zobacz jak ładnie będą wyglądać. ROZWIŃ
Smaczna Pyzasuche składniki. Do utartego masła dodajemy jajko oraz stopniowo suche składniki, cały czas mieszając. Przygotowane ciasto formujemy w kulki, spłaszczamy je i na każde ciasteczko nakładamy po kilka lentilek. Ciastka pieczemy w 180 C przez około 10 minut
Zainspirowana w kuchnizrobić, by wywołać uśmiech na twarzach waszego dziecka? Upieczcie mu ciasteczkowego potwora! Smak ciastka dowolny. Możecie skorzystać z następujących opcji: babeczka waniliowa babeczka czekoladowa Do cupcakesa waniliowego lub czekoladowego polecam krem waniliowy. Krem: 185 g masła 185 g cukru pudru 250 g serka Delfiko Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej zmiksować. Ozdoby: wiórki kokosowe niebieski barwnik czekoladowe kropelki
Humanistka w kuchnitrwa on dla mnie cały rok- ale tego dnia to już szczególnie daje moim synom ,, fory" jeśli chodzi o słodycze i dobrą, szaloną zabawę ;) Podaję Wam przepis na pyszne3 ciastka na patyczkach, na pewno zasmakują Waszym pociechom Składniki: 500 g suchego ciasta no babka, biszkopt 150 g serka mascarpone 90 g nutelli kolorowe posypki lub cukiereczki polewa czekoladowa
Z Majeczką w kuchnicukrem waniliowym. Ciasteczka kruszymy na małe kawałki. Truskawki kroimy na plasterki. W pucharkach lub szklankach układamy warstwy deseru : 2 łyżki mascarpone, połowa ciasteczek i truskawek, łyżka mascarpone, pozostałe ciastka i truskawki. Całość ozdabiamy listkami mięty i schładzamy przez godzinę w lodówce. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjezagłosowałabym na Daenerys Targaryen i jej smoki (równie realne, jak obietnice kandydatów na prezydenta), ale niestety nie było takiej opcji na kartach wyborczych ;) Być może, gdyby kandydaci częstowali cytrynowymi ciastkami, mogłabym jakoś bardziej ich polubić :) Czytaj dalej
Kraina Tysiąca Smakówrogaliki . Lub posmarować nią drożdżówkę i zapiec . Albo udekorować migdałowe włoskie ciasteczka . Ewentualnie dodać do szarlotty . Możemy płatków dodać do kremu, który uświetni ptysie albo czekoladowe ciasto . Podnieść kruche ciastka lub skandynawskie bułeczki na następny poziom smaku, dodając do nich płatki. Albo zrobić własną wodę różaną, która zaromatyzuje magdalenki . Możemy je wypić w lemoniadzie , smuszi czy nalewce . Mogą być
les mirabellesChrupiące, słodkie i aromatyczne ciasta z płatków owsianych i orzechów. Szybkie do przygotowania, bez pieczenia. Z podanej porcji wychodzi około 15 ciastek. 2 szklanki płatków owsianych 1/3 szklanki orzechów włoskich 1/4 szklanki cukru 2 łyżki miodu 7 łyżek wody 1 łyżeczka aromatu waniliowego 10 g kawy zbożowej 4 łyżki masła Orzechy drobno posiekać. Wymieszać z pozostałymi składnikami i podgrzewać
Bulliowitamin, smaki idealnie się ze sobą komponują. Polecam spróbować. Można dosładzać do smaku cukrem, stewią, ksylitolem lub gęstym sokiem czy nektarem. Do koktajlu może upieczecie ciastka na patyku
Takie tam pichceniemarchewką autorka: aga34 | blog: All roads lead to kitchen Placki z cukinii i marchewki z pomidorami i fetą autorka: matra | blog: Nie umiem gotować! Marchewka glazurowana autorka: wypiekanki | blog: Ciastka i nie tylko ... Sok marchewkowy i pyszny obiad autorka: Ala Z | blog: Healthy food and other things zapiekanka marchewkowo- batatowa z czarną fasolką autorka: nataliapaalac | blog: healthy dreams wegńskie
Weekendy w domu i ogrodziepyszne i mega uzależniające ciasto. Banoffee pie jest to angielski deser z bananów, śmietany i toffi z gotowanego mleka skondensowanego (lub dulce de leche) na bazie ciasta z pokruszonych ciastek i masła. Jego nazwa to połączenie słów "banan" i "toffi". Jeżeli lubicie takie składniki to koniecznie musicie je zrobić. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietniktwarogu, 1/2 szklanki cukru lub ksylitolu, 4 jaja, skórka otarta z pomarańczy, sok z ½ cytryny, nasiona z 1 laski wanilii lub 2 łyżeczki ekstraktu wanilii. Spód: 100 g kruchych ciastek, ½ szklanki mielonych migdałów, 3 łyżki masła migdałowego, 4 łyżki masła. Do przybrania: cukier puder, truskawki, kwiaty lawendy. Przygotowanie: Składniki spodu zmiksować w blenderze. Masę wyłożyć na dno formy, wyrównać
SzczyptaSmaQżywo! :) Podczas czekania na wyniki lotto proponuję zrobić opolskie ciasteczka ze skwarek zwane inaczej szpyrkami. Charakteryzują się słodkim smakiem z lekko wyczuwalnymi skwarkami. W 2007 roku ciastka te, zostały wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych. Przepis na szpyrki Składniki: 300 g mąki pszennej 100 g cukru 100 g skwarek 2 jajka ¼ łyżeczki cynamonu szczypta soli Słoninę kroimy
Bon Appetit Małgorzatyczemu nie pozwolić sobie na małe szaleństwo? Cukier różany oczarował mnie od pierwszego wejrzenia. Kolor jaki można uzyskać jest przepiękną ozdobą, przede wszystkim moi drodzy. Można nim posypać ciastka, ciasta, naleśniki, placuszki i wszystko będzie wyglądało jak z bajki :) Mój cukier wyszedł mocno różany, wręcz mokry. Zawsze proporcje można ustalić wg własnych potrzeb oczywiście :) Potrzebujemy: Litrowy słoik płatków dzikiej
MamaOskarkaproszkiem przesiać do miski, dodać miękkie masło i zmiksować- powstanie konsystencja bułki tartej. Dodać banana, cukier i sól. Ponownie zmiksować- ciasto będzie bardzo gęste. Dołożyć daktyle, wymieszać łyżką. Ciastka wykładać na blachę wyłożoną pergaminem w odstępach co najmniej 5 cm. Piec w temp. 180 C około 15 minut- będą gotowe gdy boki się przyrumienią. Po wyjęciu z piekarnika pozostawić
greenscarf