Dzisiaj zaplanowałem zupełnie coś innego, ale okazało się, że zdjęcia ciasta ze śliwkami i kruszonką gdzieś przepadły!! Po prostu nie ma, znikły, zapadły się pod ziemię
PaleoLifestrony Uwaga Babcia gotuje Przepis wyróżnia się tym,że do przygotowania ciasta używamy gotowanych żółtek. Ciasteczka piecze się łatwo i przyjemnie. Ja ciasto wałkowałam cieniej tak by robić ciastka przekładane. Są na prawdę godne polecenia,dawno nie jadłam tak pysznych ciasteczek SKŁADNIKI 150g mąki pszennej tortowej 100g mąki ziemniaczanej 60 g cukru pudru 150g masła 3 ugotowane zóltka
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuteż profesjonalistów. Mowa o Sukkertoppen , czyli Cukrowym szczycie . Dwie pary cukierników co tydzień dostają dwa zadania; wygrani przechodzą dalej. Pierwsze z nich to dwa razy po trzydzieści jednoosobowych ciastek; wygląd i składniki są dowolne, zawsze jednak jest jakiś składnik główny, na przykład rabarbar czy truskawki. Drugie zadanie to ciasto dla trzydziestu osób, gdzie narzucony jest temat i jeden
Pożeraczka, czyli raz adobrzePetit Beurre Blacky od Cukry Nyskie 70g masła Dodatkowo u mnie: 1 galaretka o smaku owoców leśnych 200g jagód Przygotowanie: Przygotować tortownicę u mnie 26cm, wyłożyć folią spożywczą. Ciastka pokruszyć na drobno połączyć z rozpuszczonym masłem, wyłożyć na dno tortownicy i lekko docisnąć. Odstawić do lodówki. Z dwóch szklanek mleka odlać pół szklanki w tym zamoczyć żelatynę. 1i1/2
W garach u Gosidodatkiem. Ciasto jest bez pieczenia, co jest bez wątpienia dużym plusem podczas letnich, gorących dni. SKŁADNIKI: spód: - 5 pełnych łyżek masła orzechowego - ok. 100 gram biszkoptów lub innych suchych ciastek (mogą być np. herbatniki) - 2 garście orzeszków ziemnych (użyłam z dodatkiem papryki, mogą być także solone lub naturalne) masa: - 1 serek biały naturalny 125 gram - 1 galaretka truskawkowa dodatkowo
WielopokoleniowoWcześniej wyszedł mi niechcący pyszny deser. Do pieczenia ciastek zrobiłam za dużo masy makowej i z reszty powstała baklava w wersji polskiej. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieminut w zamrażarce) Schłodzony tort wyjmijcie delikatnie z tortownicy. Wyrównajcie boki i oblejcie czekoladową polewą. Ozdóbcie według uznania. Użyłam owoców sezonowych, ale równie dobrze możecie użyć czekoladowych batoników, czy ciastek. Powodzenia
Piekarz-Kucharz-Garkotłuktortownicy jagody ,wiśnie brzoskwinie... Wykonanie Galaretki jagodowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody(smak galaretki taki jak owoce). Trzecia galaretkę rozpuścić w 1 ¼ gorącej wody. Dno tortownicy wyłożyć ciastkami -u mnie pokruszone herbatniki. Posypać dno herbatnikowe ,owocami-jagodami . Ubić śmietankę i gdy już jest sztywna ,dodać tężejącą galaretkę jagodową.(dokładnie połączyć mikserem). Gotową masę śmietanowo - galaretkową wylać
w mojej kuchnizabrać ze sobą wszędzie swoje ulubione ciasto? Jest na to sposób... brownie w postaci ciasteczek! Pyszne, słodkie, mocno czekoladowe... Składniki na 15 ciastek: 150g gorzkiej czekolady 60g oleju kokosowego 60g migdałów 50g mąki (np. z amarantusa) 1 łyżka kakao 2 jajka 100g ksylitolu Przygotowanie: Olej kokosowy rozpuszczamy z gorzką czekoladą. Studzimy. Jajka ubijamy z ksylitolem. Dodajemy czekoladę
Czarnawisienkapodważając szpatułką, zdejmujemy ciasteczka z blachy. Układamy je na płaskiej powierzchni wierzchnią stroną do dołu i od razu składamy na pół (to ważne by zrobić to od razu, póki ciastka są gorące, wówczas nie pękną nam przy składaniu). Gdy wszystkie ciasteczka nieco nam już przestygną rozpoczynamy przygotowanie kremu. Ubijamy w tym celu kremówkę wraz z cukrem pudrem oraz serkiem
Smaki Na TalerzuWykonanie sernika na prawdziwym, domowym biszkopcie jest dużo bardziej czaso- i pracochłonne niż na spodzie z biszkopcików czy kruchych ciastek. Ale uzyskany smak jest wspaniałą nagrodą za trudy. Ciasto w wykonaniu jest proste i nie powinno sprawić trudności nawet największym laikom kuchennym. W przedstawionym przepisie zrobiłam biszkopt bezglutenowy. Z owoców wykorzystałam truskawki i mrożone maliny
Ze smakiem bez glutenuMamy piąteczek to oczywiście wspólne wypiekanie i gotowanie u Małgosi.Dzisiaj zapraszam na przepyszne ciasteczka z czekoladą i kawą, obtaczane w cukrze pudrze i pieczone. Dzięki temu na ciastkach tworzy się ażurek. Przepis dodaję do akcji Błyskawiczny Piątek. Zapraszam do wypróbowania :) 200 g czekolady Milka 4 łyżki masła 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy
Sama słodycz i szczypta chiliosobnym naczyniu mieszamy mąkę, płatki, proszek do pieczenia, wymieszane suche składniki wsypujemy do upartego masła. Ręką wyrabiamy ciasto, formujemy ciasteczka i wykladamy na blaszkę z papierem do pieczenia. Ciastka wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 C z termoobiegiem, pieczemy ok. 14min (tyle to trwa u mnie, wszystko zależy od piekarnika. Muszą się zarumienić
Mamuśka wraca do formykształcie kwiatków (zdjęcie poniżej) Drugie miejsce: Zestaw trzech foremek do lodowych kanapek (zdjęcie poniżej) Trzecie miejsce: Zestaw plastikowych tylek rosyjskich do dekoracji + foremka do ciastek (zdjęcie poniżej) 8 . Zastrzegam sobie, jako organizator konkursu, prawo do zmiany Regulaminu, pod warunkiem, że nie naruszy to już nabytych praw uczestników Konkursu. 9 .Konkurs
Słodki Pomysł