ciastka - 17101 przepisów (strona:583/1141)

Pierniczki kukurydziano-ryżowe 172

masłem,dodać jajko,miód i przyprawę. Zagnieść ciasto,owinąć je folią spożywczą i włożyć do lodówki przynajmniej na godzinę.  Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 5 mm,foremką wycinać ciastka. Piec ok. 15 minut w temp. 180* C.  Upieczone pierniczki ostrożnie ściągać z blaszki,ponieważ są bardzo delikatne i kruche. Po wystudzeniu przechowywać w metalowej puszce

Kolorowa kuchnia Elki
Popękane ciasteczka piernikowe 395

nagrzanego na 180 stopni piekarnika. Piec przez ok. 10-12 minut.  Studzić na kratce. Smacznego! :) * aby zachowały swoją miękką strukturę należy przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniczku na ciastka (moje leżakowały w metalowym pojemniku wyłożonym papierem do pieczenia). ** polecam robić niewielkie kulki, takie mniej więcej wielkości orzecha włoskiego, bo ciasteczka rosną bardzo spore- stąd też należy zachować wskazaną odległość

Kraina Miodem Płynąca
Chrupiące, cynamonowe i złociste medaliony żytnie! Obalamy śniadaniowe wymówki z Lubellą! 123

świetny pomysł na takie śniadania " w biegu". Przepyszne i zdrowe , pełne energii śniadanie, które możesz zabrać zawsze ze sobą , mało tego możesz je przygotować, schować do puszki metalowej na ciastka w kuchni i zawsze mieć pod ręką, kiedy sytuacja będzie tego wymagała. Ma ono bardzo wygodną formę do konsumpcji, możesz je spożyć w drodze do pracy maszerując chodnikiem, możesz

SMYKWKUCHNI
#2 Malezja: i jej słodkości 120

wiele. Reaserch zrobiony przed wyjazdem nie wystarczył jednak, by uspokoić moje kubki smakowe. A te oszalały na widok straganów obsypanych kolorowymi sklejkami z ryżu, różnobarwnymi naleśniczkami, rollsami i ciastkami. Do tego tak zwane „mammaki”- uliczne budki i przybudówki  prezentujące szeroki wybór dań, oczywiście bez angielskiego menu..skąd ja miałam wiedzieć co to do cholery jest nasi lemak

Gawron w rosole
Kakaowo-orzechowe ciasteczka z ciecierzycy 168

przy pomocy łyżki małe porcje ciasta i wyrównujemy widelcem. Pieczemy w tem. 180 stopni przez ok. 20 min. Uwaga! Lubią się przypalać więc miejcie piekarnik na oku. Upieczone już ciastka, po wystudzeniu są chrupiące z wierzchu i mokre w środku, jeśli chcecie je przechować na później, nie używajcie zamykanego pojemnika bo utracicie tę chrupkość.  Smacznego! Ciecierzyca jest cudownym

Gawron w rosole
Czekoladowo śmietankowe ciasto 167

Każdy kto spróbuje tego ciastka jest nim zachwycony. Warstwa jasna jest bardzo lekka i ma lekko słodki smak, natomiast warstwa czekoladowa jest mega czekoladowa. Polecam! ;) Składniki: 500 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 150 g czekolady gorzkiej 65 g cukru pudru 3 łyżki mleka ok 250 - 300 g herbatników Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier

Gotuj z Agnes
Kalendarz adwentowy 166

Mapa skarbów+ Odnajdźcie czekoladowy kalendarz adwentowy!  2. Pokolorujcie obrazek świąteczny ( szopka, mikołaj )  3. Przygotujcie i zanieście smakołyk dla ptaków  4. Ulepcie z modeliny ozdoby na choinkę: Ciastka, gwiazdę betlejemską, bałwanka, pingwinka  5. Napiszcie listy do Mikołaja!  6. Mapa skarbów + Połączcie kropki i pokolorujcie obrazek  7. Mapa skarbów + Zróbcie z naklejek obrazek świąteczny

Atlas Smaków
Krótki przewodnik po najpopularniejszych mąkach paleo 132

właściwościach do mąki pszennej. Można ją używać do zagęszczania sosów, zup, (jest bez smaku). W wypiekach ładnie “wiąże”. Sprawdza się też dobrze do pieczenia chleba, muffinek, brownies i innych ciastek, wszędzie tam gdzie zależy nam, aby gotowy produkt nie był zbyt kruchy. Dobrze nadaje się jako panierka do mięs. Uwaga dla osób będących na low-carb paleo, ta mąka

PaleoLife
Kokosanki - pycha 261

soli cukier wanilinowy 100 g gorzkiej czekolady Sposób przygotowania : Jaja zmiksować z cukrem, cukrem wanilinowym i sola na krem. Wsypać wiórki kokosowe i wymieszać. Za pomoca dwóch lyzek formować ciastka. Piec w temp. 170 C na zloty kolor. Polac rozpuszczona czekolada w kapieli wodnej . Smacznego

Słodkości i nie tylko
Drożdżowe racuchy z jabłkami i nadzieniem brzoskwiniowym 121

nadzienie brzoskwiniowe i podaję. Zachęcam do zakupu produktów   ZENTIS .  W ofercie sklepu znajdziecie cały szereg przeróżnych nadzień, owoców w żelu oraz produktów niezbędnych do przygotowania domowych ciast, ciastek i deserów

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kokoski 129

ciastka zawsze kojarzą mi się ze Świętami Bożego Narodzenia i dlatego nie mogło ich zabraknąć również w tym roku. Składniki: • 1 jajko • 3 żółtka • 1 szklanka cukru • 3 łyżki miodu • 100 g masła • 3 szklanki mąki • 1 szklanka mleka • 2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa • 1,5 szklanki cukru • 1/3 szklanki mleka • 300 g masła

To co kocham
Orzechowe gwiazdki 86

pudrem na gładki lukier. • Ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm. • Wykrawać z ciasta gwiazdki. • Każdą gwiazdkę posmarować lukrem, najlepiej pędzelkiem. • Obficie posypać posiekanymi orzechami włoskimi. • Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. • Piekarnik nagrzać do 200 st.C i piec ciasteczka przez 10 minut. • Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem

To co kocham
Sernik z czekoladą Piegusek 91

Uwielbiam serniki! Dlatego na pewno zabraknie ich w mojej Książce kucharskiej. Ten jest bardzo prosty – szybki spód z gotowych ciastek owsianych z czekoladą i kropelki czekolady zatopione w serze. Składniki: • 1 kg mielonego białego sera – używam Piątnicy • 5 jajek • 1 budyń waniliowy • 1 cukier waniliowy • 1 szklanka cukru • 200 g drobnych

To co kocham

Proponowane wyszukiwania