ciastka - 17601 przepisów (strona:578/1174)

Kokosowe chmurki 85

blaszki, bo jest to deser nietypowy. Kokosowe chmurki, to takie niby ciasto, którego się nie kroi. Oczywiście możesz to zrobić. Możesz wyciąć z niego dowolne kształty np. foremką do ciastek. Jednak zacznij tak jak ja.. polecam :-) Tę kokosową rozkosz rwij po kawałku... rwij aż zjesz całą blaszkę. Jest delikatna, słodka, kokosowa, rozpływająca się w ustach

AniaGotuje.pl
Maślano serowe ciasteczka z marmoladą 198

Absolutny numer jeden wśród ciastek maślanych z serem. Są pyszne! Nie wiem co napisać, byś się skusił/a na ich upieczenie.. Zachwycają zarówno smakiem jak i prostotą w wykonaniu.. Do dzieła

AniaGotuje.pl
Ciasteczka kokosowe z mąki amarantusowej 183

mąki z nasion amarantusa, z wiórkami kokosowymi. Wyglądają jak mini bochenki chleba a smakują tak pysznie, że można zjeść całą blaszkę.. Czas przygotowywania:  10 minut Czas formowania ciastek: 20 minut Czas pieczenia: 20 minut

AniaGotuje.pl
Ciasteczka amarantuski kakaowe 210

Szybko, bardzo prosto i pysznie :-) Ciasteczka bez mąki, za to z amarantusa preparowanego z dodatkiem kakao i syropu klonowego. Czas przygotowywania:  5 minut Czas formowania ciastek: 15 minut Czas pieczenia: 20 minut Ilość ciasteczek:  około 20-22 sztuk średnicy 5 cm Składniki: • 2 jajka • 100 g amarantusa preparowanego (ekspandowanego) • 2 łyżki kakao

AniaGotuje.pl
Pierogi z serem - krok po kroku 143

farsz: • 500 g twarogi mielonego • nasiona z laski wanilii lub łyżka esencji waniliowej • 2 łyżki cukru pudru • owoce i jogurt naturalny Pomoce: drewniana stolnica, wałek, okrągła wykrawaczka do ciastek, bawełniana ściereczka, olej, duży garnek, cedzak z sitkiem

AniaGotuje.pl
Domowy lukier malinowy 95

Wygląda bosko, ma idealną konsystencję, cudownie pachnie i smakuje :-) Lukier malinowy do zdobienia i słodzenia wypieków takich jak: ciastka, pączki, słodkie bułeczki i lizaki z ciasta! Czas przygotowywania:  15 minut Ilość porcji:  około 70 g gęstego lukru

AniaGotuje.pl
Kruche ciastka migdałowe 86

prostych przepisach najważniejsze są proporcje i idealnie dobrane składniki. Przygotowałam dla Was przepis na wyborne ciastka o smaku migdałów i daktyli. - idealne kruche i maślane - pyszne i proste i aromatyczne Czas przygotowywania:  około 5 minut Chłodzenie: minimum 1 h Pieczenie: około 4 x 15 minut Ilość ciasteczek:  około 40 sztuk średnicy 4-5 cm Składniki

AniaGotuje.pl
Błyskawiczne ciastka migdałowe 252

Ciastka z kilku składników, które zrobisz w kilka minut. Jeśli lubisz smak migdałów.. zapraszam do pieczenia :-) - bez mleka - bez mąki pszennej Czas przygotowywania:  około 10 minut Pieczenie:  25 minut Ilość ciasteczek:  około 30 sztuk średnicy do 3 cm Składniki: •  100 g mąki migdałowej (mielone migdały) • 1 jajko • 2 łyżki cukru

AniaGotuje.pl
Ciastka półkruche witrażyki 74

Piękne bardzo proste ciastka na każdą okazję :-) - półkruche i maślane - pyszne i proste i ciekawe Czas przygotowywania:  około 5 minut Chłodzenie:   1 h Pieczenie: około 4 x 15 minut Ilość ciasteczek:  około 50 sztuk średnicy 4-6 cm Składniki: •  1,5 szklanki mąki pszennej tortowej • 1 łyżka mąki ziemniaczanej

AniaGotuje.pl
Prosty deser czekoladowy 126

składniki - bez pieczenia - super prosty i piękny Czas przygotowywania:  10 minut Ilość porcji: 4 Składniki: • pół porcji z przepisu na krem ganache • 6-10 dowolnych ciastek maślanych • 400 g truskawek

AniaGotuje.pl
Śmietankowy sernik z jeżynami 101

Prosty przepis na sernik pieczony z sera mascarpone oraz naturalnych serków homogenizowanych.  - spód z ciastek Oreo - z dodatkiem jeżyn - maślany i bardzo śmietankowy - pieczony bez kąpieli wodnej Jeśli lubisz eksperymentować w kuchni polecam Ci również  sernik kawowy bez spodu ,  sernik krówkowy z ricotty,  cudowny sernik pieczony z jogurtów grackich oraz  sernik z koziego sera

AniaGotuje.pl
CIASTO Z PIANKĄ CZEKOLADOWĄ BEZ PIECZENIA 173

następnie z powrotem do garnka. Cały czas mieszamy i chwilkę gotujemy.  SKŁADANIE CIASTA : Blachę o wymiarach 25/40 cm wykładamy folią spożywczą, aż do samej góry. Układamy warstwę ciastek. Wylewamy gorący budyń. Przykrywamy herbatnikami i odstawiamy do wystudzenia. MASA CZEKOLADOWA : Mleko mocno podgrzewamy, dodajemy połamaną czekoladę oraz kakao i cukier. Mieszamy i wyłączamy ogień. Mieszamy do chwili, aż wszystkie

Pani na deser
KOSTKA MAFIJNA 162

przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Czynność powtarzamy jeszcze dwukrotnie. Na końcu ma być warstwa herbatników. Ciasto szczelnie owijamy i chowamy do lodówki na ok. 4-6 godzin. Po tym czasie ciastka łatwo się kroją, ale nadal są chrupiące. Smacznego :) MAŁA RADA : Krem cytrynowy jak i budyń możemy sobie przygotować dzień wcześniej. Możemy również wykorzystać mniejsze herbatniki, nasza kostka będzie wtedy

Pani na deser
CIASTO TORTOWE Z CHRUPIĄCĄ CZEKOLADOWĄ WARSTWĄ 224

tortu) MASA ŚMIETANOWA : kubeczek śmietany 30% (330 ml) galaretka cytrynowa 2 łyżki cukru pudru ORAZ : 2 opakowania okrągłych biszkoptów zaparzona i posłodzona kawa oraz herbata do nasączenia kakao pokruszone ciastka na boki maliny do dekoracji płatki  śniadaniowe czekoladowe kolorowe żelki WYKONANIE BISZKOPTA : Ubijamy na sztywno pianę z białek, partiami dodajemy cukier. Żółtka mieszamy z octem i proszkiem powoli

Pani na deser
CIASTO STOKROTKA 205

kefiru 400 g śmietany 18 % (do zup i sosów) 3-4 łyżki cukru pudru 2 galaretki cytrynowe galaretka niebieska galaretka jagodowa galaretka brzoskwiniowa DEKORACJA : galaretka agrestowa 2 opakowania ciastek w kształcie kwiatków żurawina do wypełnienia środków WYKONANIE: Każdą z 3 galaretek (niebieska, brzoskwiniowa i jagodowa)  rozpuszczamy w szklance wody. Odstawiamy do zastygnięcia. Kroimy w dowolną kostkę. Blachę

Pani na deser