czego...? Zajrzałam do lodówki, a tam czekały na mnie dwie cytryny. Ha! Skoro połączenie z pomarańczami sprawdza się tak dobrze, dlaczego nie spróbować innych cytrusów...? Na spód, zamiast klasycznych ciastek zbożowych, dałam pieprzne pierniczki (żeby tradycji stało się za dość), a wierzch uzupełniłam lekkim jak chmurka musem cytrynowym. W połączeniu z kremowym, mazistym sernikiem smakował bosko! Całość wyszła zaskakująco
Pożeraczka, czyli raz adobrzeOstatnio niezbyt często piekę muffinki. Kiedyś robiłam to nagminnie. Chyba powinnam powrócić do tego zwyczaju przecież to szybki patent na smaczne ciastka! Łatwe w przygotowaniu jak każde muffiny, pachnące i smaczne. Czego chcieć więcej? Ten babeczkowy pomysł podpatrzyłam na blogu White Plate . U nas zniknęły w jedno popołudnie a jak będzie u Was? Przepis lekko zmodyfikowałam
Dzieje kuchennej Wiewiórytroszkę bliżej przyjrzeć się tym przepisom, oczywiście zmodyfikowałam ten przepis troszkę pod siebie i powiem wam, że wyszły z tego całkiem fajne ciasteczka ;) Składniki na około 2 blaszki ciastek z moimi malutkimi zmianami ;) 100 g zimnego masła 50 g drobnej polenty (kaszki kukurydzianej lub mąki kukurydzianej) 150 g mąki pszennej 100 g cukru trzcinowego 1 i 1/2 cytryny
Gotowanie...to proste !cukier waniliowy 6 torebeczek śmietan fix 1 mały słoiczek dżemu z czarnych winogron KLIK herbata o smaku czarnej porzeczki do nasączenia ciasta około 7 ciastek maszynkowych Brześć blaszka o wymiarach 29/29 cm Wykonanie : Białka ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym, następnie ciągle mieszając dodajemy po jednym żółtku. Mąkę mieszamy z mąką ziemniaczaną
Sama słodycz i szczypta chilisporej ilości gorzkiej czekolady. Jej smak przełamują kwaśnawe maliny i chrupiący, czekoladowy spód. Doskonale smakuje z filiżanką kawy. Składniki: (na formę o średnicy 26 cm) spód 450 g ciastek czekoladowych z nadzieniem (typu Oreo) 50 g gorzkiej czekolady 50 g masła 500 g malin mus z czekolady 600 ml śmietany kremówki 36% 250 g gorzkiej czekolady
Pyry na GazProsty i szybki przepis na ciastka z ciasta francuskiego z szynką i serem. Przekąska idealna na imprezy, sylwestra.. na co dzień. Takie paszteciki z ciasta francuskiego przygotujesz w kilka minut. W wersji na słodko gorąco polecam również czekoladowe spiralki z ciasta francuskiego
AniaGotuje.plPrzedstawiam najprostszy przepis na chrupiące ciastka owsiane. Ciasteczka pięknie pachną, są idealnie chrupiące i aromatyczne. Gorąco zachęcam do pieczenia, bowiem te ciasteczka owsiane szykuje się błyskawicznie
AniaGotuje.plstolnicy i zagniotłam ciasto. Na początku ciasto jest dość sypkie, ale wyrabiając je rękami poczujemy, ze masło mięknie i powstanie idealne ciasto. Wałkujemy ciasto i wykrawamy ciasteczka. Pieczemy ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w 170 stopniach przez 10-15 minut. Można posypać cukrem pudrem Artykuł Kruche maślane ciasteczka pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plBanany obieramy, kroimy w plasterki skraplamy sokiem z cytryny i układamy na biszkopcie. Banany układamy ciasno jeden przy drugim. 3. Na banany wykładamy masę kajmakową, na masę wykładamy ciastka petitki. 4. Pozostały kajmak przekładamy do miseczki i mieszamy, żeby stał się bardziej płynny i jednolity, następnie delikatnie rozsmarowujemy go na ciasteczkach. Ciasto wkładamy do lodówki na około 30 minut
kruche babeczki300g Tzatziki 100 g Przyprawa do piernika 300 g Kurkuma mielona 50g Mąki , Nasiona, Mak : Do ciast, placuszków,makaronów, pierogów , deserów, ciastek . Bez chemii i konserwantów. Lubimy TO :) Nasiona Chia 250g Mak Biały Mak Niebieski Mąka arachidowa Mąka pszenna razowa GRAHAM
Gotowanie Patkimojprzepisna.pl | Najlepsza, jedyna wegańska i bezglutenowa Wuzetka (W-Z) Torcik W-Z Nowoczesna i zdrowsza odsłona tradycyjnego Warszawskiego ciastka – Wegańska Wuzetka, przepyszna, wilgotna, z dużą ilością frużeliny wiśniowej i kremu na bazie śmietanki kokosowej, kakaowe, bezglutenowe spody a’la biszkoptowe bez jajek. Słodzona ksylitolem, na własnej mieszance mąk bezglutenowych. Bardzo kaloryczna, ale wysoko-odżywcza, spokojnie może być
moj przepis naminut (sprawdzamy patyczkiem). Studzimy na kratce. Gdy wystygną, miejsca na oczy i buzie wypełniamy rozpuszczoną czekoladą. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem. Duszki jogurtowo waniliowe to bardzo sympatyczne ciastka. Jakby je nie nazwać – smaku to nie zmienia. Są wilgotne, puszyste, waniliowe i bardzo smaczne. Gorąco polecam i życzę smacznego. Halloween na blogu: Bezowe duszki Paluchy wiedźmy Kalafior faszerowany mięsem
mojewypiekiinietylkozrumienienia przez około 10 minut. Studzimy na blaszce, zdejmujemy i podajemy. 4. Smacznego życzę. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wychodzi około 10 sztuk ciastek
Izabelawkuchniakcji "Ciasto na niedzielę", a tematem przewodnim był jogurt ;) Składniki: 2 jogurty greckie 4 jajka 2 budynie waniliowe 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy ok 300 gram kruchych ciastek, ja użyłam maślanych od firmy Brześć szczypta soli Przygotowanie: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem soli. Żółtka natomiast miksujemy z jogurtem, cukrem, cukrem
Życie zaczyna się w kuchnistraconego. W podwójnej roli - dziennikarza i blogera, w gościnnych progach Restauracji "na Skrajnej" miałam okazję spróbować najlepszej w życiu lasagne ze szpinakiem i owocami morza oraz.... ciastek z makaronu przygotowanych przez szefa kuchni Pawła Worońko. Makaron łączy ludzi... Makarom powstał najprawdopodobniej w Chinach około 4000 lat temu. Do Europy, jak głosi legenda sprowadził go wenecki
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata