ciastka - 17101 przepisów (strona:382/1141)

Pączki z budyniem 130

już zacząć smażyć pączki.   Wyrośnięte pączki smażymy partiami po 3-4 sztuki. Nie może ich być za dużo w rondlu, bo spadnie temperatura tłuszczu i ciastka będą nasiąkać zbytnio tłuszczem, zamiast się smażyć. Usmażone wyjmujemy na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami kuchennymi. Gdy wystygną nadziewamy je kremem budyniowym i posypujemy

Kulinarne przygody Gatity
ciastka francuskie z ananasem 85

składniki: 1 puszka ananasa w plastrach 1 opakowanie ciasta francuskiego cukier puder do oprószenia wykonanie: Plastry ananasa odsączamy z zalewy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Ciasto francuskie

Domowy Smak Jedzenia
PĄCZKI HISZPAŃSKIE (GNIAZDA PARZONE) 73

Smaki dzieciństwa :) Pączki hiszpańskie znane też jako gniazda parzone są zrobione z ciasta parzonego. Ciastka same w sobie nie są słodkie a słodyczy dodaje im lukier. Doskonała propozycja na zbliżający się Tłusty Czwartek.  Czyż można się im oprzeć? Składniki: * 200 g mąki pszennej (użyłam tortowej typ 450  Młyny Szczepanki ) * 100 g masła  * 4 jajka * 1 szklanka

Zrób to smacznie
SMAŻONE KRUCHE CIASTECZKA – IDEALNE NA KARNAWAŁ! / NA SŁODKO ZE SWEET DECOR 76

jeśli macie ochotę na inne ciasteczka, koniecznie zajrzyjcie na bloga! Z całą pewnością znajdziecie coś dla siebie! Ps. z tego ciasta można wciąć również ciasteczka za pomocą wykrawaczy do ciastek! W sklepie https://www.sweetdecor.pl/ znajdziecie wiele wzorów do wyboru! ZOBACZCIE TUTAJ!     The post SMAŻONE KRUCHE CIASTECZKA – IDEALNE NA KARNAWAŁ! / NA SŁODKO ZE SWEET DECOR first appeared

Ostra na Słodko
Faworki – tradycyjny przepis 75

szczerze polecam, niezwykle oczyszczające zajęcie), a nie zbędną w tym przypadku chemią. Drukuj Faworki – tradycyjny przepis Pyszny, tradycyjny przepis na faworki (chrust). Idealnie kruche, napowietrzone i delikatne. Posiłek ciastka, ciasto, deser Kuchnia polska Słowo kluczowe deser czekoladowy, faworki, kuchnia polska, przepisy na karnwał, tradycyjne potrawy Całkowity czas przygotowania 2 hours Porcje 5 porcji Autor Agnieszka | na-talerzu.pl Składniki

Na-talerzu.pl
Lany chrust czyli faworki inaczej 65

spiralki a wręcz gniazda Ten chrust nie smakuje jak tradycyjne faworki. W ogóle spróbujcie go na różnych etapach stygnięcia. Jeszcze ciepłe są miękkie, po ostygnięciu stają się chrupiące. Samo ciastko nie jest słodkie, dlatego lany chrust podajemy oczywiście z cukrem pudrem. Niewątpliwym plusem tego przepisu jest fakt, że ciasto przygotujemy z kilka minut za pomocą zwykłej trzepaczki. Nie ma konieczności(...)będzie za duży, zamiast zgrabnych spiralek, zaczną wychodzić nam poduszeczki. Możemy formować mniej lub bardziej zbite spiralki. Pamiętajmy, że w cieście jest proszek do pieczenia i w czasie smażenia ciastka rosną. Drukuj Lany chrust czyli faworki inaczej Szybka i pyszna alternatywa klasycznych faworków Składniki 250 g mąki tortowej (dałam dwie niepełne szklanki) 180 ml mleka 3 jajka 2 łyżeczki

Mieszam w Garnku
Faworki karnawałowe 92

przygotowane faworki rzucamy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy z dwóch stron, aż nabiorą pięknego złotego koloru *** *** Faworki wyjmujemy z tłuszczu na ręcznik papierowy i od razu posypujemy cukrem pudrem. Następnie ciastka przekładamy na talerz i ponownie delikatne oprószamy cukrem pudrem *** *** Z pozostałych po pieczeniu faworków białek, zrobiłam pyszną roladę bezową PRZEPIS TUTAJ (klik) *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: POMYSŁY

Blog z Apetytem
Ciastka z masłem orzechowym i czekoladą 173

Ciastka z dodatkiem masła orzechowego i czekolady. Proste i dosyć szybkie do zrobienia. A jeżeli macie dostęp do czekoladowych kropelek, to sprawa jest jeszcze prostsza i nie trzeba kroić tabliczki czekolady :-) Czytaj dalej

Arabeska waniliowa
NAJLEPSZE OPONKI SEROWE 766

Podzielić je na pół. Ciasto rozwałkować na grubość około 1 cm. Wykrawaczem do oponek (szklanką koła, następnie w każdym kółku wyciąć małą dziurkę tylką cukierniczą lub kieliszkiem)wycinać ciastka. Na patelni rozgrzać olej. Wkładać partiami oponki i smażyć na złoty kolor z obu stron. Ostudzone oponki posypać cukrem pudrem

Zrób to smacznie
Brownie kakaowe z cytrynowym Custardem 73

się wynalezienie tego cuda. Jest wiele mitów, które opisują powstanie Brownie, że ktoś zapomniał dodać proszku do pieczenia, podczas gdy inna historii mówi o szefie kuchni, który robił ciastka i przez przypadek dodał czekoladę, zamiast wyrzuć mieszankę, upiekł ją.  Wydaje się, że najbardziej wiarygodną historią jest to, że w 1893 roku, żona właściciela hotelu – Palmer Hause(...)poprosiła szefa kuchni, by stworzył ciastko, które można by, było łatwo spakować w pudełko śniadaniowe.  Custard to nic innego jak krem na bazie mleka lub śmietany oczywiście z dodatkiem żółtek jaj. Godne uwagi jest to, że krem na bazie podgrzewanego mleka i jajek jest znany od czasu starożytnego Rzymu.  Ponieważ mój deser ma być, choć odrobinę zdrowszy

RafalCook
Szybkie ciasteczka na żółtkach 80

około 3 mm. Wycinamy dowolne kształty – u nas gwiazdki. Ciasteczka układamy w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Blaszkę z ciasteczkami wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ciastka do lekkiego zarumienienia (około 12 minut, ciasteczka należy obserwować, bo każdy piekarnik piecze inaczej). Czekamy aż ciasteczka przestygną i zdejmujemy je z blaszki. Smacznego

Słodkie okruszki
Owsiane ciasteczka z kremem czekoladowym 91

wałkujemy partiami na blacie posypanym mąką. Powinno ono mieć grubość ok. 3 mm. Przy pomocy foremki wykrawamy parzystą ilość kółek w 2 rozmiarach. Mniejsze kółka stworzą nam wierzchnią część ciastka. Wszystkie kółka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.   Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 10 minut. Ciasteczka powinny się delikatnie zezłocić. Po upieczeniu studzimy

Kulinarne przygody Gatity
Ciasteczka z żurawiną i białą czekoladą 62

wodzie (ciasto dosyć mocno się klei). Na koniec każdą kulkę spłaszczyć łyżką  (fot.2) . Piec w temperaturze 180ºC przez około 15 minut, aż ciasteczka staną się złociste. Po upieczeniu ciastka będą bardzo miękkie, należy odczekać, aż stwardnieją (około 5-7 minut) i dopiero wtedy przełożyć na kratkę żeby ostygły do końca. Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.   drukuj

Świat Ciasta
Ciasteczka z białą czekoladą i pomarańczową skórką 108

firmy i jeszcze nigdy mnie nie zawiódł Blachę z ciasteczkami wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 12-15 minut. Czas pieczenia zależy od piekarnika i wielkości ciasteczek. Ciastka powinny być ładnie zarumienione od spodu, widać to delikatnie też na brzegach. Po upieczeniu zostawiamy ciasteczka przez kilka minut na blaszce i dopiero ściągamy. Smacznego     The post Ciasteczka

Słodkie okruszki
Lebkuchen. Najlepsze pierniki na ostatnią chwilę 84

mocnych, korzennych przypraw. Wspaniale podkreśla smak pierników. Drukuj Lebkuchen. Miękkie niemieckie pierniczki Te pierniczki to bezkonkurencyjny, świąteczny hit. Są mięciutkie, mocno korzenne i bardzo proste w przygotowaniu. Posiłek ciastka, deser, pierniczki, pierniki Kuchnia niemiecka Słowo kluczowe ciasto na święta, cynamon, deser na święta, lebkuchen, miękkie pierniczki, niemieckie pierniczki, pierniczki, pierniki, przepis na święta Całkowity czas przygotowania 3 hours Porcje

Na-talerzu.pl

Proponowane wyszukiwania