ciastka - 17101 przepisów (strona:387/1141)

Szybkie i tanie ciasteczka z solonymi orzeszkami i czekoladą (na wodzie i oleju, bez jajek) 79

połączyć z uprzednio posiekaną czekoladą oraz kawałkami orzeszków. Z ciasta uformować kuleczki wielkością przypominające orzech włoski. Każdą z nich odrobinę spłaszczyć i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka piec w rozgrzanym piekarniku przez około 20 minut w 180 stopniach

Di gotuje
Słodkie roladki z ciasta francuskiego 104

niego dodawać domowe przetwory lub świeże owoce. Bakalie i czekolada też się świetnie sprawdza w cieście francuskim. Wystarczy też wykroić ciasteczka w kształcie kółek lub kwadratów, upiec i posypać ciastka zwykłym cukrem pudrem i w kilka chwil mamy pyszne maślane ciasteczka. Miłośnikom takich szybkich wypieków polecam słodkie francuskie rożki z jabłkami , a dla miłośników wytrawnych przekąsek: pikantne roladki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
CIASTECZKA Z JABŁKAMI – ŁATWY PRZEPIS 125

JABŁKA 100 G MASŁA 100 G CUKRU 320 G MAKI PSZENNEJ 3 JAJKA 1 1/2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA ŁYŻKA CUKRU WANILIOWEGO CUKIER PUDER + CYNAMON DO POSYPANIA CIASTEK ZOBACZ RÓWNIEŻ FILM WYKONANIE: MASŁO ROZPUŚCIĆ I OSTUDZIĆ. W MISCE UTRZEĆ JAJKA Z CUKRAMI I SZCZYPTA SOLI NA PUSZYSTA MASĘ. DODAĆ ROZPUSZCZONE, ZIMNE MASŁO I DOBRZE WYMIESZAĆ. NASTĘPNIE DO MISKI PRZESIAĆ

Pani M - kuchnia smakowita
ROZETKI 77

podczas smażenia od niej nie odejdzie. Po zanurzeniu rozetki w cieście natychmiast trzeba przenieść ją na rozgrzany olej i chwile przytrzymać. Po chwili ciasto samo odejdzie od foremki. Smażyć ciastko na złoty kolor z obu stron. W tym czasie, kiedy piecze się ciasto, foremkę najlepiej trzymać na rozgrzanym oleju, w ten sposób będzie ciągle ciepła do nabrania kolejnego ciasta(...)Upieczone ciastko zdjąć z patelni na ręcznik papierowy.  Rozetki posypać cukrem pudrem. Na moim profilu na Instagramie w wyróżnionych relacjach znajdziecie krótki filmik jak smażyć rozetki ( kliknij tutaj

Zrób to smacznie
Drożdżowe bułeczki z budyniem 93

Nikt sie im nie oprze. Kulinarne inspiracje Na blogu znajdziecie także inne przepisy na pyszne drożdżowe wypieki: Drożdżowe bułki z cynamonową kruszonką   Drożdżowe bułeczki z borówkami amerykańskimi Drożdżowe ciastka z borówkami amerykańskimi Drożdżówki z agrestem i kruszonką Drożdżowe ślimaczki z rabarbarem Drożdżowe bułeczki z karmelizowanym rabarbarem Szwedzkie bułeczki kardamonowe Bułeczki cynamonowe Bułeczki czekoladowo-cynamonowe Rogaliki z jabłkami Drożdżowe

Kulinarne przygody Gatity
Owocowe ciasteczko w torcie schowane 65

zadowoli nawet najbardziej wrażliwe zęby. Odparowywanie wody z mrożonych owoców, powoduje, że ich smak jest bardziej intensywny. Ja użyłam mieszanki owoców leśnych, które są dość kwaśne, ale dodatek słodzonych ciastek kruchych równoważy smaki. Dodatek cukru nie jest wymagany dla osób, które lubią kwaśny smak. Ja dosłodziłam miodem i uważam, że to był dobry wybór. Zamiast cukru można użyć również(...)uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto powinno być zwarte ale podatne na ugniatanie. Powstałą pastę przenieś do przygotowanej formy. Wygładź górną powierzchnię i włóż do lodówki na minimum 30min. Schłodzone ciastko wyjmujemy z lodówki, wyjmujemy z formy i komponujemy z przygotowanym wcześniej biszkoptem lub ciastem. Ciasto najlepiej posmarować wcześniej cienką warstwą masy, aby Owocowe ciasteczko dobrze się przykleiło. Nutrition Kalorie: 486 kcal

SmartBake.pl
Ciasteczka kokosowe (vege) 89

wykrawam dowolne kształty. Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piekę 12-15 minut, aż zaczną się leciutko rumienić. Kiedy ciastka ostygną, przygotowuję lukier (1 łyżka ciepłej wody na 2 pełne łyżki cukru pudru – lukier musi być gęsty, żeby nie spłynął z ciasteczek). Do lukru możecie dodać barwnik, a jeśli

Słodki sentyment
Ptysie z twarożkiem 86

pieczemy w 200 st. C przez 15 minut. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 180 st. C i pieczemy kolejne 15 minut. Następnie wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy ciastka, by przestygły i wyschły. W tym czasie mieszamy twaróg z jogurtem. Ogórek i rzodkiewkę trzemy na tarce. Dodajemy do twarogu, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ostudzone ptysie przekrawamy

Kucharzyca
Kruche ciasteczka z lemon curd 69

zrobienia, a ich przygotowanie można podzielić na etapy. Ja cytynowy krem zrobiłam dzień wcześniej, dzięki czemu przez noc nabrał w lodówce odpowiedniej konsystencji.  Składniki na około 30 ciastek: 400 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 2 żółtka 220 g zimnego masła szczypta soli łyżka zimnej wody do przełożenia: krem cytrynowy Lemon Curd np. z tego przepisu cukier

wyzwania kuchenne
Dwukolorowe ciasteczka ślimaczki 95

Kolejny przepis na ekspresowe ciasteczka, które robią się błyskawicznie a znikają jeszcze szybciej. Ciastka są kruche i bardzo smaczne. Polecam Składniki: – 220g mąki pszennej (u mnie tortowa) – 75g miękkiego masła – 55g cukru – 1 jajko – ekstrakt wanilii wg smaku – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 2 łyżki kakao Miękkie masło (o temperaturze pokojowej) rozetrzeć

Smaki Armine
Wiosenne ciasteczka dla dzieci 165

foremek o kolejne piękne kształty. Jest: pszczółka , wesoły słonik , delfin , króliczek , kwiatki, zając z oklapłym uchem , i… oczywiście traktorek – na życzenie synka Wszystkie te wspaniałe wykrawacze do ciastek można nabyć w sklepie kuchennym Chlebownik.pl Właścicielką jest przemiła Pani Anna. Tu widać pasję i zaangażowanie na każdym roku. Tu każdy klient znajdzie coś dla siebie, a realizacja zamówienia

Słodkie okruszki
Ciasteczka owsiane z mąką kokosową i czekoladą 111

konsystencję i na końcu wmieszać uprzednio posiekaną czekoladę. Z masy uformować kuleczki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą z nich delikatnie spłaszczyć i umieścić na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Ciastka piec w rozgrzanym piekarniku przez około 20 minut w 180 stopniach. Ciasteczka owsiane z mąką kokosową i czekoladą - dodatkowe informacje: (*) Jeśli nie macie mąki owsianej to możecie zmielić płatki

Di gotuje
Bezglutenowe ciastka korzenne (keto, dieta optymalna, low carb) 205

grubość ok. 4 mm, ewentualnie podsypuję odrobiną mąki kokosowej. Wykrawam dowolne kształty. Piekę w nagrzanym do 180C piekarniku ok. 10 minut, aż się zrumienią. Smacznego!   Makro w jednym ciastku ok. 10g : tłuszcze: ok. 4,13g białka: ok. 1,45g węglowodany: ok. 0,84g kcal

Saganek

Proponowane wyszukiwania