ciastka z kremem - 1084 przepisów (strona:23/73)

Tartaletki z kremem wiśniowym 136

cukier puder oraz serek mascarpone, a na końcu po odrobinie dodajemy zmiksowane wiśnie. Ja użyłam swoich przetworów- przygotowanych w miodzie pitnym. Tak przygotowanym kremem nadziewamy mini tarty i zdobimy pozostałymi wiśniami, posypką oraz miętą. Ciastka najlepiej schłodzić przed podaniem, ale nie jest to konieczne

Kuchnia w czekoladzie
Profiteroles czyli ptysie w wersji mini 196

Blueberry Corner by "jagodzianka" Profiteroles to francuskie, malutkie ciastka z ciasta parzonego. Najczęściej podawane na słodko z bitą śmietaną, kremem budyniowym (crème pâtissière) lub … Przeczytaj cały artykuł Post Profiteroles czyli ptysie w wersji mini pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Eklerki dulce de leche 141

Polecam eklerki - idealne na właśnie trwający karnawał. Ekler to podłużne ciastko z parzonego ciasta, po upieczeniu przekrojone na pół i wypełnione kremem lub bitą śmietaną. Po raz pierwszy zmierzyłam się z ciastem parzonym i sama nie wiem czemu nigdy wcześniej nawet nie próbowałam. Pewnie dostojnie puszące się ptysie w cukierniach sugerowły, że to prawdziwy cukierniczy majstersztik. A to jedno

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Podsumowanie akcji "Na moim obrusie potrawa z amarantusem" 199

amarantusowej panierce z Mirabelkowego bloga Mirabelki     Kotlety z kalafiora w amarantusowej panierce z Mirabelkowego bloga Mirabelki   Amarantusowo-nerkowcowe ciasteczka z kremem twarogowo-truskawkowym z bloga Healthy Dreams Natalii Wegańskie amarantusowe ciastka kiwi z morwą białą i orzechami macadamia z bloga Healthy Dreams Natalii   Batoniki amarantusowe z bloga Delicious Titbits Asi W. Kulki zdrowia z amarantusem

Weekendy w domu i ogrodzie
Migdałowe kruche babeczki z kremem z prażonych migdałów 133

duże, można krem zblendować. Po lekkim przestudzeniu kremu, nakładać go do babeczek. Babeczki schłodzić w lodówce, a przed podaniem udekorować. Krem nie zastyga całkowicie, jest lekko lejący. Stanowi idealne uzupełnienie kruchego ciastka

Codzienna kuchnia niecodzienna
Bananowa delicja- bez pieczenia 4036

Lubię ciasta bez pieczenia, to nie ulega wątpliwości:) Bananowa delicja jest jednym z nich, delikatne połączenie herbatników, delicji, kremu, bananów i galaretki stanowią pyszny deser! Składniki: Na blaszkę 35cm x 24cm: 3 opakowania ciastek delicje (pomarańczowe 147g) 2.5 opakowania herbatników (200g jedno) 5 bananów 2 kostki masła lub margaryny 3 łyżki cukru pudru 4 szklanki mleka 3 budynie waniliowe(...)galaretki pomarańczowe Sposób przygotowania: 1. Formę wykładamy folią spożywczą, co uchroni ją przed zbytnik pobrudzeniem przez krem oraz galaretkę. Spód wykładamy delicjami o smaku pomarańczowym, a "szpary" pozostawione między nimi zasypujemy pokruszonymi kilkoma herbatnikami. 2. Z całości mleka odlewamy szklankę, w której rozpuszczamy budynie waniliowe. Resztę zagotowujemy i wlewamy rozmieszane budynie. Odkładamy do wystygnięcia. W tym samym czasie rozpuszczamy galaretki

Kuchnia w czekoladzie
Eklery z budyniowym kremem 180

Eklery zajmują specjalne miejsce w moim sercu, pamiętam, jak za licealnych czasów każdy pracowity tydzień musiał być zwieńczony choć jednym, z wybranej danego dnia wrocławskiej cukierni

Food Square
Fit mufinki z masłem orzechowym 194

 Babeczki bez cukru, bez tłuszczu (nie licząc tej odrobiny masła w kremie) czyli coś, co każdy dbający o linie miłośnik słodkości może zjeść od czasu

Cynamonowe szczęście
Torcik a'la Malakoff 117

łyżki mąki ziemniaczanej 200g masła 2 żółtka 1,5 szklanki mleka 1/2 szklanki śmietanki 30% 5 łyżek cukru 2 łyżki soku z cytryny kilka kropel aromatu śmietankowego  Przygotować krem. 1/2 szklanki mleka wymieszać (najlepiej mikserem) ze śmietanką, żółtkami, cukrem i obiema mąkami. Dodać kilka kropel aromatu śmietankowego i przelać do reszty gotującego się mleka. Całość energicznie mieszać do zgęstnienia(...)ostudzonego budyniu oraz sok z cytryny. Dżem wymieszać z wodą. W tortownicy ułożyć biszkopty i nasączyć 1/2 rozrobionego dżemu. W szczeliny między ciastkami powtykać owoce z dżemu, a całość skropić odrobiną likieru orzechowego. Następnie wyłożyć połowę kremu i kolejno nasączone biszkopty skropione likierem oraz resztę masy. Orzechy posiekać na mniejsze kawałki, uprażyć podlewając pozostałym likierem i wysypać na wierzch

Di gotuje
Kruche mini ciasteczka 152

gotowanych żółtek. To stary, ale niezawodny przepis z mojego zeszytu. Wypróbowany, dlatego bez wahania polecam. Pyszne kruchutkie, rozpływają się w ustach. Ciastka są małe ok 2 cm.,  na jeden kęs. Część z nich przełożyłam kremem chałwowym, część bez przekładania. Jedne i drugie są pyszne. SKŁADNIKI Na ciasto: 5 szklanek mąki tortowej 2 margaryny ok. 1 szk. cukru pudru(...)ocet i zagniatamy ciasto. Chwilę wyrabiamy. Schładzamy lodówce 1 godzinę. Po godzinie ciasto po kawałku rozwałkowujemy na grubość ok. 2 -3 milimetrów. Małą foremką wyciskamy ciasteczka.Oczywiście takie same ciastka możemy wycinać większą dowolną formą.  Ciastka układamy na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni

W kuchennym oknie Ewy
Czekoladowo truskawkowa randka 159

Żeby nie było, że samymi ciastkami sobie człowiek osładza życie dziś mam dla Was przepis na pyszny deser o smaku białej czekolady. W pierwotnym zamyśle miał to być krem do tortu, ale odrobinę z lenistwa, odrobinę z chęci zrobienia czegoś innego niż zawsze, finalnie postanowiłam zrobić deser. Idealny na romantyczną kolację we dwoje. Lekki nie za słodki krem

Cynamonowe szczęście
TIRAMISU 154

biszkopty. Zaparzyłam kawę,ostudziłam ją do pokojowej temperatury i dodałam likier. Na dnie naczynia ułożyłam biszkopty. Na każde ciastko wylewałam łyżeczką kawę aby nią nasiąkły. Można je w niej moczyć, ale trzeba uważać bo łatwo się łamią. Na nie nałożyłam połowę kremu. I ponownie warstwa  biszkoptów. Nasączenie ich kawą. Na wierzch wyłożyłam resztę masy serowej i oprószyłam kakao. Odstawiłam

potrawyregionalne
Słodkie środy - Tartaletki z herbacianymi różami z jabłek na kremie kasztanowym 186

Dziś zapraszamy na tartaletki z kruchego ciasta. Niby zwykłe ciastka ale o nieco odświętnym wyglądzie i niepowtarzalnym smaku. Ciasto pokryte zostało kremem kasztanowym, a róże zrobione z jabłek gotowanych w aromatycznej czarnej herbacie z dodatkiem wanilii. Całość tworzy niepowtarzalną kompozycje smakową jak i wizualną. W związku z tym, że jabłka to owoce dostępne cały rok polecamy te tartaletki zarówno

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ptysie 168

koniec stopniowo dodawaj cukier do uzyskania odpowiedniego stopnia słodkości :). Można pokusić się o dodanie proszku budyniowego/aromatu/czekolady roztopionej lub po prostu świeżych - zmiksowanych owoców.Krem przełóż do rękawa cukierniczego z tylką do "wstrzykiwania" i nadziewaj przygotowane ciastka ptysiowe.Jeżeli chcecie się czymś podzielić, piszcie w komentarzu. Smacznego!Wszystkim blogerom życzę cudownych, pachnących twórczością i ich pasją wpisów na własnych blogach

Eat Shrimps
Cannoli nadziewane kremem z o smaku limonki 154

Składniki na ciasto:250 g mąki2 łyżki cukru pudru2 żółtka50 g masła (roztopionego)50 do 80 ml białego, wytrawnego wina  Nadzienie z serka ricotta

Świat Ciasta
Truskawkowe rafaello 183

truskawki i delikatnie wymieszać z kremem. Lekko tężejący krem wyłożyć na upieczony biszkopt. Ciasto wstawić do lodówki, by krem dobrze zastygł. Krem adwokatowy: 250 ml śmietanki 30%; 1 śmietana w proszku "Śnieżka"; 125 ml adwokata; 80 g ciastek biszkoptowych; 50 g białej czekolady; 4 łyżki wiórków kokosowych; 2 łyżeczki żelatyny; Czekoladę rozpuścić z 2 łyżkami śmietanki w "gorącej kąpieli(...)czas miksując na małych obrotach miksera dodawać kolejno adwokat, czekoladę i pokruszone biszkopty i wiórka kokosowe. Na koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w 2 łyżkach gorącej wody. Masę wyłożyć na krem truskawkowy, wyrównać i ciasto ponownie włożyć do lodówki. Krem śmietanowy: 500 ml śmietanki 30%; 2 łyżki cukru pudru; 2 łyżeczki żelatyny; Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody. Schłodzoną śmietankę

In my kitchen
Kruche ciasteczka z majonezem (na słodko) 130

Jeśli je pieczenie w kilku turach - surową masę trzymajcie w lodówce.) 2. Ciasteczka wyciskać za pomocy szprycy do kremu (z grubszą końcówką) i następnie obsypać je cukrem/wiórkami.  Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 15 minut w 190 stopniach. Ciastka odstawić do wystygnięcia - stwardnieją i staną się kruche

Di gotuje
Eklerki z kremem budyniowym do karpatki 205

małych eklerów): krem do karpatki + 100 g masła + 500 ml mleka 1 szklanka wody (250 ml) 125 g masła 1 szklanka mąki (250 ml) 4 jajka Przygotowanie kremu: Krem do karpatki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Proponuję jedynie dodać o połowę mniej masła niż w przepisie. Przygotowanie eklerów: Wodę zagotowujemy z masłem. Masło musi się rozpuścić. Dodajemy mąkę(...)zarumienić. Jeśli ciastka nie zmieszczą się na jednej blaszce (a tak będzie najprawdopodobniej), można piec je na dwóch poziomach. Wówczas eklery z dolnego piętra mniej się zarumienią. Dlatego po 35 minutach wyciągamy górną blaszkę z eklerami, a dolną zostawiamy jeszcze na 5 minut w piekarniku. Gdy eklerki ostygną, kroimy je wzdłuż na pół i nadziewamy przygotowanym kremem. Smacznego

Smak mojego domu
Kora brzozy 430

Pyszne i pięknie prezentujące się ciasto bakaliowe, przełożone cienką warstwą kremu, nasączonymi w kawie delicjami i zwieńczone brzoskwiniami zalanymi cytrynową galaretką , która dodatkowo ożywia ciasto. Ciasto

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia

Proponowane wyszukiwania