ciastka kruche - 3653 przepisów (strona:66/244)

Faworki na piwie – bardzo kruche 156

Faworki na piwie Rewelacyjne w smaku, bardzo kruche, lekkie i delikatne ciastka karnawałowe. Składają się tylko z czterech składników: żółtek, cukru, mąki i piwa. Dodatek piwa dodatkowo napusza faworki. Ważne aby ciasto rozwałkować jak najcieniej, wówczas chruściki wychodzą bardzo kruche. Z podanych składników wyszły mi dwie patery pysznych faworków. Polecam!     Składniki: 6 żółtek 3 łyżki cukru

Blog z Apetytem
Ciastka z płatków owsianych 37277

pieczenia w lekkich odstępach - piec w 180stopniach przez 25 minut - ciastka powinny być zrumienione od spodu, z wierzchu mogą być lekko miękkie - stwardnieją po ostygnięciu Ciastka owsiane są wspaniale kruche, można je przechowywać w zamkniętym pojemniku lub zafoliowane. Nie są zbyt słodkie, więc powinny smakować również zwolennikom mniejszej ilości cukru w produktach. Z powyższego przepisu upiekłam 22 ciastka

Smakołyki Bereniki
Waniliowe ciasteczka serca 94

Smaczne i proste kruche waniliowe ciasteczka z pewnością przypadną do gustu dzieciom, jak i starszym wielbicielom łakoci. Idealnie nadają się na słodką przekąskę do szkoły i

niecodziennikpary
Bardzo pachnące serduszka 178

drobne ciasteczka są kruche i pachnące. Pachną cytryną i kwiatem muszkatołowym. Bardzo przyjemnie będzie schrupać kilka do popołudniowej herbaty. Spokojnie, pączki też dzisiaj usmażę , ale lubię mieć takie małe, chrupiące co nieco, zamknięte w pudełeczku, dla niespodziewanych gości. Takie ciasteczka robi się bardzo szybko. Ciasto wystarczy zagnieść i nie trzeba go odkładać(...)żeby leżakowało. Wykorzystując pomysł mojej Babci z przepisu na faworki , można ciasto także przepuścić przez maszynkę, taką zwykłą do mięsa. To spowoduje lepsze napowietrzenie ciasta, dzięki czemu ciastka będą potem bardziej kruche. I nie szykujcie blachy do pieczenia. Te serduszka smaży się w głębokim tłuszczu tak jak chrust. Ponieważ nie wymagają specjalnych zabiegów to zdążycie je zrobić je jeszcze

Smaczna Pyza
Rozkosze smakowe, czyli kruche ciasteczka maślano-waniliowe 100

weekend spędzony w gronie rodziny, która na pewno doceni ten słodki gest. A nic przecież nie cieszy tak jak częstowanie innych tym, co mamy najlepszego. Kruche ciasteczka maślano-waniliowe Składniki na około 30 ciastek: 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej (225 g) niepełna ½ szklanki cukru pudru (75 g) 150 g masła (3/4 kostki) 1 żółtko ½ łyżeczki naturalnego ekstraktu waniliowego(...)około 7 minut lub nagrzanym do temp. 180 stopni przez około 10 minut (wyłączamy piekarnik, kiedy ciastka zaczynają się lekko brązowić). Gorące studzimy na kratce od piekarnika. Ciasto, które otrzymamy nadaje się także bardzo dobrze do przygotowania ciasteczek stempelków. Przepis na Kruche ciasteczka maślano-waniliowe w wersji do wydruku i PDF.   Artykuł Rozkosze smakowe, czyli kruche ciasteczka maślano

KulinarneImpresje.pl
Rozkosze smakowe, czyli kruche ciasteczka maślano-waniliowe 111

weekend spędzony w gronie rodziny, która na pewno doceni ten słodki gest. A nic przecież nie cieszy tak jak częstowanie innych tym, co mamy najlepszego. Kruche ciasteczka maślano-waniliowe Składniki na około 30 ciastek: 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej (225 g) niepełna ½ szklanki cukru pudru (75 g) 150 g masła (3/4 kostki) 1 żółtko ½ łyżeczki naturalnego ekstraktu waniliowego(...)około 7 minut lub nagrzanym do temp. 180 stopni przez około 10 minut (wyłączamy piekarnik, kiedy ciastka zaczynają się lekko brązowić). Gorące studzimy na kratce od piekarnika. Ciasto, które otrzymamy nadaje się także bardzo dobrze do przygotowania ciasteczek stempelków. Przepis na Kruche ciasteczka maślano-waniliowe w wersji do wydruku i PDF.   Artykuł Rozkosze smakowe, czyli kruche ciasteczka maślano

KulinarneImpresje.pl
Ciasteczka z nutą cytrusową 59

nutą cytrusową to powiew wiosny, przynajmniej w ciastkach można ją poczuć, bo za oknem jeszcze ZIMA! Ciasteczka poprawią Wam nastrój, są bardzo, ale to bardzo kruche, delikatne i mocno cytrusowe. Ciastka bardzo proste i z minimalną ilością składników. Można je polukrować kolorowymi lukrami , a wtedy będą piękną ozdobą stołu Wielkanocnego i koszyczka ze święconką. Dzieci będą zachwycone! Print(...)Ciasteczka z nutą cytrusową .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Super smaczne ciasteczka! Course Desery Cuisine Polska Keyword kruche ciasto Prep Time 50 minutes Cook Time 5 minutes Total Time 55 minutes Servings 45 Author Anna Ingredients skórka otarta z jednej cytryny i jednej pomarańczy 250 g masła 350 g mąki pszennej 1 średnie jajko

SprawdzonaKuchnia.pl
CIASTECZKA MARCEPANOWE NA MĄCE ORKISZOWEJ 156

Chyba jeszcze nigdy tak szybko nie zniknęły u mnie ciasteczka ze stołu tak jak te. Ciastka są  miękkie(nie kruche), a marcepan, który się w nich znajduje tak uzależnia, że nie można przestać ich jeść:) Świetne połączenie, szkoda tylko, że ma dużo kalorii. Przepis znalazłam tutaj . Składniki: -125g masła -75g ksylitolu -100g masy marcepanowej

Smaczne Zdrowe
Ciasteczka pełnoziarniste ze słonecznikiem 258

Ciasteczka pełnoziarniste ze słonecznikiem to aromatyczne krążki, wykonane z pełnoziarnistej mąki pszennej, z dodatkiem dużej ilości ziaren słonecznika. Ciasteczka są kruche, a przechowywane w szczelnym pojemniku, długo zachowują swoją świeżość. Z podanego przepisu można przygotować około 32 sztuk . Ciasteczka pełnoziarniste ze słonecznikiem Składniki: 160g mąki pszennej pełnoziarnistej 150g ziaren słonecznika 100g masła 70g cukru trzcinowego 60g śmietany 1 łyżeczka proszku(...)ciasto schłodzić przez 1 godzinę w lodówce - schłodzone ciasto podzielić na 30-32 małe kawałki, z każdego uformować kulkę wielkości orzecha włoskiego, którą następnie spłaszczyć w dłoniach - tak przygotowane ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, w odstępach od siebie - wstawić do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni, piec przez 15-20 minut do lekkiego zrumienienia - upieczone ostudzić

Smakołyki Bereniki
KRUCHE KORZENNE CIASTECZKA (IDEALNE DO WYCISKANIA WZORU) 89

Kruche, korzenne ciasteczka są rewelacyjne. Podczas pieczenia w całym domu czuć zapach świąt. Przepis jest bardzo prosty, ciastka niewiele rosną podczas pieczenia i idealnie nadają się do wyciskania wzorków. Wyciskanie i pieczenie ciastek to również doskonała okazja do zabawy i wspólnego spędzenia czasu z dzieckiem (my z córką bawiłyśmy się świetnie, kocham te nasze wspólne pichcenia ❤). Przechowywać

Zrób to smacznie
PALUCHY ZOMBIE NA HALLOWEEN 83

Paluchy Zombie to kruche ciasteczka migdałowe . Idealne na Halloween , proste w wykonaniu i jakże efektowne. Czym brzydsze wyjdą tym lepiej 😁 Jak zrobić takie paluchy zombie krok po kroku pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania.   Subskrybuj kanał Rita Creative to nie ominą Cię nowe przepisy, lub zapisz się do newstletera to raz w tygodniu wyślę Ci nowy przepis. (adsbygoogle(...)odklejaniu się migdałów) Zanim wstawimy do nagrzanego piekarnika chłodzimy paluchy w lodówce przez 15 min. Pieczemy w funkcji góra dół w 180*C przez około 15 min. Upieczone ciastka pozostawiamy do wystudzenia.  Na około paznakcia za pomocą pędzelka cukierniczego smarujemy sosem czerwonym, lub odrywamy migdał i w jego miejsce nakładamy trochę sosu truskawkowego, dżemu lub syropu, a następnie

RITA food channel
Kruche ciasteczka z orzechami. 221

Smakują wybornie ! Wypróbuj je ! Tak wygląda forma do ciasteczek.     Kruche ciasteczka z orzechami.   Składniki : 60 dkg mąki 20 dkg margaryny 20 dkg cukru pudru 6 żółtek 10 dkg posiekanych drobno lub zmielonych orzechów włoskich 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki mleka  ( około ) cukier puder lub polewa czekoladowa  - dekoracja Sposób wykonania : Mąkę mieszamy(...)orzechów możemy dodać też mielone migdały lub otartą skórkę z cytryny lub pomarańcza , będziemy mieć wtedy różne smaki naszych ciastek np. orzechowe, migdałowe,cytrynowe, pomarańczowe itp. ciastka te są bardzo kruche i smaczne zwłaszcza na drugi dzień. Na pewno będą smakować naszym milusińskim. Warto więc je upiec od czasu do czasu. Ja pamiętam je jeszcze z mego dzieciństwa

Przepisy i porady kulinarne
Kruche ciasteczka na dwa sposoby – z dżemem i śliwkami lub z jabłkiem i cynamonem 116

napoi. Ale od początku. Ciasteczka te powstały zupełnym przypadkiem i przez moją pomyłkę. Miały być one bowiem z ciasta francuskiego a wyszły z kruchego. Jak ? Ano tak, że poszłam do sklepu, kupiłam ciasto, zaczęłam przegotowywać ciastka i wtedy(...)pojawiła się moje mama. Wzięła opakowanie po cieście do ręki i powiedziała ” o nie wiedziałam, że można kupić gotowe, kruche ciasto”. Moje zdziwienie było przeogromne. Faktycznie było to kruche ciasto tego samego producenta, którego zawsze kupuję francuskie. Ciastka na szczęście wyszły bardzo smaczne. Nie jestem zwolennikiem takich gotowców ale po prostu nie potrafię zrobić swojego ciasta francuskiego

Życie ze smakiem
Ciasteczka waniliowe z migdałami 182

Ciasteczka są niesamowicie delikatne , a zarazem kruche . Ciasto wręcz rozpływa się w ustach! Waniliowo – migdałowy smak i obłędny zapach skusi nawet największych przeciwników słodyczy! Robi się je błyskawicznie … i tak samo szybko znikają! SKŁADNIKI: - mąka pszenna – 300 g - miękkie masło – ok. 230 g - płatki migdałowe – 100 g - olejek waniliowy do ciast – 1 łyżka - cukier(...)ciasta formujemy kuleczki ( mniej więcej wielkości orzecha włoskiego ). Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia , zachowując kilkucentymetrowe odległości. Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na 12-15 minut. Gorące ciastka dokładnie i gęsto posypujemy dwukrotnie cukrem pudrem! Zajadamy

Ostra na Słodko
Migdałowe, bezglutenowe półksiężyce 98

Zbliżają się Święta, a co za tym idzie pora na świąteczna ciasteczka Dziś zapraszam Was na migdałowe, bezglutenowe półksiężyce To jedne z moich ulubionych – idealnie kruche, pięknie pachnące migdałami – ciastka, których zapach przywołuje Boże Narodzenie. Ta wersja jest idealna dla osób na diecie bezglutenowej (dla miłośników orzechowych smaków polecam waniliowo – orzechowe księżyce ), choć tak naprawdę posmakują

365 dni dookoła kuchni
Ciasteczka cynamonowe z otrębami pszennymi 98

Ciasteczka cynamonowe moje dzieci mogłyby jeść na okrągło. Jednak  warto urozmaicić je czasami innymi dodatkami, np. otrębami pszennymi. W smaku nadal dominujący jest cynamon, aczkolwiek

Wielopokoleniowo