ciastka kruche - 3653 przepisów (strona:69/244)

Sernik gotowany 444

zupełnie nie ustępuje mu smakiem. W smaku gotowana masa serowa jest bardzo delikatna, miękka i puszysta. W połączeniu z kruchym ciastem sernik przypomina ten tradycyjny pieczony. Kruche ciasto możemy zastąpić ciastkami herbatnikami, wtedy sernik powstanie błyskawicznie i będzie już bez pieczenia. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na ciasta . Składniki: 1 szklanka cukru 4 jajka 200 g masła

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Ciasteczka serowo-cynamonowe 94

Ciasteczka serowo – cynamonowe Polecam Wam dziś gorąco przepis na przepyszne i bardzo łatwe w wykonaniu ciasteczka serowo-cynamonowe. Są tak smaczne, że znikają w mgnieniu

Blog z Apetytem
Ciasteczka krówkowe 388

Ciasteczka krówkowe to słodkie krążki przygotowane z dodatkiem masy krówkowej (kajmakowej). Z podanej ilości składników przygotowałam 26 sztuk . Ciasteczka krówkowe Składniki: 320g mąki pszennej 150g masła

Smakołyki Bereniki
Kruche babeczki z budyniem 246

Dziś przepis na klasyczne kruche babeczki nadziane budyniem waniliowym . Proste w wykonaniu i pyszne w smaku.  Przepis był już na blogu przy babeczkach karmelowych .Tutaj

Z Marcepanem
ODTŁUSZCZONE PIECZONE PĄCZKI – czyli FIT KARNAWAŁ 369

Tłuściutkie pączki , oponki , faworki zwane chrustem i rożne inne, karnawałowe wypieki królują teraz w cukierniach i na blogach! Ja przyznaję, że takiego gorącego pączka do kawusi

Ostra na Słodko
Ciasteczka bostonskie czyli Slodki Czwartek odc.136 208

blaszce zostawiając odstępy bo ciastka rosną. Ciasteczka pieczemy ok. 14 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.C. Studzimy je na kratce. Wkładamy je puszki. Z początku ciastka są twardawe ale kruche. Potem miękną

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ciasteczka owsiane bez mąki 176

łyżką masę na papier do pieczenia i formowałam płaskie ciastka, dość spore. Piekłam w piekarniku w temp. 180* C ok. 25 minut. To nie są klasyczne ciastka owsiane, nie są kruche, nie są zbyt słodkie. Dobre na II śniadanie albo na przekąskę poza domem, nie kruszą się i trzymają formę. "Jeden gram praktyki jest lepszy niż tony teorii

Zdrowa Kuchnia Sowy
Ciasteczka owsiane bez mąki 176

łyżką masę na papier do pieczenia i formowałam płaskie ciastka, dość spore. Piekłam w piekarniku w temp. 180* C ok. 25 minut. To nie są klasyczne ciastka owsiane, nie są kruche, nie są zbyt słodkie. Dobre na II śniadanie albo na przekąskę poza domem, nie kruszą się i trzymają formę. "Jeden gram praktyki jest lepszy niż tony teorii

Zdrowa Kuchnia Sowy
kruche ciasteczka kakaowe z migdałami 151

składniki: 200 g mąki orkiszowej lub pszennej 75 g cukru 150 g masła 1 żóltko 16 g cukru z prawdziwą wanilią 15 g kakao 100 g

Domowy Smak Jedzenia
Rogaliki krucho - drożdżowe z powidłami 122

Dziś zapraszam serdecznie na smakowite rogaliki! :-) SKŁADNIKI: - 2 szklanki mąki - 1/2 szklanki śmietany - 1 dkg drożdży - 20 dkg margaryny do pieczenia - 1 jajko - 1 żółtko - 1

Wielopokoleniowo
Rogaliki bez nadzienia 154

Może na zdjęciu tak niewyglądają, ale są naprawdę malutkie! Takie prawdziwe miniaturki, nadzienie pewnie byłoby ciężko na nich ułożyć 😌 Przygotowane przez Mamę rozeszły się błyskawicznie 😊 I

Kuchnia w czekoladzie
Ciasteczka migdałowe 181

Ciasteczka migdałowe Na około 25 szt:    115 g mąki pszennej    135 g mąki pszennej pełnoziarnistej    100 g cukru   

peggiwkuchni
CIASTECZKA MIGDAŁOWE 185

Migdały pachną i smakują zniewalająco. Mają w sobie coś tak... Artykuł CIASTECZKA MIGDAŁOWE pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Ciasteczka ryżowe 142

skrywa również mój stary zeszyt. Piekłam je tak dawno, że nie pamiętałam ich smaku. Teraz odkurzyłam przepis, a Monika przygotowała i upiekła ciasto. Ciastka są bardzo smaczne, kruche i co ważne bezglutenowe, więc idealnie pasują do naszej obecnej diety. Składniki: • 2 kleiki ryżowe – po 160 g • 250 masła • 3 jajka

To co kocham
Faworki 147

Chruściki, chrusty, kreple... faworki, delikatne i kruche. Pyszne:) Tradycyjne, chrupiące ciastka o słodkim i aromatycznym smaku, w kształcie złożonej kokardki, posypywane cukrem pudrem. Są smażone na głębokim tłuszczu - oleju, smalcu lub  na klarowanym maśle. Najczęściej spożywane są w czasie takich świąt jak: Karnawał, Tłusty Czwartek, Ostatki (czyli we wtorek przed Środą Popielcową). Wyrabiane są z ciasta

Zasmakuj Kuchni