równie dobrze (jak nie lepiej) jak gotowy produkt 🙂 Wyobraźcie sobie słodką, kakaową masę, pełną płatków owsianych i wiórków kokosowych. Lekko lejącą się, wilgotną, jeszcze ciepłą, którą wyjadacie łyżką z garnka, w którym przed chwilą ją przygotowaliście. I [...] Artykuł KAKAOWE CIASTKA OWSIANE NADZIANE POWIDŁAMI (BEZ PIECZENIA) pochodzi z serwisu sandrafrej.com
SandraFrej.commożna zrobić z resztek jedzenia, a dokładnie z kurczaka – pieczonego albo z rosołu. Wietnamski karmel i mleko kokosowe potrafią tchnąć drugie życie w pozornie nudny kawałek mięsa. Zobacz przepis. 5. Szarlotka z chleba Wygląda i smakuje jak dobre ciastko z cukierni, kto by przypuszczał, że powstała z resztek jedzenia. Ta szarlotka to doskonały patent na nadmiar pieczywa lub czerstwy chleb
Niedzielny kucharztubę z musli ale możecie też komponować swoją mieszankę kasz, owoców czy orzechów a także wybierać batoniki i ciastka ;) Zdecydowanie warto tam zajrzeć. Nazwa: Musli Firma: Mixit Skład: słońce w każdym z nas [płatki kukurydziane (kukurydza, mąka, sól), płatki kokosowe BIO, ziarna słonecznika, mąka ryżowa], pistacje, orzechy makadamia, nasiona konopi BIO, ziarno słodu jęczmiennego, liofilizowane kiwi, pestki moreli, liofilizowane
Candy PandasKrótko. Ciastka zniknęły w ciągu godziny ! Wyszło mi ich ok 24 sztuki - ciastka jednogarnkowe lub jednomiskowe jak kto woli :) Słodkie, mięciutkie ! POLECAM ! 1-2 banany 1 jajko szklanka płatków owsianych 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1/2 szklanki słonecznika łuskanego 4-5 łyżek rodzynek 2-3 łyżki żurawiny łyżka miodu W misce rozgniotłam widelcem banany, dodałam szklankę płatków owsianych miód
Justa próbuje gotowaćboki tortu posmarować pozostałą masą bez płatków, po czym obsypać wystudzonymi wiórkami kokosowymi dociskając je do masy. • Tort wstawić do lodówki na kilka godzin lub na noc. • Przed podaniem ułożyć na obwodzie gotowe ciastka Rafaello
To co kochamWarto wtedy sięgać po inne mąki, o mniej zawartości włókna pokarmowego. O czym należy pamiętać, używając mąki kokosowej? Przede wszystkim jest tą mąka bez glutenu - zachowuje się zupełnie inaczej niż mąka pszenna, ciasto nie będzie tak plastyczne, a ciastka z jej użyciem mogą pękać. Czasem trzeba się nieźle nakombinować, żeby dojść do perfekcji (ale warto!). Dodatkowo jest bardziej
Powiedz dietom nieDo upieczenia kokosanek zainspirowała mnie Majanka . Ciasteczka okazały się mięciutkie, słodziutkie i cudownie kokosowe... Jeśli masz jakieś "wolne" białka, to nie zwlekaj tylko bierz się za
In my kitchenzbóż (płatki pszenne, żytnie, jęczmienne, owsiane, orkiszowe). Poddane obróbce hydrotermicznej, dzieki czemu nie trzeba ich gotować. Ekologiczne płatki kokosowe, nie poddawane procesowi siarkowania. Polecane do deserów i potraw kuchni orientalnej. Po ich zmieleniu uzyskujemy mąkę idealną do pieczenia np. ciastek. Ekologiczny ananas suszony w kostkach, nie poddawany procesowi siarkowania. Polecany jako dodatek do musli, płatków zbożowych i jogurtu oraz
Zawsze głodna!się świetnym pomysłem. Moje są ciut oszukane, ale nadal pyszne! Składniki:250 gram pokruszonego biszkoptu, ciastek, ciast, babek1/3 szklanki mleka5 daktyli 1 kieliszek Malibu2 łyżki kakao2 łyżki miodu wrzosowego1 łyżka oleju kokosowego3 rozpuszczone krówki (cukierki rozpuszczamy tak jak czekoladę, w kąpieli wodnej)wiórki kokosowe do obtoczeniaDaktyle zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na kilka minut i mielimy na pastę. Pokruszony biszkopt mieszamy
Mango Papajawięcej) 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 10 łyżek likieru kawowego 100g wiórek kokosowych Sposób przygotowania: Kawę rozpuszczalną rozpuszczamy w 1/2 szklanki wody, do przestudzonej dodajemy 4 łyżki likieru kawowego. Spód tortownicy wykładamy folią spożywczą, a na niej układamy obok siebie delikatnie namoczone w kawie i likierze kruche ciastka z morelową glazurą. 0,5l mleka zagotowujemy. W pozostałej części
Kuchnia w czekoladzieSernik na śniadanie? Czemu nie! Fit serniczek wykonany z kostki twarogu półtłustego z dodatkiem pszenicy prażonej w miodzie, pieczony w piekarniku. Bez dodatku cukru - słodzony miodem
Kuchnia MagdaLenyAbsolutna konieczność na świątecznym stole - Cranberry Noël wg Marthy Stewart. Obłędne maślane ciasteczka, idealnie kruche, nadziane żurawiną, pistacjami i orzechami laskowymi, w otoczce z wiórków kokosowych... Dla mnie jedne z najpyszniejszych ciasteczek jakie jadłam! Idealnie nadają się, aby je pięknie zapakować w ozdobną folię, przewiązać wstążeczką i rozdać jako miły świąteczny upominek najbliższym. Szybciutkie w przygotowaniu, jedynie ciasto musi(...)godzinki poleżeć przed pieczeniem w zamrażarce. W szczelnie zamkniętej puszce, upieczone dzisiaj przetrwają aż do Świąt. Moje dzisiejsza porcja nie ma oczywiście szans, za chwilkę zniknie z talerza ostatnie ciastko, dlatego na pewno będę je jeszcze piekła przed samymi Świętami:) Gorąco polecam!SKŁADNIKI:225 g miękkiego masła3/4 szklanki cukru pudru1 łyżeczki esencji waniliowej lub 1 torebka cukru z wanilią1/3 łyżeczki
Słodko-Słony Świat Ilonywychodzi około 40 sztuk (wszystko zależy od wielkości foremek jakich użyjemy do wykrawania ciastek). Ciasteczka najlepsze są na drugi, a nawet trzeci dzień, jak zmiękną pod wpływem marmolady. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: 200 g masła (temp. pokojowa) 1 szklanka drobnych wiórek kokosowych 3/4 szklanki cukru pudru 2 jajka L 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)wsypujemy cukier puder i ubijamy na jasną puszystą masę. Następnie dodajemy jajka i miksujemy. 2. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia dodajemy do ciasta, miksujemy, na końcu dodajemy wiórki kokosowe (jeśli nie mamy drobnych wiórek, to zawsze możemy te większe je zmiksować w blenderze kielichowym), miksujemy. 3. Ciasto przekładamy na stolnicę oprószoną mąką i zagniatamy, żeby się połączyło, formujemy kulę
kruche babeczkiwiosna, rozleniwienie i tak mi jakoś zeszło. :) 100 g rodzynek natura ciemny rum ( niepełna szklanka) duży banan 3 łyżki kakao 0,5 szklanki kaszki błyskawicznej dla dzieci kilka ciastek zbożowych wiórki i kakao do obtaczania Rodzynki zalewamy rumem ( tak około 1 cm ponda owoce) zamykamy szczelnie i odstawiamy do lodówki na co najmniej dobę. Moje stały trochę dłużej(...)formować. Nabieramy po łyżce masy i wilgotnymi dłońmi formujemy kulki. Które obtaczamy w kakao albo w wiórkach kokosowych. Praliny są jak powinny mocno rumowe, słodkie i kakaowe. Kilka takich i przy mojej ekonomicznej głowie można iść spać. :) PS Jeśli ktoś nie ma ciastek, można użyć większej ilości kaszki
Dieta moja pasjakażdego łasucha przystało, ciastka w domu być muszą. Oczywiście jasna sprawa, że najlepsze są takie domowej roboty ;) Zatem nieśmiało zapytam. Lubicie kokosanki? Ja bardzo :) Dzisiaj zachęcam Was, do przygotowania ich cytrynowej wersji. SKŁADNIKI: 2 białka 100 g cukru 200 g wiórków kokosowych sok i skórka z 1 cytryny A jak to zrobić: Białka ubić na sztywno, dodając
Kuchnia w opałach