szczypta soli 250 g serka mascarpone + gorzka czekolada do dekoracji Na początku ciastka rozdrobnij za pomocą blendera Masło rozpuść. Do pokruszonych ciastek przelej rozpuszczone masło, całość bardzo dokładnie wymieszaj. Masę przełóż do formy wysmarowanej olejem kokosowym lub masłem, dociśnij ją i wyrównaj. Ciasto musi bardzo dobrze przylegać do formy. Następnie blachę wstaw na ok. 30 minut do lodówki
365 dni dookoła kuchnimąki kukurydzianej (może być skrobia) lub ziemniaczanej , czyli około 50 g (może być nawet opakowanie budyniu czekoladowego) Spód sernika: 200 g kruchych ciastek (u mnie były to te ) 50 g dowolnego delikatnego w smaku oleju roślinnego (kokosowy, słonecznikowy) Przygotowanie: Zaparz herbatę (200 ml wody) i namocz w niej pokrojone śliwki (minimum pół godziny, a im dłużej tym lepiej
greenscarfuwielbia sernik czekoladowy, a ja miałam przy nim mniej pracy i mniej stresu, że mógłby roztopić się w upale. Sernik czekoladowo-kokosowy przygotowałam z tego przepisu —>KLIK. Z tą różnicą, że zrobiłam spód z pokruszonych ciastek, więc całość nie była już bezglutenowa. Sernik ozdobiłam malinami prosto z krzaczka i domowymi bezami przyrządzonymi w następujący […] Artykuł
Mienta blogprzekąskę, że warto potraktować ją jako wyjątkową i serwować tylko na specjalne okazje. Idealną są zbliżające się święta. Słodycz czekolady i ciastek spotyka się ze słonym smakiem fistaszków, a gdzieś tam w tle przebija się kokosowa nuta. Ta słodko-słona kombinacja jest cudowna: przy jedzeniu tych batoników w głowie rozlega się jakby kilka klaksonów. I dlatego
Roślinna - blog wegańskiZapraszam Was na jedne z moich ulubionych ciasteczek - kokosanki. Ciastka te są bardzo szybkie do przygotowania i bardzo smaczne. SKŁADNIKI: 30 dag wiórków kokosowych, 3 białka, 8 dag masła, 5 łyżek mleka, 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej, 3/4 szklanki cukru kryształu. PRZYGOTOWANIE: 1. Masło rozpuszczam w rondelku, wsypuję cukier i dokładnie mieszam. Następnie do masy wsypuję wiórki kokosowe oraz wlewam
Tradycyjna kuchnia Kasimąki tortowej 1/4 szklanki kakao 1 szklanka miałkiego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju Masa kokosowa 300 g wiórek kokosowych 3 szklanki mleka 1 szklanka cukru (może być trochę więcej) 3 łyżeczki żelatyny ciastka pepitki - 3 paczki czekolada 1/2 tabliczki 4-5 łyżki mleka Białka ubijamy na sztywno, dodajemy powoli cukier i żółtka. Mąkę, proszek
Jadło i czytadłospód: 300 gram płatków śniadaniowych czekoladowych 2 pełne łyżki masła Masa: 1 kg sera twarogowego szklanka cukru pudru 6 łyżeczek płaskich żelatyny kilka sztuk ciastek typu markizy ja użyłam ciasteczek HIT kokosowych Masa owocowa: słoik konfitury truskawkowej ewentualnie zmiksowane owoce typu maliny, truskawki lub jagody z dodatkiem żelatyny Do posypania: pokruszone markizy Wykonanie: Płatki wsypujemy do blendera
NaKońcuJęzykarodzaj ciastek, na który od czasu do czasu nachodzi mnie niesłychana wręcz ochota: Kokosanki. Klasyka polskich wypieków, królują na naszych stołach i towarzyszą kawie od kilkudziesięciu lat. Nie ma w Polsce osoby, która kokosanek nie próbowała. Chyba, że ktoś jest uczulony na wiórki kokosowe, wtedy jest(...)składników. Oto one: 5 białek 120 g cukru szczypta soli 300 g wiórków kokosowych 50 g rozpuszczonego masła Białka ubij z cukrem i solą na sztywną pianę. Następnie do ubitej piany dodaj wiórki kokosowe cały czas mieszając na wolnych obrotach. Gdy wiórki będą już wymieszane z białkami dodaj rozpuszczone
kuron.com.plcierpliwość została wynagrodzona! Czekoladowy spód, kokosowy smak masy serowej oraz polewa z czekolady deserowej ma nawiązywać do smaku słynnego kokosowego batonika, który podobnie ma smak raju. Ten sernik też ma taki smak:) Składniki: na spód: 150g herbatników lub ciastek pełnoziarnistych 60g masła 1 kopiasta łyżka kakao Herbatniki zmiksować w malakserze, wsypać kakao i wlać rozpuszczone masło. Krótko zmiksować(...)22cm) wyłożyć papierem, wysypać herbatniki, wyrównać i ugnieść. Masa serowa: 400g twarogu półtłustego lub tłustego 150g serka mascarpone 2 duże jajka 3/4 szklanki zagęszczonego mleka słodzonego 100ml śmietanki kokosowej (lub zwykłej, kremówki 30%) 2 łyżki budyniu śmietankowego 50g wiórków kokosowych Twaróg przetrzeć prze sito lub zemleć dwukrotnie. Do twarogu dodać mascarpone, śmietankę kokosową, mleko zagęszczone, jajka, budyń oraz
Obiad gotowygóry, chyba po prostu nie jest ciastowy. Składniki na tortownicę 20 cm: 1 szklanka kaszy jaglanej ugotowanej na sypko w 2 i 1/4 szklankach wody 1 puszka mleka kokosowego (400 ml) 3-4 łyżki cukru lub miodu (u mnie po dwie łyżki miodu i cukru, ale wyszło dość słodkie, więc następnym razem zrezygnuje z cukru) 2 łyżeczki przyprawy do piernika(...)orzechów prażonych i solonych 300 gr ciastek kakaowych lub cynamonowych lub imbirowych lub pierniczków 100 gr śliwek suszonych (ja użyłam, ale nie ma takiej konieczności) garść orzechów włoskich Piekarnik nagrzać do 180 st., grzałka góra-dół. Formę do pieczenia, wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Kaszę umieścić w misie malaksera, dodać mleko kokosowe, cukier, gruszki, przyprawę do piernika, kakao
moj przepis naWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kuleczki raffaello to prosty i smaczny deser dla dużych i małych łasuchów. Wykonane z kaszy jaglanej, a
Marta GotujeMój autorski pomysł na szybki i prosty deser...rurki z ciasta francuskiego z kaki w gorzkiej czekoladzie. To zdrowsza wersja rurek z kremem bo zamiast kalorycznego
Kuchnia MagdaLenypudru, 150g stopionego masła, 1 łyżka miodu, 2 łyżki gorącej wody, 1 łyżeczka sody. Sposób przygotowania owsianych ciasteczek kokosowych: W dużej misce łączę ze sobą płatki owsiane, wiórki kokosowe, mąkę i cukier puder a następnie dodaję przestudzone stopione masło i mieszam. Do małej miseczki lub kubka wsypuję sodę, dodaję miód i gorącą wodą opłukuję łyżkę(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę w rozgrzanym do 150 o C piekarniku przez około 15 minut (do czasu aż ciastka nabiorą złotego koloru). Wyjmuje ciasteczka i studzę na kratce. Tuż po wyjęciu z piekarnika owsiane ciasteczka kokosowe są miękkie i elastyczne, ale stają się chrupkie tuż po wystygnięciu. SMACZNEGO
Gotuj Się Kto MożeSkładniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 1 i 1/2 szklanki wiórków kokosowych 3/4 szklanki cukru 1 szklanki oleju 1 szklanka mleka 5
Ciastka - domowe słodkościciastka z niczego ;) Zalega ci w domu ciasto, na które już nikt nie ma ochoty? Albo co gorsza zakalec, który za chwilkę wyrzucisz do śmieci? Nie poddawaj się zbyt szybko! W bardzo łatwy sposób możesz zrobić z tego coś pysznego :) Dziś polecam właśnie bajaderki- małe, słodkie kuleczki z resztek ciast, oblane polewą i obtoczone w wiórkach kokosowych. Nikt
Nastoletnie Wypiekaniemasła orzechowego bardzo kusił. Zobaczcie czy warto było poddać się temu kuszeniu. Nazwa: Lody waniliowe z ciastkami o smaku czekoladowym i sosem orzechowym. Firma: Ben&Jerry’s Skład: woda, cukier, oleje roślinne (kokosowy, z orzechów ziemnych, słonecznikowy), pasta i kawałki orzechów ziemnych (8%), syrop glukozowy, mąka pszenna, pasta z migdałów (2%), kakao w proszku(...)wyrazimy „na bogato”, czyli dodatków nie oszczędzono i już od pierwszej łyżeczki można spróbować ich pełnego smaku. Smak: Same lody są nieco wodnistej konsystencji o szarym zabarwieniu przez kakaowe ciastka ale nie mają jakiegoś głębszego smaku. Kawałków ciastek jest naprawdę dużo od takich malutkich okruszków, po solidne duże zmrożone ciacha. Czuć w nich goryczkę kakao oraz dużą cukrową
Candy Pandaspochodzą od EcoBlik , zachęcam do polubienia na FB i odwiedzin- warto! Do dzieła! Niewiele czasu i Wasze ciastka będą gotowe do degustacji! Składniki najwyższej jakości 100 g ekologicznej kaszy jaglanej EcoBlik 2 dojrzałe duże banany 3 łyżki oleju kokosowego virgin 100 g gorzkiej surowej czekolady u mnie nie bez powodu Cocoa ( do kąpieli wodnej) 40 g gorzkiej(...)lawendę, wanilię, len i mąkę kokosową.Pod koniec miksowania dodaj posiekaną gorzką czekoladę. Ciasto powinno być wilgotne i lepkie. Odstaw na pół godziny, zgęstnieje i przeschnie. Rozgrzej piekarnik na 180 stopni . Blachę do pieczenia pokryj pergaminem . Dłońmi formuj kulki i układaj na papierze. Spłaszczaj od góry. Z tej porcji wyszło mi 30 ciastek, ilość zależeć będzie rzecz jasna
Z Kuchni Do Kuchnipodczas nieudanego desantu na Gallipoli na południowym froncie. Ciasteczka na które daję wam przepis, to ciastka, które kobiety wysyłały na front, ponieważ nie wysychały za szybko i nie twardniały, ani nie pleśniały. Składniki: 1 szklanka mąki 1 szklanka płatków owsianych 1 szklanka wiórków kokosowych pół szklanki brązowego cukru 4 łyżki miodu 1 łyżka sody 4 łyżki gorącej wody(...)miód. Odstaw do przestygnięcia. 2) Zmieszaj mąkę, płatki owsiane, cukier i wiórki kokosowe. 3) Sodę dodaj do zagotowanej wody i dobrze wymieszaj. 4) Połącz suche składniki z sodą i masą z rondelka. Wymieszaj 5) Posmaruj blachę do pieczenia margaryną i wysyp mąką. Wyłóż ciastka na blachę. PAMIĘTAJ, ŻEBY ZACHOWAĆ ODSTĘPY MIEDZY CIASTKAMI. Ja nie doczytałam tego punktu
cukrem pudrem posypane