powstały przypadkowo i skromnie mogę stwierdzić, że jestem dumna z tej receptury. Są naprawdę przepyszne i cuuudownie pachną. Kokosowo-piernikowy posmak jest po prostu niesamowity. Dodatkowo miękkie wnętrze ciastka, polewa czekoladowa i nic więcej chyba nie muszę pisać... Koniecznie spróbujcie tej zdrowszej wersji pierników, które również doskonale sprawdzą się w przypadku osób będących na diecie bezglutenowej. Należy tylko(...)zawierającej glutenu. Co prawda, ani ja, ani moi bliscy praktycznie żadnej diety nie stosujemy, ale osobiście uwielbiam takie słodkości, które niesamowicie smakują. Polecam! (około 14 sztuk) 100g pasty kokosowej 100g płatków jaglanych 50g cukru kokosowego (można użyć zwykłego lub ksylitolu) 100g miodu 100g mąki jaglanej 50g wiórków kokosowych 1 jajko 1 łyżka kakao (płaska) 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki zmielonych
Di gotujeSkładniki: 1 / 2 kostki margaryny 1 / 2 szklanki cukru 1 jajko 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 / 2 szklanki wiórków kokosowych Przygotowanie: Mąkę z proszkiem
Ciastka - domowe słodkościdodajcie tahini i dokładnie wymieszajcie. Piekarnik nagrzejcie do 180 st bez termoobiegu (lub 160 st z termoobiegiem). Masę kokosową nakładajcie łyżką na przygotowaną blachę (najlepiej wyłożoną papierem do pieczenia) z zachowaniem odstępów- kokosanki urosną podczas pieczenia. Pieczcie do momentu zezłocenia ciastek- około 15 minut. Zanim ściągniecie upieczone kokosanki z blachy, pozwólcie im lekko przestygnąć
OliveandThymezdejmować z papieru do pieczenia. Czas pieczenia dopasować do grubości ciastek. Ciasteczek zbyt dużych nie robić, gdyż są bardzo sycące i wystarczy jedno, aby zaspokoić apetyt na coś słodkiego. Idealna przekąska do kawy lub herbaty. Składniki: (na około 25 sztuk) 200 g suszonych daktyli 150 g mąki kokosowej 50 g wiórków kokosowych 100 g masła 2 jajka 2 łyżeczki
Kuchcik gotujeadwent to i ciastka adwentowe muszą być-u mnie w domu duży wybór,bo każdy lubi co innego-różne różniste a wszystkie pyszne-polecam -dzieci i dorośli będą mieli frajdę.... KOKOSANKI Składniki: 7 białek 1 szkl.cukru 40 dag wiórek kokosowych Przygotowanie: białka ubić na sztywną pianę,dodać cukier i jeszcze dalej ubijać aż stanie się szkliste i cukier się
Swojskie jedzonkomąkę także momencik miksując. Białka ubite więc dodajemy naszą masę kokosową i delikatnie mieszamy. Kiedy składniki się połączą formujemy takie okrągłe ciasteczka i kładziemy na blasze wyłożonej papierem. Nasze ciasteczka miały jakieś 5-7 cm średnicy. Z powyższej ilości składników wyszło ich jakieś 20 sztuk. Na blasze ciastka można układać dość blisko siebie gdyż pieczone ciasteczka nie zwiększają swojej(...)objętości. Kokosanki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10 minut. Kiedy się upieką wyjmujemy żeby za bardzo nam się nie spiekły i możemy poddawać się kokosowej uczcie Smacznego
Kuchenne Wariacjewypróbowania tego przepisu. Ciasteczka są naturalnie słodkie, bez trudu się je przygotowuje, a najprzyjemniej je. Polecam!!! ❤🍪🍪🍪❤ Składniki na 50 ciastek: 2 1/2 szklanki mąki z samopszy, 1/2 szklanki mąki gryczanej, 1/2 szklanki rodzynek, 1 garść płatków lub wiórek kokosowych (opcjonalnie), 2 łyżki masła kokosowego, 1 łyżka cynamonu, 150 ml wody. Wykonanie: Umieszczamy w misce mąkę, rodzynki, płatki kokosowe
Jeść, by żyć w zdrowiuUwielbiam robić muffinki, bo to takie ciastka nie-do-popsucia, w dodatku można śmiało żonglować składnikami i dalej wszystko świetnie smakuje: nie macie oleju kokosowego? można zastąpić go słonecznikowym lub roztopionym masłem? Zabrakło akurat mleka? można dodać maślanki lub jogurtu naturalnego :) Moje dzisiejsze muffinki w wersji z wiśniami i kruszonką. Z podanych składników zrobicie 12 standardowych babeczek
Ciastkozercywmieszać posiekaną (niezbyt drobno!) czekoladę. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek), posypać wiórkami kokosowymi oraz kawałkami truskawek. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 20 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce. Składniki do babeczek znalazłam w swoim boxie, który można zamówić
Di gotujeSkładniki: ciastka 200 gram/delicje, jogurt grecki 200 gram, serek mascarpone 500 gram, cukier puder 3 łyżki, żelatyna 4 łyżeczki, wiórki kokosowe 1 szklanka, maliny 20 dag, borówki 15 dag, winogrona 20 sztuk, galaretka owoce leśne 1 opakowanie, wiórki kokosowe 1/2 szklanki jogurt grecki, mascarpone, cukier puder, wiórki kokosowe utrzeć mikserem na gładką masę, żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej
W Mojej Kuchni Lubięczęści, z każdej formujemy kulkę, rozpłaszczamy i wałkujemy na cienki placek. Na każdy placek nakładamy po łyżce masy kajmakowo-kokosowej i rozsmarowujemy cienko. Każdy placek zwijamy w rulon, przecinamy i formujemy wianuszek (patrz zdjęcie) lub inne kształty. Układamy ciastka na blaszce wyłożonej papierem w odstępach i odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut. Po tym czasie drożdżówki smarujemy rozmieszanym jajkiem
Gotowanie moimi oczamiCzas Wielkanocy to czas pysznych domowych wypieków. Na naszych stołach pojawia się wtedy mazurek kajmakowy , pascha wielkanocna , babka cytrynowa z polewą czekoladową ,
Kulinarne przygody Gatitypotrzebować około 12 ciasteczek płatki owsiane - 150 g mleko - 50 ml olej kokosowy// ewentualnie masło - 2 łyżki soda oczyszczona lub proszku do pieczenia - pół łyżeczki mąka pszenna - 100 g miód - 2 łyżki/ 50 g cukier brązowy - 50 g biała czekolada - 50 g blender, miska, piekarnik, blacha, Jedno ciastko to około 141 kcl Etap I Zblednuj połowę płatków owsianych za pomocą(...)miękkie stwardnieją podczas stygnięcia. * jeżeli zależy Ci na pięknym estetycznym okrągłym kształcie, weź papier do pieczenia i za pomocą szklanki odrysuj koła, pomogą Ci w formowaniu idealnych okrągłych ciastek
Wylizany Rondelzrobiłam, tyle czasu wystarczyło). Mając już „gotowe mleko” przygotowujemy ciasto. Sypkie składniki (kleik ryżowy, wiórki kokosowe, migdały, pistacje, cukry, proszek do pieczenia) mieszamy w misce. Dodajemy pokrojone na kawałki miękkie masło oraz jajka. Zakładamy rękawiczkę jednorazową i dokładnie wyrabiając, łączymy składniki. Aby zrobić ciastka w kształcie jajek, porcje ciasta (22g) nabierałam zwykłą łyżką do lodów, rozprowadzałam wewnątrz niej ciasto(...)zrobiłam 42 „połówki jajek”, czyli powinny wyjść 24 ciasteczka. Piekarnik nagrzewamy do 180°C i pieczemy 15-20 minut. Upieczone studzimy na kratce. Z mocno schłodzonego mleka kokosowego odlewamy wodę. Ubijamy wytworzoną śmietankę dodając 1 łyżkę cukru pudru. Wiórki kokosowe mielimy (w młynku lub blenderze) i dodajemy do masy. Mieszamy i gotową masą smarujemy połówki „jajek” składając
mojewypiekiinietylkocudownie pyszne, że na jednym nie można skończyć :). Polecam bardzo gorąco! CIASTKA Z KLEIKU RYŻOWEGO. Składniki na 45 sztuk: 1 opakowanie kleiku ryżowego (160 g) 3 łyżki cukru 3 jajka 200 g margaryny 4 czubate łyżki wiórków kokosowych 1 łyżeczka domowego ekstraktu waniliowego 1 łyżka domowego cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku(...)blasze wyłożonej papierem do pieczenia. W dołek włożyć porcję marmolady. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180ºC i piec przez około 18 - 20 minut na złoty kolor. Ciastka ostudzić na kratce. Smacznego
Zakątek rozkoszy kulinarnych