Szybkie ciastka owsiane z wyraźnym posmakiem kokosa i pomarańczy. Zdrowe i słodkie:). 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych 1 szklanka wiórków kokosowych 100g miękkiego masła 2 jajka L 2 łyżki mąki, u mnie kokosowa 4 łyżki miodu 4 łyżki soku z pomarańczy skórka otarta z 1 pomarańczy 1. Wszystkie składniki przekładamy do miski, zagniatamy
Szefowa kuchnikcal w tym: B: 6 g; W: 55 g; T: 39 g. Składniki (ilość zależy od wielkości ciastek) - 25 g zmielonych migdałów - 50 g mąki - mieszanki bezglutenowej - szczypta sody oczyszczonej - 1 łyżka mleka roślinnego - 25 g oleju kokosowego w stałej postaci - 1 łyżka ksylitolu lub innego sypkiego słodzidła Wykonanie Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy zmielone migdały, sodę, ksylitol
Health-Fit-Lifenasiąkną. 2. Posiekać na drobne kawałki rodzynki. 2. Do płatków dodać wiórek kokosowych, masła orzechowego i rodzynek. 3. Pokroić w drobną kostkę banana i mieszać z pozostałymi składnikami aż do uzyskania lepkiej konsystencji. 4. Natrzeć blachę do pieczenia masłem i wyłożyć uformowane ciastka. 5. Piec około 20 minut w temperaturze 180 °C. Smacznego
Kuchenne innowacjebloga Ania gotuje ,trochę przeze mnie zmodyfikowany. 200 g płatków jaglanych pełnoziarnistych 70g wiórków kokosowych 2 jajka 100 g masła 2 łyżki miodu prawdziwego 30 g mąki jaglanej 1 łyżka cukru trzcinowego do posypania ciastek Wsypać do miski płatki jaglane i wiórki,wbić jajka,dodać miód,roztopione masło i wymieszać dokładnie. Odstawić
Kolorowa kuchnia Elkismaczna przekąska, nie tylko dla osób na "wiecznej" diecie :) Polecam! :) Dietetyczne ciastka owsiane przepis na 14 ciastek (1 szt ok. 60 kcal) Składniki : 1 szklanka płatków owsianych 2 bardzo dojrzałe banany 1 łyżka masła lub oleju kokosowego (20 g) 2 łyżki pestek dyni (lub słonecznika) oraz garść rodzynek Sposób wykonania: Banany rozgniatamy widelcem lub miksujemy blenderem
Smaki Nataliisobą dodając kolejno, łyżka po łyżce, ubitą pianę z białek. Teflonową patelnię rozgrzewamy, natłuszczamy odrobiną oleju (u mnie kokosowy) i wylewamy naszą omletową masę. Smażymy po kilka minut z każdej strony. Podajemy z ulubionymi owocami. NR 3: Owsiane ciastko z mikrofali mug cake Kojarzycie ,,babeczkę z kubeczka"? Wiecie, taki proszek z którego w kilka minut można zrobić ciastko. Prosto
Kuchnia Elliewiórek kokosowych 2/3 szkl alkoholu Malibu WIERZCH: 1 czekolada mleczna z orzechami 60 ml śmietanki 30% 1. Wiórka kokosowe zalać Malibu, wymieszać, odstawić na min 30 minut, najlepiej ok 2 godziny (a można nawet na całą noc). 2. Ciastka dokładnie pokruszyć (dosłownie na piasek – ja robię to malakserem). Rozgrzać delikatnie w rondelku z masłem i Nutellą. Wysypać
Kocham Czekoladędomownikom i tym małym i tym dużym. Chrupkie, delikatnie słodkie, rozpływające się w ustach. Dawno nie jadłam takich dobrych ciastek. Polecam i dziękuję SmakiPoludnia24.pl Składniki: (na dwie porcje w kokilkach 8,5 cm) 1/2 średniego banana 1/2 łyżeczki wiórków kokosowych 2-3 kruche ciasteczka Barilla Mulino Bianco Campagnole ze sklepu SmakiPołudnia24.pl 1 szklanka domowego budyniu czekoladowego z tego przepisu
Słodkie okruszkikońcówką do robienia ciastek. Wykładać na blaszkę wyłożoną papierem. Piec 10-15 min. w temp. 180 stopni C(do lekkiego zarumienienia ciastek). Ciasteczka można do połowy zanurzać w rozpuszczonej czekoladzie(ja niektóre posypałam jeszcze wiórkami kokosowymi). Odłożyć do wystygnięcia. Smacznego
Smaczne Zdrowewiórków kokosowych, - łyżeczka proszku do pieczenia, - 1 jajko, - 100g masła, - mąka do obtaczania. Sposób przygotowania: Masło rozpuszczamy i mieszamy ze wszystkimi składnikami, odstawiamy na 15min. Mąkę wysypujemy na talerz, formujemy z ciasta kulki o średnicy 3cm oraz obtaczamy je w mące. Spłaszczamy do grubości 1cm, układamy na blasze wyłożonej papierem. Trzeba zachować około 2 cm odległości między ciastkami. Pieczemy
Przepisy Mikołajajest ktoś, kto nie lubi ciasteczek czekoladowych? Nie sądzę – niestety sklepowe ciastka zawierają zboża, gluten, utwardzone tłuszcze roślinne i mnóstwo innych chemicznych składników. Całe szczęście jest alternatywa – i to bez zbóż, glutenu, cukru, nabiału i orzechów – ciasteczka czekoladowe paleo są pyszne, a ich wycinanie z foremek jest świetną zabawą dla dzieci . Jak zrobić takie pyszności? Czekoladowe(...)ciasteczka paleo z foremek – bezglutenowe, bez orzechów, cukru i nabiału, przepis: gorzka czekolada – tabliczka (100 g), co najmniej 85%, najlepiej całkowicie bez cukru olej kokosowy – 1/3 szklanki mąka kokosowa – szklanka miód – 1/3 szklanki jajka – 4 ekstrakt waniliowy – łyżka cynamon – łyżeczka Czekoladę i olej kokosowy roztapiamy w kąpieli wodnej albo kuchence mikrofalowej , następnie
PaleoSMAKwaniliowego) 3 płaskie łyżki mąki pszennej 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 100 g białej czekolady dodatkowo: duże opakowanie herbatników kakaowych (ok. 300 g) dżem malinowy wiórki kokosowe do posypania Przygotowanie: Żółtka utrzeć z połową cukru. Dodać obie mąki, 1 szklankę mleka i dokładnie zmiksować. Pozostałe mleko wlać do garnuszka, dodać cukier waniliowy i drugą połowę cukru. Doprowadzić(...)warstwę herbatników. Na herbatniki wyłożyć 1/3 część kremu i równo rozsmarować. Na masie ułożyć kolejną warstwę herbatników. Ciastka posmarować dżemem, a następnie drugą częścią kremu. Na kremie ułożyć ostatnią warstwę herbatników i posmarować je ostatnią częścią kremu. Wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto wstawić na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na noc, by herbatniki dobrze zmiękły
Swojskie jedzonkomiski wsypałam mąkę, płatki jaglane, proszek do pieczenia, dodałam banana, siemie lniane, masło kokosowe, mleko ryżowe i miód. Wszystkie składniki wymieszałam za pomocą łyżki. W międzyczasie rozgrzałam piekarnik do temp. 180 º C. Blachę wyłożyłam papierem do pieczenia. Łyżką nakładałam ciasto, formułując ciastka. Ciastka piekłam ok 20 min, przewracając je na drugą stronę po dziesięciu minutach
nietadietabiałą mąką. Ja wiem, że czasem trzeba, czasem człowiek musi zjeść ciastko z kremem czy mega czekoladowy deser. No życie jest tylko jedno i nie ma sensu się ograniczać. Ale z drugiej strony, warto poznawać nowe smaki, doświadczać zmysłami smaku, być otwartym na to, co inne. Mus kokosowy z maracują to deser wpisujący się w modny ostatnio nurt
kolorowotorcikowoPrzepyszne i kruche owsiano-migdałowe ciasteczka w polewie z gorzkiej czekolady, czyli kolejna propozycja zdrowszej przekąski. Ciastka świetnie chrupią i wprost nie można się od nich oderwać. Przepis jest banalnie prosty a wykonanie nie zajmuje dużo czasu. Naprawdę jedne z najlepszych ciasteczek owsianych jakie jadłam. Świetnie smakują z kawą, herbatą lub ciepłym mlekiem. Z przepisu wychodzi(...)czekolady Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 180ºC. Wszystkie suche składniki wrzucić do miski. Dodać roztopiony olej kokosowy oraz syrop z aga wy i dokładnie wymieszać łyżką. Wykładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, zachowując odstęp i spłaszczać widelcem lub łyżką na kształt okrągłych ciastek. Piec przez około 10-12 minut. Wyjąć i ostudzić. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i polać
Healthy food explorerczubate łyżki budyniu waniliowego) - 2 płaskie łyżki mąki pszennej - 2/3 szklanki cukru - 1 cukier waniliowy - 50 g białej czekolady - 200 g herbatników kakaowych - słoiczek dżemu malinowego - wiórki kokosowe do posypania Żółtka ucieram z połową cukru. Dodaję obie mąki, 1/2 szklanki mleka i dokładnie miksuję. Pozostałe mleko wlewam do romdla, dodaję cukier waniliowy i drugą połowę cukru. Doprowadzam do wrzenia(...)herbatników. Na herbatniki wykładam 1/3 część kremu i równo rozsmarowuję. Na masie układam kolejną warstwę herbatników. Ciastka smaruję dżemem, a następnie wykładam drugą częścią kremu. Na kremie układam ostatnią warstwę herbatników i smaruje je ostatnią częścią kremu. Wierzch ciasta posypuję wiórkami kokosowymi. Opcjonalnie, jeżeli lubicie słodkie desery, ścieram więcej czekolady. Ciasto wstawiam na kilka godzin do lodówki, a najlepiej
Cook&LoveI kolejna propozycja Madzi na słodki deserek. Sernik Oreo robi się bardzo szybko, jednak zanim będziecie mogli go spróbować musi postać dobrych kilka godzin w lodówce
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zapach oraz smak czekolady i wiórek kokosowych mówi sam za siebie. Ciasteczka są delikatnie mięciutkie i lekko słodkie. Koniecznie spróbujcie! (około 12 niewielkich sztuk) 100g kremu czekoladowego 1 jajko (duże) 100g mąki pszennej Dodatkowo: 50g wiórek kokosowych Krem czekoladowy dokładnie zmiksować z jajkiem. (Powinna powstać jednolita masa.) Następnie dodać mąkę i wiórki kokosowe. Całość dokładnie wymieszać i jeśli ciasto mocno(...)się klei - schłodzić w lodówce. Po tym czasie z ciasta uformować kulki o wielości niewielkiego orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. (Między ciastkami - nie trzeba robić dużych odstępów.) Ciasteczka piec (w rozgrzanym piekarniku) około 8-9 minut w 180 stopniach. Po ostudzeniu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku
Di gotujeuwierzcie mi że są spore i spokojnie można się jednym najeść. Składniki (7 dużych ciastek): 3/4 szklanki mąki owsianej razowej pół szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej pół szklanki mąki pszennej białej pół łyżeczki sody szczypta soli łyżka kakao 3/4 szklanki ksylitolu 2 czubate łyżeczki oleju kokosowego 2,5 łyżki masła orzechowego - najlepiej bez cukru i oleju palmowego 1 duże jajko(...)jajko. Wyrób ciasto. 2. Podziel ciasto na 7 części, z każdej uformuj dużą kulkę. Następnie rozłóż je na blasze z papierem do pieczenia i każdą spłaszcz na kszatłt dużego ciastka. 3. Do każdego ciastka włóż kilka wybranych dodatków, np. pokruszone orzechy. 4. Piecz ok. 20-25 minut w 170 stopniach. Energia (1 sztuka) Białko Tłuszcz Węglowodany Błonnik
Powiedz dietom niemożna zrobić z resztek jedzenia, a dokładnie z kurczaka – pieczonego albo z rosołu. Wietnamski karmel i mleko kokosowe potrafią tchnąć drugie życie w pozornie nudny kawałek mięsa. Zobacz przepis. 5. Szarlotka z chleba Wygląda i smakuje jak dobre ciastko z cukierni, kto by przypuszczał, że powstała z resztek jedzenia. Ta szarlotka to doskonały patent na nadmiar pieczywa lub czerstwy chleb
Niedzielny kucharzRobiłam już kuleczki z maseł orzechowych, które są bardzo smaczne. Teraz chciałam coś, co będzie przypominało ciastko, lecz ciastkiem nie jest, bo składa się prawie w całości z kokosa i gorzkiej czekolady. Składniki na 12 sztuk: 400 g wiórków kokosowych 1 gorzka czekolada 85% - 100g (u mnie Lindt Excellence Mild 95%) 2-3 łyżki kakako 2 łyżeczki
Cytryna&Co.Ten tydzień zdecydowanie mogę nazwać tygodniem kokosowym Większość moich dań (ale też przepisów, którymi z Wami się dzielę) ma w sobie ten magiczny składnik – kokos
365 dni dookoła kuchnirównie dobrze (jak nie lepiej) jak gotowy produkt 🙂 Wyobraźcie sobie słodką, kakaową masę, pełną płatków owsianych i wiórków kokosowych. Lekko lejącą się, wilgotną, jeszcze ciepłą, którą wyjadacie łyżką z garnka, w którym przed chwilą ją przygotowaliście. I [...] Artykuł KAKAOWE CIASTKA OWSIANE NADZIANE POWIDŁAMI (BEZ PIECZENIA) pochodzi z serwisu sandrafrej.com
SandraFrej.commożna zrobić z resztek jedzenia, a dokładnie z kurczaka – pieczonego albo z rosołu. Wietnamski karmel i mleko kokosowe potrafią tchnąć drugie życie w pozornie nudny kawałek mięsa. Zobacz przepis. 5. Szarlotka z chleba Wygląda i smakuje jak dobre ciastko z cukierni, kto by przypuszczał, że powstała z resztek jedzenia. Ta szarlotka to doskonały patent na nadmiar pieczywa lub czerstwy chleb
Niedzielny kucharztubę z musli ale możecie też komponować swoją mieszankę kasz, owoców czy orzechów a także wybierać batoniki i ciastka ;) Zdecydowanie warto tam zajrzeć. Nazwa: Musli Firma: Mixit Skład: słońce w każdym z nas [płatki kukurydziane (kukurydza, mąka, sól), płatki kokosowe BIO, ziarna słonecznika, mąka ryżowa], pistacje, orzechy makadamia, nasiona konopi BIO, ziarno słodu jęczmiennego, liofilizowane kiwi, pestki moreli, liofilizowane
Candy PandasKrótko. Ciastka zniknęły w ciągu godziny ! Wyszło mi ich ok 24 sztuki - ciastka jednogarnkowe lub jednomiskowe jak kto woli :) Słodkie, mięciutkie ! POLECAM ! 1-2 banany 1 jajko szklanka płatków owsianych 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1/2 szklanki słonecznika łuskanego 4-5 łyżek rodzynek 2-3 łyżki żurawiny łyżka miodu W misce rozgniotłam widelcem banany, dodałam szklankę płatków owsianych miód
Justa próbuje gotowaćboki tortu posmarować pozostałą masą bez płatków, po czym obsypać wystudzonymi wiórkami kokosowymi dociskając je do masy. • Tort wstawić do lodówki na kilka godzin lub na noc. • Przed podaniem ułożyć na obwodzie gotowe ciastka Rafaello
To co kochamWarto wtedy sięgać po inne mąki, o mniej zawartości włókna pokarmowego. O czym należy pamiętać, używając mąki kokosowej? Przede wszystkim jest tą mąka bez glutenu - zachowuje się zupełnie inaczej niż mąka pszenna, ciasto nie będzie tak plastyczne, a ciastka z jej użyciem mogą pękać. Czasem trzeba się nieźle nakombinować, żeby dojść do perfekcji (ale warto!). Dodatkowo jest bardziej
Powiedz dietom nieDo upieczenia kokosanek zainspirowała mnie Majanka . Ciasteczka okazały się mięciutkie, słodziutkie i cudownie kokosowe... Jeśli masz jakieś "wolne" białka, to nie zwlekaj tylko bierz się za
In my kitchenzbóż (płatki pszenne, żytnie, jęczmienne, owsiane, orkiszowe). Poddane obróbce hydrotermicznej, dzieki czemu nie trzeba ich gotować. Ekologiczne płatki kokosowe, nie poddawane procesowi siarkowania. Polecane do deserów i potraw kuchni orientalnej. Po ich zmieleniu uzyskujemy mąkę idealną do pieczenia np. ciastek. Ekologiczny ananas suszony w kostkach, nie poddawany procesowi siarkowania. Polecany jako dodatek do musli, płatków zbożowych i jogurtu oraz
Zawsze głodna!się świetnym pomysłem. Moje są ciut oszukane, ale nadal pyszne! Składniki:250 gram pokruszonego biszkoptu, ciastek, ciast, babek1/3 szklanki mleka5 daktyli 1 kieliszek Malibu2 łyżki kakao2 łyżki miodu wrzosowego1 łyżka oleju kokosowego3 rozpuszczone krówki (cukierki rozpuszczamy tak jak czekoladę, w kąpieli wodnej)wiórki kokosowe do obtoczeniaDaktyle zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na kilka minut i mielimy na pastę. Pokruszony biszkopt mieszamy
Mango Papaja