mąki kokosowej, • 3 jajka, • 2 płaskie łyżeczki sody, • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, • ½ łyżeczki soli himalajskiej. Ziarna owsa, masło, mąka kokosowa lub zwykła, jajka to składniki podstawowe. Dodatki można zmieniać wg uznania. Zamiennie lub dodatkowo rodzynki, żurawina, różnego rodzaju orzechy itd. Ziarno owsa miksujemy blenderem lub przekręcamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Wlewamy roztopione masło, mąkę kokosową wymieszaną(...)sodą i proszkiem do pieczenia. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Miskę przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki. Ja pozostawiłam na noc. Masło stężało i świetnie można było formować ciastka. Robimy kuleczki dowolnej wielkości i możliwie jak najcieńsze. Rozklepujemy i układamy na blasze wyłożonej papierem. Można posypać różnymi ziarnami i odrobiną grubego cukru, bo w masie
Leśny Zakąteksmakują rewelacyjnie:) Najpierw upiekłam je z jednej porcji ale następnego dnia poprawiłam ten błąd i upiekłam je z podwójnej porcji… Bardzo polecam:)!Ciasteczka owsiano-kokosowe Anzac – składniki:85 g płatków owsianych górskich (nie błyskawicznych, u mnie whole rolled porridge oats)85 g wiórków kokosowych100 g mąki pszennej60 g cukru pudru80 g rozpuszczonego masła1 łyżka golden syrup (lub syrop(...)dobrze całość ściskając i wykładać na wyłożonej papierem blaszce. Piec 8-10 minut w temperaturze 180 stopni. Studzić na kratce. Ciastka po wyjęciu z piekarnika są miękkie ale szybko twardnieją. Smacznego Źródło: http://kulinarna-fuzja.blogspot.co.uk/2013/04/anzacowe-ciasteczka.htmlPost Ciasteczka owsiano-kokosowe Anzac pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.pl800g twarogu sernikowego 180g drobnego cukru skórka otarta z 1 limonki sok z 1 limonki 200g śmietanki kokosowej 2 całe jajka 3 białka 30g mąki ziemniaczanej 20g herbaty Matcha zielony barwnik użyłam w proszku Spód sernika: 150g kruchych, czekoladowych ciastek 60g roztopionego masła Wierzch: 150g śmietany 18% 3 łyżki cukru pudru Wykonanie: wszystkie składniki powinny być temperaturze pokojowej(...)zaczynamy od pokruszenia na okruchy ciastek ( w blenderze lub dajemy ciastka do worka strunowego i wałkujemy ,aż uzyskamy pył ciasteczkowy) do których dodajemy roztopione masło, mieszamy, a następnie przekładamy do tortownicy 21cm i ugniatamy , tworząc zwarty spód, schładzamy w lodówce 30 minut ser wraz z cukrem ubijamy na wysokich obrotach na gładki krem, do masy serowej
Słodkie zapomnieniegreckim , tym razem w wersji czekoladowej. Zamieniłam także smalec (z braku owego) na masło klarowane z małym dodatkiem oleju kokosowego, kruche ciasto wyszło jeszcze pyszniejsze. Delikatnie karmelowe (taką nutę nadaje domowe masło klarowane ), cudne. Już mam pomysł na kruche ciastka z tego przepisu. Tymczasem zapraszam do przetestowania tarty. Ciacho nie tylko dla czekoladoholików. Mnie smakowała zarówno z dodatkiem owoców(...)220g mąki orkiszowej typ750 (lub 200g typ700) - 30g mąki orkiszowej pełnoziarnistej - 90g zimnego masła (pokrojonego na mniejsze kawałki) - 30g smalcu (dałam 20g masła klarowanego i 10g oleju kokosowego bezzapachowego) - 3 łyżki ksylitolu (lub cukru) - 3 łyżki zimnej wody - szczypta soli Dodatkowo: - ok.150-200g suchego grochu* lub fasoli (do obciążenia tarty) Wszystkie składniki na ciasto umieścić w misie miksera
Smaczne Zdrowenaprawdę przeepyszne. Świetna przekąska w trakcie męczącego dnia :) Do ciastek użyłam żurawiny, rodzynek, pestek dyni i słonecznika, ale wy użyjcie swojej ulubionej mieszanki bakalii. Składniki (ok. 18 ciasteczek): - 1,5 szklanki mąki pełnoziarnistej - 3/4 szklanki płatków owsianych - 2 łyżki otrąb owsianych - 2 szklanki wiórków kokosowych - 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - 1/2 szklanki cukru(...)suche składniki z mokrymi. Dodaj żurawinę, rodzynki, słonecznik, dynię i ponownie wymieszaj. Piekarnik rozgrzej do 190-200 stopni. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia, połóż po łyżce masy na każde ciastko i rozpłaszcz, tak aby powstał krążek ;). Piecz ok. 12-15 minut
Corner With RecipesSkładniki: 0,5 kg serka naturalnego 1 puszka mleczka kokosowego 2 łyżki żelatyny + pół szklanki mleka 1 cukier waniliowy 1 łyżka cukru pudru 2 paczki ciastek oreo ok. 0,5 kg … Czytaj dalej Sernik na zimno z oreo
czarrna od kuchniCZEKOLADOWA 3 łyżki kakao 3 łyżki zimnej wody 3 łyżki cukru 1,5 łyżki masła Wszystko chwilę zagotować cały czas mieszając. Ciastka poukładaj na kratce i polewaj lekko przestudzoną polewą. Możesz je posypać kolorową posypką lub wiórkami kokosowymi. REKLAMA
Calzonella.comMieszaniną z garnuszka zalewamy pokruszone ciastka. Dodajemy marmoladę i morele. Mieszamy. Jeśli ciasto jest za rzadkie można dodać więcej ciastek (najlepiej herbatników lub schłodzić w lodówce). Z ciasta formujemy niewielkie kuleczki i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Odstawiamy do schłodzenia. SMACZNEGO! :) PS. Jest to post numer 200, kiedy się tyle tego nazbierało
Czerwona Porzeczkawięcej potrzeba do szczęścia...? Dania Deser , Przekąska Kuchnia Europejska , Wege Keyword ciastka kruche , czekolada , finger food Porcje 15-20 ciastek Czas przygotowania 15 minut Czas gotowania 10 minut Czas oczekiwania 15- 20 minut Składniki 75 gram mąki kokosowej 1/4 szklanki erytrytolu lub ksylitolu 75 gram masła klarowanego lub oleju kokosowego białko z 1 jaja łyżeczka ekstraktu z wanilii(...)czekoladą. Pozostałe informacje Istotnym elementem w tym przepisie jest kakao. Musi być dobrej jakości. W przeciwnym razie trzeba zwiększyć jego udział w przepisie, bo przy użyciu łyżki zwykłego kakao ciastka mogą wyjść blade. Ja używam kakao francuskiej firmy Valhorna , które zakupiłam na Amazonie (pamiętajcie, że dostawa do Polski przy zakupach powyżej 39 EUR jest darmowa!) i muszę stwierdzić
Modern Cave Girlbędzie stygnąć białka ubić na sztywną pianę. Dalej ubijając, dodać stopniowo cukier. Ubite białka wmieszać delikatnie łyżką do masy kokosowej. Wykładać łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, pozostawiając odstępy. Ja mam już taki nawyk, że zawsze przyklepuję trochę ciastka z góry, ale lepiej jest ścisnąć lekko kokosanki po bokach żeby nadal miały poszarpaną powierzchnię na górze, która fajnie
W kuchni bez szafekJeśli ciągnie was, aby coś pochrupać, a macie ochotę na coś innego niż słodkie przekąski, to te ciastka spełnią swoje zadanie. Składniki: 4 figi szklanka orzechów włoskich szklanka nasion słonecznika 1 łyżka siemienia lnianego szczypta soli odrobina świeżego rozmarynu łyżka oleju kokosowego Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. W blenderze miksujemy orzechy i słonecznik – nie za długo(...)namoczonym siemieniem i olejem kokosowym. Dorzucamy drobno posiekane figi, jeśli ciasto nie chce się kleić dolewamy jeszcze odrobinę wody. Na papierze do pieczenia rozwałkowujemy nasze ciasto, aż zrobi się dość cienkie. Możecie wyciąć kółeczka jak na zdjęciu, albo upiec w całości i połamać po wyjęciu z piekarnika. Pieczemy około 15-20 minut, aż nasze ciastka bez glutenu zrobią się
PaleoLifemusicie spróbować! Polecam! (około 15 sztuk) 60g masła/margaryny 40g masła orzechowego (użyłam masła z wiórkami kokosowymi ) 100g cukru 1 jajko 50g mąki pszennej 70g płatków owsianych 30g wiórek kokosowych 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta sody oczyszczonej (solidna) Dodatkowo: płatki owsiane do obtaczania Oba masła (w temperaturze pokojowej) i cukier dokładnie utrzeć, a następnie połączyć z jajkiem. Dodać(...)ponieważ same "rozejdą się" na boki.) Piec (w rozgrzanym piekarniku) 17-20 minut (*) w 180 stopniach. Ciastka ostudzić na kratce i przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. (*) Ciasteczka dłużej pieczone będą bardziej chrupiące w środku - ale nie twarde. Masło orzechowe z wiórkami kokosowymi jest do nabycia tu: klik
Di gotujewięcej na połowę wielkości) – nie jest to konieczne, ale my wolimy ciastka z nieco mniejszymi kawałkami owoców. 4. POZOSTAŁE SKŁADNIKI (1 min) Do miski z puszystą masą dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, płatki owsiane, posiekaną żurawinę oraz dodatki w postaci orzeszków ziemnych oraz wiórków kokosowych (możecie zamiennie użyć innych orzechów lub pestek dyni, słonecznika itp.). Miksujemy wszystko
Nerds Kitchenszklanki bezglutenowych płatków owsianych (błyskawicznych) 200 ml mleka 2 łyżki roztopionego oleju kokosowego 1/4 szklanki mąki gryczanej łyżka cynamonu łyżka wiórków kokosowych łyżka suszonej żurawiny łyżka posiekanej gorzkiej czekolady 3 suszone daktyle 3 suszone figi 2 łyżeczki syropu z agawy Płatki zalewamy gorącym mlekiem, dodajemy rozpuszczony olej kokosowy. Mieszamy i odstawiamy na 10-15 minut. Dodajemy mąkę wymieszaną z cynamonem(...)wiórkami, syrop z agawy oraz posiekane bakalie i czekoladę. Zagniatamy i formujemy około 12 okrągłych i płaskich (ok.1 cm) ciastek. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach około 20-25 minut. Smacznego :) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp
Mienta blogZupa curry w stylu tajskim z kurczakiem, cukinią, papryką oraz marchewką, na mleczku kokosowym. To szybkie i treściwe danie jednogarnkowe, które porządnie rozgrzewa od środka. Na
Kuchnia MagdaLeny