Przepyszny, delikatny, aksamitny sernik na zimno bez pieczenia, na spodzie z ciastek a kropką nad "i" jest wyczuwalny posmak kokosu. Doskonały deserek do popołudniowej kawy. Przepis jest bardzo prosty, wystarczy tylko wszystko wymieszać, przełożyć do blachy i gotowe :) Takie rozwiązania to ja lubię najbardziej ;) Składniki na okrągłą blachę o średnicy 24 cm: * 1 kg twarogu z wiaderka * 200 ml śmietany(...)łyżki cukru pudru * 3 łyżeczki żelatyny (użyłam Skworcu ) * pół szklanki wody * pół szklanki wiórków kokosowych (użyłam Skworcu ) * 250 g kremowego nadzienia cukierniczego smaku kokosowym (użyłam Lauretta ) * 2 galaretki o smaku truskawkowym * około 2 szklanek borówek amerykańskich * 350 g kruchych ciastek (użyłam kruche maszynkowe ciasteczka z polewie czekoladowej Brześć ) * około 70 g rozpuszczonego masła Wykonanie
Zrób to smaczniebloga The Rawtarian - zmieniłam co nieco i w yszedł mi najlepszy sernik bez sera! :) Spód: * ciastka maślane- 300 g * kakao- 1 czubata łyżka * masło- 150 g Desernik: * nerkowce- 350 g * jarmuż- 50 g * syrop z agawy- 4 łyżki * olej kokosowy rozpuszczony- 1/2 szklanki * ekstrakt z wanilii- 1 łyżka * limonka- sok z 2 szt. Dodatkowo: * limonka- 3 plasterki
Kraina Miodem Płynącamlecznej czekolady 80 ml śmietanki 30% Sposób wykonania: Herbatniki miksujemy. Masło rozpuszczamy i dodajemy do rozdrobnionych ciastek. Dokładnie mieszamy. Powstałą masą wykładamy dno i boki formy do tart. Wkładamy do lodówki na około 30 minut do stężenia. W rondelku mieszamy mleczko kokosowe z wiórkami kokosowymi. Gotujemy około 3 minut a następnie dodajemy białą czekoladę. Podgrzewamy mieszając do momentu
Qchnia po prostuksylitolu lub cukru Składniki na kruszonkę: 120 g mąki 50 g ksylitolu lub cukru 50 g wiórków kokosowych 65 g masła Dodatkowo: około 400 g rabarbaru i truskawek 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki ksylitolu lub cukru Wykonanie: ciastka z masłem umieścić w kielichu blendera i zmiksować. Masą ciasteczkową wylepić dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Bok tortownicy wysmaruj(...)masłem z podanych składników zagnieść kruszonkę, odstawić ser, cukier, mączkę ziemniaczaną i mleko kokosowe wymieszać mikserem na jednolitą masę. Kolejno wbijać po jednym jajku, za każdym razem miksując tylko do połączenia się składników rabarbar jeśli ma włókna obrać, pokroić w 2 cm kawałki. Wymieszać z łyżką mąki ziemniaczanej i cukrem. Odszypułkować truskawki, pokroić w cząstki masę serową wylać na przygotowany
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!ananasa. Ułożyć warstwą herbatników. Wyłożyć krem z ananasem. Przykryć ostatnią warstwą herbatników. Rozsmarować resztą kremu bez ananasa. Wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi. 5. Ciasto przykryć i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc, aby ciastka zmiękły. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka Pichcidodatku cukru. Możecie do nich użyć dowolnej czekolady, a najlepsza będzie taka z orzechami. Ja pokroiłam do nich czekoladę kokosową i gorzką z migdałami. Świetnie chrupały pod zębami. Składniki na ok. 15 ciastek: 1,5 szkl. mąki 2 szkl. płatków owsianych 100 g masła (pół kostki) 1/2 szkl. erytrolu/ksylitolu/cukru 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 10 kostek czekolady
Czarnawisienkazimą organizmach. Proponuję zatem spokojne, powolne wyciszanie ;) poprzez robienie i jedzenie deserów zdrowych, ale wciąż słodkich. Tym razem nie wegańskie, ale bezglutenowe ciastka z mąki z orzeszków arachidowych i masła orzechowego. Składniki: 2 łyżki mąki kokosowej, 1/2 łyżeczki sody, 1/2 szklanki mąki z orzeszków arachidowych lub innej mąki 1/2 szklanki masła orzechowego, 1/2 łyżki ekstraktu z wanilii, 1/2 szklanki
Smaki Przyprawy i Koloryciepłej żelatyny, a następnie całość wlewamy do masy – wszystko razem dokładnie miksujemy. Wrzucamy posiekaną na kawałki ( mają być większe ) czekoladę oraz wiórki kokosowe i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Całość wylewamy na biszkopty, wyrównujemy, przykrywamy resztą ciastek i obficie posypujemy cukrem pudrem. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Zajadamy! Smacznego
Ostra na Słodkodziałania robię jej niebywale pyszne, zdrowe, sycące i w gruncie rzeczy słodkie ciastka. Idealne do pudełka śniadaniowe i na lekki deser. Piekłam je już dwa razy i niebawem powtórzę znowu.Przepis podpatrzyłam u Marty.Ciastka owsiane z bananem i bakaliami3/4 szklanki płatków owsianych1/2 szklanki wiórków kokosowych 1/4 łyżeczki soli1/3 szklanki
Dzieje kuchennej Wiewiórykrążki . Dodatek truskawek pełni tu głównie rolę dekoracyjną, choć nadaje ciastkom fajnego, świeżego posmaku. Składniki : 2 dojrzałe banany 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki otrębów owsianych 2 łyżki otrębów pszennych 2 łyżki mąki ryżowej 2 łyżki mąki kokosowej/ drobniutkie wiórki/ 1 łyżka mielonych orzechów/użyłam nerkowce/ 1 łyżka sezamu(...)odstępach kulki ciasta i lekko je spłaszczyć. -Na środku każdego ciastka wgnieść połówkę , lub plaster truskawki . -Blachę wstawić do piekarnia i piec ok.20-25 minut. Upieczone ciasteczka przełożyć na kratkę kuchenna i pozostawić do przestygnięcia. Ciasteczka bananowe z koktejlem truskawkowym / tym razem na bazie mleka kokosowego/ to moje ulubione śniadanie
Zakamarki mojej kuchniwyłożenia spodu (ja upiekłam biszkopt) Formę wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie na jej dnie ułożyć ciastka. Przygotować masę. Galaretki należy rozpuścić w 600 ml gorącej wody i pozostawić do ostudzenia (nie może zgęstnieć). "Śnieżki" dokładnie ubić z mlekiem kokosowym i połączyć z cukrem oraz stopniowo z twarogiem. Nie przerywając mieszania - do powstałej masy cienkim strumykiem wlać zimne
Di gotujePołączenie ciasta kakaowego z kokosem zawsze wypada dobrze. Do zrobienia tej tarty zainspirowały mnie ciastka Hit o takim smaku. Przepis jest połączeniem trzech innych receptur na tarty wraz z moimi małymi zmianami. Mocno kakaowy spód, budyń z mleczka kokosowego i bita śmietana z wiórkami kokosowymi w rezultacie dają pyszną tartę, która nie jest zbyt słodka i ciężka. To dzięki
Złote przepisyChciałam Wam przedstawić niezwykłe pralinki, wspaniały sposób na wszystkie niezjedzone resztki ciast, które zostały po weekendowym słodkim szaleństwie, a cały sekret tkwi w prostocie wykonania.
Z Marcepanemmielony ser. Zmiksować do połączenia się składników. Następnie, stale miksując, powoli wlewać przestudzone galaretki. Gdy całość dobrze się połączy, wylać na ciastka. Wstawić do lodówki na kilka godzin, by masa stężała. Posypka: 6 łyżek wiórków kokosowych, czubata łyżka masła, czubata łyżka cukru. Masło stopić wraz z cukrem, dodać platki. Stale mieszając, podsmażać, aż wiórki się zrumienią
Z miłości do słodkościśrodku – wilgotne i pyszne. Sekretem takich ciastek są odpowiednie proporcje składników, wysokość pojedynczych ciasteczek i czas ich pieczenia. Spróbujcie! Makaroniki to nie tylko słodkie kolorowe ciasteczka przełożone fikuśnymi masami. Makaronik to ogólnie przyjęty termin określający ciasteczka powstałe na bazie ubitych białek i cukru, czyli masy bezowej. Kokosanki to masa bezowa i kokosowe wiórki. Zrobicie je szybko i prosto(...)musi być lekka – musi być zbita i wilgotna. Wszystko razem trzeba dokładnie wymieszać. Gotową masę kokosową rozkładamy w małych odstępach na blasze. Ja Wymierzyłam odpowiednie, równe porcje małą gałkownicą do lodów, można to zrobić ręcznie lub dowolnym innym narzędziem – byleby ciastka były odpowiednio wysokie. Ich wysokość gwarantuje, że nie będą suche w środku. Blachę wstawiamy na środkowy poziom
Karo in the Kitchen