ciastka bez pieczenia - 4014 przepisów (strona:26/268)

Profiterolki 282

rękaw małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Pamiętajmy, aby zachować spore odstępy, gdyż ciasto parzone bardzo wyrasta. Blaszkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (bez termoobiegu) i pieczemy około 15-20 minut. Ciastka są gotowe, gdy są wyrośnięte, brązowe i suche. Przestudzone ptysie nadziewamy za pomocą rękawa cukierniczego kremem patissiere. Układamy na talerzu i dekorujemy polewą czekoladową przygotowaną

Jacob Tastes
Tarta z panna cottą i malinami 83

Tarta na spodzie z ciastek czekoladowych. Na wierzchu panna cotta i maliny. Bez pieczenia, doskonała na upały. Czekoladowy spód: 300 g ciasteczek czekoladowych (użyłam Oreo) 80 g masła 50 g gorzkiej czekolady Panna cotta: 1,5 szklanki mleka 3 łyżeczki żelatyny 200 ml śmietany 30% 1/3 szklanki cukru pudru 1/3 łyżeczki aromatu waniliowego Dodatkowo: maliny na wierzch

Bullio
Halloweenowe ciasteczka "Skreem" 189

zrobić. To ciasteczka wyglądające identycznie jak słynna z filmu "Skreem- Krzyk" słynna maska noszona przez psychopatycznego mordercę. Tanio, szybko, czysto bo bez pieczenia a jakże pomysłowo i efektownie. SKŁADNIKI: paczka ciastek Oreo natyczka na kredkę lub cienki ołówek do wyciskania Wykonanie: Wykonanie jest proste i efektowene Najlepiej nadaja sie do tego oryginalne ciasta Oreo, których biała warstwa

Sztuka gotowania w/g Samiry
Serowe kocie oczka z konfiturą różaną 127

krążki. Krążki dzielę na dwie części. W jednej części krążków robię na środku małe kółka.  Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę 15 minut w temperaturze 180 stopni. 4. Ciastka bez dziurki smaruję konfiturą różaną i sklejam z ciastkiem z dziurką. Gotowe ciasteczka układam na talerzu. Do przygotowania ciasteczek użyłam konfitury "NASZE DOMOWE

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tarta z panna cottą i malinami 151

Tarta na spodzie z ciastek czekoladowych. Na wierzchu panna cotta i maliny. Bez pieczenia, doskonała na upały. Czekoladowy spód: 300 g ciasteczek czekoladowych (użyłam Oreo) 80 g masła 50 g gorzkiej czekolady Panna cotta: 1,5 szklanki mleka 3 łyżeczki żelatyny 200 ml śmietany 30% 1/3 szklanki cukru pudru 1/3 łyżeczki aromatu waniliowego Dodatkowo: maliny na wierzch

Bullio
Tarta z panna cottą i malinami 183

Tarta na spodzie z ciastek czekoladowych. Na wierzchu panna cotta i maliny. Bez pieczenia, doskonała na upały. Czekoladowy spód: 300 g ciasteczek czekoladowych (użyłam Oreo) 80 g masła 50 g gorzkiej czekolady Panna cotta: 1,5 szklanki mleka 3 łyżeczki żelatyny 200 ml śmietany 30% 1/3 szklanki cukru pudru 1/3 łyżeczki aromatu waniliowego Dodatkowo: maliny na wierzch

Bullio
Bezy w fiołkowym pudrze. I jak smakują "kłopotki"? Rozwiązanie konkursu. 135

jedną z bohaterek książki Magdaleny Kordel "Malownicze. Wymarzony dom". Krystyna sprzedaje je w swoje herbaciarni tylko wtedy, gdy ma zmartwienia. "Kłopotki" to jej ciastka-pocieszyciele. Mieszkańcy wioski wcale o tym nie wiedzą i sądzą, że piecze je rzadko, ponieważ ich receptura jest bardzo skomplikowana. Joasia z Book me a cookie zaprosiła 10 blogerek, w tym mnie, do upieczenia naszych(...)kucharnia@wp.pl BEZY W FIOŁKOWYM PUDRZE /na ok. 18 dużych bez/ 225 g cukru, najlepiej drobnego do wypieków 4 białka  szczypta soli Białka ubijać ze szczyptą soli. W połowie ubijania stopniowo dodawać cukier. Ubijać do momentu aż piana będzie sztywna i lśniąca, a cukier się rozpuści. Piekarnik rozgrzać do temperatury 150 stopni. Dwie blachy wyłożyć papierem do pieczenia

KUCHARNIA
klasyczne eklerki z budniem 150

widać z jednego, prostego ciasta ptysiowego można przygotować wiele rodzajów ciastek, a to tylko kilka możliwości jego wykorzystania. Ja zawsze przy okazji pieczenia karpatki czy eklerków z części ciasta robię groszek ptysiowy, który wykorzystuję do zup.  Chciałam żeby moje eklerki miały trochę inny kształt ale podczas pieczenia tak wyrosły, że byłam w szoku bo chciałam uzyskać(...)powstanie jednolita gęsta masa. Zdjąć z ognia i wystudzić. Do zimnej masy wbić jajka i miksować do momentu uzyskania jednolitego ciasta bez grud. Przełożyć ciasto do szprycy i wyciskać ciastka na papier do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec około 20 minut a następnie suszyć w 160*C jeszcze kwadrans. Wystudzone ciastka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kruche ciasteczka z ziarenkami 151

żółtka, śmietanę oraz proszek do pieczenia. Zagniatam ciasto. 2. Ciasto cienko rozwałkowuję. Szklanką o małej średnicy wykrawam w cieście krążki. Jedną połowę ciasteczek układam na blaszce. Drugą połowę ciasteczek smaruję białkiem i posypuję ziarenkami oraz cukrem waniliowym. Ciastka układam na blaszce. 3. Piekę około 12 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasteczka bez posypki smaruję konfiturą, przykrywam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sernik jeżynowy 192

pełnoziarnistych 2 łyżki masła Wykonanie: Ciastka kruszycie, wsypujecie do robota kuchennego, dodajecie masło i miksujecie na jednolitą masę. Formę wykładacie papierem do pieczenia, wysypujecie ciastka i uklepujecie. Włączacie piekarnik na 180 stopni bez termoobiegu i wstawiacie na dno naczynie żaroodporne z wodą. Ser miksujecie z cukrem na jednolitą masę. Dodajecie jajko po jajku, a później łyżkę(...)koniec dodajecie jeżyny i znowu miksujecie, aż masa będzie miała taki sam kolor w całym swym jestestwie. Przelewacie ją na foremkę z ubitymi ciasteczkami i wstawiacie do piekarnika. Najpierw pieczecie w 180 stopniach przez piętnaście minut, potem w 160 stopniach przez 45 minut. Po tym czasie wyłączacie piekarnik i zostawiacie sernik w środku do ostygnięcia. Po kilkunastu minutach możecie uchylić

GRUBY WAŁEK
Kakaowe ciastka mumie czyli Hallweenowe poWeekendowe Lakocie odc.136 150

Mumie budzą się do życia...  Pyszne, delikatne, kakaowe ciasteczka z czekoladowymi bandażami :) Przepis znaleziony na stronie Codojedzenia . Kakaowe ciastka mumie 300 g pszennej mąki 200 g zimnego masła 100 g cukru szczypta soli 40 g kakao 1 żółtko 50 g białej czekolady posypka Wszystkie składniki oprócz czekolady wkładamy do misy robota kuchennego. Miksujemy by powstało delikatne ciasto(...)schłodzeniu kroimy ciasto na talarki o grubości około 1 cm.  Układamy je na blasze pokrytej papierem do pieczenia.  Piekarnik nagrzewamy do 180 st.C na termoobiegu (bez termoobiegu 200 st.C) .  Pieczemy je ok 10 minut. Ciastka po wyjęciu z piekarnika są wciąż miękkie ale po ostygnięciu stają się kruche.  Ostygnięte ciastka dekorujemy rozpuszczoną

Dzieje kuchennej Wiewióry
Nasi wciągnęli ajrisz, a my danisz :) - Ciastka danisze z rabarbarem 137

dosyć luźno podklejając roztrzepanym jajkiem Odkładam na blaszkę. Przykrywam gotowe blaszki ściereczką na pół godziny. Rozgrzewam piekarnik do 180 stopni, bezpośrednio przed pieczeniem smaruję ciastka jajkiem, większe posypuję krojonymi orzechami. Obie blaszki piekę równocześnie, bez nawiewu, 10 minut i znowu dziesięć zmieniając blaszki miejscami, górną na dół i odwrotnie. Danisze są po prostu boskie lekko ciepłe, cudowne

I tu będę miała takie te
Ciastka francuskie z jagodami 175

obtoczone w brązowym cukrze. Można przed pieczeniem posypać cukrem, kruszonką, gotowe polać czekoladą, lukrem. Kształty, oprócz klasycznych kwadratów, rożków to ślimaczki, rolady, skośne zawijasy, kształtem przypominające faworki lub wymyślne muszelki. Taka słodycz nie kosztuje wiele czasu gdy skorzystamy z gotowego ciasta francuskiego. Niespodziewani goście nie muszą czekać na poczęstunek! Dziś kwadratowe chrupiące ciastka francuskie wypełnione dżemem jagodowym(...)sklejając brzegi, pomaga mi w tym widelec którym ugniatam dokładnie brzegi:   Gotowe ciastka smaruję roztrzepanym jajkiem, posypuję cukrem waniliowym. Piekę w temp. 170 C grzaniem góra-dół (bez termoobiegu) przez 16-20 minut aż ciastka nabiorą ładnego rumianego koloru. Prawda, że łatwe? :) Gotowe! Smakują na ciepło i na zimno, smakujcie

Zasmakuj Kuchni
Miekkie nadziewane pierniczki 330

stopniach z termoobiegiem lub w 170 bez, na środkowej półce przez 10 min. Dłuższy czas pieczenia sprawi, ze ciastka stwardnieją. Ciastka studzimy, najlepiej na kratce i dopiero wówczas zaczynamy dekorowanie. W przypadku ciepłych ciastek, cała dekoracja spłynie. Zdobić ciastka można również przed samym podaniem.  LUKIER: W miseczce ucieramy białko z cukrem pudrem(...)kształtach, np. serduszka. Gwiazdki lub choinki niestety mogą twardnieć przy końcach. Trzeba wówczas bardzo kontrolować proces pieczenia i nie przekraczać czasu. Pierniczki są również bardzo smaczne bez nadzienia. Ciasto doskonale się do tego nadaje, jednak należy pamiętać, aby wówczas skrócić czas pieczenia do 8 min.  Gotowe pierniki, dla przedłużenia ich świeżości dobrze jest trzymać w zamkniętym

Kuchnia od dwojga
Eklerki z kremem budyniowym do karpatki 195

mikserem przez około 10 minut. Ciasto wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pomiędzy eklerami zostawiamy 2- 2,5 cm odstępu. Eklerki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 35 minut w 200 stopniach. (Grzałka góra + dół, bez termoobiegu). Eklery powinny się zarumienić. Jeśli ciastka nie zmieszczą się na jednej blaszce (a tak będzie najprawdopodobniej), można piec

Smak mojego domu