uzyskania jednolitej konsystencji. Na końcu do ciasta wmieszać posiekaną czekoladę i skórkę pomarańczową. Z ciasta uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę ułożyć (bez spłaszczania) na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Ciastka piec (w rozgrzanym piekarniku) 17-19 minut w 170-180 stopniach. (Powinny być delikatnie zapieczone.) (*) Jeśli użyjecie kawy rozpuszczalnej w granulkach - to grudki należy
Di gotujeniejednokrotnie wykorzystywane, więc doskonale wiem, że każdy z tych wypieków jest wyjątkowy. Jakiś czas temu miałam ochotę na wykorzystanie zaległego słoiczka masła sezamowego i tym sposobem wyszły świetne ciastka, które zniknęły zaledwie w kilka chwil. Poleciałam do sklepu i obowiązkowo zrobiłam aż dwie powtórki! Ciasteczka są niesamowite, a ich zapach kusi od samego początku mieszania składników! Posiadają przyjemnie ciągnące(...)Wszystkie składniki dokładnie połączyć do uzyskania jednolitej konsystencji. Z powstałej masy uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego, które należy ułożyć (z odstępami i bez spłaszczania) na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Ciastka piec w rozgrzanym piekarniku przez około 12 minut w 180 stopniach, a następnie ostudzić na kratce. (Początkowo będą bardzo delikatne, ale szybko nabiorą
Di gotujespodzie z ciastek Oreo :) Przyznam, że to jeden z lepszych serników jakie kiedykolwiek jadłam. Przepis znalazłam na stronie Moje Wypieki . Zapraszam do pieczenia! Składniki na spód: 200 g ciastek Oreo (bez nadzienia) 70 g roztopionego masła Składniki na sernik: nadzienie ze wszystkich Oreo 700 g twarogu z wiaderka 300 g kwaśnej śmietany(...)szkl. cukru do wypieków 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 3 jajka Dodatkowo: 100 g ciastek Oreo (bez nadzienia) truskawki (opcjonalnie) 1. Składniki na spód wrzucamy do blendera i miksujemy na masę przypominającą mokry piasek. Jeżeli nie macie takiego blendera, włóżcie ciastka do woreczka i delikatnie tłuczemy je tłuczkiem do mięsa na proszek, a następnie mieszamy dokładnie
My Culinary ArtZainspirowana konkursem z Lusette na portalu Durszlak.pl postanowiłam stworzyć deser , jakiego tu jeszcze nigdy nie było! http://lusette.pl/ Prawdą jest, że najlepsze pomysły przychodzą do głowy
Ostra na SłodkoPlacuszki z ricottą z musem malinowym to jedno z naszych ulubionych dań na weekendowe śniadanie. Swój delikatny smak placuszki zawdzięczają ricotcie. Najlepiej jak kupicie, taką prawdziwą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!strefie i mam dla Was banalnie prosty przepis na bezglutenowe migdałowe ciasteczka z dodatkiem gorzkiej czekolady. W smaku przypominają trochę pieguski, a po ostudzeniu są idealnie kruche! Najpierw upiecz ciastka, następnie zrób sobie ulubioną herbatę lub czekoladę i delektuj się upojnym, zimowym wieczorem pod kocem z książką w ręce. Nie wiem jak Wy, ale ja doceniam takie chwile(...)Następnie formować kule, które potem spłaszczać i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto pod wpływem ciepła rąk robi się bardziej klejące, więc jeżeli będzie się Wam kruszyć po wyjęciu z lodówki trochę je zagniećcie, to samo później formując w dłoniach. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni na złoty kolor ok. 10 minut. * ja robiłam z masłem
Fabryka pomysłówJuż jakiś czas przymierzałam się do zrobienia tej rolady, tym bardziej że kokos- podobnie jak orzechy- wprost uwielbiam :) Zrobiłam tylko jedną i szybko zniknęła, więc chyba
Kuchnia w czekoladziemałymi modyfikacjami, m.in.zwiększyłam zdecydowanie czas pieczenia, no i użyłam domowych ciastek, piekłam je specjalnie do tych serniczków. Polecam bardzo gorąco ;-) Wersja I: - 150g ciasteczek np.oreo, u mnie kilka domowych ciastek czekoladowe co-nieco - 500g twarogu sernikowego - 250g mascarpone - 2/3 szklanki ksylitolu (lub cukru) - 1 budyń w proszku, bez cukru (lub 30-40g mąki(...), do wysokości papilotek Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec ok.30 minut na programie góra-dół, bez termoobiegu. Wystudzone serniczki dekorujemy świeżymi owocami. Można je przykleić na skondensowane, słodzone mleko, kajmak itp. U mnie były bez tych dodatków. Wersja II: - 4 ciastka czekoladowe co-nieco (lub dowolne inne) - 450-500g twarogu sernikowego
Smaczne ZdroweKruche, maślane ciasteczka z dodatkiem mąki pełnoziarnistej, obsypane słonecznikiem, mniam... pychotka ;-) Genialne w smaku i meeega chrupiące od pierwszego dnia... Polecam :-) U mnie od
Smaczne ZdroweNieprzeciętna tarta owsiana. Użycie samej mąki owsianej powoduje, że spód jest wyjątkowy w smaku, z charakterystyczną delikatną goryczką owsa. Jogurtowy środek i dodatek malin nadaje tarcie
Kucharzycazdjęciu: Oczy CarycyCIASTA I TORTYApple bread Babka drożdżowaBabka kajmakowaBabka kawowa Babka pomarańczowa na białkach Babka z makiem na białkach Bananowiec bez pieczenia Biszkopt z brzoskwiniami, galaretką i bitą śmietanąBiszkopt z masą budyniowo-galaretkową z owocami Brazylianka Brownie piernikowe Chlebek bananowyChlebek watykański - ciasto szczęścia Ciasto 3BitCiasto balowe Ciasto BountyCiasto cappuccino Ciasto chałwoweCiasto Cielaczek Ciasto Cygańskie(...)Ciasto kruche z rabarbaremCiasto kruche z serem, truskawkami i rabarbarem Ciasto makowe z kremem Ciasto ShrekCiasto tortoweCiasto truskawkowo-kawoweCiasto ZebraCiasto ze śliwkami Ciasto ze śliwkami (ekspresowe) Ciasto ze śliwkami, bezą i kruszonkąCiasto z brzoskwiniami i pianką Ciasto z jabłkami Ciasto z jabłkami i budyniemCiasto z jabłkami i kokosem Ciasto z jagodamiCiasto z jagodami (ucierane) Ciasto z morelami I Ciasto
Kuchnia domowa AniOto moja walentynkowo-karnawałowa propozycja, która wygrała w Gotowanie za głosowanie dosłownie jednym głosem! Smażone ciastko z owocami to przepis, który może być ciekawą odmianą od
Fabryka pomysłówmorele, suszone śliwki czy pistacje – wszystkie użyte do ciastek dodatki powinny być mniej więcej jednakowo drobne. Jeśli nie macie ochoty na mix bakalii i nie liczycie kalorii, ale liczycie na jeszcze większą przyjemność z jedzenia, do tych ciastek bez problemu możecie użyć dowolnych drobnych groszków czekoladowych (przeznaczone do pieczenia nie rozpuszczą się w piekarniku(...) wstawiamy do nagrzanego na 180⁰C piekarnika, na środkową półkę. Pieczemy je do zezłocenia – około 15-20 minut, po czym ściągamy z papieru i studzimy na kratce. Ciastka przy stygnięciu zrobią się bardziej kruche. Całkowicie ostudzone ciastka przechowujemy w szczelnie zamkniętej puszce lub słoiku, bez dostępu światła i powietrza. Jeśli nie zjecie ich od razu, dobrze
Karo in the KitchenWafelki są zawsze u nas mile widziane. Dzieciaki je uwielbiają! Na Święta moja mama też robi wafla. Nawet najbardziej wyszukane ciasto nie będzie tak chętnie jedzone
Kuchnia domowa AniDla niektórych smak dzieciństwa. Dla mnie chyba też, choć masa była maślana, a zamiast czekolady, wyrób czekoladopodobny. Takie czasy… 12 sztuk kwadratowych wafli 150 g
Kucharzyca