ciastka bez pieczenia - 4014 przepisów (strona:29/268)

Śmietankowy sernik z jeżynami 104

Prosty przepis na sernik pieczony z sera mascarpone oraz naturalnych serków homogenizowanych.  - spód z ciastek Oreo - z dodatkiem jeżyn - maślany i bardzo śmietankowy - pieczony bez kąpieli wodnej Jeśli lubisz eksperymentować w kuchni polecam Ci również  sernik kawowy bez spodu ,  sernik krówkowy z ricotty,  cudowny sernik pieczony z jogurtów grackich oraz  sernik

AniaGotuje.pl
KRUCHE CIASTECZKA Z KREMEM ORZECHOWO- KAKAOWYM+ MOJA RECENZJA KREMU ORZECHOWO- KAKAOWEGO SUPER KRÓWKA 158

Moja ocena 10/10. Wracając do ciastek :) Składniki: * 3 szklanki mąki pszennej * 1/4 szklanki cukru drobnego * 1/3 kostki masła * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 2 jajka * ok. 150 g  kremu orzechowo- kakaowego Super Krówka Wykonanie: Do miski wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, wbić całe jajka i dodać miękkie kawałki masła. Rękami zagnieść ciasto ( w razie potrzeby(...)Szklanką wycinać koła. Na połowie wyciętych kół umieścić niedużą ilość kremu, zakryć to kołem z ciasta (tym bez kremu) i skleić brzegi, lekko zakładając je na spód. Ciastka układać na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170'C i piec około 18-20 minut. Z podanych składników wyszło mi 14 sporych ciastek

Zrób to smacznie
Napoleonka 173

bezowym lub przełożyć bitą śmietaną. Każda wersja zachwyci, mówię Wam! Mnie ten deser urzeka od najmłodszych lat! :* U mnie zdecydowanie wygrywają herbatniki oraz domowy krem budyniowy. Idealne ciasto bez pieczenia do kawy. Usiądź z rodziną i zajadaj! Napoleonka na herbatnikach Blaszka o wymiarach 25 x 35 cm lub 25 x 30 cm. Szklanka ma u mnie zawsze pojemność(...)pieczenia – wcześniej blaszkę wysmarować masłem, papier się ładnie przyklei) wykładamy połową herbatników, zalewamy masą, wyrównujemy i przykrywamy pozostałymi ciastkami. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Gotowe kawałki posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO! Napoleonka, ciasto bez pieczenia. Herbatniki przełożone domowym kremem budyniowym – niewątpliwie smak mojego dzieciństwa

Zasmakuj Kuchni
Pieguski 292

lodówki. Po wyjęciu ciasta z lodówki odrywamy małe kawałki i formujemy ciastka. Układamy je w równych odstępach na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce do pieczenia. Pieczemy od 12-15 minut w 200°C (bez termoobiegu), do zarumienienia się brzegów. Gotowe pieguski wyjmujemy z piekarnika(...)mamy to odwracamy delikatnie ciastka.   Uwagi: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Użyłam mąki pszennej tortowej, typ 450. Ciasteczka Pieguski idealnie nadają się do dekoracji tortu Ciasteczkowy Potwór. Każdy piekarnik piecze inaczej. U mnie wystarczyło 200ºC. Z termoobiegiem ustawiamy temperaturę niższą o 15ºC. Długość pieczenia zależy od wielkości i grubości

Słodki Pomysł
Ciasteczka z konfiturą z czarnej morwy i z bezą 147

jako dodatek do ciast, ciasteczek lodów i deserów. Składniki ciastek 350 g mąki pszennej krupczatki (typ 450) 250 g masła 100 g drobnego cukru białego lub brązowego, 2 duże żółtka. 2 łyżki śmietany (opcjonalnie) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, kilka kropel ekstraktu lub aromatu waniliowego Składniki na bezę: 2 duże białka 110-120 g cukru pudru(...)Gotową masę bezową przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. Przygotowanie ciastek Na ułożone na blasze ciasteczka wycisnąć bezę pozostawiając w środku każdego ciastka wolne miejsce o średnicy około półtora centymetra, a następnie nałożyć w nie konfiturę. Piec w temperaturze 160-170 stopni z włączonym termoobiegiem przez około 20-30 minut. Smacznego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciasteczka praskie 181

pieczenia 3 żółtka 250 g masła lub margaryny Kilka kropel olejku waniliowego. Składniki na bezę: 3 białka 200 g cukru pudru Dodatkowo bakalie : rodzynki, żurawina i inne. 1 -2 łyżki płatków migdałowych, mogą być tez orzechy (dobrze by było , żeby były obrane). Sposób wykonania : Żółtka oddzielić od białek. Z mąki, żółtek, margaryny, proszku do  pieczenia i cukru(...)nich rozwałkować na grubość ok. 2 – 3  milimetrów.  Z rozwałkowanego ciasta wykrawać większymi foremkami ciastka.   Wycięte ciasteczka układać na wyłożonej papierem  do pieczenia blaszce a następnie nakładać na nie łyżką lub szprycą gotową bezę,  udekorować wierzch płatkami migdałowymi, żurawiną, rodzynkami, orzechami.  ( Ponieważ zostało mi dużo bezy dodałam do niej kakao

Na słodko lub wytrawnie
Jak zrobić idealne kruche wegańskie ciastka? Przepis podstawowy. 281

wykrawaj dowolne kształty ciastek. Przełóż uformowane ciasta za pomocą łopatki (w sumie to bez tego też się od blatu odkleją) na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Piecz ciasteczka w temp. 170-180 C 12-15 minut. Po wyjęciu z piekarnika początkowo ciastka są miękkie, ale po wystudzeniu twardnieją i staja się idealnie kruche. Smacznego

greenscarf
Sernik z czekoladą i skórką cytrynową 192

łyżki otartej skórki z cytryny (może być też z pomarańczy) Przygotowanie dna sernika: tortownicę o średnicy 25 cm wyłóż papierem do pieczenia; piekarnik nagrzej do temp. 180C (bez termoobiegu, grzanie góra-dół); w rondelku pokrusz ciastka i zmieszaj je z roztopionym masłem, wyłóż nimi dno tortownicy oraz utwórz rant na około 2 cm wysokości (mocno podociskaj

Zasmakuj Kuchni
Muffiny żytnio-kukurydziane z gruszką i cynamonem 121

łyżką do połączenia się całości, nie dłużej.)   Na samym końcu do ciasta wmieszać pokrojoną w niewielką kostkę gruszkę (bez skórki).  Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek) . Ciastka piec w rozgrzanym piekarniku przez około 25-30 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni.  Gotowe wyjąć z blachy

Di gotuje
Mrożony sernik truskawkowy 140

serniki President * 60 g fruktozy * 500 g truskawek - chyba za dużo! * banan * 100 g lodów - mało! * 8 - 10 bez Tortownicę o śr. 21 cm wyłożyłam papierem do pieczenia i tradycyjnie wcisnęłam w dno piasek powstały ze zmiksowanych ciastek połączonych z roztopioną czekoladą i masłem. Odstawiłam do lodówki. Ser, fruktozę, banana i truskawki zmiksowałam, dodałam pokrojone lody - tylko

Zdrowa Kuchnia Sowy
Podsumowanie akcji "Świąteczne Słodkości! 2015" 361

dodanych do akcji, a na początek kilka przepisów, które podbiły moje serce ;) PODSUMOWANIE AKCJI "ŚWIĄTECZNE SŁODKOŚCI! 2015" Lista przepisów dodanych do akcji (172 przepisy): Migdałowe dachówki Ciasto 3BIT bez pieczenia Torcik makowy Miodownik (stefanka) z masą grysikową Speculoos – ciasteczka Świętego Mikołaja Popękane ciasteczka czekoladowe Mandarynkowiec Pierniczki ziemniaczane na opłatku Pierniczki jak alpejskie – na ostatnią chwilę! Lamingtony (kokosanki) Ciasto(...)śliwkową Piernikowy syrop Kolorowe pierniki świąteczne Stollen – drożdżowe ciasto z marcepanem i bakaliami Choinki z piernika Batoniki pełne orzechów - bez pieczenia Pychotka Tort orzechowo- chałwowy Bakewell Tart (nieoszukana!) Pierniczki na ostatnią chwilę Piernik tygodniowy Dietetyczne trufle rumowe Szprewaldzkie ciastka migdałowe Świąteczne choinki Pierniki jaglane z nutką powideł śliwkowych i czekoladą (bezglutenowe) SZARLOTKA sypana- ekspresowa bez zagniatania

My Culinary Art
Ciastka z czekoladą i pestkami słonecznika 113

Inspiracja z książki: „1000 recipes. Baking” - z moimi modyfikacjami. Kolejne ciastka, do których mam wieeelką słabość! Cóż, ich smak jest rewelacyjny... Dodatkowo brzegi ciasteczek są chrupiące, a środek miękki i lekko ciągnący.  Koniecznie spróbujcie i od razu Wam podpowiem - pieczenie zaczynajcie od podwojenia proporcji składników. Dlaczego? Bo nieziemsko kuszą i wciągają do podjadania. Ciężko się oprzeć(...)cukrami utrzeć do puszystości. Dodać jajko, a następnie mąkę i proszek do pieczenia  Całość dokładnie wymieszać i połączyć z pestkami oraz czekoladą. Z ciasta uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Kuleczki (bez spłaszczania!) ułożyć (zachowując spore odstępy) na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Ciastka piec (w rozgrzanym piekarniku) 12-15 minut (*) w 170 stopniach. (Powinny

Di gotuje
Pierniki norymberskie 280

bezglutenowy) szczypta soli Ponadto: 60 migdałów bez skórki 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny Wykonanie: Ciastka. Białka (bez ubijania), miód, cukier - wymieszać do połączenia składników. Do masy dodać pozostałe składniki - zmielone migdały, masę marcepanową, kandyzowaną skórkę cytrynową i pomarańczową, mąkę ryżową i ziemniaczaną, przyprawy korzenne, proszek do pieczenia, sól. Dobrze wymieszać. Ciasto powinno(...)mieć konsystencję pasty. Na papierze do pieczenia narysować 20 kółek o średnicy 8 cm. Na każde narysowane kółko nakładać ciasto piernikowe**. Wygładzić i wyrównać. W każde wbić 3 obrane migdały. Zostawić (bez przykrycia) na 24 godziny, by przeschły. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180-190 °C ok. 12 minut (do lekkiego zbrązowienia). Po upieczeniu zostawić na blasze

Rodzinka w kuchni

Proponowane wyszukiwania